homepage_name! > Vesti

Visoka priznanja za vrhunski kvalitet

Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. Vinarija „Tikveš“ jedina je u regionu ovenčana nagradom u konkurenciji 1,564 vina iz 34 zemlje iz celog sveta. Ovom nagradom „Tikveš“ je potvrdio još jednom vrhunski kvalitet koji je iz godine u godinu prepoznatljiv na svim takmičenjima, ali i od strane kritačara i kupaca širom sveta.

Specijalna nagrada Best of Show na „Balkans International Wine Competition 2019. pripala je vinariji Tikveš“ i vinu Cabernet&Merlot Oak Edition iz berbe 2017. godine. Ovo visoko priznanje dobile su do sada samo tri vinarije na Balkanu. Vrhunska vina iz nove brend platforme Tikveš Chateaux&Domaines nagrađena su sa tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje. Prvi put nagrađena su nova vina francuske vinarije Chateau de Gourdon“ Vase de Pierre 2017. srebrnom medaljom, a vina Terrasse au Soleil iz 2018. godine i Mistral au Jardin 2018. dobila su bronzane medalje. Prošle godine na istom takmičenju osvojeno je 5 nagrada od čega je samo jedna bila zlatna, a ove godine čak tri vina su dobila ovu nagradu.

Prestižnim nagrada, osvojenim na istaknutim međunarodnim i regionalnim takmičenjima vinarija „Tikveš" nastavlja da niže uspehe. Za vrhunska autentična vinau ovoj godini osvojeno više od 50 nagrada čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije u regionu.

FRANCUSKI ŠARM U PLAVOJ BOCI

Romantičnim piknikom u francuskom stilu, u prisustvu brojnih poznatih ličnosti, obeležen je dolazak jedinstvenog francuskog pšeničnog piva Blanc na domaće tržište.

U idiličnoj ležernoj atmosferi, poput pravog pariskog piknika sa pogledom na beogradske reke, Carlsberg Srbija predstavila je svoj najnoviji proizvod – jedinstveno pšenično pivo sa blagom dozom citrusa, Kronenbourg Blanc. Pored specifičnog ukusa, ovo pivo posebno se izdvaja prefinjenim dizajnom ambalaže, a namenjeno je ljubiteljima dobrog ukusa kako u hrani i piću, tako i u umetnosti življenja.

„Kako sam brend kaže – Osetite francuski stil života, tako smo i mi poželeli da prenesemo duh brenda Blanc, Pariza i francuskog načina uživanja u svakoj prilici upoznavanjem domaće javnosti sa ovim prefinjenim pivom. Blanc predstavlja odličnu kombinaciju dobrog piva i još bolje priče koja uz njega ide!“ – izjavio je Vladimir Vava, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija.

 Brojne poznate ličnosti pridružile su se ovom jedinstvenom šik pikniku, a među prvima koji su nazdravili francuskom šarmu brenda Blanc bili su glumci Miona Marković, Vuk Kostić, Sloba Stefanović i drugi.

 Kronenbourg blanc je 100% pšenično pivo sa blagom dozom citrusa koje je idealno za konzumaciju u specijalnim prilikama, uz posebne gastronomske specijalitete, poziva na uživanje i pruža zadovoljstvo za sva čula. Zapravo, Blanc je kec u rukavu svakoga ko voli da kreira nezaboravne trenutke, tajni sastojak svake šik večere i plavi dragulj svečanih prilika.

 Kronenbourg Blanc biće dostupan na našem tržištu u boci od 0.33l, limenci od 0.5l i kao točeno pivo.

UNIQA ZVANIČNO OSIGURANJE VATERPOLO TIMA NA PUTU DO TOKIJA

Nakon pet godina saradnje krunisane olimpijskom, svetskom i evropskim medaljama, UNIQA ostaje zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije i u aktuelnom olimpijskom ciklusu i na putu do novih najsjajnijih odličja.

Osim što će biti sigurna podrška našim delfinima, Kompanija će osigurati i Završni turnir Svetske lige, sportski spektakl koji će, od 18. do 23. juna na beogradskom Tašmajdanu, ujediniti osam najboljih vaterpolo reprezentacijau istom cilju – borbi za prvo mesto i jednu vizuza Olimpijske igre u Tokiju 2020.

„UNIQA sa ponosom nosi titulu zvaničnog osiguranja vaterpolo tima i partnera Vaterpolo saveza Srbije. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo biti uz naš najtrofejniji nacionalni sport i sportiste u odbrani još jednog olimpijskog zlata i ugledu naše reprezentacije kao jedne od najuspešnijih na svetskoj sceni. Na predstojećem Finalnom turniru Svetske lige, koji ima izuzetan takmičarski značaj, nastojaćemo da im kao i godinama unazad osiguramo najbolji vetar u leđa. Osim što ćemo se pobrinuti za bezbednost svih učesnika, pozvaćemo publiku da pod sloganom Srbija za delfine navija, umesto pred televizorima svoje heroje bodri uživo na Tašmajdanu. Uvereni smo da će im se vaterpolisti, kao i svaki put do sad, odužiti najsjajnijim odličjima i direktnim plasmanom u Tokio“, istakla je Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja.

Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije naveo je da partnerstvo vaterpolo tima i UNIQA osiguranja počiva na istim temeljima, odnosno zajedničkim vrednostima koje dele i promovišu – istrajnosti, predanosti timu i želji za vrhunskim rezultatima. On je istakao da je snažna veza između vaterpola i ove kompanije još jednom potvrđena i dodatno učvršćena dvogodišnjim ugovorom.

 „UNIQA je za nas najveći oslonac u organizaciji jednog vrlo zahtevnog takmičenja kao što je Finalni turnir Svetske lige. Ova kompanija godinama unazad učestvuje u našim događajima. Dragoceno je što delimo istu viziju da Vaterpolo savez Srbije u budućnosti bude organizator velikih događaja, a sve sa ciljem dodatne popularizacije vaterpola. Nedavno smo imali kontrolu predstavnika FINA i oni su veoma zadovoljni onim što je do sada urađeno. Montažne tribine postavljaće se od 10. juna, a i prodaja ulaznica ide veoma dobro. Zato mi preostaje samo da se pridružim našim partnerima iz UNIQA osiguranja i sloganom Na tribine za delfine Finalnog turnira pozovem publiku da dođe“, istakao je Marijan.

Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije istakao je da u sportu kao i u životu - utakmice dobija dobar tim, a medalje se osvajaju uz pravu podršku. UNIQA, kako je rekao, našim reprezentativcima obezbeđuje i jedno i drugo.

 „Ova kompanija za nas nije samo sponzor, već igrač više i važan deo ekipe. Vaterpolo reprezentacija i reprezentativci, godinama se uzdaju u podršku UNIQA osiguranja, koja je za nas bila odskočna daska do svih odličja koje smo osvojili od početka saradnje. Zbog toga mi je posebno drago što ostajemo u istom sastavu u susret najvažnijem takmičenju i kraju još jednog ciklusa koji nas očekuje sledeće godine u Japanu. Naš cilj na finalnom turniru Svetske lige je jasan, a to je osvajanje prvog mesta i plasman na Olimpijske igre. Pojačali smo intezitet rada poslednjih dana. Treniramo dva puta dnevno, a reprezentacija će biti kompletna od 12. juna kada će nam se priključiti i igrači koji učestvuju u završnici klupske Lige šampiona. U ponedeljak putujemo u Bečej, gde ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom, a već u utorak nam dolazi selekcija Australije sa kojom ćemo imati četiri trening meča“, rekao je Savić.

Vaterpolo reprezentativac i jedan od promotera UNIQA osiguranja Milan Aleksić rekao je da višegodišnja podrška UNIQA osiguranja velika motivacija za tim da nastave da obaraju sopstvene rekorde, pomeraju granice i daju sve od sebe da održe reč i na ukazano poverenje odgovore novim medaljama.

 - UNIQA godinama unazad bezgranično veruje u reprezentaciju i naš zajednički uspeh. Upravo ta vrsta odnosa davala nam je snagu da nastavimo dalje - čak i kada nam nije sve išlo na ruku. Nastavak saradnje sa UNIQA-om neposredno pred najvažnije kvalifikaciono takmičenje ove godine, koje igramo na domaćem terenu, za nas je kao i uvek pravi potez u pravo vreme – gol u poslednjoj sekundi, koji vodi do sigurne pobede. Maksimalno smo posvećeni pripremama za Finalni tunrir Svetske lige. Ove sedmice su treninzi prilično naporni, jer se dosta radi na fizičkoj spremi. Ambicije su nam kao i uvek najviše, pogotovo jer igramo u Beogradu pred našom publikom. Cilj nam je prvo mesto i to ne krijemo. Za to će nam biti potrebna i podrška sa tribina, ali ne smunjam da će navijači u hramu vaterpola na Tašu napraviti sjajnu atmosferu“, naveo je Aleksić.

COCA-COLA HBC SRBIJA PONOVO DOKAZALA SVOJU POSVEĆENOST LOKALNOJ ZAJEDNICI

Kao jedan od lidera održivosti kompanija je promovisala rezultate ostvarane u ovoj oblasti i predstavila svoju misiju do 2025. godine

Povodom predstavljanja rezultata u oblasti održivosti u 2018. godini, kompanija Coca-Cola HBC Srbija objavila je nove ciljeve i planove kako da dodatno doprinese očuvanju životne sredine i razvoju zajednice do 2025. godine.

Uz očuvanje i smanjivanje upotrebe prirodnih resursa i dalja ulaganja u društvo, kompanija će posebno biti posvećena umanjenju uticaja ambalaže, i to kroz ostvarenje tri cilja do 2025. godine: 

Da sva ambalaža bude reciklabilna

Da 35 odsto PET ambalaže sadrži reciklirani materijal

Da kompanija prikupi 75 odsto ambalaže u kojoj pakuje proizvode

Naše veliko nasleđe nam govori da Coca-Cola HBC porodica ostaje uspešna samo kada se menjamo i kada smo deo dobrih promena. Mi smo ti, koji kao lider u oblasti održivosti u sektoru proizvodnje napitaka, već pola veka nastojimo da unapređujemo kvalitet života u Srbiji i sa velikim ponosom krećemo ka ostvarivanju novih ciljeva. Naša uloga je velika i odgovorna i zato smo uvereni da ćemo napraviti značajne pomake kao kompanija, što će doprineti još efikasnijem upravljanju otpadom i smanjenju uticaju na okruženje”, istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija, na predstavljanju 6. lokalnog izveštaja o održivom poslovanju ove kompanije.

 Novi ciljevi se odnose i na Srbiju, u kojoj je kompanija samo u prošloj godini uložila 41 milion dinara u programe podrške zajednici, dok su zaposleni volontirali u više od 850 sati.Kompanija je umanjila upotrebu vode tokom protekle decenije za čak 53 odsto, dok je ukupna potrošnja energije po litru proizvedenog pića u istom periodu smanjena za 52 odsto. U okviru platforme Coca-Cola mladima, preko 3000 mladih je dobilo nova znanja i iskustva, a 256 se nakon programa uspešno zaposlilo. Kao najpoželjniji poslodavac među mladima, kompanija svojim zaposlenima nudi podsticajno radno okruženje, te indeks privrženosti zaposlenih iznosi čak 92 odsto. Istovremeno, kompanija je prepoznata kao dobavljač broj jedan u Srbiji, što potvrđuje posvećenost partnerima i razvoju tržišta. Dodatno, u planu je smanjenje ukupnog broja kalorija u napicima za 25 odsto na 100 ml proizvoda.

 Ovogodišnji, šesti po redu, Izveštaj o održivom poslovanju je pripremljen prema međunarodno priznatom GRI standardu i ispunjava visoke zahteve Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija koji se odnose na Izveštaj o napretku. Takođe, Coca-Cola HBC Grupa je prema Dau Džons indeksu održivosti (DJSI) za 2018. rangirana među tri najbolja proizvođača pića i na globalnom i na evropskom nivou.

DOBRODOŠLI NA NOVU EKO PUMPU U BEOGRADU

U sklopu modernizacije poslovne mreže, kompanija EKO Serbia, članica poslovne grupacije Hellenic Petroleum, otvorila je novu benzinsku stanicu u Beogradu, na adresi Vodovodska bb, opština Čukarica.

Ovo je 56. EKO benzinska stanica u Srbiji, izgrađena u skladu sa najmodernijim tehnološkim, bezbednosnim i ekološkim standardima. Novi objekat se dodatno odlikuje redizajniranim izgledom, koji je uz sve postojeće prateće sadržaje još više prilagođen, pre svega zahtevima i očekivanjima vozača.

Moderno opremljeni market, besplatni internet, sveža kafa, besplatna usluga sigurnosne provere automobila, samo su deo sadržaja na raspolaganju svim vozačima 24 sata dnevno. Sve kupce goriva, povodom  otvaranja, očekuju i pokloni pripremljeni specijalno za njih.

Na novoj lokaciji, vozače očekuje prepoznatljivo visoki kvalitet goriva premium kategorije - Diesel Avio, visokooktanski benzin Racing Formula 98, ali i Ekonomy goriva i autogas koji su dostupni na najsavremenijim dvostranim multipleks automatima za točenje goriva.

Ono što EKO mrežu čini jedinstvenom jeste usluga koju pružaju njihovi zaposleni, kao i program lojanosti – Smile klub, a koji su sada još bliži vozačima koji žive i rade u ovom delu Beograda.

Ponuda poklona za članove EKO Smile kluba je takođe spremna, a svi vožači i posetioci koji još nisu članovi kluba moći će da se učlane popunjavanjem formulara na novoj benzinskoj stanici.

Kompanija EKO Serbia a.d. osnovana je u septembru 2002. godine kao članica poslovne grupe Hellenic Petroleum, energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope. U Srbiji je uložila preko 100 miliona evra, a zapošljava preko 800 ljudi, sa ciljem da obezbedi dostupnost svojih proizvoda i usluga na teritoriji cele Srbije, kroz maloprodajnu mrežu EKO benzinskih stanica.

Novi programi dopunskih osiguranja u Sava životnom osiguranju

SAVA ŽIVOTNO OSIGURANJE a.d.o. Beograd plasiralo je, uz postojeću ponudu phzrograma osiguranja ZLATNA JESEN, nekoliko novih programa dopunskih osiguranja.

Program ZLATNA JESEN je jedinstven na tržištu Srbije. Omogućava da se osiguraju osobe od 40. do 80. godine života, uz doživotno trajanje osiguranja. Premija osiguranja se plaća do 85. godine života, a trajanje osiguranja ostaje doživotno. Kod zaključivanja osiguranja nije potreban uvid u zdravstveno stanje osiguranika.

Nova dopunska osiguranja uz program ZLATNA JESEN

LOM KOSTI - U slučaju nastanka preloma kosti koji je nastao kao posledica nesrećnog slučaja (nezgode) isplaćuje se osigurana suma za lom kosti.

TEŽE BOLESTI - Isplata osigurane sume u slučaju nastanka jedne od težih bolesti koje su obuhvaćen ovim programom: kancerogena oboljenja (maligni tumori) i moždani udar.

MEDICINSKA ASISTENCIJA - Mogućnost korišćenja usluga medicinske asistencije, koja uključuje:

·Kućne posete medicinskog tehničara u slučaju nezgode i u slučaju hospitalizacije duže od 48h

·Kućne nege u slučaju hospitalizacije

·Servisnih informacija: informacije o medicinskim centrima i uslugama koje pružaju, o lokaciji najbliže apoteke, o posedovanju određenog leka u apotekama, zatim, podsetnik na zakazani lekarski pregled i pred istek zaliha leka, provera raspoloživih termina i zakazivanje pregleda kod lekara opšte prakse.

Detaljnije programu ZLATNA JESEN i o novim dopunskim programima osiguranja možete pročitati na stranici sajta: https://www.sava-zivot.rs/sr-rs/osiguranja/zlatna-jesen/

Bambi dobitnik nagrade za uštedu energije

Kompanija Bambi je jedan od dobitnika ovogodišnje Nagrade za uspešnu implementaciju sistema za energetski menadžment i standarda ISO 50001, koju dodeljuje Clean Energy Ministerial (CEM).

Kompanija Bambi je u konkurenciji od preko 100 svetskih kompanija dobila priznanje za doprinos i podsticaje na polju uštede energije, kako sopstvenim rezultatima, tako i promocijom novih ideja. Na nivou kompanije, ukupne uštede energije (električne i toplotne) iznosile su 4.51% u 2018. godini, dok smanjenje emisije CO2 iznosi preko 1,325 metričkih tona.

Ovo je veliki uspeh i priznanje za kompaniju Bambi i sve njene zaposlene, kao i za tim za implementaciju. Svest o održivom poslovanju i potreba za očuvanjem životne sredine je svakako jedan od ključnih aspekata našeg poslovanja. I zato smo posvećeni optimalnoj upotrebi prirodnih resursa i energije, uz kontinuirano smanjivanje otpada koji generišemo. Upravo je implementacija ISO 50001 standard i sistema energetskog menadžmenta (EnMS) jedan od strateških koraka ka razvijanju održivog sistema vrednosti“ istakao je Goran Popović, direktor Operacija u kompaniji Bambi.

Clean Energy Ministerial (CEM) je svetski forum na kojem zemlje iz celog sveta,razmenjuju najbolje prakse i zajednički promovišu projekte i politike koje podstiču tranziciju ka globalnoj ekonomiji čiste energije. Članice CEM pokrivaju preko 75% globalne emisije gasova i gotovo 90% globalnih investicija na polju čiste energije. Bambi je bio učesnik Pilot projekta koji je, uz podršku UNIDO, organizovan u Srbiji 2016 godine, a koji se odnosio na primenu UNIDO metodologije u implementaciji sistema energetskog menadžmenta. Značajan rezultat koji je kompanija Bambi postigla, uz svest da energetski menadžment predstavlja stvarnu dobrobit za kompaniju, nastavljen je kroz aktivnosti na ovom polju, koji je rezultirao i ovom nagradom za kompaniju Bambi.

Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja

REKORDNU PROIZVODNJU PRATI REKORDNA PRODAJA

Lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, kompanija Hemofarm obeležila je 59 godina uspešnog poslovanja. Prošlu godinu Hemofarm je završio rekordnom proizvodnjom od 5,6 milijardi tableta kada je ostvario i rekordnu prodaju, istaknuto je na tradicionalnom prijemu za zaposlene, jubilarce i penzionere u vršačkoj fabrici.

Hemofarmov uspeh u Srbiji prate i rezultati fabrika u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori: banjalučki Hemofarm i dalje je lider u BiH uz rast prodaje od 18 odsto, dok je podgorički Hemomont ostvario rekordan obim proizvodnje u prošloj godini. U okviru Hemofarm grupe, u proteklih 12 meseci, između dva rođendana, zaposleno je 318 ljudi.

 Moderni pogoni Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima te je, uz visoku stručnost kadrova, ova kompanija postala garant kvaliteta lekova za brojne evropske zemlje. Kao rezultat toga, u poslednjih 10 godina proizvodnja više od 230 lekova prebačena je iz fabrika Evropske unije u proizvodne pogone Hemofarma. Prema rečima generalnog direktora Hemofarma dr Ronalda Zeligera, upravo ta spremnost kompanije da se prilagodi zahtevima globalnog tržišta predstavlja jedan od glavnih razloga za njen uspeh.

 „Hemofarm je, primera radi, pre roka bio spreman za primenu EU Direktive o falsifikovanim lekovima koja je od 9. februara ove godine obavezujuća za sve subjekte u lancu farmaceutskog snabdevanja. Bez pune primene ove direktive mi ne bismo mogli da izvozimo lekove na tržište Evropske unije, a Hemofarm je već od početka godine, pre zadatog roka, isporučivao lekove u skladu sa novim pravilima EU“, istakao je povodom rođendana kompanije dr Zeliger.

 Prema njegovim rečima, za Hemofarm je važan svaki rezultat. „Obim proizvodnje i prodaje glavni su pokazatelji uspeha svake kompanije, a mi se ponosimo i svakim pojedinačnim rezultatom: uspehom koji naš lek ili preparat postižu na tržištu, procesom digitalizacije u našim laboratorijama, činjenicom da je mnogo studenata, po završetku školovanja, zaposleno u Hemofarmu. Svaki od ovih činilaca učestvuje u građenju ukupnog uspeha kompanije.“

Veliki jubilej pred nama

„Prošli smo dug put od kada je prvi proizvod izašao sa naših proizvodnih linija pre 59 godina. Sada ulazimo u veliki jubilej – 60. godinu poslovanja. Mnogo novina smo pripremili za naredni period, sa jasnom namerom da slavimo prošlost, a da se radujemo budućnosti“, rekao je generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger.

Xella Srbija lider u oblasi energetski efikasne i ekološke gradnje

Sa YTONG blokovima ušteda energije i do 50 odsto

Sa ciljem da predstavi kvalitet materijala i podigne svest o značaju zaštite životne sredine, kompanija Xella organizovala je za predstavnike medija obilazak fabrike termoblokova u mestu Vreoci kod Lazarevca.

Predstavnici medija imali su priliku da se uvere u energetsku efikasnost, kao jednu od ključnih prednosti proizvoda koji nastaju u ovoj fabrici, a koji obezbeđuju uštedu na vremenu gradnje i na kvadraturi, na računima za grejanje i hlađenje, kao i apsolutnu bezbednost po zdravlje ljudi jer je reč o prirodnim materijalima.

YTONG termoblokovi su laganog materijala, brzo ugradljivi sa niskim koeficijentom toplotne provodljivosti, što znači da ne dozvoljavaju hladnoći da prodre u objekat zimi, odnosno toploti tokom letnjeg perioda, što obezbeđuje željenu mikroklimu unutar kuće ili zgrade.

 Zbog značajnih ušteda u troškovima grejanja i hlađenja čak i do 50 odsto, YTONG objekti su dugoročno isplativiji od objekata koji su građeni drugim sistemima gradnje od klasičnog materijala. YTONG ima integrisana vrhunska termoizolaciona svojstva, što će potrošači primetiti u svom kućnom budžetu.

Neke od poznatih ličnosti odabrali su YTONG blokove zbog jednostavne, brze i zdrave gradnje i materijala koji omogućava veliku uštedu energije.

Osim toga, visoka energetska efikasnost koju obezbeđuju blokovi direktno smanjuje potrošnju energije za grejanje objekata, a samim tim se smanjuje i potreba uglja i drugih energenata za grejanje, što je jedan od najbitnijih elemenata za smanjenje emisije štetnih gasova.

 „Zaštitu životne sredine posmatramo isključivo kroz koncept sveobuhvatne održivosti, što znači da primenjujemo sistem recikliranja proizvoda, koji se prečišćavanju i koriste ponovo u proizvodnji blokova. Izuzetno smo ponosni što je kompanija Xella već dostigla cilj postavljen za 2020. godinu, a to je da se 70% građevinskog materijala reciklira“, istakao je generalni direktor kompanije Xella, Dragan Lazić.

Veliki broj investitora građevinskih projekata prepoznao je kvalitet YTONG termoblokova, među kojima su i "A blok", "Beograd na vodi", tržni centar "Promenada", naučni park u Novom Sadu, Ada Shopping Mall itd.

Osetite ukus Grčke

Velikom žurkom najavljeni Grčki dani u Super Veru

Počevši od 1. juna, pa u narednih mesec dana, ljubitelji grčke gastronomije imaće priliku da uživaju u raznovrsnim specijalitetima u Super Vero objektima.

U susret sada već tradicionalnim Grčkim danima, koji svake godine obraduju ljubitelje grčke kulture, tradicije i neodoljivih ukusa, kompanija Veropoulos organizovala je veliku grčku žurku. U prisustvu brojnih kolega, saradnika i predstavnika medija, najavljeni su Grčki dani koji će dovesti dugo očekivano leto u Super Vero. Grčkoj žurci prisustvovale su i poznata lica poput Nataše Miljković, Adriane Čortan, Nemanje Velikića i drugih.

Pored toga što u svojoj ponudi ima više od 400 grčkih proizvoda koji se mogu kupiti samo u Super Veru, kompanija Veropoulos iz godine u godinu, promoviše lepote živopisne Grčke, ali i neprestano osluškuje potrebe svojih potrošača i ulaže u kvalitet usluge.

Mi smo porodična firma, poslu pristupamo sa velikom ljubavlju, veoma pažljivo biramo proizvode koji će se naći u našoj ponudi. Stalo nam je do mišljenja i zadovoljstva svakog našeg kupca i stalo nam je da se svi vi ovde večeras dobro provedete!- istakao je g. Nikos Veropoulos, vlasnik kompanije Veropoulos.

Kako bi na najbolji način preneli duh mediterana i omiljenih grčkih regija, tokom celog juna, od petka do nedelje, u Super Vero objektima na Novom Beogradu, Konjarniku i u Ziri, biće organizovan kulinarski šou u kom će se pripremati omiljeni grčki specijaliteti, a svi kupci su dobrodošli da probaju i izaberu svoje omiljeno jelo. Recepti će takođe biti na raspolaganju, a sve potrebne namirnice mogu se kupiti upravo u Super Veru. Poseban enterijer, dizajniran za ovu priliku i razigrana muzika u svim objektima, umnogome će doprineti da se građani bar na kratko presele na more i dožive Grčku svim čulima.

Kao i do sada, i ove godine je pripremljen veliki nagradni konkurs u kom se, tokom juna, na licu mesta mogu osvojiti tri putovanja u Grčku za dve osobe ili neka od 5000 drugih nagrada. Okušajte sreću i neka uživanje počne u Srbiji i završi se u Grčkoj!

 Dobro došli!

Rezultati ankete o poslovnoj klimi u Srbiji u 2019. godini Švajcarsko-srpska trgovinska komora (ŠSTK)

Švajcarsko-srpska trgovinska komora sprovela je peti po redu „Upitnik o poslovnoj klimi u Srbiji u 2019. godini“, u okviru švajcarsko-srpske poslovne zajednice u toku aprila 2019. godine. Cilj ankete bio je da se dobiju bliže informacije o percepciji koju kompanije u okviru ove poslovne zajednice imaju o uslovima poslovanja na domaćem tržištu, kao i o njihovim očekivanjima i izazovima sa kojima se suočavaju.

Gospodin Majo Mićović, predsednik Upravnog odbora Švajcarsko-srpske trgovinske komore i generalni direktor kompanije „Sky Express d.o.o.“, izjavio je da je većina anketiranih kompanija ocenila poslovnu klimu u Srbiji kao zadovoljavajuću. Međutim, broj ispitanih kompanija koji ima pozitivno viđenje domaćeg poslovnog okruženja je smanjen u periodu od svega godinu dana: 90 procenata u 2018. godini u odnosu na 79 odsto iz 2019. godine.

Takođe, većina ispitanih kompanija je ocenila da će uslovi poslovanja u Srbiji u 2019. godini ostati nepromenjeni u odnosu na 2018. godinu. Od svih anketiranih kompanija, 15 odsto očekuje da će poslovna klima u Srbiji tokom 2019. godine biti bolja u odnosu na prethodnu, dok 70 procenata ispitanih preduzeća smatra da će klima ostati ista u odnosu na 2018. godinu.

 Takođe, rezultati ovog istraživanja pokazuju da većina ispitanih kompanija očekuju promene u sledećim oblastima poslovne klime: birokratija i administracija, borba protiv korupcije, kao i u pogledu obezbeđenja pravne sigurnosti i stabilnosti. 

 U vezi sa razvojem digitalizacije u Srbiji, anketirane kompanije su ocenile e-banking kao oblast digitalizacije koja se razvija na najviše zadovoljavajući način, dok je e-nabavka ocenjena kao oblast koja se razvija na najmanje zadovoljavajući način.

 Konačno, g-din Mićović je naglasio da je većina ispitanih kompanija izrazila zadovoljstvo radom Švajcarsko-srpske trgovinske komore, i to u oblasti plana aktivnosti, komunikacije i transparentnosti rada.

UniCredit Banka počela da odobrava kredite u ukupnom iznosu od 25 miliona evra u okviru Programa za razvoj preduzeća Zapadnog Balkana i inovacije

Nakon potpisivanja ugovora o garanciji sa Evropskim investicionim fondom (EIF) u novembru 2018. godine u ukupnom iznosu od 25 miliona evra, UniCredit Banka je počela da odobrava kredite u okviru inicijative „EU za Srbiju – finansiranje MSP ” pokrivene garancijama Programa za razvoj preduzeća Zapadnog Balkana i inovacije (WB EDIF), namenjene mikro, malim i srednjim preduzećima.

Zahvaljujući novom ugovoru, UniCredit Banka ima mogućnost da podrži značajan broj ovakvih preduzeća u Srbiji, omogućivši im povoljnije uslove finansiranja, koji se, pre svega ogledaju u nižoj kamatnoj stopi, manjim zahtevima za obezbeđenjem, dužim periodom otplate ili kombinacijom navedenih elemenata. Krediti se odobravaju za obrtni kapital i finansiranje investicija ili inovacija u maksimalnom iznosu do 500,000 evra po klijentskoj grupi.

Spas Vidarkinski, direktor Sektora korporativnog i investicionog bankarstva u UniCredit Banci je izjavio: „Svesni smo značaja koji imaju mala i srednja preduzeća kao pokretači ekonomskog razvoja i kreatori novih radnih mesta u svim privredama u razvoju. Stoga je ovaj segment u fokusu naše banke već duži niz godina. Prvi ovakav ugovor sa EIF-om smo potpisali 2014. godine kada smo preduzeća podržali sa 30 miliona evra. Ono što je za naše klijente najznačajnije je da se ovi krediti odobravaju po nižim kamatnim stopama i sa smanjenim zahtevima za kolateralom, s obzirom na to da Evropski investicioni fond preuzima na sebe deo rizika i time im pomaže da se zaduže .“

UPOZNAJTE NESPRESSO SVET

Istinski ljubitelji kafe, od pre par meseci konačno i u Srbiji mogu da pronađu Nespresso - globalno popularni brend. Poznat ne samo po kvalitetu svoje kafe, već i kao brend koji kreira celokupan doživljaj za svoje potrošače, Nespresso je u Srbiji krajem prošle godine zvanično započeo online prodaju na svom portalu i otvorio dva prodajna mesta, u okviru Delta City šoping centra i Ušće šoping centra.

Jučerašnjim događajem Nespresso je svojim gostima približio svaki korak u proizvodnji ove savršene kafe. Priča je počela jednostavnom idejom: omogućiti svima da kreiraju savršenu šoljicu espresso kafe - baš kao i iskusni barista. Od svog početka 1986. godine, Nespresso je redefinisao i revolucionirao način na koji milioni ljudi uživaju u espresso kafi. To je oblikovalo globalnu kulturu ispijanja kafe.

Brend je u ovom trenutku prisutan u 76 zemalja s više od 700 butika širom sveta i nudi 28 različitih ukusa kafe. Nespressopočiva na ekskluzivnoj selekciji najkvalitetnije zelene kafe, iz najboljih svetskih predela u kojima ova biljka raste, a karakteriše ga vrlo strog postupak selekcije zrna, zbog čega samo jedan do dva odsto kafe iz celog sveta zadovoljava ukus, aromu i merila kvaliteta ovog brenda.

Nespresso je fokusiran da svojim potrošačima pruži najkvalitetnije kafe i vrhunska iskustva u ispijanju svake šoljice kafe, i da im omogući da u svom domu uživaju u najkvalitetnijoj kafi.

Ceo Nespresso sistem - interakcija originalne Nespresso aluminijumske kapsule sa originalnim Nespresso aparatom - osmišljen je tako da osigura dosledan kvalitet koji je Nespresso učinio prepoznatljivim u industriji kafe i jednim od najbrže rastućih svetskih brendova hrane i pića.

Globalni ambasador brenda Nespresso, Džordž Kluni, idealna je personifikacija Nespresso elegancije i autentičnosti. Njegova stalna podrška kompaniji Nespressonaglašava posvećenost brenda ka visokokvalitetnoj kafi, vodećim inicijativama za održivost i recikliranje, kao i vrhunsku uslugu za korisnike.

Svaka Nespresso kapsula prodata u svetu proizvedena je u jednom od najsavremenijih proizvodnih centara u Švajcarskoj.

Službeni distributer Nespresso kafe za Srbiju je kompanija SF1 Group, koji zastupa i poznati brend nakita PANDORA.

USPEŠAN POČETAK GODINE ZA NLB GRUPU

NLB Grupa je, nakon uspešne 2018. godine, dobrim rezultatima započela i ovu godinu i u prva tri meseca ostvarila profit nakon oporezivanja od 57,9 miliona evra. Banka u Srbiji doprinela je rezultatima NLB Grupe neto profitom od 1,1 miliona evra.

Nadzorni odbor NLB-a je, povodom objavljivanja kvartalnih rezultata, pozdravio najnovije povećanje  kreditnog rejtinga NLB-a na investicioni nivo od strane bonitetne agencije Standard and Poor's, kojim su potvrđeni napori usmereni na stabilizaciju poslovnih rezultata i odlučni koraci u pravcu poboljšanja kvaliteta aktive. Ovo je važna prekretnica koja doprinosi većem poverenju svih zainteresovanih strana, potvrđuje ambicije NLB-a da postane najznačajnija regionalna banka u zemljama u kojima posluje. Nadzorni odbor je utvrdio da je, uprkos izazovnom ekonomskom okruženju niskih kamatnih stopa,  NLB Grupa na pravom putu da ispuni svoje srednjoročne ciljeve.

NLB Banka Beograd je u prvom kvartalu podržala privredu i građane Srbije investirajući u njihove lične i profesionalne planove 81,1 milion evra, što je rast u odobrenim kreditima od 34% u poređenju sa istim kvartalom prošle godine.

»Pored rasta plasmana, u prvom kvartalu smo zabeležili i rast depozita od 31 odsto, što zajedno govori i o našoj spremnosti da  svoje klijente podržimo u realizaciji njihovih planova i o poverenju koje nam oni ukazuju i o unapređenju kvaliteta usluge koju pružamo svojim klijentima, unapređujući njihovo korisničko iskustvo. Želimo da budemo pravi partner koji svojim klijentima obezbeđuje prava rešenja, na pravom mestu i u pravom trenutku, zato konstantno radimo na unapređenju svoje ponude i ovodimo nova rešenja, jednostavnija za korišćenje i prilagođena potrebama naših klijenata« rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Lavovske priče nisu prazne

Dejan Savić do suza nasmejao Nenada Jezdića

Naš najtrofeniji vaterpolo trener, Dejan Savić, imao je čast da bude prvi gost Nenada Jezdića u novom serijalu Lavovske priče, u kom poznate ličnosti iz svih sfera života govore o svojim lavovskim životnim uspesima i podvizima.

Bilo je tu svega, a dva iskusna lava susrela su se u okruženju u kom se i jedan i drugi osećaju kao riba u vodi. Pogađajte, reč je o kafani. Opušteni razgovor obeležen nebrojanim momentima iskrenosti, životne mudrosti i, naravno, humora definitivno će da vam ulepša ostatak dana, dok ćete trenutak u kom Savić do suza nasmeje Jezdića pamtiti i mnogo, mnogo duže.

Ako kojim slučajem pri ruci imate kokice i bocu Lava, obavezno ih pripremite pre gledanja, jer Lavovske priče se gledaju u jednom dahu.

TeleGroup ponosni dobitnik Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert”

Kao kompanija koja je pokazala najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji, TeleGroup je nosilac prvog mesta u kategoriji srednjih privrednih društava i dobitnik Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” koju je dodelila Privredna komora Srbije.

Privredna komora Srbije prepoznala je važnost i podršku koju TeleGroup pruža organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji koja predstavlja najveći svetski program preduzetničkog obrazovanja koji godišnje pohađa više od 10 miliona učenika. Misija TeleGroup-a je da kroz podršku programu učeničkih kompanija omogući pripremu i osposobljavanje generacija učenika za uspešan život i rad u savremenom svetu u kome su najveće vrednosti inovativnost i preduzetnička inicijativa.

Svečana dodela nagrada održana je u petak, 24. maja, u Privrednoj komori Srbije, a gospodin Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda PKS, koji je otvorio svečanost, istakao je da se ove godine na njihovo zadovoljstvo prijavilo 50 kompanija i da društveno odgovorno poslovanje danas postaje poslovni model, deo poslovne politike, u svim segmentima organizacije, u celom lancu vrednosti, u svim oblastima privređivanja. Taj model, kompanijama ne stvara trošak već donosi dodatu vrednost, dodao je Vesović.

Privredna komora Srbije sedmi put dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“. Nagrađeno je ukupno 15 kompanija u tri kategorije- velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva. U sastavu žirija bili su predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zaštite životne sredine, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.

Naš doprinos društvenoj zajednici, ulaganje u edukaciju i obrazovanje kroz organizaciju Dostignuća mladih i kroz brojne druge inicijative, ulaganje u kulturu i umetnost, sport, humanitarna podrška socijalno ugroženima i drugi društveno odgovorni projekti, prepoznati su i nagrađeni, a mi ćemo se truditi da još posvećenije sprovodimo aktivnosti koje podstiču razvoj i podižu standard šire društvene zajednice, bilo da je reč o ekonomskim, socijalnim ili ekološkim pitanjima i time opravdamo ovu prestižnu nagradu.

MOL SERBIA IMENOVALA ANTU ARALICU ZA DIREKTORA KOMPANIJE

Kompanija MOL Serbia donela je odluku da na mesto direktora imenuje Antu Aralicu, dosadašnjeg predsednika Uprave i direktora društva Holdina d.o.o. Sarajevo

Dolaskom na ovu funkciju, Aralica će doprineti daljem razvoju kompanije MOL Serbia koristeći znanja stečena na vodećim pozicijama u industrijama duvana i maloprodaje. Svoju ekspertizu dokazao je u oblastima korporativnog restrukturiranja i organizaciji sektora u cilju unapređenja poslovanja velikih korporacija. Aralica će stečeno iskustvo koristiti kako bi doprineo povećanju efikasnosti u poslovanju, rešavanju strateških pitanja razvoja kompanije, ali i realizaciji ključnih investicionih projekata planiranih za naredni period.

„MOL Serbia se u poslednjih 15 godina, koliko posluje u Srbiji, pokazala kao jedna od vodećih kompanija u svojoj industriji, a cilj za naredni period jeste još veće unapređenje poslovnih rezultata. U danima i mesecima koji dolaze, u fokusu će nam biti kupci, izlaženje u susret njihovim potrebama, uvođenje tehnoloških inovacija na servisnim stanicama, ali i stalni razvoj zaposlenih u skladu sa MOL vrednostima i korporativnom kulturom. Još jedan od važnih zadataka jeste i sprovođenje poslovne strategije Grupe 2030, čemu se na novoj funkciji, posebno radujem“,izjavio je direktor kompanije MOL Serbia Ante Aralica.

Osim što će rukovoditi kompanijom MOL Serbia, Aralica zadržava i pozicije koje ima kao predsednik Uprave i direktor društva Holdina d.o.o. Sarajevo.

Aralica je karijeru započeo 2001. godine u Konzumu, da bi karijeru nastavio kao menadžer za Trade Marketing i distribuciju u kompaniji British American Tobacco. Adris grupi se pridružuje 2006. godine gde radi u TDR-u kao Trade marketing manager za region. Od 2009. godine vodi Adrisove operacije u BiH kao direktor Oprese d.d. Sarajevo. Za predsednika uprave i direktora društva Holdina, imenovan je u januaru 2015. godine.

Nataša Vukšić, direktor Maloprodaje MOL Serbia, koja je obavljala fukciju v.d. direktora, nastavlja karijeru u kompaniji.

„U prethodnoj godini MOL Serbia našao se u prvih 15 kompanija u Srbiji prema poslovnom prihodu. U narednom periodu zajedničkim snagama radićemo na širenju maloprodajne mreže i razvoju kompanije u ovom segmentu. Uverena sam da će Ante svojim dosadašnjim iskustvom i poznavanjem tržišta u regionu doprineti daljem jačanju pozicije MOL Serbia kao vodeće naftne kompanije“, izjavila je Nataša Vukšić, direktor Maloprodaje MOL Serbia.

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"

Vina ,,Tikveš,, i teroar vina nove brend-platforme „Tikves Chateaux & Domaines“ zabeležila su odličan uspeh na jednom on najvećih i najznačajnih svetskih vinskih takmičenja - ,,Decanter", koji se održava 16. put u Londonu. Vrhunsko crveno vino „Barovo" iz berbe 2016. godine i ove godine osvojilo je zlatnu medalju u konkurenciji više od 16.500 vina iz 57 zemalja što predstavlja potvrdu i oslikava veličinu ovog izuzetnog uspeha.

CrvenoBarovo", iz berbe 2015. godine pak, osvojilo je zlato na prošlogodišnjem "Decanter" takmičenju, što mu je omogućilo da uđe u specijalnu sesiju ocenjivanja, kod stručnog žirija takmičenjai dodeljena mu je platinasta medalja, čime je ovo vino izdvojeno od ostalih dobitnika najviših nagrada.

Ovogodišnji žiri,,Decanter"takmičenja bio je sastavljen od 280 vinskih stručnjaka, koji je visoko ocenio kvalitet svih vina Tikveššto pokazuje ukupan broj nagrađenih vinakoji je dostigao broj 15. Naime, pored zlatne medalje za crveno vino "Barovo", na ovogodišnjem svetskom vinskom takmičenju "Decanter", srebrene medalje osvojila su četiri vrhunska vina: "Vranec Special Selection 2017", "Sauvignon Blanc Special Selection 2018", "Domaine Lepovo Pinot Noir 2016" i "Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016",a još četiri vina dobila su bronzane medalje. Nagrađena su: crvena vina "Alekandria Cuvee 2017", "Alekandria 2017", belo "Muscat Ottonel Special Selection 2018" i roze vino "Domaine Lepovo Rose 2018". Na ovom takmičenju, šest vrhunskih vina "Tikveša" i „Tikves Chateaux & Domaines“ dobilo je posebne pohvale i to: „Viognier Special Selection 2018“, „Temjanika Special Selection 2018“, Merlot Special Selection 2017“, kao i belo teroar vino „Barovo“ и „Bela voda“ iz berbe 2018-te.

Ovim nagradama, ukupan broj vina „Tikveš na najprestižnijim svetskim vinskim takmičenjima, koji se tradicionalno održavaju na evropskom kontinentu tokom proleća, porastao je na broj 37. Ovako impresivan broj osvojenih nagrada je novo veliko dostignuće koje nagoveštava da će ove godine vina "Tikveša" i nova brend platforma „Tikves Chateaux & Domaines“ potvrditi, a i možda premašiti sopstveni rekord prethodnih godina kada je osvojeno 60 visokih priznanja na najprestižnijim svetskim vinarskim takmičenjima koja se održavaju tokom cele godine.

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECIKLIRANJA

Nakit raznog oblika, šah izrađen od lima, pisaljka za kaligrafiju, svećnjaci i saksije, kao i originalna umetnička dela samo su neki od predmeta predstavljeni danas na Bazaru reciklaže koji je u okviru projekta „Reciklirajte i Vi“ organizovala Apatinska pivara. Kroz ovaj projekat, pivara svake godine podseća građane na važnost recikliranja i pravilnog odlaganja ambalažnog otpada. Bazar reciklaže osmišljen je u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti i Visokom školom likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija i na nesvakidašnji način pokazuje da je moguće kreirati upotrebne i umetničke predmete od recikliranog materijala poput PET boca i limenki. Ceo Bazar imao je prodajni karakter, a novac od prodaje ovih dela biće doniran ovim obrazovnim ustanovama.

Pored radova studenata, svoje radove izložile su i mlada kreatorka Milica Marinković koja je za ovu priliku dizajnirala specijalnu haljinu od limenki, kao i Ivanka Stamenović, osnivač Ekobag-a, ekološkog preduzeća koje se bavi proizvodnjom jedinstvenih predmeta od reciklirane PVC folije za bilborde.

„Reciklaža treba da bude deo naše svakodnevice. Zato mi u pivari, više od deset godina u okviru kampanje „Reciklirajte i Vi“ nastojimo da na različite načine edukujemo građane i podsetimo koliko je važno reciklirati. Istovremeno, odgovorno ponašanje usmereno na ekologiju i očuvanje životne sredine je i način na koji će naša kompanija ostvariti jedan od ciljeva vezanih za održivost i zaštitu životne sredine - da do 2025. godine postanemo kompanija koja neće praviti otpad“, izjavila je Slobodanka Cucić,menadžer korporativnih poslova u Apatinskoj pivari.

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti i Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija prethodnih dana kreirali su umetnička dela od reciklažnog materijala koji je donirala Apatinska pivara.

„Saradnja sa Apatinskom pivarom u okviru kampanje „Reciklirajte i Vi“ traje već nekoliko godina. Današnji događaj pokazatelj je kako od materijala poput lima i plastičnih boca mogu nastati prava umetnička dela koja mogu ne samo da oplemene prostor već i da podsete na važnost recikliranja“, rekao je Marko Lađušić profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Ove godine, svoju kreativnost u osmišljavanju i izradi upotrebnih predmeta od recikliranog materijala pokazali su i studenti Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu. Prema rečima profesora uključenih u projekat, studenti su bili jako posvećeni, a neki od njih kreirali su i odevni predmet.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo da ove godine naša škola po prvi put učestvuje u projektu „Reciklirajte i Vi“. Pored poruke o važnosti recikliranja koju smo poslali kroz ovaj događaj, naši studenti dobili su jedinstvenu priliku da izlože svoja, za neke od njih prva dela, i na taj način steknu dragoceno iskustvo“, izjavila je Irena Kelečević,profesorka Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu.

Interesantne predmete napravljene od recikliranog materijala građani su mogli da vide, ali i kupe u okviruBazara reciklaže organizovanom u galeriji „X vitamin“ u Beogradu. Deo predmeta izloženih na Bazaru reciklaže kupila je i Apatinska pivara i na taj način dodatno podržala mlade umetnike.

NEW MOMENT PR AGENCIJA GODINE

Na tradicionalnoj godišnjoj dodeli nagrada Društva Srbije za odnose sa javnošću New Moment Agencija proglašena je PR Agencijom godine u kategoriji velikih PR agencija

Sinoć su na 22. tradicionalnom PRijemu nagrađene najbolje agencije, projekti, inicijative, pojedinci, i kampanje za prethodnu godinu. Na ovogodišnji konkurs stiglo je 56 prijava u 13 kategorija, dok je o najboljima odlučivalo 14 eminentnih stručnjaka iz oblasti komunikacija.

Stručni žiri proglasio je agenciju  New Moment New Ideas Company za najbolju agenciju za odnose sa javnošću za, a ovu prestižnu nagradu primo je predsednik regionalne kompanije New Moment Žarko Sakan.

Pored priznanja za najbolju agenciju godine, New Moment New Ideas Company, takođe, je osvojio nagrade u kategoriji PR komunikacije u integrisanim kampanjama za projekat “Ne dozvoli da pukne” kompanije Hemofarm fondacija, nagradu za Komunikacije u javnoj upravi za projekat otvaranje “Narodnog muzeja u Beogradu” i nagradu u kategoriji Upotreba digitalnih medija i novih tehnologija u komunikaciji za kampanju “Osvežavajuće optimističan – #SOMERSBYizazov” kompanije Carslberg Srbija.

New Moment  PR je deo kompanije New Moment New Ideas Company,  koja posluje u 10 zemalja Jugoistočne Evrope, sa tradicijom dugom preko 30 godina. Jedna je od vodećih agencija za integralne marketing komunikacije i najnagrađivanija u region.

Black'n'Easy osvojio IAB MIXX awards nagradu za najbolju digitalnu video kampanju

Na devetoj konferenciji Digital Day, u okviru koje je održano takmičenje IAB MIXX Awards, Grand kafa je osvojila nagradu u kategoriji najbolja digitalna video kampanja 2019 za kampanju „Nisam verovao da je prava turska!”.

IAB MIXX Awards (Marketing and Interactive Excellence Awards) su jedino globalno takmičenje koje ocenjuje isključivo digitalne kampanje. Ovo prestižno, međunarodno priznato takmičenje, IAB Serbia organizuje po treći put.

Kampanja „Nisam verovao da je prava turska!” kreirana je za Grand Black’n’Easy, jednu od najvećih inovacija u svetu turske kafe kod nas, čija je praktična priprema za kratko vreme postala široko prihvaćena na tržištu. Direktorka marketinga Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe, Lejla Dautović Čaić naglašava da je cilj kreiranja kampanje bio dalji rast ovog brenda i penetracija među konzumentima turske kafe. „Istraživanja su pokazivala da imamo odličan proizvod, ali zbog brzine i jednostavnosti pripreme dosta ljudi nije verovalo da je to prava turska kafa“, istakla je Dautović Čaić. „Kako gotovo svi koji po prvi put probaju našu kafu izgovore rečenicu 'pa ovo je prava turska', čitavu kampanju smo osmislili upravo oko ove rečenice“, dodala je ona.

Uspehu ove kampanje doprineo je i Branko Đurić Đura koji je ostvario fantastičnu komunikaciju sa našom ciljnom grupom i preneo poruke brenda.

Nagrada za najbolju digitalnu video kampanju dodeljuje se za najbolju primenu video oglašavanja koja pruža visok nivo aktivacije korisnika. Olja Đuričić, digital marketing specialist u Atlantic grupi za Strateško poslovno područje Kafa, istakla je da je online video advertising ključni segment digitalnog oglašavanja koji je, prema istraživanju Adex Srbija iz 2019. godine, u prošloj godini zabeležio rast od čak 53% u odnosu na prethodnu godinu. Đuričić je dodala da Grand Black'n'Easy prati trendove, što im je donelo pobedu u najbrže rastućoj kategoriji u digitalnom marketingu. Rezultati pobedničke kampanje su 4 miliona pregleda video sadržaja, odnosno više od 500.000 minuta pregleda brand sadržaja za mesec dana digitalne kampanje. „Osim zainteresovanosti korisnika, nisu izostale ni reakcije, te je engagement na stranicama značajno porastao tokom kampanje, a baza fanova u okviru ciljne grupe uvećana je za 4%“ naglasila je Đuričić.

IAB MIXX nagradu dobijaju samo najbolji prijavljeni radovi koji inspirišu, edukuju, postavljaju standarde i prikazuju najbolju praksu u industriji digitalnog marketinga. IAB MIXX Awards prepoznaje digital marketing excellence i dodeljuje priznanje za izuzetne i najbolje digitalne kampanje i projekte, a svaki aspekt prijavljenih radova podjednako je bitan: strategija, kreativno rešenje, egzekucija, odnosno korišćenje medija i rezultati.

Najbolju digitalnu kampanju 2019 „Nisam verovao da je prava turska!“ možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=7jRrFFYginQ&list=PL2OejzG7wB7j5w_5PJMRbwQPBVofN2zqt&index=3.

Belgrade Business Run: Spajamo 5000 zaposlenih iz više od 500 najodgovornijih kompanija u Srbiji

Više od trčanja: Serbia Business Run je najveći tim bilding događaj u 5 gradova Srbije ikada organizovan u našoj zemlji

Ove godine, Belgrade Business Run je postao deo Serbia Business Run serije!

Serbia Business Run predstavlja svojevrsnu modernizaciju nekadašnjih radničko-sportskih igara u kojem mogu da učestvuju sve kompanije koje žele da promovišu zdravlje i timski duh kod svojih zaposlenih. Učesnici trke, trče ili hodaju 5 km, a pravo učešća imaju svi, nevezano za poziciju u kompaniji, broj godina ili nivo utrenirnosti.

Pored Beograda i Novog Sada, još tri od pet najvećih poslovnih centara Srbije ove godine dobilo je svoj Business Run - Kragujevac, Niš i Subotica.

Trke u Subotici i Kragujevcu su uspešno završene uvodeći nas u najveću i najmasovniju u seriji - Belgrade Business Run 13. juna. Novi Sad i Niš nas očekuju na jesen.

U okviru Belgrade Business Run-a do sada je trčalo 3500 učesnika iz više od 300 kompanija. Po četvrti put, u 2019. spajamo 5000 zaposlenih iz više od 500 najodgovornijih kompanija koje posluju na teritoriji Srbije.

Ko SVE može da se prijavi?

U trci učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, škola i fakulteta i drugih organizacija, sa najmanje 3 člana, bez ograničenja maksimalnog broja učesnika. Svaku kompaniju predstavlja jedan kompanijski tim. Ukoliko imate manji broj učesnika od 3 ili ste zaposleni u sportskom-fitnes klubu imate pravo da učestvujete, ali ne ulazite u konkurenciju.

Kada se trka održava?

U četvrtak posle posla, 13. juna 2019. godine u Beogradu.

Bogat startni paketza svakog trkača uključuje medalju, kvalitetnu majicu za trčanje, bon za večeru i startni broj sa čipom za elektronsko merenje rezultata.

Nakon trke nas očekuje večera, piće i žurka. Dobra zabava, muzika i piće su zaštitini znak “After run” žurki jer pobedu treba nazdraviti uz nagrade, ples i druženje sa kolegama.

 Inspirisani beogradskim Pobednikom, koji je i zaštitini znak naše trke ove godine kreirali smo trofej “Beogradski Viktor” koji će se dodeljivati u preko 20 kategorija!

Tako će ovaj specijalni trofej moći da osvoje najbolji u kategoriji preduzetnika, malih, srednjih i velikih preduzeća. Zatim, kompanije će se nadmetati i u okviru svojih delatnosti – IT, građevina, trgovina, finansije, energetika – koje su se izdvojile prema visokom učešću kompanija.

Takođe i medijske kuće, državne instucije, obrazovne ustanove odmeriće brzinu na stazi i konkurisati za “Beogradskog Viktora”.

Dosadašnje nagrade u vidu pehara dodeljivaće se i ove godine u kategoriji:

Najbrža kompanija – vreme najbrža tri učesnika iz tima

Najbrži kolega – Učesnik sa najbržim vremenom

Najbrža koleginica – Učesnica sa najbržim vremenom

Najbrojnija kompanija – Kompanija sa najvećim brojem prijavljenih

Organizator serije Serbia Business Run je Beogradski trkački klub. Beogradski trkački klub je prvi i najveći rekreativni trkački klub za sve ljude koji bi da počnu ili unaprede svoje trčanje.

 Prijave su otvorene do 6. juna na http://www.serbiabusinessrun.com/beograd/

Delta City Fashion Fitness Show

U holu tržnog centra Delta City, 25.maja u 19.časova održava se šesti po redu Delta City Fashion Fitness Show.

Ova jedinstvena manifestacija nastala je kao ideja da se ujedini svet mode, sporta i fitnesa.

I ove godine događaj je humanitarnog karaktera, i sav prihod je usmeren “Centru za prevenciju i borbu protiv nasilja”.

Centar je neprofitna organizacija koja ima jasan cilj – podizanje svesti javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja, pogotovo nad ženama i decom, uključujući i partnersko nasilje, sa porukom “Žrtva nikad nije kriva!”.

Nakon modne revije, predstaviće se poznati sportisti Zoran Grozdanić kik bokser, Jovan Manojlović džiu džica i Slobodan Limp Maksimović MMA.

Publika će imati prilike da vidi naše poznate sportiste i takmičare iz sveta fitnesa, pojačani i sa tri poznate bikini fitness takmičarke iz Hrvatske koje će doći da uveličaju ovu reviju. Kao i svakog puta organizatori najavljuju da će prirediti pravi show. 

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor 86. Medunarodnog sajma poljoprivrede.

U okviru sajamskog nastupa kompanija je organizovala, 16.maja, Konferenciju o Upravljanje rizicima u poljoprirvednoj proizvodnju.

"Cilj Generali osiguranja Srbija je da edukacijom, dostupnošću informacija i kvalitetnom uslugom učinimo poljoprivrednim proizvođačima osiguranje prihvatljivijim, jer to pozitivno utiče na njihovu proizvodnju. Statistika pokazuje da je zastupljenije osiguranje useva i plodova, nego osiguranje životinja. U okviru osiguranja biljne proizvodnje, korisnici više traže osiguranje onih kultura koje iziskuju više ulaganja, poput voća, povrća. Najmanje je zastupljeno osiguranje u ratarskim kuluturama.Svaki region izložen je nekim speficičnim rizicima, stoga bih pozvao poljoprivredne proizvođače da se informišu o paketima osiguranja, jer njihova specifična proizvodnja iziskuje izloženost specifičnim rizicima i neophodno je napraviti ponudu osiguravajućih pokrića, koja je prilagođena njihovim potrebama", rekao je direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede Generali Osiguranja Srbija Nemanja Beljanski. Od osiguravajućih kuća očekuje se, kaže Beljanski, da ispune zahteve poljoprivrednika u svakom smislu i da razbiju predrasude da je osiguranje skupo, navodeći da je osigranje jednog hektara u Vojvodini oko dva odsto vrednosti useva.

Na Konferenciji "Upravljanje rizicima u poljoprivrednoj proizvodnji" Generali Osiguranja Srbija, osim direktora Sektora za osiguranje u poljoprivredi te osiguravajuće kompanije Nemanje Beljanskog I državnog sekretara u resornom ministarstvu Željka Radoševića, govorili su prorektor Univerziteta u Novom Sadu Vladislav Zekić, kao i poljoprivredni proizvođač iz Budisave Pal Milinski, koji je dugogodišnji klijent Đenerali osiguranja Srbija. On se bavi ratarstvom i to je jedini izvor prihoda njegove porodice, što je kako je rekao, dovoljan motiv da se opredeliš za osiguranje.

Zaključak konferencije je da je poljoprivrednike u Srbiji neophodno konstantno motivisati kako bi više osiguravali useve, plodove i stoku, jer je nivo zastupljenosti osiguranja u poljopivredi u Srbiji na znatno nižem nivou nego u zemljama u regionu i razvijenim zemljama Evropske unije.

BW Terraces - novi kutak za hedoniste

Nova, deveta stambena zgrada BW Terraces u okviru Belgrade Waterfront-a donosi sasvim novu dimenziju komfora, a 132 stana koja se prostiru na 17 spratova, strukture od jednosobnog do četvorosobnog, pružiće vam širom spektar mogućnosti za odabir vašeg savršenog mesta za život.

Posebno dizajnirane terase koje će krasiti BW Terraces, svakog dana će pozivati na uživanje na otvorenom i postati vaš omiljeni kutak za opuštanje i vreme sa najmilijima. Locirana pored buduće najviše zgrade u ovom delu Evrope, Kule Beograd, sa pogledom na BW Park, a u blizini Galerije Belgrade, BW Terraces je smeštena na idealnoj lokaciji, uz 163 parking mesta. Velika količina dnevne svetlosti, kao i praktične karakteristike, poput bazena, teretane, joga centra i vrtića unutar zgrade, učiniće vašu svakodnevicu bogatijom. Ispred same zgrade naći će se i jedinstvena atrakcija – pristan za čamce.

22 nagrade za vina Tikveš na takmičenjima u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj

Novi značajni uspeh vina Tikveš u svetu

Na ovogodišnjem International Wine Chalenge (IWC) koji se 36. put održao u Velikoj Britaniji u Londonu 17. Tikveš vina nagrađeno je medaljama.

Zbog rigorozne metodologije ocenjivanja kvaliteta, ovo takmičenje poznavaoci vina svrstavaju među najprestižnije u svetu. Ove godine učestvovala su vina iz 40 zemalja, uključujući i iz najpoznatijih svetskih vinskih regiona.

Ovogodišnji žiri vinskih sudija sastojao se od čak 400 međunarodnih eksperata. U tako žestokoj konkurenciji, sedam vina "Tikveš" dobilo je srebrne, a osam vina bronzane medalje, dok su dva vina posebno pohvaljena. Među dobitnicima su vina iz svih segmenata vinskog portfolija Tikveša, počevši od linije "Alexandrija", preko vina iz linije "Special selection", do vrhunskih"terroir" vina "Barovo", "Bela voda" i "Domaine Lepovo"koja se nalaze u novoj liniji" Tikveš Chateauk & Domaines ".

Na još jednom prestižnom međunarodnom vinskom takmičenju, koje jespecijalizovano za rose vina, održano u Kanu u Francuskoj, vino Tikveš - Aleksandria Cuvee Rose iz 2018. godine bilo je jedino vino iz šire regije koje je osvojilo zlatnu medalju.

Na ovogodišnjem poznatom vinarskom takmičenju"Concours Mondial De Bruxelles" koje se održalo u Švajcarskoj, na kome je učestvovalo 9.150 vina iz 46 zemalja, četiri vina Tikveš osvojila su nagrade, među kojima je vino "Muscat Ottonel Special Selection 2018" koje je nagrađeno zlatnom medaljom.

Ovim nagradama, osvojenim na prestižnim svetskim vinskim takmičenjima, Tikveš jepotvrdio reputaciju - najtrofejnije vinarije u ovom delu sveta i još jednompotvrdio visok kvalitet vina iz našeg regiona.

PLAZMA NAJOMILJENIJA KOD POTROŠAČA

U okviru tradicionalne akcije ,,Moj izbor’’ brend Plazma je, od strane potrošača Srbije, dobila Zlatnu plaketu za najomiljeniji domaći proizvod.

Plazma je i ove godine izabrana za najomiljeniji domaći proizvod i brend kome potrošači u Srbiji najviše veruju. Na tradicionalno održanoj svečanosti „Moj izbor“ u Skupštini grada Beograda, koju organizuje Udruženje potrošača „Moja SrbijaPlazma je od strane potrošača izglasana za Najomiljeniji domaći proizvod u 2019, a pripala joj je i nagrada Moj izbor u kategoriji „Slatkiši“.
„Na Plazmi su odrastale i odrastaju brojne generacije i već više od pet decenija deo je svake porodice i to isključivo zahvaljujući beskompromisnom kvalitetu, vrhunskim sastojcima, jedinstvenom ukusu, mirisu i prepoznatljivom obliku. Nagrada koju su nam dodelili potrošači Srbije predstavlja dokaz poverenja koje nam je ukazano i svima nama u Bambiju pruža veliki motiv da nastavimo da se trudimo i da uvek nastojimo da ponudimo nešto novo i interesantno,“ istakao je Nemanja Brković, menadžer za odnose sa javnošću kompanije Bambi.
Ovo je deveta godina zaredom da Plazma osvaja ovu prestižnu nagradu, čime je još jednom potvrdila da je odlikuje nezamenljivi kvalitet kome se veruje generacijama unazad.

Najveći apotekarski lanac u Srbiji otvorio još jednu BENU apoteku u Nišu

Najveći lanac apoteka u Srbiji i vodeći farmaceutski brend u kontinentalnoj Evropi BENU otvorio je danas svoju poslovnicu u STOP SHOP ritejl parku u Nišu. Ovim otvaranjem grad Niš je dobio još jednu apoteku opremljenu po najnovijim standardima farmaceutskog poslovanja, koja neguje jedinstven koncept slobodnog prostora i direktnog pristupa atraktivnom asortimanu.

Novu BENU apoteku, kojih sada u Nišu ima 19, otvorio je generalni direktor kompanije Dejan Aleksov, koji je istakao da je ideja vodilja kad su pravljeni dugoročni planovi za širenje mreže BENUapoteka bila misao „ako nisi u Nišu, nisi ni u Srbiji“.

Grad Niš je jedan od najstarijih gradova na Balkanu i oduvek je smatran kapijom istoka i zapada. Ima bogatu istoriju i geografski položaj na kome bi mu pozavideli mnogi evropski gradovi. Za našu kompaniju je to od posebnog značaja jer je BENUbrend koji ne poznaje granice, miri sve strane sveta i teži da kvalitetna farmaceutska usluga i briga o zdravlju budu dostupni svima. Ovaj objekat je za nas više od apoteke, i vizuelno i kvalitetom usluge. Prostor je svetao, svež i dizajniran da odiše pozitivnom energijom. Apoteka treba i mora da bude ključna tačka preventivnog bavljenja zdravljem, pa tek onda mesto za stručnu pomoć kod akutnih i hroničnih zdravstvenih problema. Kad postignemo taj cilj, smatraćemo da smo doprineli dobrom zdravlju Srbije“, istakao je Aleksov i pozvao sve Nišlije, kao i putnike namernike, da posete novu BENU apoteku i uvere se da je budućnost u apotekarstvu već stigla.

 U novoj BENU apoteci posetioci će moći da obave besplatnu proveru kože lica, kao i vitaminsko-mineralnu proveru. Farmaceut u BENUapoteci shodno stanju kože lica daje savete i predlaže preparate za negu kože. Vitaminsko-mineralna proverapodrazumeva neinvazivnu metodu, a nakon što utvrdi koji vitamini i minerali su u deficitu ili suficitu u organizmu, farmaceut daje adekvatan savet kako uz pomoć suplemenata pacijent može da pomogne organizmu da se vrati u balans.

 Sve posetioce BENU apoteke očekuje specijalno iznenađenje, a novootvorena BENUapoteka u okviru STOP SHOP parka radiće svakog dana od 9 do 22 časa, uključujući i dane vikenda.

BENU trenutno posluje na više od 340 lokacija u Srbiji, a prva BENUapoteka u Nišu otvorena je 2013. godine. Samo u Nišu BENU zapošljava više od 100 ljudi, a do kraja meseca Nišlije će dobiti još dve BENU apoteke.

EKO SERBIA NASTAVLJA DA STIPENDIRA POSTDIPLOMSKE STUDIJE U GRČKOJ

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, raspisala je treću godinu za redom konkurs za stipendiranje studenata master studija na Univerzitetu u Pireju i Univerzitetu tehničkih nauka na Kritu.

Priliku da studiraju na ovim prestižnim grčkim univerzitetima dobiće diplomirani studenti, koji će se pridružiti grupi od 25 najboljih iz svih zemalja u kojima Hellenic Petroleum Grupacija posluje - Grčka, Kipar, Republika Severna Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Srbija. Stipendije će biti dodeljene za program Energetska strategija, pravo i ekonomija i program Naftni inženjering, u trajanju od 18 i 12 meseci.

Studije će se održavati na engleskom jeziku, a predavanja drže cenjeni profesori iz Evrope i Amerike. Tokom trajanja programa, pored stipendija koje pokrivaju sve troškove školarine, kompanija EKO Serbia će studentima obezbediti redovno primanje nadoknade za troškove smeštaja i života u Grčkoj, u iznosu od 1.000 evra mesečno (za do 12 meseci boravka).

EKO Serbia, kao društveno odgovorna kompanija koja ulaže u obrazovanje i podržava istraživanje i inovacije, ponosna je što treću godinu za redom, studentima iz Srbije pruža priliku da se nađu među 25 najboljih koji će upisati master studije. Konkurs predviđa dodeljivanje dve stipendije, mada je praksa prethodnih godina pokazala da je zbog velikog broja prijava, Grupacija Hellenic Petroleum odobrila više stipendija. Zahvaljujući ovoj saradnji, samo tokom prethodne dve godine, šest (u 2017. godini) i još troje (u 2018. godini) postdiplomaca iz Srbije učilo je na grčkim univerzitetima. Za njihov budući profesionalni razvoj posebno je važno što su učestvovali u istraživačkim energetskim projektima i učili po najsavremenijim programima koji prate nove trendove u oblasti naftne industrije, a koji su usklađeni sa zakonodavstvom Evropske unije.

Kontinurano interesovanje za polje energetike širom Jugoistočne Evrope motiviše ovaj program stipendiranja, prvi ove vrste u regionu. Program je formiran sa namerom da stvori zajednicu profesionalaca u ovoj oblasti, prateći trendove naftne industrije, i osposobi nove generacije stručnjaka i inovatora.

Postdiplomci će imati priliku da iskuse inovativne studijske metode u internacionalnom okruženju. Pored univerziteta, gde se priređuju gostujuća predavanja, seminari i istraživački projekti iz oblasti naftne industrije i energetskog tržišta, vrata svih kompanija Grupacije Hellenic Petroleum biće otvorena za praktična predavanja i posete njenih stipendista.

Glavni cilj saradnje Grupacije Hellenic Petroleum sa Univerzitetom u Pireju i Univerzitetom tehničkih nauka na Kritu je kreiranje centra specijalizovanih postdiplomskih studija koji će obučavati kadrove specijalizovane za rad u naftnoj industriji, kako u Grčkoj tako i u inostranstvu.

Triglav grupa na tromesečju potvrđuje najavu planirane godišnje dobiti

Nastavlja se pozitivan trend rasta fakturisane premije u Triglav osiguranju Beograd

U prva tri meseca 2019. godine Triglav grupa je fakturisala 317 miliona evra konsolidovane bruto premije, što je 8 % više nego u istom periodu prošle godine.

Konsolidovana bruto dobit je porasla za 8 % i iznosi 29,9 miliona evra. Uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine Grupa potvrđuje najavu planiranog godišnjeg rezultata. Paralelno s dobrim poslovanjem u delatnosti osiguranja, što odražava povoljan kombinovani procenat Grupe, Triglav je povećao obim sredstava u upravljanju svojih klijenata. Ove godine Grupa nastavlja sprovoditi svoje strategije rasta i razvoja, ušla je na makedonsko tržište penzijskih osiguranja i uspešno završila kupovinu društva ALTA Skladi. Triglav osiguranje Beograd, deo Triglav grupe, je u prvom kvartalu 2019. godine postiglo rast ukupne premije osiguranja od 14% (obračunato u evrima) u odnosu na isti period prethodne godine.

Profitabilno poslovanje. Triglav grupa je u prvom tromesečju 2019. ostvarila dobit pre oporezivanja u visini od 29,9 miliona evra (indeks 108 u odnosu na isti period prošle godine). Na to je uticalo dobro poslovanje u delatnosti osiguranja i viša neto dobit od prodaje finansijskih proizvoda.

Rast premije od 8 %. Prilike na tržištima osiguranja u jugoistočnoj Evropi ove godine ostaju pod uticajem pozitivnih ekonomskih prilika u poslednjih nekoliko godina, a istovremeno na poslovanje utiče zaoštrena konkurencija na području cena. Grupa je u prvom tromesečju ove godine u odnosu na isti period prošle godine ostvarila rast fakturisane konsolidovane bruto premije od 8 %, što ukupno iznosi 317 miliona evra. Rast premije Triglav grupe ostvaren je na većini tržišta iznad rasta celokupnog tržišta. U Sloveniji, gde Triglav grupa ima 76-postotni udeo konsolidovane premije, rast premija bio je u proseku 6 % (tržište je imalo 5 %), a na tržištima izvan Slovenije 10 %. Triglav grupa sistematski sprovodi zacrtane akcente svoje strategije – prilagođava ponudu potrebama klijenata određenog tržišta, razvija svoje prodajno-komunikacione kanale (posebno na tržištima izvan Slovenije širi ugovorno-prodajnu mrežu i bankovni prodajni kanal) i sprovodi aktivnu marketinšku prodajnu politiku.

Gledano sa aspekta pojedinačnih segmenata osiguranja Grupa je ostvarila rast premije svih vrsta imovinskih osiguranja, a rast celokupnog segmenta iznosio je 9 %. U segmentu životnih i penzijskih osiguranja premija je snižena za 2 %, prvenstveno zbog niže jednokratne premije osiguranja u poređenju sa istim periodom prošle godine. Premije zdravstvenih osiguranja su se povećale za 20 % kao posledica većeg broja sklopljenih osiguranja i prilagođavanja cena, na koje prvenstveno utiču obim i rast cena zdravstvenih usluga.

Relativno povoljni štetni događaji. Fakturisani bruto iznosi šteta Triglav grupe bili su niži za 3 % u odnosu na isti period prošle godine i iznosili su 166 miliona evra. Masovni štetni događaji na njih nisu imali jasan uticaj. Neto izdaci za štete bili su na očekivanoj visini i u poređenju s onima od prošle godine, koji su bili relativno niski, viši za 6 %. Njihov rast je 1 postotni bod iznad rasta neto prihoda od premija osiguranja ovogodišnjeg prvog tromesečja (indeks 105), zbog čega je procenat šteta ovogodišnjeg tromesečja nešto viši od prošlogodišnjeg. Kombinovani količnik Triglav grupe iznosio je povoljnih 91,6 % (prošlogodišnji 88,5 %).

Povećan obim sredstava u upravljanju. Upravljanje imovinom u Triglav grupi obuhvata štednju preko usluga osiguranja kao i ulaganje uuzajamne i penzijske fondove. Društvo za upravljanje Triglav Skladi je krajem prvog tromesečja povećalo obim sredstava u upravljanja, na šta su uticale prilike na tržištima kapitala i neto priliv. U uzajamnim fondovima upravljalo se sa 662 miliona evra neto vrednosti sredstava ili sa 9% više nego krajem 2018. godine, dok su se sredstva individualnog upravljanja imovinom povećala za 20 % na 60 miliona evra.

U 2019. godini je Triglav grupa u skladu sa strateškim usmerenjem jačanja delatnosti upravljanja imovinom na makedonskom tržištu penzijskih osiguranja osnovala društvo za upravljanje obaveznim i dobrovoljnim penzijskim fondovima Triglav penzisko društvo AD Skoplje. U Sloveniji je uspešno završila kupovinu društva za upravljanje Alta Skladi. Sa oba svoja društva za upravljanje Triglav grupa postaje vodeći ponuđač uzajamnih fondova na slovenačkom tržištu.

Realizovani viši prinosi od finansijskih ulaganja. Grupa je krajem marta 2019. raspolagala sa 3,2 milijarde evra finansijskih investicija. Njihovi prinosi (bez prinosa ulaganja životnih osiguranika koji preuzimaju investicijski rizik) iznosili su 33,5 miliona evra, a na njihovo povećanje u poređenju sa prošlom godinom uticali su viši neto prihodi od prodaje finansijskih sredstava kao i viši neto prihodi zbog promene realne vrednosti. Neto prihodi od kamata se zbog niskih kamatnih stopa još uvek smanjuju.

Predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je izjavio: “Sa poslovanjem u prva tri meseca ove godine smo zadovoljni, a uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine, potvrđujemo svoju najavu planiranog godišnjeg rezultata. Sa timom od preko 5 hiljada saradnica i saradnika sledimo zacrtanu strategiju i razvijamo Triglav u pravcu savremene, inovativne i dinamičke osiguravajuće i finansijske grupe, koja čvrsto ostaje na vodećem položaju u Sloveniji i šire u regionu.“

Triglav grupa u Srbiji

Triglav osiguranje Beograd je prvi kvartal 2019. godine završilo sa rastom ukupne fakturisane premije od 14% (obračunato u evrima po prosečnom kursu u periodu), u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupna fakturisana premija iskazana u evrima zabeležila je rast od 17% u segmentu neživotnih osiguranja. Društvo održava stabilnu 5 poziciju na tržistu osiguranja u Republici Srbiji sa kontinuiranim rastom tržisnog učešća, koje na kraju 2018. godine, prema kriterijumu fakturisane premije, iznosi 5,8%. Rast premije je bio za 1,9 procentnih poena viši od rasta srpskog tržišta osiguranja, odnosno za 2,8 procentnih poena viši u segmentu neživotnih osiguranja.

»Prvi kvartal 2019. godine završili smo sa rastom fakturisane premije u planskim veličinama i prema usvojenoj stategiji poslovanja dajući akcenat na aktivnostima daljeg proširenja i unapređenja poslovne mreže. Na taj način obezbedili smo svojim klijentima iz nekoliko gradova u Srbiji naše usluge pristupačnijim. U nastavku godine planiramo da zadržimo pozitivan trend poslovanja uz dalji razvoj i unapređenje kanala prodaje.«, izjavio je gospodin Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu.

Generali Srbija generalni sponzor 86. Međunarodnog sajma poljoprivrede

Generali Osiguranje Srbija osmu godinu zaredom je partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede

Na štandu Generali Osiguranja, u auli Novosadskog sajma, poljoprivredni proizvođači i ostali posetioci moće će da se upoznaju sa proizvodima osiguranja poljoprivrede, životinja, mehanizacije i domaćinstva, i sa ostalim proizvodima kojima mogu finansijski zaštiti sebe, svoju porodicu i proizvodnju.

Sajam je izuzetno značajan za povezivanje i razmenu iskustava državnih institucija, proizvođača, prehrambene industrije, osiguravajućih kompanija i banaka. Za Generali Osiguranje Srbija je i prilika da predstavi, na domaćem tržištu osiguranja, savremene tehnologije koje koristi u oblasi osiguranja poljoprivrede – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima, dron i mnoge druge.

Osnovne karakteristike aplikacije su: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Kao glavni benefiti korišćenja drona istaknuti su značajno povećanje transparentnosti, brzine i preciznosti utvrđivanja stanja useva i plodova pre osiguranja i nakon nastanka eventualnog oštećenja, kao i bitno smanjenje troškova sprovođenja osiguranja.

Prilikom svečanog otvaranja Predsednik Izvršnog odbora, Dragan Filipović je izjavio: “S obzirom na to da je Srbija agrarna zemlja mi se trudimo da svake godine uvođenjem novih usluga i pokrića u oblasti osiguranja poljoprivrede poljoprivrednicima omogućimo miran san. Ono šta je još uvek problem u našoj zemlji jeste da 85% poljoprivrednih gazdinstava  nije osigurano i mi svi zajedno kao industrija, zajedno sa državom, trebamo u velikoj meri da se angažujemo na građenju svesti o bitnosti osiguranja.”

U Srbiji je osigurano oko 15% biljne proizvodnje i svega 5% stočnog fonda, što je daleko ispod proseka ekonomski razvijenih zemalja. Jedan od razloga za to je tradicionalno nepoverenje poljoprivrednika prema finansijskim institucijama te Generali Osiguranje Srbija želi da im pomogne da te predrasude prevaziđu.

Generalno gledano, ambijent u kojem se obavlja poljoprivredna proizvodnja postaje sve više nepredvidiv, te se osiguranje nameće kao adekvatno rešenje, što je prepoznala i država Srbija koja pruža podršku poljoprivrednicima da se osiguraju u vidu značajnih subvencija.

Generali Osiguranje s toga želi da istakne da poljoprivrednici premiju mogu da plate tek nakon žetve/berbe te da im država Srbija subvencioniše 40% plaćene premije u Vojvodini (ukoliko imaju registrovano gazdinstvo), dok u Moravičkom, Kolubarskom i Zlatiborskom upravnom okrugu država subvencioniše 70% premije. Sve to mogu da ostvare u Generaliju, koji kao kuća može da im ulije punu sigurnost da će dobiti ono što su kupili.

U EKSTRTEMNIM VREMENSKIM USLOVIMA POTREBNO JE OSIGURATI USEVE

Specijalni sajamski uslovi osiguranja u poljoprivredi

Smatrajući osiguranje u poljoprivredi kao strateški segment poslovanja, kompanija Triglav će i ove godine nastupiti na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sa posebnim uslovima i popustom od 10% za osiguranje useva, plodova i životinja.

„I ove godine smo svedoci ektremnih vremenskih uslova koji, evo traju i tokom maja meseca. Izuzetno niske temperature praćene velikim količinama padavina negativno utiču na razvoj poljoprivrednih kultura. Takođe, u protekloj godini bili smo svedoci gotovo konstantne izloženosti riziku od grada. Svi navedeni faktori rizika upravo su pokriveni osnovnim i dopunskim vrstama osiguranja koje imamo na raspolaganju za sve zainteresovane posetioce najveće poljoprivredne manifestacije u regionu. Kako bismo našu ponudu, uz standardne subvencije države od 50% premije osiguranja učinili još pristupačnijom, do kraja maja meseca odobravamo i posebne popuste.“ izjavio je predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja Beograd, Dragan Marković i dodao: „Ostajemo posvećeni našoj startegiji intenzivnih kontakata sa klijentima-predstavnicima kompletnog agro lanca i na taj način smo u poziciji da ih dobro upoznamo te shodno tome i da pripremimo najbolju ponudu i pokriće upravo za delatnost kojom se bave. Sa ponosom mogu da kažem da smo 2018. godinu završili sa dobrim rezultatima u segmentu osiguranja u poljoprivredi, ali i sa stoprocentnom procenom i likvidacijom šteta. I u periodu koji je pred nama ostaćemo partneri svima koji se odluče da osiguraju svoju poljoprivrednu proizvodnju.

Triglav osiguranje Beograd je u 2018. godini zabeležilo rast od 26,4% ukupne fakturisane premije osiguranja u poljoprivredi. Najznačajniji rast od 31,7% zabeležen je u segmentu osiguranja useva i plodova što pokazuje da su naši klijenti prepoznali kvalitet usluge koju pruža Triglav osiguranje i da se svest poljoprivrednika o opasnosti rizika koji ih okružuju značajno povećava. Klijenti su takođe posebno prepoznali značaj pokrića koje pružamo u vidu paketa Triglav max za osiguranje životinja, tako da je rast u osiguranju životinja u 2018. godini veoma značajan i iznosi 15%, a udeo ovog proizvoda u ukupno fakturisanoj premiji osiguranja životinja porastao je za 106%.

Poljoprivreda i njena prateća industrija i dalje predstavljaju granu privrede od vitalnog značaja za Republiku Srbiju sa učešćem u BDP-u od 11,9%.U Srbiji u ukupnim proizvodnim delatnostima poljoprivreda učestvuje sa od 20% do 23%, odnosno oko jedne petine, a u kombinaciji sa prerađivačkom industrijom, taj procenat se kreće od 40% do 43%. U ovom trenutku, u Srbiji postoji oko 4,8 miliona hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta i oko 1 milion grla krupne stoke, kao i oko 21 milion grla sitne stoke. Stvorena vrednost u poljoprivredi najviše potiče iz biljne proizvodnje oko 70%, a oko 30% je iz stočarske i trend je da se učešće biljne proizvodnje u strukturi povećava.

Triglav osiguranje Srbija će se predstaviti na ovogodišnjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu na štandu u Hali „Master“. Svim zainteresovanim posetiocima na raspolaganju će biti stručnjaci za osiguranje u poljoprivredi, ali i drugim vrstama osiguranja.

UNIQA I U 2018. GODINI ČVRSTO U VRHU TRŽIŠTA OSIGURANJA

UNIQA osiguranje je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, sa učešćem od 5,91% u 2018. godini potvrdilo stabilnu petu poziciju na tržištu Srbije.

Rezultati poslovanja obe kompanije - UNIQA životno i UNIQA neživotno osiguranje pokazali su da je ukupna premija u prethodnoj godini iznosila 5,90 milijardi dinara. To znači da je sa skokom od 8,1% u odnosu na 2017. Kompanija zabeležila veći rast od rasta tržišta osiguranja, koji je iznosio 7,3%. UNIQA je u prethodnoj godini u obe kompanije ostvarila ukupno 308 miliona dinara dobiti.

Sa premijom od 1,95 milijardi dinara i tržištnim učešćem od 8,2% Kompanija je u prethodnoj godini zauzela 5. poziciju u životnom osiguranju, dok se sa 3,95 milijardi dinara premije i 5,2% učešća našla na 6. poziciji tržišta neživotnog osiguranja. Ukoliko se posmatraju samo dobrovoljne vrste neživotnih osiguranja UNIQA je i u 2018. godini sa 8,93% učešća zadržala 5. poziciju i na tržištu neživotnih osiguranja.

UNIQA nastavlja strategiju rasta usmerenu na dobrovoljna osiguranja i poboljšanje servisa i usluge ka klijentima. Iz tog razloga, ulaganjem u nove tehnologije i proizvode zabeležen je rekordan rast onlajn prodaje za više od 60% i napredak u svim vrstama osiguranja. Najznačajniji rast ostvaren je u prodaji putnog osiguranja sa kojim je putovalo više od 300.000 građana Srbije i dupliranje prodaje domaćinstva u poslednja dva meseca prethodne godine.

Oslanjajući se na inovacije i superioran servis po kojima je prepoznatljiva, UNIQA je u 2018. godini još jednom potvrdila da zasluženo nosi titulu lidera u kvalitetu usluga. U prethodnoj godini prva i jedina na tržištu obezbedila je besplatan Viber broj korisnicima putnog osiguranja, online plaćanje rata osiguranja, kao i Video- procenu šteta. Pored putnog, omogućena je i online prodaja osiguranja domaćinstva, kao i Pomoći na putu. Prodajna mreža Kompanije je dodatno proširena i kroz nju se sada granaju 43 poslovnice,šest generalnih agencija i 15 mobilnih kancelarija širom Srbije.

Rezultati poslovanja u prethodnoj godini, pokazuju da su planovi ispunjeni, kako na nivou profitabilnosti, tako i na nivou svih relevantnih racija uspešnog poslovanja. UNIQA osiguranje u 2019.nastavlja strategiju organskog rasta u profitabilnim segmentima, čime se obezbeđuje dugoročna stabilnost.

Proširenje i osvežavanje popularne serije tradicionalnih vina "Tikveš"

Vinarija ,,Tikveš,, uvela je novine kojima je unapredila liniju tradicionalnih vina dostupnih na tržištu u ambalaži od jedne litre.

Od aprila 2019. godine vina iz ove linije dobila su kompletno unapređenje ambalaže koja uključuje: novu etiketu, novu bocu i novu vrstu zatvarača, kojom se značajno doprinosi očuvanju kvaliteta vina.

Druga novina je proširenje linije popularnih vina "Tikveško belo" i "Tikveško crveno" koja su do sada bila u ponudi na tržištu samo u ,,Bag-in-box,, pakovanju od tri litra.

- Proširenje i modernizacija postojećeg portfolija tradicionalnih vina napravljena je u skladu sa tržišnim trendovima i preferiranju potrošača u celom regionu. Naglašavamo da će kvalitet i ukus vina iz ovog segmenta zadržati nivo kao i do sada. Očekujemo da će ovakve novine u velikoj meri biti prihvaćene od strane potrošača, i da će ova vina postati još popularnija među onima koji ih već prepoznaju i cene, kao i među novim generacijama potrošača koji tek upoznaju njihovu autentičnost i jedinstvene vrednosti - kaže generalni direktor Tikeš vinarije Radoš Vukićević.

Linijutradicionalnih vina u ambalaži od jednog litra čine izuzetno popularna vina koja su prisutna decenijama na tržištima u regionu. Među njima su: Smederevka, Kratošija, Kavadarka, Vranec, Vitač, Žilavka i Roze, kojima se pridružuju nova"Tikveško belo" i "Tikveško crveno". Njihova dostupnost širokom krugu potrošača je rezultat kombinacije cene i kvaliteta koje nude, a nova modernija ambalaža dodatno povećava atraktivnost.

Vizuelne karakteristike novog pakovanja sadrže elemente koji oslikavaju tradicionalne vrednosti i običaje zemlje na kojoj uspevaju, što je razlog jake veze između vina ove linije i njihovih konzumenata. Kreativnaperformansa novog dizajna etikete vodi se sloganom"Strast prema tradiciji".

Vinarija,,Tikveš,,nastaviće da uvodi novine i modernizuje svoj portfolio u skladu sa opredeljenjem za kontinuiranim inovacijama, unapređenju i razvojem proizvoda.

ODOBRENA PRODAJA IQOS-A U SAD

Američka agencija za hranu i lekove potvrdila je da je IQOS usklađen sa principom zaštite javnog zdravlja

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) potvrdila je da je IQOS, elektronski sistem za zagrevanje duvana, usklađen sa principom zaštite javnog zdravlja i odobrila je njegovu prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka FDA usledila je nakon sveobuhvatne analize zahteva za komercijalizaciju (PMTA – premarket tobacco product application) koju je kompanija Filip Moris, proizvođač ovog uređaja, zajedno sa kompletnom naučnom dokumentacijom, agenciji predala 2017. godine.

Za razliku od cigareta, IQOS zagreva, a ne sagoreva duvan. To je prvi elektronski uređajza zagrevanje duvana koji je od strane FDA dobio dozvolu za prodaju u SAD. U skladu sa zakonom iz 2009. godine, ova agencija je ovlašćena da reguliše tržište duvanskih proizvoda, što podrazumeva i nadzor nad inovativnim proizvodima iz ove oblasti.

Komentarišući odobrenje FDA-a, Andre Kalancopulos, CEO kompanije Filip Moris (PMI) izjavio je da ovakva odluka predstavlja važan korak napred za 40 miliona Amerikanaca koji puše klasične cigarete. „Neki će prestati. Većina neće i za njih IQOS predstavlja bolju alternativu od nastavka pušenja. Do sada je 7,3 miliona ljudi širom sveta potpuno prešlo sa tradicionalnih cigareta na IQOS. Cilj svih nas u kompaniji Filip Moris je da potpuno zamenimo cigarete bezdimnim proizvodima koji predstavljaju kombinaciju sofisticirane tehnologije i napredne nauke“, rekao je Kalancopulos naglasivši da: „odluka FDA je istorijska prekretnica na putu ka tom cilju“.

Filip Moris će komercijalizovati IQOS u SAD kroz ekskluzivnu saradnju sa Altria Grupom. Prema rečima CEO-a, kompanija podržava i strogo će se pridržavati smernica za komercijalizaciju koje je propisao FDA, a koji omogućavaju da IQOS dopre isključivo do onih kojima je i namenjen –punoletnih pušača.

Kompanija Filip Moris podnela je FDA-u sveobuhvatna naučna istraživanja kako bi obezbedila podršku za svoje dve aplikacije – prvu (PMTA) koja je upravo odobrena i odnosi se na komercijalizaciju IQOS-a na američkom tržištu, i drugu koja se i dalje razmatra, a odnosi se na klasifikovanje ovog proizvoda kao „duvanskog proizvoda modifikovanog rizika“ (MRTP – modified risk tobacco product).

Zavidan rast prihoda u prvom tromesečju

Ulaganje u dugoročni razvoj distribucije i nastavak rasta na svim tržištima obeležili kvartal

Atlantic Grupa je u prvom kvartalu 2019. ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 160,1 miliona evra, što u odnosu na isti period 2018. predstavlja rast od 5,1 odsto.

Dobit iz poslovanja (EBIT) iznosi 14,0 miliona evra i veća je za 24,3 odsto, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 10,8 miliona evra i veća je za 31,4 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

 „Izveštaji iz prvog kvartala potvrđuju da je Atlantic Grupa odlično započela još jednu poslovnu godinu. Na svim značajnim tržištima ostvarili smo zavidan rast prihoda od prodaje uz nastavak ulaganja u sopstvene brendove, logističko-distributivne operacije kao i inovativne poslovne procese. Nastavili smo s prodajom nestrateških poslovnih operacija i ulaganjem u razvoj distributivnog poslovanja, jednako razvojem sopstvenih kapaciteta kao i širenjem portfolija. Dalje smanjenje zaduženosti i značajno niži finansijski troškovi omogućuju nam da se fokusiramo na još ambicioznije planiranje budućeg rasta“, istakao je predsednik Uprave Emil Tedeski.

 Kafa se ističe kao najveća kategorija

 Na ukupan rast prihoda od prodaje najviše su uticala Strateška poslovna područja Delikatesni namazi s rastom od 14,7 odsto i Pića s rastom od 9,6 odsto. S 31,9 miliona evra prihoda od prodaje i 19,9 posto udela u ukupnim prihodima Kafa se ističe kao najveća pojedinačna kategorija. U distribucijskom poslovanju sva tržišta su ostvarila rast, a najznačajnije je, čak 13,7 odsto, raslo tržište Hrvatske. U ukupnoj prodaji sopstveni brendovi čine 65,8 odsto, brendovi principala u distribuciji 25,3 odsto, a farmaceutski lanac Farmacia učestvuje s 8,9 odsto.

 Nastavak prodaje nestrateških poslovnih operacija i ulaganja u distribuciju

Prvi kvartal obeležila je prodaja ostatka Sportske i aktivne prehrane, odnosno brendova Multipower, Champ i Multaben okupljenih u kompaniji Tripoint, dugogodišnjem distribucijskom partneru u ovom segmentu, nemačkoj kompaniji Genuport.Nastavak je to korporativne strategije dezinvestiranja nestrateških poslovnih operacija, a Atlantic nastavlja s distribucijom brendova sportske i aktivne prehrane u Hrvatskoj, Austriji, Italiji i Srbiji.

Krajem marta Atlantic Grupa je otvorila novi, savremeno opremljen logističko-distribucijski centar kraj Velike Gorice, kojim osigurava adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distribucijskog poslovanja. Investicija u izgradnju i opremanje vredna oko 20 miliona evra realizovana je u saradnji s kompanijom Kamgrad, a u prvoj fazi osiguran je skladišni kapacitet od 30.000 paletnih mesta, s mogućnošću modularnog širenja u skladu s poslovnim potrebama. Potvrda strateške važnosti distribucije dolazi i dodatnim širenjem distribucijskog poslovanja saradnjom s novim principalima, pa je nakon potpisivanja ugovora s nemačkim Hippom u Makedoniji početkom kvartala, na njegovom kraju dogovorena i saradnja s kompanijom Beiersdorf na istom tržištu.

NOVA OPREMA ZA PRIPREMU OBROKA I U NARODNOJ KUHINJI U PARAĆINU

Povodom obeležavanja pola veka poslovanja u Srbiji, Coca-Cola sistem donirao opremu za 12 kuhinja u Srbiji

Predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović, generalni i direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija Svetoslav Atanasov posetili su narodnu kuhinju u prostorijama Crvenog krsta u Paraćinu. Poseta je organizovana povodom donacije narodnim kuhinjama, koja je najavljena u oktobru 2018. godine a realizovana je u okviru obeležavanja 50 godina poslovanja Coca-Cola sistema u Srbiji.

Osim narodne kuhinje u Paraćinu, šporete, kazane, mašine za sečenje i pripremu hrane u ukupnoj vrednosti od 6 miliona dinara, dobilo je još 11 narodnih kuhinja širom Srbije.

“Ponosni smo što danas imamo priliku da se uverimo koliko je nova oprema važna za kvalitetniju i bržu pripremu obroka, posebno imajući u vidu značaj narodnih kuhinja za veliki broj građana Srbije. Na donaciju i pomoć narodnim kuhinjama gledamo kao na najhumaniji gest, jer je Coca-Cola sistem upravo ovim gestom podržao hiljade porodica i dece u Srbiji”, izjavio je predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović.

Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja čije usluge koristi više od 35.000 ljudi. Trećinu svih korisnika narodnih kuhinja čine deca. U Paraćinu ima 750 korisnika narodnih kuhinja, a obroke na distributivnom punktu u prostorijama Crvenog krsta svakodnevno dobija350 ljudi.

“Kao kompanija koja više od pola veka posluje u Srbiji, uvek smo nastojali da pružamo građanima više I od najkvalitetnijih napitaka. Zato smo ponosni što iz dana u dan vidimo da je naš doprinos vidljiv širom Srbije, a posebno nas raduje što smo sa našim dugogodišnjim partnerima stali uz građane Paraćina kojima je naša pomoć najpotrebnija. ” izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Oprema za pripremu obroka u narodnim kuhinjama širomSrbije donirana u je saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92.

Nataša Jovanović dobitnica godišnje nagrade PRO.PR Awards

Nataša Jovanović, direktorka Odeljenja identiteta i komunikacija UniCredit Banke Srbija, dobitnica je godišnje nagrade PRO.PR Awards, koja se dodeljuje “za doprinos i nesebičnu predanost razvoju i priznavanju profesije odnosa s javnošću”, u okviru 17. izdanja međunarodne PRO PR konferencije, koja je održana u Selcu, u Hrvatskoj. PRO.PR Awards je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa s javnošću na lokalnom i globalnom nivou. Pokrenut je 2012. godine povodom obeležavanja desete godišnjice PRO PR konferencije, a specifičan je po tome što je namenjen prvenstveno pojedincima. Nakon što joj je uručena nagrada, Nataša se zahvalila Danijelu Koletiću, osnivaču i predsedniku Organizacionog odbora PRO.PR konferencije, koji ima više od 20 godina iskustva na tržištu odnosa s javnošću, „ jer svaka nagrada koju dodeljuje struka ima ogromnu vrednost“. Nataša je dodala da „ima još mnogo toga da pruži struci i da će nastaviti da radi sa jednakim žarom i umećem”. Na kraju se zahvalila „članovima svog tima na podršci i naglasila da bez timskog rada nema uspeha ni u jednom poslu.“ Nataša Jovanovic je direktorka Odeljenja identiteta i komunikacija UniCredit Bank Srbija od januara 2012. godine gde je zadužena za sve korporativne i marketinške aktivnosti banke. Nakon završenih studija u Sjedinjenim Američkim Državama, svoju karijeru je započela 2003. godine u kompaniji Fresh&Co, na poziciji direktorke prodaje za HoReCa kanal. U periodu od 2004. do 2012. godine radila je u agenciji za integrisane komunikacije, Executive Group na različitim pozicijama, od menadžera za odnose sa klijentima do direktorke Novog biznisa i odnosa sa klijentima. Govori engleski, španski i italijanski jezik.

Generali Srbija generalni sponzor 86. Međunarodnog sajma poljoprivrede

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Na štandu Generali Osiguranja, u Auli Novosadskog sajma, poljoprivredni proizvođači i ostali posetioci moće će da se upoznaju sa proizvodima osiguranja poljoprivrede, životinja, mehanizacije i domaćinstva, i sa ostalim proizvodima kojima mogu finansijski zaštiti sebe, svoju porodicu i proizvodnju.

Sajam je izuzetno značajan za povezivanje i razmenu iskustava državnih institucija, proizvođača, prehrambene industrije, osiguravajućih kompanija i banaka. Za Generali Osiguranje Srbija je i prilika da predstavi, na domaćem tržištu osiguranja, savremene tehnologije koje koristi u oblasi osiguranja poljoprivrede – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima,dron i mnoge druge. Osnovne karakteristike aplikacije su: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Kao glavni benefiti korišćenja drona istaknuti su značajno povećanje transparentnosti, brzine i preciznosti utvrđivanja stanja useva i plodova pre osiguranja i nakon nastanka eventualnog oštećenja, kao i bitno smanjenje troškova sprovođenja osiguranja.

U Srbiji je osigurano oko 15% biljne proizvodnje i svega 5% stočnog fonda, što je daleko ispod proseka ekonomski razvijenih zemalja. Jedan od razloga za to je tradicionalno nepoverenje poljoprivrednika prema finansijskim institucijama. Generali Osiguranje Srbija želi da im pomogne da te predrasude prevaziđu.

 Na povećanje broja osiguranih poljoprivrednika, naročito u Moravičkom, Zlatiborskom i Kolubarskom okrugu, trebalo bi da utiče uredba kojom su subvencije za osiguranu poljoprivrednu proizvodnju povećane sa 40% na 70%. O tome će se opširnije govoriti na konferenciji za novinare koja će biti održana 16.maja u Master centru Novosadskog sajma.

USKRŠNJI BAZAR U FILIJALI TRIGLAV OSIGURANJA

Humanitarna izložba rukotvorina

Triglav osiguranje od utorka 23. aprila ugostiće humanitarnu prodajnu uskršnju izložbu Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Izložba će biti otvorena za posetioce do četvrtka 25. aprila 2019. godine.

Svakoga dana u periodu od 9 do 15 časova, u centrali Triglav osiguranja u ulici Milutina Milankovića 7a na Novom Beogradu, autori sa svojim starateljima prisutnima će izložiti autorske radove inspirisane predstojećim usršnjim praznicima. Sva sredstva prikupljena prodajom ovih rukotvorina biće uložena u nabavku novog materijala za umetnička dela mladih umetnika.

 U humanitarnoj akciji učestvovaće i zaposleni Triglav osiguranje zajedno sa predsednikom Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Srbiji Draganom Markovićem. Pozivamo klijente i ljude dobre volje da se pridruže i pomognu u akciji kupovinom radova štićenika Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine.

Konferencija o vinu u Strazburu

Planovi za unapređenje vinske industrije u regionu prezentovani pred poslanicima Evropskog parlamenta

Udruženje "Vina iz Makedonije" predstavilo se kao uspešan primer udruženja vinara iz regiona jugoistočne Evrope na Konferenciji za vino u Strazburu, održanoj 16. aprila 2019. godine.

Predstavnici "Vina iz Makedonije" pred Komitetom za poljoprivredu Evropskog parlamentaprezentovali su situaciju i planoveza unapređenje vinske industrije u regionu, kao i uspešnu integraciju globalne i evropske ekonomije.

- Ova konferencija je bila odlična prilika da se čuju činjenice o proizvodnji vina, aktuelnim trendovima ipotrošačkim navikama u Evropskoj uniji. S druge strane, imali smo priliku da istaknemo potencijale regionalne vinske industrije, kao i prioritete u odnosu na unapređenje konkurentnosti, zaštite geografskog porekla i registracije geografskih oznaka.Iskoristili smo posetu Strazburu kako bismo u narednom periodu potražili podršku sadašnjih poslanika iz EP o korištenju imena vinskog regiona Makedonije i koordinaciju svih srodnih pravnih i stručnih aspekata vezanih za ovo pitanje, rekla je Elena Mladenovska-Jelenković izvršna direktorka Udruženja "Vina iz Makedonije,,.

Na ovoj konferenciji pred poslanicima predložila sam incijativu za formiranje balkanske platforme za zajedničke promocije vina iz regiona i razvoj vinskog turizma, za aktivnostza koju očekujemo podršku u procesu pridruživanja EU - dodaje Elena Mladenovska – Jelenković.

U okviru konferencije organizovana je studijska poseta vinskim regijama u Francuskoj i Nemačkoj, kao i degustacija vina iz zemalja učesnica iz Jugoistočne Evrope.

PONOS JE U NAŠOJ PRIRODI

Novom kampanjom Knjaz Miloš iskazuje poštovanje prirodi iz koje potiče

Brdovita, plodna, neukrotiva zemlja na kojoj gradimo svoju ličnu i zajedničku istoriju, neodvojivi je deo našeg karaktera i duha. Odnos prema životu u ovom posebnom kutku naše planete, od pamtiveka opisujemo kratkom, ali jasnom i snažnom rečju: ponos.

I naša omiljena i najpoznatija mineralna gazirana voda, Knjaz Miloš, svoje blagodeti duguje nepresušnom i plodnom tlu Bukulje iz koje izvire. Zato Knjaz Miloš u novoj kampanji “Ponos je u našoj prirodi” iskazuje poštovanje upravo prirodi, iz koje vekovima uzima ono najvrednije, čime potom daruje generacije ovdašnjih ljudi.

Knjaz Miloš godinama unazad priča priču o ponosu, a sada je u fokusu priroda, kojoj naša voda duguje svoju autentičnu gaziranost i prepoznatljivu osvežavajuću moć.To je iz razloga što smo prepoznali da je priča o Knjazovoj tradiciji, prisustvu u našim životima, ali i njegovim svojstvima, značajna i posebna i u svetskim okvirima. Zato će i ubuduće u centru našeg postupanja biti istorija, priroda i zajednica na koju smo ponosni”, rekla je direktorka marketinga Knjaz Miloša Danijela Vujošević.

U sklopu nove kampanje, Knjaz Miloš je organizovao izlet za predstavnike medija, koji su u Aranđelovcu obišli pećinu Risovača, Park Bukovičke banje i Bukulju, odakle se pruža panoramski pogled na ovaj živopisan šumadijski grad. U sadržajnom programu sa novinarimarazgovarao i dr Slobodan Prodanović, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Bukovička banja, koji je govorio o značaju i lekovitosti vode kojom se davne 1811. krepio Dositej Obradović, vodi koja je izlečila kneginju Ljubicu, zbog čega je Knjaz Miloš tražio da se zapregom doprema i na srpski dvor, vodi za čije je blagodeti nauka znala pre gotovo dva veka, a narod odvajkada.

Istoričarka umetnosti i viši kustos Narodnog muzeja u Aranđelovcu, Zorica Petrović, novinarima je pokazala sve znamenitosti predivnog Parka Bukovičke banje, uključujući i rekonstruisani Paviljon Knjaz Miloš, prvu fabriku za flaširanje mineralne vode i objekat od istorijskog značaja, koji je 1907. godine izgrađen u duhu secesije, kao prva zgrada od armiranog betona u Srbiji.

Promene u rukovodstvu kompanije Nestlé

Kompanija Nestlé objavila je promene u svom rukovodstvu, koje su na snagu stupile početkom drugog kvartala ove godine.

Naime, Dejan Maslinko je novi komercijalni direktor za Srbiju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo, dok je Neli Angelova zauzela poziciju direktorke komunikacija za Nestlé tržište jugoistočne Evrope (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Slovenija, Kosovo, Crna Gora, Bugarska i Rumunija). Oni su ujedno i članovi Upravljačkog tima kompanije Nestlé za tržište jugoistočne Evrope.

Dejan Maslinko je svoju karijeru u kompaniji Nestlé, dugu 21 godinu, započeo u sektoru prodaje u Severnoj Makedoniji. Od 2013. godine bavi se razvojem poslovanja kompanije u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i na Kosovu. Sve oblasti za koje je bio zadužen pokazale su tokom ovog perioda stabilan rast i poboljšanje profita, doprinoseći razvoju kompanije na nivou regiona. Radeći u različitim poslovnim kontekstima, Dejan je stekao značajno iskustvo, koje će mu biti od velike pomoći u novoj ulozi.

Sa više od 26 godina provedenih u kompaniji Nestlé, Neli Angelova je znatno doprinela razvoju prehrambene kategorije u Bugarskoj, gde je bila na poziciji poslovnog rukovodioca za kulinarski sektor. Na istoj poziciji, jednu godinu provela je i u kompaniji Nestlé Adriatik, a počev od 2017. godine, postavljena je za rukovodioca komunikacija i korporativnih poslova u Bugarskoj. Tokom ove pozicije, tim u Bugarskoj izgradio je značajna partnerstva sa ključnim saradnicima i institucijama, ali i uspeo da poveća medijsku pokrivenost, te dodatno razvije ulogu istraživanja i elektronskog poslovanja u kompaniji.

Dejan Maslinko i Neli Angelova će svoje bogato iskustvo na rukovodećim pozicijama, snažne liderske sposobnosti i odlične poslovne veštine iskoristiti da u potpunosti ostvare tržišni potencijal svih oblasti za koje su zaduženi, unapređujući rad svojih timova kako bi zajednički postigli još veće poslovne uspehe.

VATERPOLISTA SAVA RANĐELOVIĆ PODRŽAO KAMPANJU RAK JE IZLEČIV I DODELIO MEDALJE NAJBRŽIM MARATONCIMA

Sava Ranđelović, vaterpolo reprezentativac i jedan od promotera UNIQA osiguranja, danas je na poziv ove kompanije uručio pehare najbržim trkačima, ali i pružio podršku kampanji Rak je izlečiv na 32. Beogradskom maratonu.

Aktuelni olimpijski i evropski šampion priključio se zaposlenima UNIQA osiguranja i članovima njihovih porodica na

Trci zadovoljstva, jer je ova kompanija odlučila da za svaki kilometar koji pređu zajedno donira jedan evro za nabavku magnetne rezonance za Klinički centar Srbije.

Put od starta do cilja najlakše se savladava kad je popločan nečim u šta verujete. Mi smo danas zajedno prešli pet kilometara dugu trasu bez napora – znajući da je svaki korak koji napravimo, korak ka nabavci neophodne dijagnostike za Klinički centar koji zbrine najviše pacijenata u toku godine. Cilj nam ovoga puta nije bio samo da prođemo kroz pobedničku kapiju na Terazijama, već da se okupimo u što većem broju i zaplavimo trasu našim UNIQA bojama“, rekao je naš vaterpolo reprezentativac.

 Po završetku Trke zadovoljstva, Ranđelović je dočekao najbrže trkače na cilju na Terazijama. Za njega je, kako kaže, bilo posebno iskustvo da nakon godina sportske karijere po prvi put on uruči pehare i to šampionima koji su nadljudskom istrajnošću uspeli prvi da stignu do cilja.

 „U sportu, kao i u životu najveće pobede se dobijaju srcem. Maraton je svojevrstan trijumf volje, gde pored fizičke spremnosti veliku ulogu igra i mentalna snaga. Na trasi dugoj 42 kilometra presudni su motivacija i dobar ritam. Zbog toga sam oduševljen organizacijom i UNIQA muzička avenijom čiji se punktovi nalaze na ključnim mestima – tako da trkačima daju najbolji vetar u leđa onda kada im je najpotrebniji - na najkritičnijim tačkama deonice. Zadovoljstvo mi je što sam danas učestvovao u Maratonu u najboljem mogućem društvu, i što smo svi zajedno pokazali da možemo

da se borimo za humanost, ali i da brinemo o svom zdravlju. Sport i fizička aktivnost, koji su suština ove manifestacije, jedan su od najznačajnijih vidova preventive i moćno oružje u borbi protiv bolesti“, dodao je Ranđelović.

 UNIQA je šestu godinu zaredom zvanično osiguranje Beogradskog maratona, kao i organizator tradicionalne Muzičke avenije, koja je ove godine uz trubače, bubnjare i dj-eve dobila jedinstveno pojačanje – ulične svirače. Pored punktova na potezu od Londona do Brankovog mosta, muzički maraton obogaćen je sa tri nove muzičke stanice – na Cvetnom Trgu, Mostu na Adi i u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

Pernod Ricard podržava "Bitku za porodilišta"

Trka za porodilište u Aranđelovcu

Zaposleni kompanije Pernod Ricard su učestvovali na 32. beogradskom maratonu i tom simboličnom trkom obezbedili sredstva za donaciju Fondu B92 „Bitka za porodilišta“. Ovo je četvrta godina zaredom da kompanija donira opremu Fondu B92. Ovog puta, zahvaljujući humanom gestu tima kompanije Pernod Ricard, bolnica u Aranđelovcu će dobiti fototerapijsku lampu za terapiju žutice kod novorođenčadi.

Tim koji učestvuje u trci, sastavljen od zaposlenih kompanije Pernod Ricard, udružio je snage kako bi prikupio sredstva za ovu vrednu donaciju koja će zvanično biti dostavljena bolnici u narednom periodu. Ove godine, pored zaposlenih iz Srbije, u ovoj inicijativi su učestvovali i zaposleni iz Bugarske.

Fototerapija je upotreba vidljive svetlosti za lečenje teške žutice u neonatalnom periodu. Približno 60% rođenih beba i 85% prevremeno rođenih beba ima klinički očiglednu žuticu koja postaje vidljiva trećeg dana, od petog do sedmog dana dostiže maksimum ispoljavanja i vrednosti bilirubina i završava se sa 14 dana starosti kod novorođenčeta i 21 dan kod nedonoščadi.

Lečenje fototerapijom se sprovodi kako bi se sprečio neurotoksični efekat visokog serumskog nekonjugovanog bilirubina. Fototerapija je sigurna, efikasna metoda za smanjenje ili sprečavanje porasta nivoa nekonjugiranog bilirubina u serumu i smanjuje potrebu za transfuzijom razmene kod novorođenčadi.

Prethodnih godina, Pernod Ricard donirao je mobilni inkubator bolnici u Jagodini 2016. godine, 2017. bolnica u Subotici primila je 3 CTG uređaja, a prošle godine, Opšta bolnica u Čačku pacijent monitor sa EKG-om kao i neonatalni aspirator.

"Bitka za porodilišta" je projekat koji je pokrenuo Fond B92 sa misijom da pomogne bolnicama i medicinskim centrima u Srbiji obezbeđujući im neophodnu medicinsku opremu. Bitka za porodilišta će se nastaviti sve dok sva porodilišta u Srbiji ne budu potpuno opremljena i operativna.

Kompanija Pernod Ricard, sa svojom višedecenijskom kulturom društveno odgovornog poslovanja, konstantno sprovodi aktivnosti koje promovišu odgovornu konzumaciju alkoholnih pića. Tako je 2013. godine najavljeno sprovođenje globalne inicijative u okviru koje će se na zadnjoj etiketi svakog proizvoda širom sveta naći simbol koji preporučuje trudnicama da se suzdržavaju od konzumacije alkoholnih pića tokom trudnoće. Grupacija Pernod Ricard se već 2007. godine samoinicijativno obavezala da uključi ovakav simbol upozorenja na zadnjoj etiketi proizvoda širom Evropske Unije, a 2017. godine korišćenje logotipa u svim zemljama sveta stupilo je na snagu.

Pojačanje na Muzičkoj aveniji i podrška kampanji Rak je izlečiv

UNIQA OSIGURANJE ŠESTU GODINU ZAREDOM UZ BEOGRADSKI MARATON

UNIQA šestu godinu zaredom ostaje zvanično osiguranje i ponosni pokrovitelj najmasovnije atletske manifestacije u Srbiji - Beogradskog maratona, koji u nedelju 14. aprila održava po 32 put u našoj prestonici.

Osim što će se postarati za sigurnost učesnika, UNIQA će osigurati i najbolji ritam na već tradicionalnoj Muzičkoj aveniji, kojoj će se na predlog posetilaca i po ugledu na najveće svetske maratone po prvi put priključiti i ulični svirači, a biće proširena i novim punktovima.

Mnogi podržavaju Maraton, ali UNIQA podržava i maratonce! Zbog toga će naša Muzička avenija, koja je postala simbol ove najmasovnije sportske manifestacije kod nas, ove godine uz trubače, bubnjare i dj-eve dobiti jedinstveno pojačanje – ulične svirače. Pored punktova na potezu od Londona do Brankovog mosta, naš muzički maraton biće bogatiji za dve nove muzičke stanice – na Cvetnom Trgu i u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu. Znamo da je u sportu, kao i u životu – najvažniji dobar ritam, koji ćemo trkačima obezbediti u ključnim - prvim i poslednjim deonicama trke. Verujem da će odlična atmosfera privući rekordan broj učesnika i da ćemo poslati najlepšu razglednicu iz Beograda“, rekla je Sonja Marić, direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA osiguranja.

Osim što će se postarati za dobru zabavu i neophodnu podršku za trkače, UNIQA će se u duhu humanitarnog karaktera predstojećeg Maratona priključiti kampanji Rak je izlečiv. Tako će za svaki kilometar koji zaposleni u ovoj kompaniji i članovi njihovih porodica savladaju na tradicionalnoj Trci zadovoljstva, donirati evro za nabavku magnetne rezonance za Klinički centar Srbije. Humanitarnoj šetnji UNIQA osiguranja, koja se organizuje pod sloganomŠetaj za sreću, jer svaki kilometar je važan pridružiće se i Sava Ranđelović, vaterpolo reprezentativac i jedan od promotera ove kompanije.

„UNIQA je već šest godina svedok i autor jedne od najznačajnijih priča o istrajnosti i snazi volje. Nastavljamo da rastemo zajedno sa Beogradskim maratonom, svesni da se najznačajnija istorija ipak ispisuje u srcima onih kojima pomognemo. Zbog toga ove godine naš cilj nije samo da prođemo kroz pobedničku kapiju na Terazijama, već da se okupimo u najvećem broju do sada. Svaki korak koji napravimo zajedno je korak ka nabavci neophodne dijagnostike za najveći zdravstveni centar u našoj zemlji. Imamo motivaciju i želju, ali i najbolje društvo – aktuelnog olimpijskog i evropskog prvaka u vaterpolu Savu Ranđelovića koji zna da se pobede dobijaju istrajnošću i snagom volje“, istakla je Marićeva.

Ona je dodala da su pored Ranđelovića, podršku Beogradskom maratonu dali i vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović, Milan Aleksić i Dušan Mandić, takođe promoteri UNIQA osiguranja, pozivajući takmičare i publiku da se priključe u što većem broju.

Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad!

Samo Pivo 11. i 12. maja otvara vrata pivarima sa svih kontinenata. Osim najboljeg kraft piva iz celog sveta, posetioci će uživati i u vrhunskoj klopi i muzici.

Vrteška No4predstaviće najnovije trendove u proizvodnji pova, nove recepture ali i nove stilove u dva festivalska dana. Industrijska, serijska piva našla su put do srca onih koji i te kako znaju šta je ozbiljno pivo.

Mali proizvođači sa ogromnim iskustvom serviraće svoje znanje i umeće pred Beograđanima i njihovim gostima i pomeriti granice doživljaja piva.

Preko pet kontinenata, iz malih pivara stižu stručnjaci koji će posetiocima objasniti razliku između ukusa i zavrteti im sva čula. Uz podršku domaćih pivara, svetski majstori piva pružiće gradu ugođaj u rangu najboljih svetskih festivala.