Početna > Najave

BESPLATAN SEMINAR LIČNIH I PROFESIONALNIH VEŠTINA „SOFT SKILLS ACADEMY - Unapredi svoje sposobnosti!“

U 2010. godini Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek Lokalni Komitet Beograd je došlo na ideju da kroz niz interaktivnih treninga omogući studentima da se bolje opreme za uspešnu karijeru. Tokom godina, razni komiteti našeg udruženja su prepoznali važnost veština koje Soft Skills Academy pruža, tako da se danas ovaj seminar održava u 18 evropskih gradova.

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da se i ove godine organizuje besplatan seminar ličnih i profesionalnih veština „Soft Skills Academy“ za sve studente Univerziteta u Beogradu. Seminar ličnih i profesionalnih veština se održava u periodu od 6. do 9. avgusta 2020. godine.

U prethodnom periodu, podršku projektu „Soft Skills Academy“ pružili su Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Naše udruženje, već dug niz godina, organizuje seminar “Soft Skills Academy” sa ciljem da ambicioznim studentima pruži priliku da poboljšaju neophodne profesionalne veštine koje ne dotičemo tokom formalnog obrazovanja. Tokom četvorodnevnog seminara 50 odabranih učesnika će biti u prilici da prisustvuje edukativnim treninzima. Biće organizovani specijalizovan treninzi na temu prezentacionih veština, organizacije vremena, rada u timu i mnogih drugih. Treninge će voditi međunarodno sertifikovani Istek treneri, kao i predstavnici vodećih konsultantskih i revizorskih kompanija sa kojima smo ostvarili saradnju. Po završetku seminara učesnicima će biti dodeljeni sertifikati potpisani od strane organizatora.

“U današnje vreme posedovanje fakultetske diplome postaje norma. Da biste baš vi dobili posao o kome maštate, potrebno je da se istaknete u moru kvalifikovanih kandidata. Akademija “mekih” veština vam pruža šansu za to! Pored tehničkih znanja, organizacija vremena, prezentacione i komunikacione veštine su neke od neophodnih veština za uspeh mladih stručnjaka. Pohađanjem Akademije, studenti prave veliki korak na ličnom i profesionalnom nivou, i time postaju spremniji za sve ono što ih čeka u poslovnom svetu.“, poručuju organizatori projekta.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem sajta softskillsacademy.rs u periodu između 13. i 26. jula. Za sve dodatne informacije možete posetiti našu facebook i instagram stranicu!

O Udruženju studenata elektrotehnike Evrope - Istek

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Istek (EESTEC) predstavlja apolitičnu, nevladinu i neprofitnu volontersku organizaciju. Istek je osnovan 1986. godine u Ajdhovenu, u Holandiji, a danas postoji na 56 univerziteta u 27 država Evrope. Istek okuplja studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope sa ciljem unapređenja njihovog akademskog, profesionalnog i društvenog života. Kroz brojne aktivnosti, uključujući stručne radionice, kulturne razmene i internacionalne konferencije, Udruženje podstiče širenje mreže internacionalnih kontakata, kao i razmenu ideja između budućih inženjera. Istek Lokalni komitet Beograd je punopravan član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najbrojnijih i najbolje organizovanih komiteta u Evropi.

BEST međunarodni akademski seminar "You are what you eat"

Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd, organizuje 16. međunarodni akademski seminar koji će se održati od 11. do 20. jula na temu Food Science.

BEST akademski seminari se održavaju svake godine u 97 gradova širom Evrope. Cilj ovih projekata je unapređivanje znanja studenata o savremenim temama u okviru tehničko - tehnoloških i prirodno - matematičkih nauka, kao i oblasti poslovnih veština. Učesnici ovogodišnjeg seminara biće 22 studenta iz 17 evropskih zemalja.

Na ovogodišnjem seminaru koji nosi naziv ‘’You are what you eat’’, učesnici će imati prilike da se teorijski i praktično upoznaju sa osnovama nauke o hrani, dobiju pregled o industrijskom i tradicionalnom procesu proizvodnje, kontroli kvaliteta hrane, kao i da se upoznaju sa aktuelnostima i inovacijama u oblasti prehrambene tehnologije. Takođe, suočiće se sa praktičnim zadacima kroz studije slučaja i steći će uvid u rad u ovoj oblasti kroz posetu kompaniji. Takođe, jedan dan seminara biće održane "Food Talk" tribinekoje će biti otvorenei za sve studente Univerziteta u Beogradu koji imaju interesovanja u ovoj oblasti.

Na ovaj način, inostrani studenti će imati priliku da upoznaju srpsku istoriju, kulturu i znamenitosti naše zemlje, a pored obaveznog akademskog dela steći će i nova poznanstva.

“BEST se kroz organizaciju ovih seminara trudi da studentima širom Evrope omogući da na zanimljiv način steknu znanja iz različitih oblasti, a da pritom putuju, upoznaju različite kulture i prijatelje iz cele Evrope. Ovo je sjajna prilika da studenti nadograde znanje koje stuču na fakultetu ili da čuju nešto više o ostalim oblastima koje ih zanimaju, a sve to kroz implementaciju pet vrednosti naše organizacije - fleksibilnost, zabava, prijateljstvo, učenje i napredak.“ - kaže Sofija Milošević, glavni organizator ovogodišnjeg seminara.

Za više informacija o seminaru posetite sajt projekta www.course.best.rs, kao i zvaničnu internet stranicu Udruženja www.BEST.rs

PANČEVO DOBIJA BIG TRŽNI CENTAR!

U subotu koncert Lexington benda, a u nedelju plesni spektakl Una Saga Serbica

NA RADOST MNOGOBROJNIH STANOVNIKA I POSETILACA PANČEVA, POPULARNI TRŽNI CENTAR AVIV PARK PANČEVO POSTAĆE DEO VELIKE PORODICE BIG ŠOPING CENTARA U SRBIJI. Tim povodom, tokom predstojećeg vikenda, 11. i 12. maja, biće održan niz sjajnih aktivnosti u centru kako bi se na najlepši mogući način obeležio ovaj događaj. Muzika, ples i zabava za najmlađe, samo su deo programa koji očekuje sve goste „BIG proslave“.

U subotu, 11. maja, u 15 sati, program će svečano otvoriti gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, dok će se nakon njega na bini pojaviti popularna voditeljka Sanja Marinković, kao i članovi Lexington benda, koji će zajedno izvući srećnog dobitnika automobila Toyota Aygo u okviru BIG nagradne igre koja je počela 30. aprila. Odličan provod biće nastavljen od 16 sati koncertom popularnog benda Lexington koji će ovim povodom izvesti neke od svojih najvećih hitova, kao što su pesme „Dobro da nije veće zlo“, „Miris karmina“, „Prišla“ i druge.

Samo dan kasnije, u nedelju, 12. maja, od 18 sati, posetioci BIG PANČEVO šoping centra imaće jedinstvenu priliku da uživaju u nastupu plesne trupe Una Saga Serbica i njihovom muzičko-scenskom spektaklu.

Da se podsetimo, Aviv Park Pančevo koji za vikend zvanično postaje BIG PANČEVO već godinama predstavlja sinonim za dobru kupovinu, druženje i zabavu. Nalazi se u samom srcu grada i nudi veliki izbor domaćih i stranih brendova iz oblasti mode, sporta, a ono što takođe treba istaći jeste da se u centru nalazi i CineStar, savremeni kompleks multipleks bioskopa, prvi takve vrste u Pančevu.

Osim pančevačkog centra, u okviru BIG porodice u Srbiji uspešno posluju i centari BIG FASHION u Beogradu, BIG u Novom Sadu, a u izgradnji je i beogradski BIG FASHION Park čije je otvaranje takođe najavljeno za ovu godinu. BIG CEE je lider na polju industrije šoping centara sa sedištem u Izraelu, a u okviru svetske mreže nalazi se čak 58 objekata ove vrste.

SMEs2019 conference

Zadovoljstvo nam je da najavimo organizaciju konferencije SME2019 pod sloganom “Snaga SME – Podsticaj i rast preduzeća”, koja će se održati u hotelu Metropol Palace u Beogradu u utorak, 14. maja 2019. godine.

TGI Group International je organizator konferencije, a pokrovitelji su Unija poslodavaca Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije, Srpska asocijacija malih i srednjih preduzeća i Confindustria Serbia.

Konferencija SME 2019 je posvećena razmatranju različitih izazova u poslovnom okruženju i načinima kako ih prevazići i olakšati poslovne operacije i procese, kao i kako stvoriti nove prilike za sektor male privrede u cilju ostvarenja rasta i poboljšanja celokupnog ekonomskog statusa u zemlji i regionu. Cilj konferencije je da se pruži adekvatna platforma za diskusiju među svim zainteresovanim stranama uključujući predstavnike Vlade, stručnjake i analitičare, predstavnike preduzeća iz Srbije i regiona kao i predstavnike medija. Diskusija na teme od važnosti za SME sektor baviće se svakodnevnim izazovima u različitim aspektima poslovanja, zakonskom regulativom, poreskom politikom, digitalizacijom, kao sredstvom inovacije poslovnih operacija.

Teme konferencije:

·Budućnost malih i srednjih preduzeća: kako obezbediti finansiranje i kako olakšati put u nove poduhvate

·Novi teren za preduzetništvo: start-up i inovatori

·Svet nije dovoljan - proširiti poslovanje van granica

·Digitalni faktor - Uticaj IT, industrije 4.0 i automatizacije na MSP

·Iskustva prodaje i marketinga – kako do ciljne publike

FORUM #IZAZOV2019 25. i 26. MARTA U BEOGRADU!

Jubilarni, peti, regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 biće održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom „Istina ili izazov“. Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

Glavna tema petog regionalnog foruma komunikacionih lidera biće usmerena na transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija. O stanju na tržištu marketinških komunikacija zemalja u regionu govoriće predstavnici agencija iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH i Makedonije.

Teme foruma biće i migracija oglašavanja; šta su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu; merenje efikasnosti kampanja; šta je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda. Na forumu će se, takođe, govoriti i o etici u poslovanju, kao i zašto bi transparentnost pitch procesa svima donelo benefite.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće i organizovan teambuilding za učesnike.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2019 biće predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

"Transparentno tržište za svaku industriju, pa i za marketinške komunikacije, osnov je za zdravu i fer konkurenciju, ali i poslovnu budućnost svih učesnika. Transparentnost nije preduslov, već osnova svakog dobrog poslovnog odnosa. Ona podrazumeva jasnu, otvorenu i direktnu komunikaciju o činjenicama koje su relevantne za sve strane. Jedino na ovaj način možemo da uvidimo i procenimo prednosti i nedostatke, donesemo ispravne odluke koje će nam omogućiti rast i razvoj. A ako zaista želimo bolje tržišne uslove, potrebno je i da se potrudimo - na nivou struke, kompanije, agencije, ali i kao pojedinci“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža, koji je organizator foruma IZAZOV 2019.

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 traje do 8. marta, a broj mesta je ograničen. Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Forum IZAZOV 2019 podržale su agencije Ovation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group,Smart+ Research, Reprodukcija, Info Media Group, Propix, kao i kompanije Vip Mobile i Marbo Product.

Vrhunski kuvari pripremaju jedinstvena jela po „four hands” konceptu

HARMONIJA NAJFINIJIH UKUSA U RESTORANU LEGAT 1903

U Beograd je konačno stigao Roberto Cerea, slavni kuvar, vlasnik i šef restorana „Da Vittorio” iz Bergama u Italiji.

Razlog njegovog dolaska je specijalan događaj koji će se održati u restoranu „Legat 1903” 18. i 19. januara. Naime, on će sa šefom kuhinje beogradskog restorana, „Legat 1903” Bojanom Lacmanovićem –Magijem pripremati odabrana jela po four hands konceptu, a koja će se služiti u kombinaciji sa najkvalitetnijim domaćim i stranim vinima.

Restoran „Da Vittorio” postoji od 1966. godine i nosilac je tri Michelin zvezdice, a već godinama je na listi najboljih restorana na svetu. Kao i uvek, goste će oduševiti svojom veštinom, brojnim kulinarskim tehnikama i kombinacijom ukusa. Tako se na meniju, koji su kreirali šef Bojan Lacmanović- Magi i on sâm, između ostalog, nalazi i hleb Altamura sa kantabrijanskim inćunima i sosom od tunjevine i lešnika, kao i usoljen bakalar u peni od dimljenog krompira služen uz tripe bakalara. Ostala jela su podjednako zanimljiva i egzotična, a svako jelo prati odgovajuće vino, odabrano od strane somelijera.

Restoran „Legat 1903” će i ovog puta prevazići sva očekivanja kada je reč o modernom restoraterstvu, postavljajući tako nove standarde koje samo on može i da nadmaši.

Javni nastup Vasila Hadžimanova u Novom Sadu

Sa ciljem promovisanja kulture i vraćanja lokalnoj zajednici, šoping centar Promenada organizuje javni nastup Vasila Hadžimanova, u subotu, 10. novembra, sa početkom u 13 časova, kod Katedrale u Novom Sadu.

Ovom prilikom posetioci će imati priliku da zajedno sa Vasilom zakorače u svet muzike, odsviraju svoje prve note na pijaninu i uživaju u druženju sa ovim džez pijanistom. Za one koji se odluče da isprobaju svoj muzički talenat pripremljeni su i pokloni.

„Kada sam dobio poziv za ovaj projekat veoma mi se dopala ideja – jedan šoping centar na potpuno drugačiji način promoviše svoje otvaranje, a u isto vreme promoviše kulturu i pomaže institucije kulture u Novom Sadu. Smatram da je od velike važnosti da kompanije pokažu odgovornost prema okruženju, prema socijalnim programima, širenju kulture i umetnosti.“ , izjavio je Hadžimanov.

Na tri lokacije u gradu, biće smeštena pijanina na kojima će posetioci u toku naredne nedelje, počevši od subote, imati priliku da se okušaju i odsviraju nešto, ali takođe i da uživaju u nastupima lokalnih pijanista. Pijanina će nakon događaja biti donirana kulturnim centrima i školama u prigradskim naseljima.

Šoping centar Promenada vas poziva da im se pridružite u subotu i doprinesite da Novi Sad sa pravom ponese naziv „Grad kulture“.

Više informacija o celokupnom programu koji je pripremio ovaj šoping centar možete pronaći na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Regionalna koučing zajednica na jednom mestu

U drugoj polovini marta (21.03.2018), u Beogradu, okupiće se svi koučing profesionalci i entuzijasti regiona. Tema četvrte regionalne konferencije, pod nazivom APPLIED, u organizaciji Atria Group i Erickson Coaching International, biće primenjeni koučing.

Ova, sada već tradicionalna, godišnja konferencija je značajno doprinela popularisanju koučinga kao komponente uspešnog poslovanja u Srbiji i regionu. Ako je na prvoj konferenciji pojam koučinga etabliran među poslovnom zajednicom, na drugoj naučno utemeljen i podržan, a na trećoj praktično ilustrovan, sada je vreme preseka stanja. Koučing je, za ove četiri godine, postao važan deo razvojnih projekata mnogih uspešnih kompanija koje posluju na prostoru Srbije i regiona. U hotelu Zira, nosioci ovih projekata će podeliti svoja iskustva sa kolegama i celokupnom koučing zajednicom.

Deset razvojnih projekata sa fokusom na profesionalni razvoj pojedinaca i timova biće predstavljeni i analizirani, a sve sa ciljem sticanja jedinstvenog znanja o tome koliki su dometi koučinga u regionu. Koliko je do sada urađeno, kakvi su efekti, da li globalni obrasci primene važe i u lokalnim okvirima, kako će se koučing primenjivati u narednom periodu, da li u razvoju internih resursa postoji ogroman konkurentski potencijal i kako ga uspešno realizovati, samo su neke od tema o kojima će predstavnici poslovne zajednice regiona diskutovati.

Između ostalih, svoje projekte predstaviće i kompanije Vip mobile, IKEA, Pharmanova, Akademija umestnosti u Beogradu, Ewe Comp, Komercijalna banka i Karanović & Nikolić. U kojoj meri je investicija u razvoj ljudi i timova dopinela poslovnom rezultatu ovih kompanija i kakav je njihov stav prema koučingu kao razvojnoj tehnici,biće komunicirano kroz prezentacije projekata od strane ljudi koji su za njih bili odgovorni.

Konferencija će biti otvorena predavanjem Marilyn Atkinson, osnivača Erickson Coaching International i začetnika Erickson koučing modela orijentisanog na rešenje. Ova dama se smatra jednim od utemeljivača modernog koučinga. Njeni visoko efektivni i specijalizovani koučing treninzi održavaju se svake godine u više od 35 zemalja sveta. Na APPLIED konferenciji, ona će govoriti o tome kako kreirati i potom voditi uspešan tim.

Sally Bonneywell, osnivač i direktor kompanije Bonneyvell Development Ltd, koja je specijalizovana za pružanje usluga koučinga, konsaltinga i kontrolinga, održaće predavanje na temu odnosa razvoja pojedinca i razvoja kompanije u celosti. Ova aktuelna tema ima za cilj da dodatno apostrofira humani aspekt i značaj njegovog razvoja za bilo koji poslovni entitet.

Rezultate desetogodišnje detaljne studije, koju je sprovela najveća svetska organizacija profesionalnih koučeva (ICF), predstaviće Alla Kazajeva, regionalni menadžer razvoja ICFa za Evropu, Bliski Istok i Afriku. Ona će prezentovati najrelevantnije kvantitativne pokazatelje koji svedoče o potencijalima koučinga primenjenog u poslovnom okruženju.

Svi koučing entuzijasti mogu se detaljnije informisati o konferenciji na http://conference.erickson.rs/

Najbolji svetski kreativci na festivalu #KAKTUS2017

Beograd, 09. oktobar 2017. – Najbolji i svetski priznati kreativci iz agencija Droga5 Njujork, McCann Milano, 4129 Grey Istanbul i Demner, Merlicek & Bergmann Austrija, samo su neki od predavača na trećem po redu nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2017, koji se održava 1. i 2. novembra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Pod ovogodišnjim sloganom "Look SHARP. Think SHARP", akcenat festivala biće na integraciji, ali i na drugačijim, "oštrim" idejama, koje izlaze iz granica očiglednog.

Kao i prošle godine, KAKTUS 2017 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a festival će otvoriti Paul Meates, kreativni direktor jedne od najnagrađivanijih američkih agencija Droga5, sa predavanjem na temu "The Ripple Effect". Paul je tokom karijere iskustvo sticao u agencijama širom sveta – brainCELLS Perth, Rothco Dublin, The George Agency (Publicis Group) Melbourne, GPY&R Melbourne, Clemenger BBDO Adelaide, kreirajući kampanje za najveće svetske brendove. Njegovi kreativni radovi osvajali su nagrade na svim najznačajnim međunarodnim festivalima Cannes Lions, Effie, Clio, AdFest, One Show, MADC, The WEBBYS, London International, Spikes Asia, ADMA itd.

Atraktivno predavanje na temu "Attention marketing: How we can hack the consumer mind and get their attention" održaće Alemsah Ozturk, suosnivač i glavni kreativni direktor agencije 4129 Grey EMEA (Turska). Alemsah je osnovao digitalnu agenciju 41?29! u februaru 2007. godine, a od maja 2015. spojio se sa Grey Istanbul i imenovan je za direktora nove full service agencije 4129 Grey. Veoma je aktivan na društvenim mrežama sa 320k+ pratilaca na Twitteru, gde deli svoja razmišljanja o kreativnoj kulturi. Proglašen je i preduzetnikom za primer od strane SAD VP Joe Bidena.

Učesnicima festivala, u okviru interaktivnih kreativnih razgovora, predstaviće se i Eoin Sherry, kreativni direktor agencije McCann Milano (Italija). On je međunarodno nagrađivani multidisciplinarni kreativac. Tokom karijere iskustvo je sticao u agencijama u Španiji i Italiji, kreirajući kampanje za najveće svetske brendove. Njegovi kreativni radovi osvajali su nagrade na svim najznačajnim međunarodnim festivalima Cannes Lions, Clio, One Show, El Sol, Art DIRECTORS CLUB, CdeC, Echo Awards, EFFIE, John Caples.

Drugog dana festivala biće organizovane THINK TANK radionice za agencije, kompanije i studente na različite teme iz struke. Jednu od radionica na temu "Very good bad example" vodiće iDushan Drakalski, Executive Creative Director agencije Demner, Merlicek & Bergmann (Austrija). Dushan, u poslednjih 10 godina, radi kao filmski i kreativni direktor. Karijeru je započeo 1997. godine u agenciji S Team Bates Saatchi & Saatchi. Do nedavno bio je na poziciji regionalnog kreativnog direktora u agenciji New Moment New Ideas Company Y&R. Bio je i visoko ocenjen predavač na festivalu u Kanu, Golden Drumu i Eurobestu, a osvojio je i sve međunarodne strukovne nagrade.

U okviru drugog dana festivala KAKTUS 2017 biće dodeljene i nagrada najboljima u struci, za koje je konkurisalo čak 124 kampanje. Nagrade se dodeljuju u 22 kategorije, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane kampanje u protekloj godini. O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 22 ugledna profesionalca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Festival KAKTUS 2017 podržalo je 30 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Mercator S, Marbo Product, Grand kafa, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Kompanija Coca-Cola HBC Srbija bronzani je sponzor festivala. Partneri festivala su agencije Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, Mullen Lowe&Friends, SuperDot i Info Media Group.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

Belgrade Business International Case Competition – takmičenje koje dovodi svet u Beograd

U prvoj nedelji aprila, Beograd će biti domaćin jednim od najprestižnijih biznis škola, od Amerike do Australije, povodom svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC).

BBICC se jubilarnu petu godinu zaredom realizuje na Fakultetu organizacionih nauka (FON), od 3. do 8. aprila i predstavlja priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenju ovakvog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Na takmičenju će učestvovati 16 univerziteta, uključujući i Univerzitet u Beogradu, koga će predstavljati studenti sa FON-a. Pored tima sa FON-a, učestvovaće i studenti sa prestižnih univerziteta, među kojima su University of California – Berkeley, University of Pennsylvania – Wharton School, University of Florida, Univesity of New South Wales, tri tima iz Kanade – Concordia University, Simon Fraser University i Carleton University. Među predstavnicima Evrope učestvovaće i Copenhagen Business School (Danska), BI Norwegian Business School (Norveška), University of Porto (Portugalija). Prošlogodišnji pobednik National University of Singapore (Singapur) je takođe učesnik na takmičenju i ove godine, kao i timovi iz Hong Konga i sa Tajlanda. Fakulteti koji učestvuju na takmičenju BBICC izabrani su na osnovu učešća i plasmana na drugim internacionalnim takmičenjima, što potvrđuje visok rang predstojećeg takmičenja u Beogradu.

Timovi, koji se sastoje od četiri studenta i mentora, će stići u Beograd pre zvaničnog otvaranja BBICC-a, koje će se održati u utorak, 4. aprila 2017. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Za sve učesnike i mentore pripremljene su aktivnosti upoznavanja kulture i istorije Beograda i Srbije. Nakon toga, sledi takmičarski deo koji se sastoji od rešavanja dve studije slučaja, koje će studenti rešavati 5 sati i 24 sata. Oni će predstavljati svoja rešenja ispred stručnog žirija, sačinjenog od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija u Srbiji. Od studenata će se očekivati povezivanje znanja i prethodno stečenog iskustva, inovativnost i analitičnost u rešavanju realnih poslovnih problema, odlične prezentacione veštine kao i argumentovanje predloženih rešenja. Završnica takmičenja će se održati u subotu, 8. aprila,gde će žiri odrediti tri najbolja rešenja.

Za više informacija o takmičenju možete posetiti sajt: bbicc.org

NAJVEĆE KOMPANIJE I AGENCIJE IZ CELOG REGIONA NA FORUMU IZAZOV 2017!

Beograd, 24. februar 2017.–Treći regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2017 biće održan 1. i 2. marta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

Teme trećeg regionalnog foruma komunikacionih lidera biće usmerene na trendove u integrisanim komunikacijama, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija. O stanju na medijskom i marketinškom tržištu zemalja u regionu govoriće Martin Koprek, Media Director u agenciji Direct Media Hrvatska.Teme foruma biće i u kojoj meri smo spremni da izvozimo kreativne ideje, ima li smisla danas poslovno biti orijentisan samo na domaće tržište,na koji način će se struka transformisati u narednih nekoliko godina,ali i kako izgraditi poverenje između klijenta i agencije.

Agencija Drive, koja posluje u okviru I&F McCann Grupe, organizovaće panel na temu"365/24/7 sadržaj", a na kome će, između ostalog, biti reči šta razlikuje content kampanju u odnosu na kreiranje 365/24/7 sadržaja za brend, koja je uloga influencera u današnjim digitalnim strategijama i ko su današnji kreatori sadržaja.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstaviće i kompanije:Mercator S (IDEA), Vip Mobile, Eurobank, Carnex, IKEA Srbija, AVON, Sberbank, Delhaize Serbia, Vojvođanska banka, Microsoft, Lufthansa Srbija i mnogi drugi.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2017 biće predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija MASMI Beograd, a biće i organizovan teambuilding za predstavnike agencija i kompanija uz podršku agencije Mullen Lowe&Friends.

"Poverenje između agencija i klijenata ključno je za uspešnu saradnju. Isto tako, dvosmerna, redovna, iskrena i otvorena komunikacija omogućava ne samo formulisanje pravih ciljeva projekata, već i veću transparentnost procesa i bolje razumevanje oko finalnih rezultata rada. Zato je neophodno putem različitih poslovnih događaja povezati komunikacione stručnjake, obezbediti im konstruktivan dijalog i razmenu iskustava, ne bi li se ukazalo na izazove i aktuelne trendove u profesiji, ali i kako bi se radilo na praktičnom unapređivanju znanja stručnjaka i umrežavanju",rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža, koji je organizator foruma IZAZOV 2017.

Forum IZAZOV 2017 podržale su agencije Pioniri Communications, Ovation BBDO, Headline, MASMI Beograd, Direct Media, I&F McCann Grupa, DPC Group, Mullen Lowe&Friends, kao i kompanije Vip Mobile, Eurobank, IDEA, Ušće Shopping Center, Microsoft, Coca-Cola HBC Srbija i Atlantic Grupa – Grand kafa. Kompanija HEINEKEN Srbija ovogodišnji je prijatelj foruma.

Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Jedanaesti Case Study Show

Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd organizuje jedanaesti put zaredom projekat „Case Study Show 2017“, koji će se održati u periodu od 3. do 11. marta na Fakultetu organizacionih nauka i u Narodnoj banci Srbije.

Case Study Show je manifestacija edukativno-takmičarskog karaktera koja pruža idealnu priliku svim mladim i ambicioznim studentima da zakorače u poslovni svet i da teorijsko znanje stečeno tokom studija primene u praksi. Studenti se takmiče u rešavanju studije slučaja, koja predstavlja realan poslovni problem kompanije učesnice, a najuspešnije takmičare očekuje program prakse, treninga ili organizacije specijalnog događaja u kompaniji za koju su rešavali studiju slučaja.

Studenti svih fakulteta Beogradskog univerziteta mogu 3. marta posetiti Fakultet organizacionih nauka, gde će se održati Meet Up, koji studentima pruža mogućnost da u neformalnoj atmosferi razgovaraju sa predstavnicima svih kompanija učesnica, ostvare značajne kontakte, kao i da se bolje informišu o njihovom poslovanju.

Sledeća dva dana, 4. i 5. marta, se održavaju predavanja u okviru Case Academy-a, takođe na Fakultetu organizacionih nauka. Predavanja su namenjena svim studentima koji nemaju dovoljno iskustva u rešavanju studije slučaja, a želeli bi da kroz izlaganja stručnjaka iz ove oblasti nauče nešto više.

Nakon kraće pauze, 9. i 10. marta, se prezentuju rešenja studije slučaja u okviru Business Case-a, kao najvećeg dela Case Study Show-a. Studije slučaja zadaju zlatni partneri projekta, a to su: Delhaize Serbia, Roche, Mozzart Bet, Henkel i Vip mobile. Prezentacije su otvorene za javnost.

Paralelno sa Business Case-om se održava Case Room kao takmičarski deo Case Academy-a. Studenti će imati priliku da stečeno znanje sa predavanja primene na realnom poslovnom problemu kompanija učesnica. Na Case Room-u pored zlatnih učestvuju i srebrni partneri: Bosch, eFront i Opel Srbija. Business Case i Case Room se održavaju na Fakultetu organizacionih nauka.

Poslednji dan projekta, 11. mart, održaće se u Narodnoj banci Srbije i biće namenjen za Speed Dating, koji pruža priliku svim zainteresovanim studentima da se kroz formu kratkih intervjua, predstave vodećim kompanijama na domaćem tržištu. Pored zlatnih i srebrnih partnera, učesnici će biti u prilici da se predstave i bronzanim partnerima – Quantox Technology, Centili i TeleSign.

Projekat okuplja oko sebe mlade ljude različitih veština i interesovanja, koji su spremni da zajedničkim snagama u timskom radu dođu do najboljeg rešenja.

Za više informacija možete posetiti zvaničan sajt www.estiem.org.rs ili nas kontaktirati putem mail-a uros.jeremic@estiem.org

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Poverenje između agencije i klijenta ključno za uspeh!

Beograd, 17. februar 2017. – Za uspešan odnos između agencije i klijenta poverenje je ključna reč. Međutim, kvalitetan i plodonosan odnos, zasnovan na međusobnom poverenju između klijenta i agencije, nije moguće izgraditi za kratko vreme, slažu se stručnjaci.

Koliko je bitan partnerski odnos između kompanija i agencija i na koji način ga izgraditi ključna je tema ovogodišnjeg, trećeg po redu, regionalnog foruma komunikacionih lidera IZAZOV 2017, koji će se održati 1. i 2. marta hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

U skladu sa glavnom temom foruma, poseban segment IZAZOV-a 2017 biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstaviće i kompanije: HEINEKEN Srbija, Mercator S, Vip Mobile, Eurobank, Carnex, IKEA Srbija, AVON, Sberbank, Delhaize Serbia, Vojvođanska banka, Lufthansa Srbija, Coca-Cola HBC Srbija, Ušće Shopping Center, Atlantic Grupa – Grand kafa i mnogi drugi.

Stavove o tome koliko je važna kvalitetna saradnja između klijenata i agencija, i zašto je za poslovni uspeh bitan iskren partnerski odnos istakli su komunikacijski stručnjaci iz kompanija i agencija koje posluju u Srbiji.

"Saradnja sa agencijama je značajna koliko i sa internim timom, kolegama. Razumevanje ciljeva, dodatna kreativnost i napori neophodni za ostvarivanje ciljeva uz raspoložive resurse važniji su nego ikada. Bez izuzetnih napora i građenja poverenja, to ne bilo moguće. Ovaj tandem mora da igra zajedno", rekao je Darko Bogojević, Communications and Philanthropies Lead za Srbiju i Crnu Goru u kompaniji Microsoft.

Željka Ćirić Jakovljević, Head of Marketing and Corporate Communication Division u Eurobanci, rekla je da je dvosmerna komunikacija između klijenta i agencije najvažnija i suštinski osnova za saradnju. "Važno je da obe strane budu iskrene i jasne kada su u pitanju očekivanja. Saradnja klijenata i agencije trebalo bi da je zasnovana na poverenju i važno je da obe strane budu svesne da rade zajedno zarad ostvarivanja istog cilja."

Ivan Živković, Managing&Creative Director u agenciji Pioiniri Communications, naveo je da je danas previše nepoznatih prepreka i izazova da bismo pobeđivali sami, kao i da smo potrebni jedni drugima, više nego ikada. "Zato mi u našoj agenciji nemamo klijente. Radimo sa kompanijama koje su nam prvo partneri i između nas postoji uzajamno poštovanje i prepoznavanje. Trudimo se da budemo deo njihovog tima i oni našeg, pa pored razmene znanja, informacija i ideja, delimo i zajedničke strepnje, često oduševljenje istom idejom i veru u ono što timski radimo. Ne znam kako izgleda saradnja bez svega toga, ali sumnjam da može biti uspešna."

Marina Grihović, direktor agencije Headline i suosnivač digitalne agencije D-kit, ističe da odnos koji se zasniva na poverenju donosi najbolje rezultale u komunikacijama. "Ukoliko postoji razmena informacija, iskenost i spremnost da se dele i dobre i loše vesti, i klijent i agencija imaju šansu da ispune zadate ciljeve. Veoma je važno da sa druge strane imamo prijatelje u poslu."

“Zanimljivo je da upravo konkurencija sa kojom se mi, naši klijenti i njihovi brendovi suočavamo svakodnevno čini da naša saradnja bude kvalitetnija i intenzivnija. Upućeni smo da zajedničkim naporima prevazilazimo izazove i ograničenja. I paradoksalno, rezultat dobre saradnje rezultira još intenzivnijom tržišnom utakmicom. To za posledicu ima da svi živimo bolje, konzumiramo kvalitetnije proizvode i usluge i vremenom postajemo kompetentniji. U tom slučaju možemo da kažemo da smo uspeli", dodala je Nataša Filipović, Managing Director u agenciji Ovation BBDO.

U agenciji MASMI Beograd navode da kao i u svim odnosima koje gaje i neguju, komunikacija i saradnja imaju ključnu ulogu i predstavljaju osnovu produktivnog odnosa klijenta i agencije. "Dvosmerna, redovna, iskrena i otvorena komunikacija i saradnja omogućuju ne samo formulisanje pravih ciljeva projekata, već i veću transparentnost procesa i bolje razumevanje oko finalnih rezultata rada. Brojna istraživanja pokazuju da se i klijenti i agencije slažu da je poverenje ključno za uspešnu saradnju. Građenje međusobnog poverenja, pa tako i odnosa koji je održiv i koji obema stranama donosi vrednost, počiva upravo na dobroj komunikaciji i saradnji", rekla je Olivera Despotović Cvetković iz agencije MASMI Beograd.

Više informacija o forumu i programu pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Webiz konferencija

U martu mesecu se u Zrenjaninu održava druga po redu Konferencija oo poslovnoj primeni Interneta – Webiz.

Webiz ove godine traje četiri dana, od 20. do 23. marta, i svojim drugim izdanjem doprineće da Zrenjanin dobije novu veliku, sada već privrednu manifestaciju. I ove godine, veliki broj mladih, predstavnika privrede, preduzetnici i svi oni koji prate i vole IT poslovanje imaće mogućnost i priliku da odslušaju preko dvadeset predavanja istaknutih stručnjaka iz oblasti Internet poslovanja,marketinga i ekonomije. Najvažnija stvar u vezi Webiz konferencije jeste to što je okrenuta prvenstveno mladima, i da im pod sloganom ’’delimo znanje’’ omogućava da tokom tri dana potpuno besplatno čuju veliku količinu praktičnog znanja, informacija i prenesenog iskustva od strane najeminentnijih stručnjaka, predstavnika velikih kompanija ali i mladih preduzetnika koji su se ostvarili i postigli velike uspeha na polju poslovanja putem Interneta. Ove godine postoji jedna velika novina u samoj koncepciji Webiz konferencije, a to je komercijalni deo koji je namenjen privrednicima (predstavnicima malih i srednjih preduzeća), preduzetnicima i svima onima koji žele da steknu napredna znanja i upotrebe ih za poboljšanje poslovanja svoje organizacije. Takođe, ovo je jedinstvena prilika da privrednici edukuju svoje radnike iz sektora prodaje, marketinga i IT-a, kako bi unapredili svoja znanja i primenili ih u daljem poslovanju firmi u kojima rade. Vođeni iskustvom od prošle godine, razgovorima sa predstavnicima lokalne privrede i njihovim potrebama, kreirali smo Program poslovne edukacije. U pitanju je dvodnevni program poslovnih treninga koje će držati neka od najzvučnijih imena Internet poslovanja u Srbiji (Miloje Sekulić, Dragan Varagić, Vojislav Rodić...). Program počinje u četvrtak, 20. marta, i traje dva dana. Za ovaj program postoje kotizacije obzirom da su u pitanju poslovni treninzi koji podrazumevaju napredna znanja i vrhunske edukatore. Bitno je da napomenemo, da svi oni predstavnici privrede, preduzetnici i zainteresovani koji se prijave (ili prijave svoje zaposlene) i uplate kotizaciju za Program poslovne edukacije, na direktan način pomažu da sama konferencija ostane besplatna za mlade posetioce. Na ovaj način osim što dobijaju vrhunsko znanje u dva dana poslovnih treninga, slušaoci edukacije i firme koje pošalju svoje radnike na edukaciju su svojevrsni sponzori same manifestacije i time pokazuju veliku dozu društvene odgovornosti prema lokalnoj zajednici. Sve informacije o samoj Webiz konferenciji, kao i o Programu poslovne edukacije, zainteresovani mogu dobiti na zvaničnoj Internet prezentaciji konferencije: www.webiz.rs. Za čitaoce Profit magazina, spremili smo posebnu ponudu u vidu 10% popusta na cene kotizacija za Program oslovne edukacije. Što se konferencijskog dela tiče, koji je besplatan za sve one koji se prijave putem forme za registraciju na zvaničnom sajtu konferencije, organizacioni tim Creative Media Art-a potrudio se da posetiocima Webiz konferencije pruži kvalitetan program u trajanju od tri dana. Prvog dana konferencije posetioce očekuje priča o aspektima dolazeće digitalne ekonomije; kako tražiti kadrove za nova radna mesta, pravni aspekti, kao i menadžment u velikim kompanijama koje funkcionišu u okviru Internet industrije. Drugog dana konferencije se priča o uspehu. Predstavnici najvećih lokalnih, nacionalnih i regionalnih firmi iz različitih oblasti Internet poslovanja, podeliće svoja iskustva i pružiti pregršt korisnih informacija. Trećeg dana se priča o startup-ima, čuće se neke uspešne priče i iskustva ljudi koji se na različite načine bave ovom tematikom. Novina na konferencijskom delu jesu paneli, odnosno panel diskusije. Drugog dana konferencije, (subota, 22. mart) posetioci će imati prilike da čuju panel diskusiju o digitalnom poslovanju u regionu gde će predstavnici najvećih agencija i Internet zajednica iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije podeliti svoja iskustva i doneti neke zaključke o daljem razvoju digitalnog poslovanja u regionu. U nedelju, 23. marta, posetioce očekuje panel diskusija o startup-ima gde ćemo čuti neke od najstručnijih ljudi koji se bave razvojem poslovnih ideja.

 

Beograd, 07.10. 2013

“Stvaranje nove vizije ekonomske budućnosti Srbije”

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo 13.ekonomski samit Republike Srbije, koji će se održati u ponedeljak i utorak, 14-15. oktobra 2013. u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Više od 50 govornika potvrdilo je učešće na Samitu ove godine i velika nam je čast da najavimo da će premijer Republike Srbije, gospodin Ivica Dačić , otvoriti konferenciju 14. oktobra, a među potvrđenim govornicima su takođe potpredsednik Vlade Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, ministar ekonomije Republike Srbije, gospodin Saša Radulović, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije, gospodin Branko Ružić, poslanik i predsedavajući za spoljne poslove u Odboru Evropskog parlamenta, gospodin ElmarBrok, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji, gospodin Daehaeng Kim,šef Evropske delegacije za Republiku Srbiju, gospodin Michael Davenport, kao i drugi visoki predstavnici Vlade i privrednog života iz Srbije, regiona i inostranstva.

Samit 2013 će se baviti aktuelnim temama i pitanjima koja se odnose na ekonomsku i političku situaciju u Srbiji i regionu, o tome kako da se prevaziđu i reše problemi i izazovi kroz saradnju sa EU, zemljama u regionu i na globalnom nivou.
Ovogodišnji samit će biti platforma za diskusiju o statusu pregovora za članstvo u EU, neophodnim reformama za postizanje makroekonomske stabilnosti (uključujući tri različite tačke gledišta - zvanični, akademski i poslovni ), takođe diskutovaće se o gorućem pitanju nezaposlenosti u Srbiji, kao i stvaranju bližih političkih i ekonomskih veza Srbije sa vodećim i susednim državama. Konferencija će se baviti pitanjima transparentnosti i smanjenjem birokratije, infrastrukturnim projektima u pogledu otvaranja novih radnih mesta, potencijalom za privlačenje novih investicija i snagom srpskog finansijskog sektora da održi neophodan razvoj poslovanja. U okviru programa istaknuti predstavnik Brunsvik Group gospodin Linus Tarner će održati prezentaciju o tome kako funkcioniše Evropska komisija, kako se kreiraju zakoni i politika (i ko su kreatori) i kako kompanije mogu da se angažuju u procesu kreiranja politike, kao i kakve su implikacije zvaničnog statusa kandidata EU za srpske kompanije i privredu.

Samit 2013 se organizuje pod pokroviteljstvom Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza- SIEPA, Ekonomskog instituta i Saveta stranih investitora-FIC

Eurobank Srbija je generalni sponzor konferencije, a sponzori su kompanija Consolidated Contractors, Terna S.A., Grand Casino Beograd, Moil Coal Trading co, Mamidakis Brothers Group i ICAP Serbia.

Tanjug Biz je medijski partner konferencije, a medijski sponzori su Privredni pregled, Naše novine and Profit Magazine.

Ostali potvrđeni govornici:

Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Republike Srbije

Dragan Glamočić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Republika Srbija

Pavle Petrović, predsednik Fiskalnog saveta Republike Srbije

Petar Skundric, specijalni savetnik premijera Republike Srbije

Mladjan Dinkic, savetnik Vlade Rep. Srbije za saradnju za Bliskim istokom

Panayiotis Mihalos, generalni sekretar Sektora za međun. odnose Minist. Inostr.poslova Grčke

Frederic Coin, predsednikSaveta stranih investitora (FIC)

Božidar Laganin, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza

Dragan Sagovnović, generalni direktor, Ekonomski institut

Gikas A. Hardouvelis, profesor, Pireus univerzitet, ekonomski savetnik bivšeg premijera Grčke

Mirko Cvetković, bivši premijer Republike Srbije

Kori Udovički, Predsedavajući Odbora i direktor, Centar za napredne ekonomske studije

Miroljub Labus, profesor, Pravni fakultet u Beogradu

Dr. Dusan Vujović, profesor, Ekonomski fakultet u Beogradu

Dr. Vladimir Vucković, profesor, Megatrend univerzitet

Dragan Djuričin, profesor, Ekonomski fakultet u Beogradu

Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije

Branislav Grujić, predsednik, PSP Farman

Darko Popović, član IO i šef Odseka za korp. bankarstvo, Banca Intesa

Zoran Mitrović, generalni direktor, Victoria Group

Mihailo Janković, generalni direktor, Knjaz Miloš

Toplica Spasojević, predsednik, ITM Group

Nebojsa Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije

Professor Miladin Ševarlić, prof. Poljopriv.fakultet & preds. Asocijacije poljop.ekonomista Srbije.

Dr. Milan Parivodić, bivši ministar za ekon.odnose sa inostr., preds., Foreign Investor Services

Violeta Jovanović, izvršni direktor, NALED

Ljubo Maćić, preds.saveta, Agencija za energ. Republike Srbije

Stathis Natsis, izvršni direktor, Poslovanje za inostranstvom, TERNA S.A

H.E. Michael Kirby, ambasador SAD-a u Srbiji

H.E. Francois-Xavier Deniau, ambasador Francuske u Srbiji

H.E. Dr. Johannes Eigner, ambasador Austrije u Srbiji

Dr. Zsolt Becsey, koordinator za ekon. poslove sa inostr. Minist. spolj.poslova Mađarske

Henri Bohnet, šef kancelarije za Srbiju, Konrad Adenauer Stiftung

Linus Turner, direktor, Brunswick Group

Srđan Lazović, potpredsednik, Savet stranih investitora

Vladimir Goati, Transparency International Srbija

Susan Kutor, direktor kancelarije za ekonomski razvoj, USAID

Dr Ana S. Trbovich, dekan, FEFA-Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju

Prof. Dr. Nebojsa Savic, President of Council of Governor, National Bank of Serbia - Professor, Faculty of Economics, Finance and Administration, FEFA

Dr. Elena Kirtcheva, generalni sekretar, Bečki ekonomski forum

Goran Pitić, predsednik Odbora direktora, Societe Generale Bank Srbija

Veroljub Dugalić, generalni sekretar, Udruženje banaka Srbije

Philippos Karamanolis, predsednik IO, Eurobank a.d., Beograd

Stelios Koutsivitis, Executive Director, Metropol Palace

Organizator:

Kompanija TGI Group International je osnovana 2000. godine u Republici Srbiji, i od tada pruža kompletan asortiman usluga u oblasti korporativnih komunikacija u Srbiji. U saradnji sa matičnim preduzećem u Atini, SGT, TGI je postao pionir u organizovanju konferencija i vodeća konsultantska firma za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili ojačaju svoje prisustvo na tržištu u regionu.

Više informacija o konferenciji:

http://www.tsomokos.rs/sr/projects/details/41/13ekonomski-samit-srbije

TGI Group International: tel +381 11 3032235; mobilni tel. +381 65 3032236; email: aleksandra.novakovic@tsomokos.rs

The Sales experience

„2012. može postati godina o kojoj ste sanjali samo ako imate pravu strategiju prodaje“ „Ne propustite najveći skup svetskih giganata u oblasti prodaje na događaju „The Sales experience“

Vrhunski stručnjaci u oblasti prodaje kompanija Raiffeisen Bank International- London, Philips- Global, Novartis, e bay- Europe, Sony Ericsson- Global, Google, Xerox Nordic pokazaće kako i u vremenima svetske ekonomske krize i recesije postižu neverovatne rezultate i profit i razmeniti iskustva na„The Sales experience“ 7. maja 2012. godine u hotelu Zira.

The P. World glavni organizator događaja „The Sales Experience“, predstavlja još jednu u nizu, razmenu znanja u jednoj od najbitnijih oblasti poslovanja današnjice- oblasti prodaje. Interaktivni događaj pomoći će vam da pobedite konkurenciju i istaknete poziciju lidera.

„Sektor prodaje ima ključnu ulogu, posebno u vreme jedne od najvećih ekonomskih kriza. Zato organizujemo događaj koji će okupiti vrhunske stručnjake u oblasti prodaje, koji i u vreme najveće recesije omogućavaju sjajan profit kompanijama.“izjavio je Kosta Petrov, generalni direktor The P. World.

Za više informacijawww.thepworld.com.

Korak dalje! Career Days 2012

Već tradcionalno, osamnaestu godinu za redom, održaće se dvodnevni sajam edukacije, praksi i poslova Career Days 2012, 19. i 20. aprila 2012. godine u BELEXPO centru na Novom Beogradu, u okviru studentske organizacije AIESEC.

Kompletan koncept sajma i radionice pre sajma, osmišljeni su sa idejom da se studentima i postdiplomcima približi rad kompanija, kako bi stekli sva neophodna znanja i veštine koja će im olakšati put prilikom traženja i pronalaženja budućeg zaposlenja. Dolaskom i svojim aktivnim učešćem na sajmu posetioci će imati izvanrednu priliku da na jednom mestu stupe u kontakt sa velikim brojem budućih i potencijalnih poslodavcima. U razgovoru sa kompanijama osim što će nesumljivo steći jedno kvalitetno iskustvo i prebroditi svoj strahove i nesigurnost, posetioci će imati priliku i da predoče svoje sposobnosti i kvalitete koje poseduju i tako dođu do eventualne prakse ili zaposlenja.

Studenti će na ovaj način, sticanjem prakse i kontakata sa važnim poslovnim partnerima, osigurati dobar start budućoj karijeri. Mnogobrojnim simulacijama i ovladavanjem pisanja svoje radne biografije, budući radnici će učiti kako da u najboljem svetlu predstave sebe kao kompetentne na tržištu rada. Ostvariće i međusobne kontakte, razmeniti iskustva i time postaviti temelje odnosa u kojima će se možda oni u budućnosti pojaviti u ulogama njihovih sadašnjih menadzera i prezentera edukacija i programa zapošljavanja.

Svesni činjenice da ima više studenata treće, četvrte godine fakulteta i postdiplomaca nego što će sajam, zajedno sa firmama učesnicama, moći da obezbedi praksi i poslova, pripremili smo bazu podataka iz koje će firme i nakon sajma moći da pronađu kandidate po meri, i to u periodu od godinu dana, koliko će im baza i biti dostupna.

Pažljivo popunite svoj CV, sa svim relevantnim informacijama, jer one će vas predstavljati u narednom periodu.

Ako ste postavili svoje ciljeve i dovoljno ste odvažni da već počnete da radite na njihovoj realizaciji, Career Days će vam pružiti šansu!

Za više informacija o samom sajmu posetite naš sajt www.careerdays.rs, Facebook stranicu www.facebook.com/CareerDays.AIESECili nas posetite na Twitter-u http://twitter.com/careerdaysrs

Sa kancelarijama u preko 110 zemalja i preko 60 000 članova, AIESEC je najveća svetska organizacija mladih. Fokusiran na razvoj liderskih sposobnosti, AIESEC nudi priliku mladim ljudima da budu deo sveta i utiču na njegove promene kao i da steknu, danas neophodne, veštine i iskustvo.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista