Početna > Vesti

Prvo istraživanje o navikama spavanja u regionu

Zbog ubrzanog tempa života noću spavamo sve kraće, ali trećina građana spava skoro sat vremena tokom dana

• JYSK i istraživačka agencija Hendal sproveli su istraživanje koje otkriva kako se spava u Srbiji i Hrvatskoj • Čak trećina stanovnikaima navikuda spavau popodnevnim satima • Kvalitetandušek, naddušek i jastuk, kao i oprana i čista posteljina su osnovni preduslovi za kvalitetan san

Gotovo polovina stanovnikaSrbije i Hrvatske starosti od 25 do 65 godina pozitivno ocenjuje kvalitet svog sna, pokazalo je istraživanje koje je tokom januara za JYSKsprovela istraživačka agencija Hendal.Ispitanici u obe zemljeističu da su kvalitetan dušek, naddušeki jastuk, kao i oprana i čista posteljina osnovni predusloviza kvalitetan san.

„JYSK ima dugogodišnju tradiciju kroz koju svojim kupcima nudi proizvode kojima mogu poboljšati kvalitet života. Kvalitetan san je važan segment naše svakodnevice, jer spavajući provedemo trećinu svog života, što je prosečno 220 000 sati. Zato smo, u saradnji s Hendalom,sproveli istraživanje koje će nam omogućiti da odgovorimo na želje i potrebe naših vernih potrošača na još bolji način. Osim kvalitetnih proizvoda koje kontinuirano dorađujemo, mi zaista živimo našu 'Customer first' strategiju, pa neprestano radimo i na edukaciji kako bi unapredili kvalitet života“, objasnila je Zvjezdana Novak, JYSKova menadžerka za prodaju i marketing.

Istraživanje je pokazalo da su ljudi svesnidaje za odmor optimalnoosam sati sna, ali da zbog ubrzanog načina života većina nas tokomradne nedelje spava kraće, između 6 i 7 sati. Taj nedostatak sna nadoknađujemo vikendom i neradnim danima kada spavamo barem osam sati.

Zanimljivo je da smo uprkos ubrzanom tempu života ipak zadržalineke navike, poput popodnevnog spavanja. Naime, čak trećina stanovnika Srbije, većinom muškarci, ima navikuda spava u popodnevnim satima, u proseku oko65 minuta. Podjednak broj ispitanika iz susedneHrvatske takođe ima naviku da odspava popodneprosečno 50 minuta,a poslepodnevno spavanje češće je u Dalmaciji nego na zagrebačkom području i u severnoj Hrvatskoj.

Osam sati sna i odgovarajućidušek formula za kvalitetan san

Po sprovedenom istraživanju, loš kvalitet sna se povezuje sa različitim tegobama koje ometaju svakodnevno funkcionisanje. Osim umora, više od polovine stanovnika Hrvatske najmanje jednom mesečno budi se sa bolovima u leđima ili vratu. Situacija u Srbiji je veoma slična, od tegoba koje se javljaju zbog lošijegkvalitetasna najčešći su bolovi u leđima i vratu koje na mesečnom nivou oseti više od 60% ispitanika.

„Osim optimalnih osam sati spavanja, za kvalitet sna važno je i da odaberemo adekvatandušeki jastuk. Međutim, potrebno jei do nekoliko nedelja da se telo navikne na novi dušek, pa je jedan od najvažnijih uslova pri kupovini dušeka upravo mogućnost isprobavanja i ocenjivanja samog dušeka. Zato smo svim našim potrošačima omogućili da isprobaju JYSKdušeke iz GOLD linije i to u periodu od 100 dana.Ukoliko potrošač nije zadovoljan ima mogućnost da dušek vrati, a mi mu vraćamo novac“, napomenuo je Ruben Faarup Christensen, JYSKov menadžer kategorije dušeka za Centralnu Evropu.

Prema istraživanju, dušeksa oprugama najpopularnijije tip dušeka i u Srbiji (30%) i u Hrvatskoj (40%).Ne iznenađuje ni podatak da čak32%ispitanika iz Srbije spava na drugim vrstama podloge poput kauča na razvlačenje, dok u Hrvatskoj trećina stanovnikaradije biradušeksa memorijskom penom.

Anatomski jastuk je omiljeni tip jastuka u Srbiji i u Hrvatskoj, a posebno ga vole žene. Osim anatomskog, volimo da spavamo i najastucima punjenimveštačkimvlaknom (Srbija 32%, Hrvatska 27%). Zanimljivo je da deoispitanika i dalje voli da spava na jastuku punjenim perjem i to znatno više u Srbiji (28%) nego u Hrvatskoj (16%).

Facebook:Instagram:

HR - https://www.facebook.com/JYSK.hrHR - https://www.instagram.com/jyskhr/?hl=en

RS - https://www.facebook.com/JYSK.rs/RS - https://www.instagram.com/jyskrs/?hl=en

Srpsko-austrijski startup u TOP 50 najinovativnijih sportskih brendova

Beograd, 21.mart - Srpsko-austrijski startup Playerhunter našao se na listi top 50 najinovativnijih sportskih kompanija na svetu u organizaciji HYPE fondacije. Ovim dostignućem, kompanija je dobila priliku da svoju poslovnu ideju predstavi javnosti na nekolicini događaja u toku ove godine, sa finalnim predstavljanjem u okviru finala UEFA Lige šampiona.

Svoje mesto na ovoj listi Playerhunter je dobio jednoglasnom odlukom žirija i tako obezbedio priliku da na panelima, vebinarima i prezentacijama organizovanim od strane fondacije predstavi svoju ideju i rad vrhunskim sportskim brendovima, klubovima i direktorima među kojima su Adidas, Nike i Reebok. Takođe, kompanija će tim putem imati i priliku da se upozna sa brojnim investitorima i ostvari potencijalnu saradnju.

„Ova nagrada predstavlja ogromnu inspiraciju za naš tim i eksterne saradnike i potvrda je da domaća tech i startup zajednica može razviti i promovisati proizvod na najvišem svetskom nivou. Kada smo pre nekoliko meseci proizvod predstavili u Silicijumskoj dolini poznatim investitorima među kojima su i kolege Elona Muska, dobili smo povratnu informaciju da sa naših prostora dolazi nekoliko kvalitetnih ideja za koje treba istrajati u implementaciji. Tehnologija i aplikacije utiču na ogromne globalne promene, a naša vizija u Playerhunter-u je da digitalizujemo komunikaciju u sportu i da posebno omogućimo svim zainteresovanima za fudbal da uspeju u svojim karijerama, bez obzira odakle dolaze i koje početne uslove imaju“, izjavio je povodom ove nagrade Darko Mandić, direktor marketinga Playerhunter-a.

HYPE fondacija predstavlja globalnu platformu za povezivanje i investiranje u sportskim inovacijama, sa sedištem u Londonu, koja okuplja preko 17.000 članova. Od svog osnivanja 2003. godine, fondacija je u sebe uključila više od 1.500 startupa iz brojnih sektora, od „fan engagement“ aplikacija, zdravstva, bioinformatike, maloprodaje i odeće do veštačke inteligencije i mnogih drugih. Sa partnerima među kojima su Google, Microsoft i Team SKY (Sky Sports), ova fondacija širom sveta pruža programe podrške i menorstva startupima, povezujući ih sa sportskim brendovima, timovima i investitorima. Tokom svog postojanja, uspešno su povezali više od 150 startupa i investitora.

Playerhunter je srpsko-austrijski tech startup, koji predstavlja besplatnu sportsku platformu, odnosno društvanu mrežu za regrutovanje koja omogućava sportistima, klubovima, menadžerima i skautima da se povežu i ostvare saradnju. Digitalizacijom staromodnog sistema tranfera, ova platforma omogućava sportistima da predstave svoj talenat i sposobnosti putem CV-ja, video materijala i statistika, dok menadžerima i skautima pruža mogućnost otkrivanja upravo onakvih igrača kakvi im trebaju. Kao poseban cilj, Playerhunter ima povećanje vidljivosti igrača nižih liga, koji inače nemaju nemaju šansu da se predstave na tržištu.

Chardonnay du Monde

Tikveš vino Chardonnay Special Selection osvojilo srebrnu medalju

Na najvećem 24. Međunarodnom takmičenju vina Chardonnay du Monde održanom u Francuskoj Chardonnay Special Selection vino vinarije Tikvešberba 2016. osvojilo je srebrnumedalju. Ove godine su samo četiri vina sa prostora Ex Yu osvojila srebrne medalje u konkurenciji od 706 uzoraka iz 38 zemalja. Nagrađena vina ocenjivao je žiri od 300 vinskih stručnjaka.

Ovo takmičenje se održava više od dvadeset godina, a učesnici imaju mogućnost da razmene iskustva, ali i da predstave inovacije svoje zemlje.

Chardonnay special selectionje suvo belo vino prozračne zlatno-žute boje, nežnog, ali kompleksnog mirisa sa istaknutim notama citrusa,tropskog voća i dinje. Dominirao svežavajući ukus, puno telo i duga, elegantna završnica.

Vinarija "Tikveš" svake godine osvoji više od 50 nagrada uz mnogobrojne pohvale svetski poznatih kritičara i kao i medalje na većinim vinskim takmičenjima kao što je i Chardonnay du Monde, čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije u celom regionu Jugoistočne Evrope.

Stambeni krediti sa još nižom kamatnom stopom i jednom od najnižih rata na tržištu

Još niža kamatna stopa od 2.95 odsto +6M Euribor (EKS od 2,71%) i jedna od najnižih mesečnih rata na tržištu, karakteristike su stambenog kredita koji je Vojvođanska banka kreirala za sve one koji žele da po najpovoljnijim uslovima - sigurno i dugoročno reše stambeno pitanje.

„Sa željom da što većem broju sugrađana omogućimo da reše jedno od najvažnijih životnih pitanja, a to je stambeno, dodatno smo snizili kamatnu stopu. Pored toga , preko svojih servisnih službi, građanima obezbedjujemostručnu podrškutokom celog procesa kreditiranja i značajnu uštedu dragocenog vremena, tako da se mogu osećati sigurnimda su doneli ispravnu odluku o kupovini nepokretnosti koja će biti njihov budući dom.“, rekao je Nebojša Pantelić, direktor funkcije Upravljanje Mrežom i Stanovništvo u Vojvođanskojbanci.

Još jedna pogodnost ovih stambenih kredita je da banka za njih daje predodobrenje i pre pronalaženja konkretne nekretnine. Na taj način klijenti u samom startu mogu da saznaju kojom sumom za kupovinu stana raspolažu, odnosno koji iznos kredita će im biti sigurno odobren.

„Ukoliko klijent ima stambeni kredit u drugoj banci i želi da ga refinansira po povoljnijim uslovima, za ovu namenu Banka je pripremila kreditbez naknade za obradu zahteva sa kamatnom stopomod 2,8% +6M euribor(EKS 2,56%)’’, dodao je Pantelić.

Krediti se odobravaju u iznosu do 200.000 evra sa rokom otplate do 30 godina, a pravo na konkurisanje imaju građani saličnim primanjima iznad 200 evra. Dostupni su državljanima Srbije koji žive i rade u inostranstvu, kao i stranim državljanima koji žive i rade u Srbiji.

Ne odlažite rešavanje najvažnijeg životnog pitanja! Iskoristite jedinstvenu ponudu Vojvođanske banke, na koju ste čekali. „Udomite se“ na siguran, povoljan i jednostavan način. Posetite jednu od 105 filijala naše banke širom Srbije ili sajt www.voban.co.rsi napravite prvi korak ka domu iz snova.

Jedinstvena ponuda Eurobank

KREDIT ZA RAZVOJ BIZNISA SA 0% KAMATE

Beograd, 17.mart 2017. godine– Eurobank je kreirala jedinstvenu ponudu na tržištu - Kredit za obrtnasredstva sa 0% kamate i bez naknade za prevremenu otplatu kredita,kako bi pravnim licima i preduzetnicima pomogla u razvoju biznisa, proizvoda i usluga koje nude.Maksimalni iznos kredita koji se odobrava je 100.000 evra, uz rok otplate do 12 meseci, a namenjen je kako postojećim, tako i novim klijentima banke.

„Kao dugogodišnji partner privrede, želeli smo da odemo korak dalje i našim klijentima pomognemo da razviju svoj biznis. Znamo koliki je izazov uložiti u obrtna sredstva i zbog toga smo kreirali ponudu koja im pruža mogućnost da odaberu kredit bez kamate i naknade za prevremenu otplatu i na taj način damo doprinos poslovanju naših klijenata“, kaže Dušan Mihailović, član IO Eurobank.

Svi zainteresovani za kredit mogu aplicirati u najbližoj ekspozituri banke. U zavisnosti od zahteva i poslovanja klijenta kreira se ponuda koja odgovara njegovim potrebama i predstavlja osnovu za stabilni razvoj biznisa. Ponuda važi do 30. juna 2017. godine.

AIK Banka na Agrokompasu - forumu agrobiznisa i kvalitetne hrane

Novi Sad, 20. mart 2017. godine – AIK Banka učestvovala je na Agrokompasu, forumu agrobiznisa i kvalitetne hrane, obrađujući aktuelne teme „Agro servis u službi moderne poljoprivrede“ i „Ecommerce – prodavnica budućnosti“.

Ecommerce predstavlja poslovnu komunikaciju i prenos dobara i usluga, kroz kupovinu i prodaju, putem internet mreže (računara, tableta, telefona). Najrasprostranjeniji način plaćanja roba i usluga na internetu jeste putem platnih kartica, a jedna od najvećih prednosti ovog načina plaćanja jeste ta što Internet prodavnica radi 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Agrokompas, forum hrane i prateća manifestacija Festival dobrog ukusa, imaju misiju da proizvođače, prerađivače i trgovce podstaknu na investiranje u kvalitet, privlačnost i osvajanje novih tržišta. Banke predstavljaju najsigurnije partnere poljoprivrede iindustrije hrane u procesu povećanja vrednosti proizvoda, razvoju brenda i izvozu, investicijama kroz bankarske agro pakete koje se višestruko vraćaju.

AIK Banka prepoznata je kao jaka, stabilna i pouzdana finansijska institucija u čitavom regionu, imajući u vidu da je Evropsko poslovno veće u okviru svojih nagrada International Socrates Award Ceremony, dodelilo AIK Banci priznanje za najbolju regionalnu instituciju, a prestižni britanski ekonomski magazin International Banker, u okviru svojih nagrada Banking Awards, dodelio je AIK Banci u 2015. i 2016. godini nagradu za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najbolju banku u pružanju servisa klijentima u Istočnoj Evropi.

Otvoren je novi ogranak kompanije

Miele osnovaoVenture Capitalza saradnju sa start-up kompanijama

Beograd, 20. mart 2017 –Kompanija Miele je decenijama oličenje dugotrajnosti i pouzdanosti u oblasti kućne tehnike, ali Mieletakođevodi i u oblastima koje su fokusirane na budućnost kao što je Smart Home ili Industrija 4.0. Inovativni poslovni modeliu oblasti električnih aparata za kuću, poslovnog ili medicinskog okruženja uklapaju se u postojeće Miele poslovne politike, a na osnovu toga, kompanija sada jača svoju podršku za nove poslove sa naprednim idejama i tehnologijama.

U cilju identifikacije i podrške ovakvog poslovanja i kako bi kapital bio na raspolaganju za nove projekte i ideje, kompanija sa sedištem u gradu Gütersloh je osnovala novu poslovnicu- Miele Venture Capital GmbH. Na ovaj način Miele grupa je u mogućnosti da koncentriše svoje projekte i da sarađuje sa start-up kompanijama.Tematski, Miele Venture Capital GmbH se fokusira na pronalaženje kreativnih rešenja koja su kompatibilna sa Miele proizvodima, uslugama, vrednostima, ali i poslovnim modelima i proizvodnim procesima. Oblici saradnje će se kretati od zajedničkih razvojnih projekata ili podrške u menadžmentu do direktnih vlasničkih udela.

Olaf Bartschadministrativni i finansijski direktoru Miele grupe, navodi da jeučestvovanje u novim tehnološkim preduzećima je strateška investicija za Miele od koje bi trebalo svi učesnici da imaju korist. Ništa drugačije ne bi odgovaralo Miele, nastavlja Bartsch.

Upravljanje Miele Venture Capital GmbH je dodeljenoPeter Hübinger-u, koji će bitiodgovoran za oblast smart home i direktor elektronskih postrojenja. Dr Christian Klugeje imenovan za šefa upravljačke kontrole, aGernot Trettenbreinće biti internacionalni direktor za oblasti kućnih aparata. Sva trojica su registrovani kao direktori kompanija i ispunavaće ove nove dužnosti pored svojih trenutnih obaveza.

Kompanija Intracom Telecom predstavlja objedinjeno IoT (Internet of Things - Internet stvari) rešenje za upravljanje i monetizaciju

Atina, Grčka - 23. februar 2017 - Intracom Telecom, globalni proizvođač telekomunikacionih sistema, najavio je danas predstavljanje svog novog objedinjenog rešenja za IoT upravljanje i monetizaciju, kreiranog za lokalnu samoupravu,opštinska i gradska naselja i velike privredne i obrazovne komplekse. Kompanija će ovo rešenje predstavliti na svom štandu br. 7B54, u hali 7, na Svetskom mobilnom kongresu koji se upravo održava u Barseloni od 27. februara do 02. marta 2017. godine.

Rešenje ima za cilj izgradnju interaktivnog, produktivnog odnosa između pružaoca usluga zasnovanih na konceptu pametnih gradova (tzv. Smart City) i građana kroz efikasnu integraciju pojedinačnih vertikalnih servisa kao što susmart parking, smart osvetljenje, upravljanje otpadom ili monitoring saobraćaja i buke. IoT platforma Intracom Telecom-a omogućava uvođenje horizontalnih IoT komponenti kao i moćnih otvorenih aplikacionih programskih interfejsa (API), čime se dozvoljava komunikacija između širokog spektra senzora i uređaja, kako bi se s lakoćom podržali upravljanje i naplatarazličitihusluga. Platforma poseduje i objedinjenu komponentu za upravljanje i kontrolu životne sredine koja lokalnim samoupravama pruža obilje dragocenih informacija i omogućava kompletan monitoring stanja i upotrebe svih resursa, identifikaciju kritičnih situacija, kao i automatizaciju i racionalizaciju odgovarajućih procesa.

G-din Nikos Velentzas, zamenik generalnog direktora servisnog sektora, prokomentarisao je: "Intracom Telecom je razvio integrisano IoT rešenje kako bi omogućio opštinama, pružaocima usluga i kompanijama da ostvare Smart City viziju i izgrade grad sutrašnjice. Naš cilj je da ponudimo građanima vrhunski kvalitet usluga koje unapređuju životni standard kroz uvođenje IoT tehnologije za upravljanje gradskim resursima na najefikasniji i najdelotvorniji način.

Informacije o Intracom Telecom-u

Intracom Telecom je globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja koji posluje na tržištu već 40 godina. Ova kompanija je inovator na polju tehnologija bežičnog prenosa i pristupa, uspešno implementirajući svoje proizvode i rešenja širom sveta. Intracom Telecom nudi profitabilna telekomunikaciona softverska rešenja kao i kompletan spektar IKT usluga, fokusirajući se na platforme za analizu velikih količina podataka (big data analytics), rešanja iz oblasti konvergentnih mreža, privatnih i javnih cloud platformi namenjenih kompanijama, operatorima i vladinim službama. Kompanija značajno investira u istraživanje i razvoj kreirajući najsavremenije proizvode i integrisana rešenja u cilju zadovoljenja potrba kupaca. Preko 100 kupaca u više od 70 zemalja izabratli su Intracom Telecom-ova najsavremenija tehnološka rešenja. Kompanija zapošljava više od 1.800 ljudi i ima predstavništva u Evropi, Rusiji, na Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Severnoj Americi.

Predrag Mihajlović, novi predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija

OTP banka Srbija je na početku 2017. godine uvela promene u oblasti menadžmenta. Na mesto predsednika Izvršnog odbora OTP banke Srbija a.d. Novi Sad postavljen je Predrag Mihajlović, koji je svoje bogato dvadesetpetogodišnje radno iskustvo gradio na rukovodećim pozicijama u vodećim internacionalnim i domaćim bankama.

Dolaskom Predraga Mihajlovića na mesto predsednika IO, OTP banka je pojačala i unapredila svoju upravljačku strukturu, stvarajući preduslove za ostvarivanje što boljih rezultata u poslovanju banke u narednom periodu.

OTP banka Srbija a.d. Novi Sad posluje na teritoriji Srbije u 52filijale, ima 118 bankomata, nastojeći da svoju mrežu konstantno širi, kako u gradovima u kojim već posluje, tako i na novim tržištima naše zemlje.

Nakon 2007. godine, u kojoj je došlo do uspešnog spajanja tri banke (Zepter, Niške i Kulske), OTP banka je u 2008. godini nastavila proces unapređenja svoje organizacije daljim usklađivanjem strukture i internih procesa sa onim koji se primenjuju u matičnoj kompaniji.

Banka je uspela da se uspešno izbori sa promenljivim uslovima na tržištu i nastavi sa generisanjem pozitivnog rezultata koji je u ovoj godini višestruko uvećan u odnosu na prethodnu (dobitak posle oporezivanja na nivou bankarske grupe u Srbiji, RSD 214.4 miliona), istovremeno zadržavši visok nivo kapitalizacije (nivo adekvatnosti kapitala 22.75%). Pozicija likvidnosti i pozicija kapitala su stabilne i na odgovarajućem nivou, pružajući osnovu za iskorišćavanje budućih mogućnosti na tržištu.

Zahvaljujući snažnom fokusu na akviziciji novih, kreditno sposobnih klijenata, banka je u velikoj meri povećala bazu klijenata, kako kada je u pitanju privreda, tako i kada je u pitanju stanovništvo.

OTP Group

OTP banka Srbija je deo OTP Bank grupe, jedne od najuspešnijih grupacija u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, sa dugom tradicijom poslovanja. Budući da posluje na svim tržištima u regionu, OTP Banka se izuzetno zalaže za regionalnu saradnju. OTP banka, pored Srbije i matične zemlje Mađarske, posluje i u Slovačkoj, Rusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Ukrajini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. OTP grupa kontinuirano raste, a trenutno uslužuje oko 13 miliona klijenata u devet zemalja, sa oko 33 hiljade zaposlenihi oko 1500 filijala.

Tokom prvih devet meseci 2016. godine, OTP Grupa je zabeležila usklađenu dobit nakon oporezivanja od 563,7miliona EUR-a.

Don Don i Orion donirali CTG aparat porodilištu Opšte bolnice u Leskovcu

Leskovčani koji su kupovali tost, veknu hleba i krofne kompanije Don Don u marketima leskovačkog Oriona pomogli su da ove dve firme doniraju CTG aparat za potrebe porodilišta Opšte bolnice u Leskovcu.

Od svakog prodatog proizvoda kompanije su izdvajale 1 do 3 dinara od svoje dobiti i za tri meseca prikupile pola miliona dinara, koliko vredi aparat.

Ovo je ogroman uspeh za službu našeg porodilišta, s obzirom na to da je od 7 aparata koje imamo samo jedan nov i u funkciji - kazala je načelnica službe ginekologije i akušerstva Slađana Stojanović, uz pojašnjenje da se tim aparatom prate otkucaji srca bebe i kontrakcije kod trudnica.

Akcija Tvojih pet minuta Leskovac u srcu” je pokrenuta na inicijativu vlasnika Oriona, Jovana Stankovića, u dogovoru sa gradonačlenikom Leskovca u martu prošle godine.

Orion je svih ovih godina društveno odgovorna i aktivna firma. Podržavamo razvoj fudbala u našem gradu, učestvujemo u skoro svim akcijama, jer želimo da obogatimo i unapredimo život u Leskovcu i na taj način vratimo i zajednici i ljudima od koje naša kompanija živi. Mi smo dali ideju, ali najzaslužniji za ovu akciju su naši potrošači koji su kupovali u našim trgovinama i na indirektan način doprineli kupovini neophodnog aparat“, rekao je Stanković, dodavši da je sličnu akciju pokušavao da sprovede sa nekim drugim kompanijama, ali je nailazio na zid ćutanja.

Predstavnica Don Don kompanije Aleksandra Đurišić se zahvalila Orionu, bolnici i gradu koji je bio pokrovitelj akcije:Leskovac je grad u kojem već godinama poslujemo i ovo je samo jedan od načina da postanemo bliži lokalnoj zajednici. Odlučili smo da prva donacija ide porodilištu, najpre zato što smo na sastancima pre početka akcije utvrdili da je ovom odeljenju bolnice pomoć potrebna, ali i zato što želimo da slavimo rađanje i novi život. Hvala građanima Leskovca koji su birajući proizvode Tvojih 5 minuta” i Naše zrno” podržali i pomogli našu akciju. Ovo je naša zajednička donacija”, istakla je Đurišić.

Leskovačka Opšta bolnica je tokom poslednje tri i po godine podsticala donatorstvo. Za to vreme donirani su aparati, posteljine i građevinski materijal u vrednosti od oko 800 hiljada evra. Direktor, Nebojša Dimitrijević kaže da se sa donatorstvom nastavlja i ove godine.

Podrška registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima

Specijalna ponuda Banca Intesa za finansiranje prolećne setve

Beograd, 23. februar 2017. – Banca Intesa kreirala je specijalnu ponudu kredita za ulaganja u obrtna sredstva kako bi registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pomogla da obezbede adekvatnu finansijsku podršku za nastupajuće prolećne radove u poljoprivredi.

Kredit za finansiranje prolećne setve dostupan je u iznosu od 100.000 do 5 miliona dinara sa rokom otplate do 12 meseci. Dinamika otplate prilagođena je specifičnim potrebama poljoprivrednika, pa se sredstva mogu vraćati u vidu mesečnih, tromesečnih, šestomesečnih ili godišnjih otplata, odnosno, o dospeću kredita.

Nominalna kamatna stopa kreće se od 6,5 do 9,5 odsto na godišnjem nivou, u zavisnosti od grupe kojoj pripada registrovano poljoprivredno gazdinstvo na osnovu ostvarenih priliva po namenskom računu u poslednjih 12 meseci kao i veličine registrovane obradive površine.

„Uvođenjem specijalne ponude u ovom periodu želimo da klijentima iz segmenta poljoprivrede omogućimo finansiranje ulaganja po značajno povoljnijim uslovima od standardnih i na taj način im olakšamo poslovanje u tekućoj sezoni. Uvažavajući potrebe poljoprivrednika za dodatnim finansijskim sredstvima u vreme sezonskih ulaganja, i prethodne godine osmislili smo specijalnu kreditnu ponudu za prolećnu setvu u okviru koje smo ih podržali sa ukupno 1,33 milijarde dinara kredita“, izjavio je Đorđe Radulović, Direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa.

Za kredit za finansiranje prolećnih radova u poljoprivredi do 30. juna ove godine mogu aplicirati svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači na teritoriji Srbije, bez obzira da li su klijenti banke ili ne.

U skladu sa svojim strateškim opredeljenjem da aktivno doprinosi razvoju agrara kao izuzetno važnog segmenta domaće privrede, Banca Intesa je tokom 2016. godine poljoprivrednim proizvođačima odobrila ukupno 35.5 miliona evra kredita, uvećavši plasmane poljoprivredi za 38 odsto u odnosu na godinu ranije.

Od kada je započela poslovanje sa klijentima u segmentu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava 2008. godine, Banca Intesa finansirala je agrarni sektor sa više od 205 miliona evra kredita.

Reprezentativni primer (23.02.2017.):

Vrsta kredita

Specijalna ponuda kredita za obrtna sredstva za prolećne radove u poljoprivredi

Valuta kredita

RSD

Kriterijum za indeksiranje

Nema kriterijuma za indeksiranje

Iznos kredita

1.000.000 RSD

Period otplate

12 meseci

Ukupan iznos za vraćanje

1.096.314,44 RSD

Kamatna stopa (na godišnjem nivou)

8% fiksna

EKS (na godišnjem nivou)

9,31%

Troškovi koji padaju na teret korisnika, poznati su u trenutku oglašavanja i ulaze u obračun efektivne kamatne stope

Naknada za obradu kreditnog zahteva

10.000 RSD

2 menice

100 RSD

Izveštaj kreditnog biroa

246 RSD

Uverenje o stanju poreskih obaveza

580 RSD *

*Troškovi koji padaju na teret korisnika, koji ulaze u obračun efektivne kamatne stope, a na čiju visinu Banka nema uticaja. Napominjemo da se radi o okvirnim (prosečnim) iznosima na koje Banka ne utiče, a koji zavise od taksi i naknada sudova, Geodetskog zavoda, premija osiguranja osiguravajućih kuća i sl.

NOVA SARADNJA – VINARIJE TIKVEŠ I DELTA DMD

Vinarija Tikveš uspostavila saradnju sa kompanijom Delta DMD, novim ekskluzivnim distributerom za Srbiju

Beograd 23.02.2017. - Vinarija Tikveš i u ovoj godini nastavlja sa intenzivnim planovima i investicijama na srpskom tržištu. Nakon višegodišnje uspešne saradnje sa kompanijom NT Bolero, Tikveš nastavlja poslovanje drugačijim pristupom tržištu i od 1. marta ove godine počinje saradnju sa novim distributerom, kompanijom Delta DMD, koja je dobila ekskluzivno distributersko pravo za teritoriju Srbije.

„Srbija je za nas bitno tržište, na kome smo prisutni decenijama, a poslednjih šest godina poslujemo i direktno preko naše firme M-6 Tikveš koja je ekskluzivni uvoznik za Srbiju. Tikveš vina su poznata i dobro prihvaćena od strane sadašnjih potrošača i tu poziciju želimo da ojačamo. Tržište se konstantno menja kao i potrebe potrošaca, a Tikveš se prilagođava okolnostima u kojima posluje. Rezultati prodaje nas ohrabruju da i pored ekonomske krize nastavimo sa ulaganjima u razvoj tržišta, u čemu će nas pratiti naš novi saradnik i distributer, kompanija Delta DMD, kod koga smo prepoznali sličnu posvećenost i način poslovanja. U narednom periodu očekujemo da udruženi ostvarimo veće prisustvo i uticaj na tržištu, kao i kontiunirani rast prodaje“, istakao je Igor Ilievski, generalni direktor vinarije Tikveš.

Vinarija Tikveš osnovana je davne 1885. godine, a od 2003. godine nalazi se u vlasništvu makedonske investicione grupe M6. Do danas je u vinariju uloženo oko 40 miliona eura, čime je stvorena jedna od najsavremenijih vinarija u regionu.

Delta DMD je jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje na tržištu Srbije. Osnovan je 1997. godine ipostavio je osnov za razvoj modernog biznisa i savremenog poslovanja u domenu distribucije.

Sa postovanjem

M-6 Tikveš d.o.o.

Zajedničko stvaranje priča u kojima će učestvovati i brend i potrošač jedan od ključnih izazova u 2017.

Beograd, 10. februar 2017. – Personalizacija sadržaja (26 odsto), realtime marketing (24 odsto), mobilni marketing (23 odsto), kao i online komunikacija (21 odsto) i video marketing (20 odsto) - ključni su trendovi koji su obeležili 2016. godinu, rezultat je istraživanja koje su sproveli portal Marketing mreža, u saradnji sa agencijom MASMI Beograd.

O ključnim trendovima u struci za 2017. godinu biće više reči na trećem regionalnom forumu komunikacionih lidera – IZAZOV 2017, koji će biti održan 1. i 2. marta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstaviće i kompanije: HEINEKEN Srbija, Mercator S, Vip Mobile, Eurobank, Carnex, IKEA Srbija, AVON, Sberbank, Delhaize Serbia, Vojvođanska banka, Lufthansa Srbija i mnogi drugi.

Stavove o kretanju, novim trendovima i izazovima struke istakli su komunikacijski stručnjaci iz kompanija i agencija koje posluju u Srbiji.

"Kao najveće izazove struke i dalje vidimo razumevanje načina na koji potošač percipira brend u vremenu digitalne komunikacije i kako se odlučuje da kupi proizvod. Današnji 'consumer journey' sve preciznije definiše marektinške ciljeve u pravcu veće personalizacije i reakcije u realnom vremenu koju želimo da postignemo. U svetu velike količine podataka i mašinskog učenja, sve veća uloga agencija biće u procesu unapređenja odnosa kompanija sa njihovim potrošačima ili korisnicima usluga. Jedan od trendova biće i proces ko-kreacije ili zajedničkog stvaranja priče o brendu u kojem će podjednako učestvovati i brend i potrošač", rekla je Jasna Dugalić, Account Director u agenciji Direct Media.

Biljana Bobić Subin, menadžer za korporativne poslove u kompaniji HEINEKEN Srbija, rekla je da je od ključne važnosti dosledno se držati principa 'walk the talk', što znači da naša dela budu u skladu sa onim za šta se zalažemo i o čemu komuniciramo’, i dodala da "transparentna i pravovremena komunikacija, kako eksterna, tako i interna, obezbeđuje dobru reputaciju kompanije, a usmerenost društvenih mreža na pojedinca, 'olakšava' komunikaciju kompaniji kao što je Heineken koja na prvom mestu osluškuje potrebe svojih potrošača i ide u korak sa njima".

Jovana Milićević, Corporate Communications Expert u kompaniji Vip Mobile, navela je da ono što se godinama pominjalo kao izazov - integrisani pristup komunikaciji, sada je stvarnost i samo je pitanje koliko ga dosledno primenjujemo. "Međutim, iako smo iz teorije i iz prakseshvatili da je integrisani pristup jedini delotvoran, to ne znači da smo savladili sve njegove izazove. Jedan od izazova je i da razumemo da kampanje koje su nama važne, koje su ključne u našim godišnjim komunikacionim strategijama, neće nužno imati i najveći odjek, naročito na novim komunikacionim kanalima, kao što su društvene mreže. Ljudi i iskustva moraju da budu fokus naše komunikacije i naš glavni izazov je kako da postanemo njihov deo", dodala je Milićević.

Lejla Dautović Čaić, direktor marketinga Strateškog poslovnog područja Kafa u Atlantic Grupi, navela je da su najveći izazovi ograničeni prostor za rast i relativna zasićenost tržišta, u kojima prostor morate da nađete na osnovu komparativnih prednosti u odnosu na konkurenciju i uzmete deo njihovog tržišnog kolača. "U takvim uslovima, jedini istinski zdrav i održiv način razvoja jeste konstantno nuđenje novih rešenja, kroz ideje i invencije, koje omogućavaju zadovoljenje sve zahtevnijih potreba kupaca u pogledu sofisticiranosti, dizajna i upotrebljivosti proizvoda. Konkurentnost je sveobuhvatno i zaokruženo znanje i umeće, podržano, iskustvom, strategijom i proaktivnošcu, kako bismo uvek bili korak ispred, što naši rezultati pokazuju", navela je naša sagovornica.

Nevena Martinović, menadžer za odnose s javnošću u kompaniji Confluence Property Managment smatra da je neophodno što pre shvatiti da se promene dešavaju munjevitom brzinom i da su tehnološke inovacije otišle dalje od onoga što običan čovek može da procesuira. "Za brendove to predstavlja poseban izazov jer pred sobom imaju različite ciljne grupe kojima se obraćaju, a koje jednako ne percipiraju, razumeju i koriste sve te promene. U tom smislu izazov će biti kreiranje komunikacije koja u isto vreme prati sve te promene i koja jednako jasno komunicira sa svim važnim grupama."

Povodom ovogodišnjeg foruma komunikacionih lidera IZAZOV 2017, Marija Vićić, Communications Director u I&F McCann Grupi, rekla je: "I&F McCann Grupa, od svog osnivanja već 20 godina, podržava događaje na kojima se razmenjuju mišljenja i stavovi između samih agencija, kao i agencija i klijenata, a sve sa ciljem da unapredimo razumevanja naše struke i razvoj industrije. IZAZOV je odlična prilika za tako nešto, njegovo održavanje podiže svest u javnosti o značaju i sveukupnom doprinosu naše industrije i za kratko vreme postao je neizostavna stavka u agendi svih nas koji radimo u kreativnoj industriji."

Više informacija o forumu i programu pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Atraktivna ponuda Eurobank

ŠAMPIONSKI KREDIT – 600.000 SA BILO KOJOM PLATOM

Beograd, 6. februar 2017. godine – Eurobank svojim klijentima nudi atraktivnu ponudu keš kredita koji takođe omogućava refinansiranje dugovanja uz dodatni keš, sve u ukupnom iznosu od 600.000 dinara. Ovaj kredit može biti odobren klijentu bez obzira na visinu zarade.

Klijentima smo omogućili da apliciraju za keš kredit, kojim takođe mogu i refinansirati sve postojeće obaveze – kredite iz drugih banaka, zaduženja po kreditnim karticama, minus na tekućem računu, a uz sve to postoji mogućnost i da im ostanu dodatna sredstva na računu. Uzimajući u obzir sve njihove prihode i obaveze, potrudili smo se da kreiramo kredit koji odgovara njihovim potrebama“, kaže Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkim licima.

Svi stalno zaposleni koji ostvaruju zakonski minimum zarade mogu da apliciraju za kredit koji se odobrava na period do 96 meseci. Visina kredita zavisi od potreba klijenata, a za veće iznose predviđeni su još povoljniji uslovi - tako da za iznos kredita od 600.000 dinara uz period otplate od 96 meseci, mesečna rata iznosi 9.219 dinara.

Sve dodatne informacije, zainteresovani mogu dobiti u najbližoj ekpozituri Eurobank, na sajtu www.eurobank.rs ili pozivom na broj 0800 1111 44.

Saopštenje za javnost

EFSE i UniCredit Bank Srbija proširuju svoje partnerstvo

Kreditna linija u iznosu od 20 miliona evra namenjena za podršku stambenom kreditiranju

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i UniCredit Bank Srbija potpisali su ugovor o kreditnoj liniji u ukupnom iznosu od 20 miliona evra namenjenoj finansiranju stambenih kredita u Srbiji.

Očekuje se da sredstva iz kreditne linije EFSE fonda obezbede podršku klijentima koji rešavaju svoje stambeno pitanje uz pomoć kredita. To će dodatno ojačati poziciju UniCredit Banke na tržištu kada je u pitanju ovaj vid kreditiranja, čime će biti pospešen nastavak stambenog kreditiranja u gradovima širom Srbije, što je izuzetno značajno uzimajući u obzir da je većinski deo kreditnog portfolija banke alociran van Beograda.

Predsedavajući Upravnog odbora EFSE fonda, Kristof Tiskens, je izjavio: “Građanimaje često potrebna podrška kada kupuju svoj prvi stan. Ova kreditna linija će UniCredit Banci omogućiti upravo finasiranje takvih potreba, istovremeno ispunjavajući misiju EFSE fonda koja se odnosi na obezbeđivanje adekvatnih uslova stanovanja u regionima u kojima posluje.”

Nikola Vuletić, direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom UniCredit Banke, je u vezi sa potpisivanjem ovog Ugovora izjavio: “Činjenica je da rešavanje stambenog pitanja predstavlja jedan od prioriteta kako pojedinca, tako i porodica u Srbiji. Stoga smo se u prethodnoj godini fokusirali na to da klijentima ponudimo stambeni kredit kreiran u skladu sa njihovim potrebama. Pored toga što će nam sredstva iz EFSE kreditne linije omogućiti da nastavimo da pružamo podršku građanima koji žele da reše svoje stambeno pitanje, ona će takođe uticati na rast našeg tržišnog učešća u ovom segmentu.”

O Evropskom fondu za jugoistočnu Evropu

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) je osnovan od strane Nemačke razvojne banke (KfW) uz finansijsku pomoć Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ) i Evropske komisije (EC). Fond ima za cilj podsticanje ekonomskog razvoja i prosperiteta u Albaniji, Jermeniji, Azerbejdžanu, Belorusiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, BJR Makedoniji, Kosovu, Gruziji, Moldaviji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji, Ukrajini i Turskoj. Budući da je pristup finansiranju ključni faktor uspeha u razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, EFSE je fokusiran na podršku lokalnim finansijskim institucijama u jačanju njihovih kapaciteta kako bi se osiguralo odgovarajuće i održivo finansiranje. EFSE pruža dugoročno finansiranje, prvenstveno mikro i malim preduzećima, ali i domaćinstvima, u obliku kredita za poboljšanje uslova stanovanja koji se usmeravaju korisnicima kroz saradnju sa lokalnim finansijskim institucijama. Centar za tehničku pomoć EFSE-a podržava investicione aktivnosti Fonda kroz projekte tehničke podrške, savetovanja i obuke partnerskih institucija, a u cilju razvoja operativnih kapaciteta i profesionalnog rukovođenja.

EFSE je osnovan od strane Nemačke razvojne banke (KfW) 15. decembra 2005. iz četiri donatorske inicijative pod njenom upravom kao prvi primer javno-privatnog partnerstva te vrste i prvi fond koji se bavi privlačenjem privatnih finansijskih sredstava za razvojne svrhe i kredite mikro i malim preduzećima u regionu. Kapital se obezbeđuje kroz donatorske agencije, međunarodne finansijske institucije i privatne institucionalne investitore, uključujući Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ), Evropsku komisiju (EC), Vladu Albanije, Kreditnu podršku za mala i srednja preduzeća (SMBCS) - filijala Centralne banke Jermenije, Razvojnu banku Austrije (Oesterreichische Entwicklungsbank - OeEB), Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC), Dansku međunarodnu agenciju za razvoj (Danida), Nemačku razvojnu banku (KfW) kao vodećeg investitora, Međunarodnu finansijsku korporaciju (IFC), Holandsku finansijsku kompaniju (FMO), Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD), Evropsku investicionu banku (EIB), Sal. Oppenheim i Deutsche Banku.

Oppenheim Asset Management Services S.à.rl iz Luksemburga i Finance in Motion GmbH iz Nemačke su menadžer, odnosno investicioni savetnik Fonda.

Za više informacija o Evropskom fondu za jugoistočnu Evropu, molimo da posetite: http://www.efse.lu/

Liderska pozicija u stambenom kreditiranju

Banca Intesa povećala plasman stambenih kredita za 40 odsto

Beograd, 03.02.2017. – Banca Intesa potvrdila je 2016. godine svoju vodeću poziciju u segmentu stambenog kreditiranja, uz ostvaren međugodišnji rast plasmana osiguranih kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) od preko 40 odsto i tržišno učešće od 23 odsto.

Protekle godine, banka je realizovala stambene kredite osigurane kod NKOSK u ukupnoj vrednosti od 62,3 miliona evra, u poređenju sa 43,3 miliona tokom 2015. godine, pomažući građanima Srbije da reše svoje stambeno pitanje po veoma povoljnim uslovima. Rast je zabeležen i u pogledu broja odobrenih stambenih kredita, koji je uvećan sa 1.047 u 2015. na 1.487 na kraju 2016. godine.

"Ponosni smo na činjenicu da je zahvaljujući kontinuiranom unapređenju ponude i njenom aktivnom prilagođavanju tržišnim uslovima Banca Intesa dala najznačajniji doprinos rastu tržišta stambenog kreditiranja koji je ostvaren prethodne godine. Bili smo prva banka u Srbiji koja je građanima omogućila da dobiju stambene kredite sa fiksnom mesečnom ratom tokom celog roka otplate od preko deset godina, a u nastupajućem periodu planiramo i da dodatno poboljšamo ponudu dinarskih stambenih kredita", izjavio je Nikša Ilović, direktor Sektora za poslovanje sa fizičkim licima Banca Intesa.

Stambeni krediti osigurani kod NKOSK sa fiksnom mesečnom ratom dostupni su građanima sa kamatnom stopom od 3,29 odsto na godisnjem nivou tokom celog perioda otplate do 15 godina. U ponudi banke nalaze se i stambeni krediti osigurani kod NKOSK sa varijabilnom godišnjom kamatnom stopom od 2,57 odsto (2,79 odsto plus šestomesečni EURIBOR) i rokom otplate do 15 godina, što ih čini najpovoljnijim stambenim kreditima na tržištu kada je reč o evro-indeksiranim zajmovima na 180 meseci, dok se krediti sa periodom otplate od 15 do 30 godina odobravaju sa godišnjom kamatnom stopom od 2,68 (od 2,90 odsto plus šestomesečni EURIBOR).

Stambeni krediti Banca Intesa gradjanima su na raspolaganju bez naknade za prevremenu otplatu zajma iz ličnih sredstava, bez naknade za godišnje održavanje kredita, kao i bez obaveze ugovaranja životnog osiguranja.

Kompanija Dženeral elektrik (GE) pomoći će pri povećavanju proizvodnje i učinka EPS-ove elektrane na ugalj u Srbiji

• Napredni retrofit sistem za parne turbine kompanije GE unaprediće toplotni učinak elektrane, povećati učinak postrojenja za približno 24 MW i smanjiti troškove. • Najveći generator ikada instaliran u Srbij GE WT23S-106 unaprediće pouzdanost i raspoloživost elektrane

Baden, Švajcarska, 2.2.2017 – Kompanija GE Power Services (NYSE:GE) je danas objavila da će ove godine završiti modernizaciju TE Nikola Tesla, EPS-ove najveće elektrane na ugalj u Srbiji. Parne turbine kompanije GE povećaće izlaznu snagu, smanjiti operativne troškove i troškove održavanja kao i ugljeničnu emisiju kroz nižu potrošnju uglja.

„TE Nikola Tesla obezbeđuje veliki deo električne energije za energetski sistem Srbije”, rekao je izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS-u Savo Bezmarević. „Neophodno je da ove jedinice rade na najvišem nivou dostupnosti, efikasnosti i pouzdanosti zato što je od ključnog značaja za Srbiju da ima sigurno snabdevanje električnom energijom.”

Elektrana ima dve LMZ parne turbine od 210 MW i četiri (A3 – A6) GE postrojenja od 308 MW. Kompanija GE će isporučiti rešenje za revitalizaciju parne turbine za module turbina sa visokim pritiskom, srednjim pritiskom i niskim pritiskom, kao i novim sistemom za upravljanje turbinom. Projekat uključuje i napredne 3-D lopatice kompanije GE, nove rotore, rotorske lopatice, unutrašnja i spoljašnja kućišta kao i prateće delove.

Kao što je predviđeno sporazumom, kompanija GE će isporučiti najveći generator u Srbiji koji će biti instaliran u TE Nikola Tesla B2 kako bi se unapredila raspoloživost i pouzdanost elektrane.

„EPS će nastaviti sa modernizacijom i revitalizacijom sa ciljem da se osigura stabilno snabdevanje, što je u skladu sa strategijom Vlade Srbije za izgradnju modernijeg i efikasnijeg sistema električne energije u Srbiji“, rekao je Milorad Grčić, generalni direktor JP Elektroprivreda Srbije. „Parne turbine će dobiti novi životni ciklus posle 250.000 sati rada i povećaće se radna snaga bloka za 24 MW.“

Radni vek turbine na paru od približno 250.000 radnih sati će biti produžen za dodatnih 100.000 radnih sati dok će rokovi za kapitalne remonte biti produženi na skoro 10 godina.

Očekuje se da će revitalizacija parne turbine početi u maju 2017. godine dok je puštanje u rad zakazano za oktobar 2017. godine.

„Najnovija analiza kompanije GE utvrdila je da se emisija ugljen-dioksida iz svetskih elektrana na ugalj i gas može smanjiti za 10 odsto punom primenom postojećih hardverskih i softverskih rešenja, izjavio je generalni direktor GE Power Services EuropePaskal Švajcer. Ponosni smo što ćemo unaprediti našu dugoročnu saradnju sa Elektroprivredom Srbije upotrebom naših najnovijih tehnološka rešenja kako bismo kompaniji pomogli da generiše efikasniju i čistiju energiju u skladu sa ekološkim ciljevima Srbije.”

Elektrane na ugalj proizvode oko 40 odsto električne energije u svetu. Takođe su odgovorne za skoro 75 odsto emisije ugljenika čitavog sektora zato što postoji mnogo starih i neefikasnih elektrana, uključujući i centralnu i istočnu Evropu. Proizvodnja električne energije u Srbiji se više od 70 odsto oslanja na ugalj dok ostalih približno 30 odsto generišu velike hidroelektrane. Sa oko 4 milijardi tona dokazanih rezervi lignita, Srbija ima velike zalihe uglja. Rudnici uglja su u vlasništvu zavisnih firmi kompanije EPS koje i njima upravljaju.

Srbija ima značajne potencijalne za energetsku efikasnost. Neefikasno korišćenje energije je veliki problem u zemlji. Potrošnja primarne energije po jedinici BDP je značajno veća nego u EU (13 puta veća nego u Nemačkoj, 10 puta veća nego u Francuskoj, 5 puta veća nego u Sloveniji i skoro 2 puta veća nego u Rumuniji).

Pismo uredniku:

O kompaniji Dženeral elektrik (GE)

Kompanija GE (NYSE :GE) je globalna digitalna industrijska kompanija koja transformiše industriju softverski definisanim mašinama i rešenjima koja su povezana, prilagodljiva i predvidiva. GE počiva na globalnoj razmeni znanja, tzv. „GE Store“, zahvaljujući kome svi proizvodni programi kompanije dele i pristupaju istoj tehnologiji, tržištima, strukturi i znanju. Svaki izum podstiče nove inovacije i aplikacije širom industrijskih sektora. Koristeći ljude, usluge, tehnologiju i razmeru, GE klijentima isporučuje bolje rezultate jer govori jezikom industrije. www.ge.com

O GE-ovoj poslovnoj jedinici Power Services

GE-ova poslovna jedinica Power Services, sa sedištem u Badenu u Švajcarskoj, klijentima pruža vrhunska rešenja za sve njihove pogone i tokom njihovog celog radnog veka. Organizacija podržava više od 2.800 klijenata širom sveta zahvaljujući bazi od više od 28.000 pogona za proizvodnju električne energije, uključujući i druge originalne proizvođače opreme (OEM), te se koristi industrijskim internetom kako bi poboljšala performanse naših rešenja za vreme životnog veka uz pomoć softvera i analize velike količine podataka.

Za više informacija posetite stranicu powergen.gepower.com

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SCHNEIDER ELECTRIC IZ USPEŠNE POSLOVNE 2016. ULAZI U GODINU JUBILEJA

• Veliki broj završenih projekata u 2016. godini kao što su rekosntrukcija sopstvene potrošnje HE Đerdap, poslovni kompleks GTC 4, fabrika Hutchinson u Rumi i drugi • Najatraktivniji infrastrukturni i komercijalni projekti ove godine su stambeni, hotelski i maloprodajni kompleksi koji se grade u Srbiji i Crnoj Gori • Uvođenje inovacija na svakom nivou #InnovationAtEveryLevel

Beograd, 25. januar 2017 - Kompanija Schneider Electric Srbija, lider u upravljanju energijom i automatizacijom, završila je 2016. godinu zadovoljna ostvarenim rezultatima i najavila da ove godine obeležava jubilarnih 15 godina poslovanja u Srbiji. Kompanija je tokom prethodne godine učestvovala u realizaciji projekata rekonstrukcije sopstvene potrošnje hidroelektrane Đerdap, završetku poslovnog kompleksa GTC 4, proširenju kapaciteta fabrike Cooper Tyres, fabrike Hutchinson u Rumi, zgrade Airport City-ja, retail Parka Shoppy u Borči, zatim projekata u oblasti izgradanje saobraćajne infrastrukture odnosno početku izgradnje autoputa Bar – Boljare u Crnoj Gori. Takođe, završena je nova Societe Generale zgrada gde je postavljen prvi električni punjač za automobile.

„Kada se osvrnem na 2016. godinu mogu da zaključim da je bila izuzetno plodna i uspešna. Za nas je veoma važno da su opštine i gradovi u Srbiji bili veoma aktivni i predložili ili krenuli sa realizacijom velikog broja projekata u oblasti infrastrukture, energetike i turizma, što je i za nas značilo veći obim aktivnosti i podrške u realizaciji ovih projekata. U ovoj godini cilj nam je da učestvujemo u svim velikim projektima koji se realizuju u Srbiji i Crnoj Gori, bilo da je reč o infrastrukturnim ili komercijalnim projektima, a najatraktivniji su nam stambeni, hotelski i maloprodajni kompleksi koji se grade i kod nas i u Crnoj Gori. Takođe, ovo je i godina kada proslavljamo jubilej, 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, na šta smo izuzetno ponosni.“ istakao je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric u Srbiji.

Kompanija Schneider Electric je u Srbiji prisutna od 1997. godine (od 2002. posluje kao d.o.o.) i pored sedišta kompanije u Beogradu, koje je komercijalno zaduženo za teritoriju Srbije i Crne Gore, ima i razvojni centar u Novom Sadu, Schneider Electric DMS NS, u kome više od 1000 mladih stručnjaka razvija softverska rešenja za pametne mreže, koja sarađuju sa više od 100 zemalja u kojima Schneider Electric posluje. Schneider Electric DMS NS je jedan od četiri svetska centra Schneider Electric-a za istraživanje, razvoj i proizvodnju softvera za optimalno upravljanje distribucijom električne energije.

I u 2017. godini Schneider Electric nastavlja da gradi mrežu lokalnih partnera sa renomiranim domaćim preduzećima koja su obučena za montažu i ugradnju Schneider Electric opreme. Na taj način pruža podršku lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu, poslujući održivo i odgovorno. Mrežu partnera trenutno čine tri licencna partnera sa proizvodnim pogonima u Dobanovcima, Batajnici i Čačku, kao i više od 70 domaćih firmi širom Srbije i Crne Gore. Mreža partnera kompanije Schneider Electric na taj način okuplja više od 1500 zaposlenih. Takođe, Schneider Electric proizvodi su dostupni na 115 prodajnih mesta širom Srbije i Crne Gore.

Integrisana rešenja po kojima je Schneider Electric poznat u oblasti energetike i automatizacije, infrastrukture, industrijskih procesa, automatizacije u objektima, data centara, kao i u sektoru stanovanja i građevinarstva, su specifična budući da Schneider Electric uvodi inovacije na svakom nivou. Redefiniše se snaga i automatizacija za novi svet energije, a Internet of things omogućava instalaciju raznih senzora i njihovo povezivanje, kako bi se dobila funkcija prepoznavanja, praćenja, analiziranja, nadzora u realnom vremenu i upravljanja u objektima. U Schneider Electricu ovo nazivaju Innovation At Every Level.

O kompaniji Schneider Electric

Kompanija Schneider Electric je globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizacijom. Kompanija je u 2015. godini prihodovala više od 26,6 milijardi evra i zapošljavala više od 160.000 zaposlenih u više od 100 zemalja. Svojim rešenjima - od najjednostavnijih prekidača do složenih operativnih sistema - tehnologijama, softverima i uslugama, kompanija unapređuje način upravljanja energijom i automatizuje poslovanje svojih klijenata. Ove povezane tehnologije reoblikuju industije, tranformišu gradove i obogaćuju živote.

TIM VOJVOĐANSKE BANKE POBEDNIK PROGRAMA „AMCHAMPS – MLADI LIDERI PROMENA"

Beograd, 20. januar 2017. - Tim Vojvođanske banke koji su činili Aleksandra Simić i Goran Tomić, pobednik je ovogodišnjeg edukativnog programa „AmChamps - Mladi lideri promena“ Američke privredne komore (AmCham).

Ova jedinstvena jednogodišnja edukacija održana je po treći put. Reč je o programu koji omogućava sticanje praktičnih znanja i veština neophodnih za moderno poslovanje, dok perspektivne studente i mlade menadžere usmerava da postanu lideri privrede Srbije.

Aleksandra Simić, menadžerka Vojvođanske banke i Goran Tomić, student Arhitektonskog fakulteta, na jučerašnjem finalnom takmičenju predstavili su se projektom "Digitalicious - Bricks plus Clicks, Digitalization of Banking Experience", kojim Vojvođanska banka želi da pruži svojim klijentima potpuno novo iskustvo digitalnog bankarstva.

"Ponosni smo na uspeh koji je tim Banke ostvario na ovom značajnom takmičenju mladih lidera. Programi, poput ovoga menadžerima pomažu da jačaju svoje liderske potencijale a studentima omogućavaju da uče od najboljih i tako unapređuju svoja znanja i veštine. Projekat koji su razvijali Aleksandra i Goran Vojvođanska banka će implementirati u narednih godinu dana i time napraviti značajan pomak na bankarskom tržištu", rekao je Marinos Vathis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Menadžerka Vojvođanske banke nagrađena je stipendijom za MBA studije na Internacionalnom fakultetu Univerziteta Sheffield u Beogradu, dok je Tomić osvojio stipendiju za master studije u Solunu.

"Ovo je velika čast za mene. Kada sam pre godinu dana dobila priliku da učestvujem u "AmChamps" programu fokusirala sam se na to da što više naučim, upoznam što veći broj ljudi i što kvalitetnije rešim finalni zadatak i da takvim načinom razmišljanja budem suštinski mentor studentu sa kojim sam sarađivala. Radeći u timu mnogo smo napredovali i stekli veštine koje će nam koristiti u daljem profesionalnom razvoju", istakla je Aleksandra Simić.

Finalisti su svoje finalne zadatke dobili od generalnih direktora kompanija u kojima rade i tokom dve meseca su radili na izradi projekta uz mentorsku podršku članova Upravnog odbora AmCham-a. Tome je prethodilo osam meseci napornog rada, takmičenja i druženja, 20 predavanja, radionica i vannastavnih aktivnosti, 15 urađenih domaćih zadataka i napisanih članaka i puno konkretnih veština i praktičnih znanja za dalju karijeru.

Vojvođanska banka je institucija sa dugom tradicijom i predstavlja jednu od značajnijih finansijskih ustanova u zemlji. Kreiranje dugoročnih odnosa sa klijentima, uz vođstvo vrhunskih bankarskih stručnjaka, ali i kontinuirano unapređivanje usluga i proizvoda, koji su prilagođene tako da na kvalitetan i efikasan način odgovore zahtevima klijenata i svetskih trendova, predstavlja okosnicu poslovanja Vojvođanske banke.

Marina Stanić, PR agencija New Media Team, mgalecic@newmediateam.rs 066/6555 2222

Prestižno priznanje iz oblasti održivosti

Intesa Sanpaolo među 20 najodrživijih korporacija na svetu

Milano, 18. januar 2017. – Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, uključena je u indeks 20 najodrživijih korporacija na svetu koji objavljuje specijalizovani kanadski časopis Corporate Knights. Intesa Sanpaolo je ujedno i jedina italijanska bankarska grupacija koja je postigla ovakav uspeh koji potvrđuje njenu sposobnost da strateški upravlja rizicima i mogućnostima u oblasti zaštite životne sredine, društvenog razvoja i upravljanja.

Iza ovog prestižnog priznanja, koje je objavljeno na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, nalazi se stalna posvećenost održivosti koja je grupi Intesa Sanpaolo donela i uključivanje na vodeće liste pokazatelja održivosti kao što su Dow Jones indeks održivosti, A-lista CDP i FTSE4Good.

Magazin Corporate Knights analizira više od 4.900 kompanija na osnovu četrnaest pokazatelja, a poseban naglasak stavlja na korporativnu politiku u vezi sa životnom sredinom, ljudske resurse, politiku naknada, kao i na posvećenost rukovodstva održivosti, inovacije, transparentnost i lanac nabavke.

„Činjenica da smo svrstani među 20 korporacija sa najvećim stepenom održivosti na svetu predstavlja priznanje za našu dugoročnu posvećenost životnoj sredini, inovacijama, transparentnosti i ljudskim resursima Grupe,“ izjavio je Karlo Mesina (Carlo Messina), generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo. „Koncept održivosti primenjuje se na svaku od aktivnosti Grupe: na društvenu i ekološku održivost, kao i na dugoročnu finansijsku održivost. Zahvalni smo na ovom prestižnom priznanju jer nas motiviše da nastavimo putem koji smo odabrali i da stalno unapređujemo naš učinak na planu održivog rasta“.

Akademija Menadžerskih Veština po programi D.R. Gilbert centra

Nakon što je sa velikim uspehom ispratila I i II generaciju, Akademija Menadžerskih Veština ovog februara upisuje III generaciju polaznika sa izmenjenim i dopunjenim programom. Sastoji se iz prvog i drugog dela, i svaki traje 4 meseca i ima XI modula.

Pregled modula – prvi deo (februar 2017 – jun 2017)

I - Uvod u Menadžment II - Liderske veštine 1 III - Planiranje, upravljanje prioritetima i delegiranje zadataka IV - Osnovi HR 1 V-Finansijska inteligencija menadžera 1 VI - Veština uticaja u menadžmentu VII - Krizni PR - Kako komunicirati u kriznim situacijama VIII – Uvod u vođenje projekata IX - Upravljanje stresom X - Principi uspeha u poslovanju i faze razvoja preduzetništva XI - Polaganje

Pregled modula – drugi deo (septembar 2017 – decembar 2017)

I - Liderske veštine 2 II - Upravljanje ljudskim resursima 2 III – Upravljanje projektima 2 IV - Finansijska inteligencija menadžera 1 VTimski rad i sistemi nagrađivanja VI – Strateški menadžment VII – Indirektni kanali distribucije I osvajanje novih tržišta VIII – Poslovni protokol i znanja o vinu IX - Smisao i ravnoteža životnih područja/uloga: posao, porodica, prijatelji i ja X – Strateška bezbednost I principi uspeha XI - Polaganje

Akademija Menadžerskih Veština kao nastavak Akademije KomercijalneKomunikacije upisuje III generacijupolaznika!

Predavanja počinju u februaru 2017.

Popust od 50%!

Plaćanje u 6 mesečnih rata!

Akademija Menadžerskih Veština je mesto gde se objedinjuju ključna praktična i teorijska znanja koja su potrebna za obavljanje menadžerske pozicije.

Akademija Menadžerskih Veština je namenjena preduzetnicima, svim nivoima menadžera,

rukovodiocima, direktorima kao i onima koji se pripremaju za pomenute pozicije.

Pridružite nam se i VI!

Unapredite i Vi svoje veštine do nivoa liderskih... Postanite samostalniji u vođenju

poslova... Naučite kako bolje da usmeravate/motivišete saradnike... Upoznajte se

sa osnovnim finansijskim pokazateljima...

Informacije i rezervacije:

Kontakt osoba: Biljana Đorđević - Project Manger -

011/27-62-168, 062/235-913

b.djordjevic@drgilbert-centar.com

www.drgilbert-centar.com

I EMOCIJE MOGU DA BUDU JAČE OD REČI

Nalepnice, ili kako ih popularno zovemo stikeri, postale su fenomen u doba pametnih uređaja. Nekada popularan oblik komunikacije putem SMS-a (Short Message Sent), razvojem besplatnih mobilnih aplikacija brzo je prebačen u online sferu.

Pomalo paradoksalno, ali taj »neograničeni« prostor za komunikaciju nije doveo do pisanja dužih poruka, naprotiv. Komuniciramo češće, ali smo reči zamenili simpatičnim, velikim emotikonima kojima izražavamo najrazličitija osećanja i potrebe: da kažemo nekom da nam nedostaje,

da nam je žao, ili smo ljuti.

Šaljemo poljupce, zagrljaje, zovemo prijatelje na kafu.

I sve to samo jednim klikom.

Upotreba stikera omogućila je da provedemo manje vremena u pisanju, a komunkaciju učinila lakšom i bržom. Osim uštede vremena stikeri su, zahvaljujući svojoj slikovitosti, učinili razgovore dinamičnijim i postali nezamenljivi element pisane komunikacije. Ovaj trend i lep način da svojim vernim potrošačima svakodnevna dopisivanja učine interesantnijim došao je i kod nas, pa stikere naših voljenih brendova možemo besplatno preuzeti i koristiti, za sada samo u Sticker market opciji aplikacije Viber.

Dobar primer za to, svakako su nedavno lansirani Viber stikeri Grand kafe koji su izazvali veliko interesovanje korisnika.Dobro poznate šoljice na simpatičan i duhovit način prikazuju različite emocije i raspoloženja, koje već od prve jutarnje kafice želimo da podelimo sa najdražima.

Kako poručuju iz Grand kafe, uživanje i ljubav su najlepši trenuci koje treba uvek deliti sa onima koje volite. Zato uživajte u omiljenoj Grand kafici i podelite svoje misli i emocije i šaljite (Grand kafa) stikere svima koje volite!

Saopštenje

Kancelarija Mađarske Nacionalne Trgovinske Kuće u Beogradu uspešno posluje godinu dana

Beograd 27.12.2016.- Pozitivan trend razvoja bilateralnih odnosa država Srbije i Mađarske uspešno je krunisan održanim sastankom Mešovito Mađarsko – Srpske komisije u Budimpešti i zajedničkom sednicom dve vlade u Nišu krajem 2016. godine, a koje su pratili B2B sastanci privrednika ove dve susedne prijateljske zemlje. Na biznis forumima održanim u sklopu međudržavnih sastanaka prisustvovalo je preko 170 kompanija i održano je više od 250 B2B sastanaka, koji su za cilj imali poboljšanje privrednih odnosa i robne razmene dve zemlje.

Cilj Mađarske Nacionalne Trgovinske Kuće je da sa jedne strane, pruži podršku mađarskim malim i srednjim preduzećima koja imaju izvozne kapacitete u pronalaženju poslovnih partnera na inostranim tržištima. Sa druge strane težnja je da preko mreže uspostavljenih lokalnih kancelarija Mađarske Nacionalne Trgovinske Kuće koje rade u skoro 60 zemalja na 4 kontinenta, obezbede podršku mađarskim kompanijama u pronalaženju potencijalnih poslovnih prilika na tržištu konkretne zemlje. Kancelarija Mađarske Nacionalne Trgovinske Kuće otvorena je i u Beogradu i svojim delovanjem je doprinela uspešnijoj i široj prezentaciji ponude Mađarskih malih i srednjih preduzeća u Srbiji i ukupnom povećanju robne razmene dve zemlje. Prema rečima direktora Kancelarije Nemanje Milutinovića otvaranje ovakve kancelarije u Beogradu predstavlja valorizaciju izuzetno dobrih političkih i poslovnih odnosa dve zemlje koji su svoj vrhunac dostigli u 2016. godini. Shodno ciljevima prema kojim je osnovana, Kancelarija Mađarske Nacionalne Trgovinske Kuće u Beogradu je u toku 2016. godine organizovala mnogobrojne poslovne sastanake srpskih i mađarskih kompanija iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, IT tehnologije, zaštite životne sredine, zdravstva, mašinske industrije i građevinarstva. Uspostavljeni privredni kontakti su se odvijali u različitim formama, od direktnih B2B sastanaka, preko sastanaka mađarskih kompanija sa predstavnicima lokalnih samouprava i javnih preduzeća u Srbiji. Namera je da se poveća intezitet poslovnih kontakata i nastavi pozitivan trend i u narednoj godini, a sve u cilju povećanja razmene kako spoljnotrgovinske tako i tehnologija dve zemlje, a što će indirektno uticati i na ubrzanje procesa za uključenje Srbije u Evropske integracije. Kancelarija Mađarske Nacionalne Trgovinske Kuće u Beogradu širom otvora vrata svim srpskim kompanijama koje imaju želju da uspostave poslovnu saradnju sa mađarskim privrednim subjektima, zaključuje Milutinović.

Dodeljena prva IPPC dozvola u keramičarskoj industriji

Keramika Kanjiža dobila integrisanu dozvolu Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine

Kanjiža, 15. decembar 2016. - Kompanija Keramika Kanjiža, vodeći domaći proizvođač keramičkih pločica, izhodovao je integrisanu dozvolu (u skladu sa Zakonom o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađenja životne sredine IPPC), koju izdaje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Pored toga što je jedina domaća fabrika keramičkih pločica koja poseduje eko znak „Prijatelj životne sredine“, kompanija Keramika Kanjiža je prva kompanija u okviru keramičarske industrije na teritoriji Srbije kojoj je dodeljena integrisana dozvola. Integrisanu dozvolu kompaniji Keramika Kanjiža svečano je dodelio zamenik pokrajinskog Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine gospodin Aleksandar Andrić.

Fabrika keramičkih pločica Keramika Kanjiža, više od tri decenije predstavlja sinonim za kvalitet. Kao prioritet je postavljeno neprekidno praćenje tehnološkog razvoja, stalna inovacija znanja, opreme i proizvodnog programa prema zahtevima tržišta. Uz to, Keramika Kanjiža je jedini proizvođač keramičkih pločica koji ima eko znak ''Prijatelj životne sredine'', a u okviru očuvanja prirode, kompanija je tokom protekih godina uložila preko milion evra u energetsku efikasnost.

Svečana dodela se održala u fabrici Keramika Kanjiža. Za tu priliku direktor proizvodnje, gospodin Đorđe Aleksić je izrazio svoje zadovoljstvo i ponos na uspeh kompanije. ''IPPC Integrisana dozvola Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine za kompaniju Keramika Kanjiža pre svega predstavlja opipljivu nagradu za višegodišnje angažovanje u očuvanju životne sredine. Iza nas je 36 godina iskustva, i za to vreme glavna ideja vodilja nam je bila vrhunski kvalitet proizvoda, ali i briga o zajednici u kojoj poslujemo. Zato je upravo ova dozvola jedan od pokazatelja da smo lideri u svim segmentima poslovanja''

Zamenik pokrajinskog Sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine gospodin Aleksandar Andrić je izjavio: ''Veliko hvala kompaniji Keramika Kanjiža na tome što su pored izgrađenog imidža lidera u proizvodnji keramičkih pločica vrhunskog kvaliteta, uspeli da izgrade i imidž kompanije koja brine o životnoj sredini. Ovo je prva integrisana dozvola u keramičarskoj industriji, i iskoristio bih priliku da pozovem i ostale kompanije i velike fabrike da slede primer dobre poslovne prakse koji je postavila Keramika Kanjiža.''

Kompanija Keramika Kanjiža planira da i u narednom periodu nastavi sa razvijanjem i modernizacijom proizvodnog pogona, ulaganjem u beskompromisan kvalitet i zaposlene, ali i sa društvenom odgovornošću i humanitarnim akcijama.

Najavljeno je ulaganje u modernizaciju proizvodnog pogonau naredne dve i po godine, planirana su ulaganja u iznosu od 7 miliona evra.

Uvešće se nova peć, nove mašine, kao i prese za veće formate pločice. Takođe, za 2017. planirano je povećanje izvoza, i to na 55% od ukupne godišnje prodaje.

Ove godine, Keramika Kanjiža je postigla rekord u proizvodnji i prodaji od kako postoji – 2,5 miliona metara kvadratnih.

Evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta

Akademija Modernog Menadžmenta 2016 Company vs Startup

Akademija Modernog Menadžmenta je seminar koji se održava od 7. do 9. decembra u Privrednoj komori Srbije, pod pokroviteljstvom studentske organizacije ESTIEM LG Beograd, sa Fakulteta organizacionih nauka.

Seminar se ove godine tradicionalno održava sedmi put i nastoji da mladim i ambicioznim ljudima pomogne da se upoznaju sa realnim poslovnim svetom. Ovogodišnja tema seminara je „Company vs Startup“ gde će studenti kroz niz predavanja biti u prilici da upoznaju poslovanje sa aspekta kompanije i sa aspekta startup-a. Projekat će trajati tri dana. Prva dva dana učesnici seminara će biti u prilici da prisustvuju predavanjima koje će držati eminentni predavači koji će govoriti o različitim temama kao što su marketing, informacioni sistemi, odnosi s javnošću i o svim prednostima i manama rada u velikim kompanijama, odnosno startup-ova. Pored renomiranih predavača posebno predavanje održaće predstavnici generalnog partnera projekta, kompanije Telekom Srbije.
Projekat će trajati tri dana. Prva dva dana učesnici seminara će biti u prilici da prisustvuju predavanjima koje će držati eminentni predavači koji će govoriti o različitim temama kao što su marketing, informacioni sistemi, odnosi s javnošću i o svim prednostima i manama rada u velikim kompanijama, odnosno startup-ova. Pored renomiranih predavača posebno predavanje održaće predstavnici generalnog partnera projekta, kompanije Telekom Srbije.
Trećeg dana projekta održavaće se radionice koje će držati kako predavači, tako i kompanije partneri. Na ovaj način, studenti celog Univerziteta u Beogradu će imati priliku da ostvare kontakt sa predstavnicima kompanija, ali takođe, ovo je i izvrsna prilika za kompanije da čuju mlade ljude, njihove ideje i mišljenja o temama radionica.Prijave su otvorene za studente svih fakulteta Univerziteta u Beogradu od 21. do 29. novembra.Sve dodatne informacije možete naći na zvaničnom sajtu organizacije estiem.org.rs.

Priprema tradicionalne hrane na moderan način

Kompanija Miele na Sajmu etno hrane i pića

Beograd, 23. oktobar, 2016. – Ovogodišnji Sajam etno hrane i pića okupio je brojne izlagače prehrambenih proizvoda pripremljenih po tradicionalnim receptima sa ciljem kreiranja brenda koji bi olakšao njihov plasman na inostrana tržišta. Među prijateljima ove manifestacije bila je i kompanija Miele, čija duga tradicija kojom se ponosi u potpunosti prati ideju ove manifestacije.

Na štandu Grada Beograda, a u okviru 11. Sajma etno hrane i pića, kompanija Miele predstavila je svoje kuhinjske uređaje na kojima se, sa lakoćom, mogu pripremati kako tradicionalni tako i svi ostali specijaliteti na zdrav i efikasan način. Iako oličenje modernog dizajna i najnovijih tehnologija, Miele uređaji su pokazali da su odličan partner svim domaćicama koje pripremaju tradicionalna jela za koja su recepte nasledile od svojih mama i baka.

Jedan od uređaja koje je Miele kuvar korstio za „live cookong“ bila je i kombinovana rerna u kojoj se može kuvati na paru. Na ovaj način gubi se mnogo manje vitamina i sam ukus hrane je znatno jači i lepši nakon „kupanja namirnica u pari”. Potrebno je samo biti kreativani osmisliti savršen obrok, a ova rerna će pomoći da svako jelo zadrži svoj jedinstveni ukus i miris. Pored toga prikazane su i mogućnosti Miele aspiratora koji uvlače sve mirise koje oslobađa kuvanje tradicionalne hrane, ali i moderni frižideri i vakum fioke koji su savršeni za čuvanje pripremljenih specijaliteta.

Nastup kompanije Miele privukao je brojne posetioce koji su uživali u bogatom ukusu hrane pripremljene na uređajima ovog nemačkog proizvođača.

Šta povezuje smajlija, viber, Bliski istok i Xooglera – PRilika2016

Osma po redu konferencija Društva Srbije za odnose sa javnošću o najnovijim trendovima u struci održaće se u Hotelu Metropol 2. i 3. decembra

Beograd, 15. novembar 2016 – Jedna od najpopularnijih regionalnih konferencija, PRilika, koju već tradicionalno organizuje Društvo Srbije za odnose sa javnošću, održaće se u hotelu Metropol, 2. i 3. decembra 2016. Osmo izdanje konferencije okupiće neke od najpoznatijih međunarodnih i domaćih stručnjaka iz oblasti odnosa s javnošću koji će govoriti o globalnim trendovima, a učesnicima će predstaviti aktuelna dešavanja i pravce razvoja komunikacija.

„Naša priča je ono što nas izdvaja od drugih. Vođene brzim promenama u tehnološkom smislu i na tržištu uopšte, kompanije nastoje da na što originalniji i interaktivniji način predstave svoje proizvode i usluge. VR, AR, interaktivni bilbordi, samo su neki od trendova koji su aktuelni u svetu, a sve više i kod nas. Prateći dosadašnju tradiciju konferencije, i ove godine smo okupili veliki broj renomiranih stručnjaka koji će zajedno ovaj događaj učiniti vrhunskom prilikom za kvalitetan dijalog, razmenu regionalnog iskustva i unapređenje standarda struke “ – izjavila je Jelena Šarenac, predsednica Upravnog odbora DSOJ.

Pod sloganom „New age. New trends. New communication“ ovogodišnja PRilika će ugostiti renomirane predavače iz Evrope, Srbije i regiona.

Publika u Beogradu će tako imati priliku da čuje profesora Skot E. Felmana, dugogodišnjeg istraživača na polju veštačke inteligencije i robotike i čoveka koji je 1982. predložio korišćenje simbola smajli, iz čega je nastao svetski fenomen online emotikona.

Sa posebnim ponosom, ovogodišnja PRlika ugostiće Nadava Aviana, Global PR Lead-a u kompaniji ‎Viber, dok će izvršni direktor za komunikacije kompanije Mubadala Brajan Lot, približiti kako PR funkcioniše na Bliskom Istoku. Teodora Migdalovici, trener kreativnog mišljenja održaće radionicu na temu upotrebe kreativnosti u PR-u, dok će nas Lazar Džamić, dugogodišnji kreativni strateg u Google ZOO EMEA, posavetovati kako da prilagodimo PR alate u savremenom digitalnom svetu u kome nikad nije bilo lakše izbeći neki promotivni sadržaj.

Među učesnicima su i Maksim Behar, predsednik međunarodne mreže organizacija za odnose sa javnošću, Barbara Krajnc, konsultant za korporativne komunikacije i dugogodišnja direktorka Golden Drum Festivala, Tamara Bulok, partner Altitude Strategies i direktor Hanson Search kompanije, Arun Suhadman, predsednik i glavni urednik Holms Report-a, Kristina Ercegović, osnivač regionalnog projekta Business Café koja će govoriti o moći networkinga, Ana Šimunović, PR-a Filmskog festivala u Puli, Nataša Trslić Štambak, regionalna direktorka za Jugoistočnu Evropu agencije Grayling, Anđelko Trpković, Izvršni direktor Publicis One Srbija, Milica Stefanović, Senior Public Affairs Manager u kompaniji Coca-Cola i Ana Mirković, izvršna direktorka digitalnog marketing instituta.

Više o konferenciji pogledajte na sajtu http://prilika.pr.org.rs/

PRava je PRilika za ovogodišnju PRiliku – dobrodošli!

Jačanje malih i srednjih preduzeća kroz saradnju sa obrazovnim sistemom

Italijanski privrednici obeležili „Dan malih i srednjih preduzeća“

Sremska Mitrovica – 10.11.2016. - Danas je u Sremskoj Mitrovici održana manifestacija “Dan malih i srednjih preduzeća” – PMI Day 2016, koju je organizovala Konfindustrija Srbija, asocijacija italijanskih industrijalaca, uz institucionalnu podršku grada Sremske Mitrovice i gradonačelnika Vladimira Sanadera i u saradnji sa Banca Intesa.

„Naša inicijativa obraća se mladima koji predstavljaju najvredniji resurs koji ova zemlja ima. Želimo da mladim generacijama PMI Day bude prilika da iz jedne šire perspektive sagledaju kako naše firme organizuju poslovanje, da steknu uvid u napore koje mi privrednici ulažemo kako bismo promovisali preduzetnički duh i unapredili privredni ambijent“, izjavio je Erik Kosuta, predsednik Konfindustrije Srbija, obraćajući se na konferenciji za štampu povodom manifestacije.

Događaj je ispratila i pomoćnica ministra privrede za mala i srednja preduzeća Katarina Obradović Jovanović koja je konstatovala da je „Država više nego ikad okrenuta razvoju preduzetništva i malih i srednjih preduzeća. U Godini preduzetništva, ne samo da kroz 33 različitih programa pruža finansijsku i nefinansijsku podršku ovom sektoru, već preduzima i konkretne korake na uvođenju dualnog obrazovanja. Značajnu ulogu u ovom poslu imaju preduzeća, i to ne samo u smislu da kažu kakvi su im kadrovi potrebni, već da uzmu aktivnu ulogu u njihovom obrazovanju“

“Dan malih i srednjih preduzeća” – PMI Day 2016bio je prilika za uspostavljanje dijaloga između sveta privrede, prosvete i lokalne zajednice, gde su tri kompanije Luvata, Steelteci Labor legno, otvorile vrata svojih proizvodnih pogona đacima, profesorima, kao i lokalnoj zajednici kako bi podelili sa mladima svoj uvid u svet proizvodnje, odnosa sa zaposlenima i značaj kreiranja odgovarajućeg obrazovanja koje priprema buduće kadrove.

Reč je o inicijativi koju promoviše i po sedmi put u Italiji organizuje Confindustria, najveće i najznačajnije italijansko udruženja proizvodnih i uslužnih kompanija, a ove godine po prvi put događaj je organizovan i u Srbiji.

Čitav niz obeležja manifestacije, počev od vizuelnog pa sve do samog koncepta organizacije, vođen je motivom „Industrijalizujmo se!“ s jasnom porukom koja upućuje na sve intenzivniji razvoj i širenjepreduzetničkog duha među mladim ljudima.

Poruku podrške budućim inicijativama koji imaju za cilj jačanje veze između italijanske privrede u Srbiji i obrazovnog sistema uputio je i savetnik Ambasade Italije g. Serđo Monti, kao i Gabrijela Grujić–Garić, savetnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje: „Model aktivnog učeničkog rada u kompanijama baziran je na stavovima i potrebama kompanija i oni čine osnovno polazište u kreiranju ovog modela. Učenici dobijaju priliku da časove praktične nastave obavljaju u privrednim subjektima u " realnom radnom okruženju" i da u skladu sa mogućnostima kompanija dobijaju određene vrste naknada.“

Značaj događaja kroz podršku njegovoj realizaciji prepoznala je i Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo sa sedištem u Italiji, i vodeća banka na tržištu Srbije.

„Kao najveći kreditor domaće privrede u celini, kao i sektora malih i srednjih preduzeća, Banca Intesa je podržala ovaj projekat u želji da na još jedan način doprinese jačanju ovog strateški važnog segmenta ekonomije Srbije. Zahvaljujući razvijenoj ponudi proizvoda, snažnoj bazi klijenata i posebnom servisnom modelu, Banca Intesa je u toku prvih devet meseci 2016. podržala mala i srednja preduzeća sa 240 miliona evra novih kredita, ostvarivši rast od 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu“, izjavila je Marija Radivojević, regionalni direktor za poslovanje sa privredom Banca Intesa.

Završen festival KAKTUS 2016!

Beograd, 29. oktobar 2016. – Drugi nacionalni festival integrisanih komunikacija KAKTUS 2016 održan je juče u Beogradu, pod nazivom "Konstruiši dobre ideje". Festivalu je prisustvovalo preko 400 marketing i komunikacijskih stručnjaka iz šest država regiona, a koji su imali priliku da čuju iskustva priznatih stručnjaka iz Evrope i sveta iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova.

Festival je otvorio David Zappe, marketing direktora kompanije HEINEKEN Slovačka, koji je govorio o storytellingu i predstavio istraživanje emocionalne pozadine svojevrsnog talasa nostalgije koji je utkan u pojedine kampanje i komunikaciju brendova. "Ne možete ispričati kredibilnu i intrigantnu priču bez jakih i originalnih temelja. Autentičnost je tajna pričanja kvalitetnih priča. Danas više nego ranije vrlo brzo se može videti da li priči fali autentičnost. A kada govorimo o pripovedanju tih priča, po mom iskustvu, ukoliko je predlog dobar, pripovedanje odjednom postaje veoma lako", rekao je Zappe.

Tokom prvog dana festivala održano je i predavanje Voljene Daničić iz agencije Direct Media, koja je govorila na temu "VR - novo poglavlje mašte, kulture, tehnologije, oglašavanja" kao i debata predstavnika agencija i kompanija na temu "Ideja za džeparac". Prvi dan festivala zatvoren je dodelom nagrada KAKTUS 2016 najboljima u struci, za koje su se takmičilo čak 37 agencija i preko 40 oglašivača sa 135 prijavljenih kampanja.

Drugi dan otvorio je zvezda i glavni govornik festivala Bruno Luglio, Senior Creative Art Director u agenciji R/GA NY (SAD), koji je govorio o jednostavnim idejama, koje izlaze iz granica očiglednog i pomeraju granice. "Ideje koje se koriste u industriji su one koje izazivaju saosećanje. Originalne ideje koje idu preko tačke relevantne istine. To su one koje su više dopadljive, i koje zbog toga duže žive, jer su zasnovane na univerzalnim ljudskim istinama. Nema gluposti, nema preterivanja i pretencioznosti. Samo čista i dobra ideja", rekao je Luglio.

Tokom drugog dana festivala učesnici su imali priku da čuju iskustva eminentnih stručnjaka iz Evrope - Ivana Polsa, kreativnog direktora agencije Adam&EveDDB London, Velika Britanija; Riccarda Fregosa, izvršnog kreativnog direktora agencije McCann Pariz, Francuska; Stephanie Bailey, Head of Corporate Communications u agenciji Fleishman-Hillard London, Velika Britanija; Thierry Nicoleta, Senior VP Global Press Relations u kompaniji Schneider Electric, Francuska i Mihnee Gheorghiu, kreativnog direktora agencije Publicis Group, Rumunija.

"Ne postoje tajni sastojci za dobru kampanju. Veoma je lako utvrditi da li imate dobru kampanju ako ste u stanju da odgovorite na pitanje - zašto je ljudima stalo do ovoga? Takođe – dobra veština, ili odgovarajući na pitanje - da li je ovo najbolje kako bi moglo da izgleda/zvuči? Mnogo dobih ideja se izgubi jer nisu urađene kako treba. Ako imate dobru ideju, ne smemo je samo ostaviti takvu. Moramo da je tretiramo sa poštovanjem", objasnio je Gheorghiu.

Sa učesnicima festivala iskustva su podelili i sjajni govornici i priznati stručnjaci dr Nikolaos Dimitriadis, Development Director - Executive Development Institute, The University of Sheffield International Faculty, City College, Iva Lekić, marketing menadžer za Evropu kompanije Lufthansa, Vincenza Cristina Saccà, Head of Marketing CEE u kompaniji MasterCard, kao i Atanas Raykov, Global Head of Telecom Partnerships & General Manager CEE u kompaniji Viber.

"Korisnici danas žele da im se omogući da na društvenim platformama dobiju sve informacije koje su im potrebne, pronađu ili ugovore posao, ali i da zadovolje njihove lične potrebe u smislu interakcije sa porodicom ili prijateljima. Samim tim, kompanije koje su prisutne na društvenim platformama imaju mnogo veće šanse da dođu do tih korisnika", dodao je Raykov.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 28 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Center, Viber, Societe Generale Bank, Siemens, Home Centar, Grand kafa, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Bronzani sponzor festivala je Coca-Cola HBC Srbija. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

****

Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (tel: 060/4822200, e-mail: ivana@marketingmreza.rs).

Dodeljene nagrade KAKTUS 2016!

Beograd, 27. oktobar 2016. – Marketing mreža nagradila je sinoć organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje na drugom po redu nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2016. Za nagrade ove godine konkurisalo je čak 135 projekata.

Kampanja#CrazyEnoughToChangeTheWorld agencije No Ordinary Agency osvojila je priznanje u kategoriji Inovativna integrisana kampanja, kao i Grand Prix - Integrisana kampanja godine. McCann Beograd, drugi put za redom, osvojio je priznanje Agencija godine, dok je kompanija Strauss Adriatic proglašen Oglašivačem godine.

Kampanja "Dobro jutro Džezveri" agencije Leo Burnett i kompanije Strauss Adriatic osvojila je nagrade u kategorijama pojedinačnih radova – TV i Radio. Istoimena agencija osvojila je nagradu i u kategoriji Event za kampanju "Jelen nefiltrirano pivo" Apatinske pivare. U kategoriji Pojedinačni radovi – Print nagrada je pripala agenciji Publicis Beograd i Mreži organizacija za decu Srbije (MODS) za kampanju "Nasilje nije igra".

Najboljom BTL kampanjom proglašen je "Telenor Xmass 3 in 1 Credit Card" agencije FCB Afirma za klijenta Telenor banku, dok je agencija New Moment New Ideas Company osvojila priznanje u kategoriji Odnosi s javnošću za kampanju "Run For Peace". Projekat "Fanta uvrnuta flašica" agencije Executive Group i kompanije Coca-Cola odnela je pobedu u kategoriji Social Media.

McCann Beograd nagrađen je za dva projekta u kategorijama Mobile za aplikaciju "ARt - najveća virtuelna izložba svih vremena" i u kategoriji Profitna integrisana kampanja za "Lav kokice" Carlsberg Srbije. Ove godine najboljim Viralnim videom proglašen je projekat "Jaffa Fešta" koji potpisuje agencija Popular Bruketa & Žinić OM za klijenta Jaffa Crvenka.

Priznanja u kategorijama pojedinačnih radova – Content marketing i Direktni marketing osvojila je agencija Pioniri Communications za kampanje "IDEA - Voće i povrće" (klijent: Mercator S) i "Novogodišnji poklon koji je putovao godinu dana" (klijent: Findomestic banka). Agencija Homepage i NVO Just Out nagrađeni su u kategoriji Digital za kampanju #JustOut #Manasija2015, a agenciji Ovation BBDO pripalo je priznanje za najbolji Outdoor za kampanju "Šta vas boli?" rađenu za kompaniju Pharma Swiss.

Članovi Žirija dodelili su nagradu i agencijama Direct Media, Fusion Communications i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka za projekat "I ja se borim" u kategoriji Neprofitna integrisana kampanja. Ove godine najbolja Inbound integrisana kampanje je kampanja Eurobanke i agencije Represent Communications "Mančester u Beogradu".

Druga po redu nacionalna dodela godišnjih nagrada KAKTUS 2016 izazvala je veliko interesovanje agencija i kompanija iz Srbije. Za nagrade, koje se dodeljuju u 21 kategoriji, konkurisalo je čak 37 agencija i preko 40 oglašivača.

Ove godine stručni žiri činili su ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona. Žiri iz Srbije radio u sastavu: Anja Radulović (Leo Burnett), Borislav Miljanović (Represent Communications), Vesna Ćeranić (Executive Group), Vladimir Mitrović (Ovation BBDO), Dejan Ranđić (DNA Communications), Igor Grmuša (Degordian), Ivan Živković (Pioniri Communications), Janko Pavlović (Havas Worldwide Belgrade), Lea Stanković (Communis DDB), Marina Grihović (Headline i Dkit), Miloš Ilić (LUNA/TBWA Belgrade), Miladin Miletić (Popular Bruketa&Žinić OM), Miloje Sekulić (Homepage),Mirko Mandić (SVA), Miro Antić (M2Communications), Nevena Kurtović (Fusion Communications), Nebojša Babić (Orange Studio), Slaviša Savić (New Moment New Ideas Company), Srđan Erceg (HUGE Media), Tamara Bekčić (Chapter 4 PR), Toni Laurenčić (Idea Plus Communications), kao i Vladimir Ćosić (McCann Beograd), koji je ove godine i predsednik Žirija.

Regionalni žiri činili su: Alen Kekić (I TO NIJE SVE!, Hrvatska), Vanja Blumenšajn (Señor, Hrvatska), Vesna Beganović (Via Media, Bosna i Hercegovina), Zoran Trojar (Sonce.net, Slovenija) i Oliver Noveski (Brand Union, Makedonija).

Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu www.kaktus.rs.

****

Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (tel: 060/4822200, e-mail: ivana@marketingmreza.rs).

Govornik: Atanas Raykov, Global Head of Telecom Partnerships & General Manager CEE, Viber (Bulgaria)

Moć društvene komunikacije!

Na festivalu KAKTUS 2016 govorićete na temu „How to Best Leverage The Power of Social Communication“. Koliko su se društveni mediji promenili za samo godinu dana? Prostor društvene komunikacije stalno se menja u skladu sa promenama u svakodnevnoj komunikaciji i potrebama ljudi. Ključan problem koji se pojavljuje i o kome se mnogo priča u poslednjih godinu dana je privatnost i bezbednost korisnika servisa za slanje poruka. Kompanija Viber uzima ovaj problem veoma ozbiljno i ulaže značajna sredstva u cilju unapređenja naših usluga, pa samim tim i bezbednosti podataka koji se dele preko naše platforme.

Kada su poslovni korisnici u pitanju, kako mogu na najbolji mogući način da iskoriste prednosti novih tehnologija i moć društvene komunikacije?

Korisnici danas žele da im se omogući da na društvenim platformama dobiju sve informacije koje su im potrebne, pronađu ili ugovore posao, ali i da zadovolje njihove lične potrebe u smislu interakcije sa porodicom ili prijateljima. Samim tim, kompanije koje su prisutne na društvenim platformama imaju mnogo veće šanse da dođu do tih korisnika. Naša kompanija širom sveta radi sa vodećim svetskim, regionalnim i lokalnim brendovima, koji su već izgradili svoju publiku na Viberu, pored ostalih društvenih mreža, i beleže najveći promet kako u oflajn, tako i u onlajn prodavnicama. Stikeri su postali široko korišćen alat za interakciju brendova sa korisnicima.

Koliko korisnika ima Viber u ovom trenutku i koliko ljudi zaista koriste Public Chat koji pokreću brendovi? U Srbiji to su uglavnom velike medijske kuće.

Imamo preko 800 miliona korisnika širom sveta, 33 miliona u Centralnoj i Istočnoj Evropi i preko 3,2 miliona u Srbiji. Naš Public Chat izrastao je u veoma atraktivnu platformu za plasiranje informacija korisnicima, bez obzira da li to bili klubovi koji žele da budu inovativni ili velike organizacije u Srbiji poput Exit-a, Kurira, Blica, Grada Beograda itd.

Koje novine i trendove možemo da očekujemo u narednoj godini u oblasti mobilnih aplikacija?

Vidimo veliko interesovanje od strane kompanija, koje žele da dobiju što više mogućnosti da budu u kontaktu sa svojim kupcima i klijentima kroz našu platformu. Planiramo da razvijemo brojne nove alate za interakciju, koji će podići komunikaciju između brendova i potrošača na viši nivo.

Da li Centralna i Istočna Evropa i dalje drži lidersku poziciju kada je broj korisnika Vibera u pitanju?

Viber je dodatno ojačao lidersku poziciju u regionu i razvio svoju platformu u efikasan kanal za društvenu i B2C komunikaciju, i samim tim postao jedan od omiljenih alata u ovom delu Evrope.

Više informacija pronađite na sajtu www.kaktus.rs

Ključ za neprocenjiva iskustva: evolucija, prilagođavanje i autentičnost

Sagovornik: Vincenza Cristina Saccà, Head of Marketing CEE, MasterCard (Italija)

Po Vašem mišljenju, šta su ideje koje opstaju? Bezvremenska ideja je ona koja ima mogućnost da se prilagođava različitim uslovima, koja je održiva i koja doprinosi datim situacijama nekom novom vrednošću. U obzir je potrebno uzeti i faktor evolucije – ideje, ma kako originalne bile, moraju da se prilagođavaju faktorima vremena, mesta i publike. Živimo u vremenu kada potrošači imaju bezbroj opcija i ponuda na raspolaganju svake minute, putem svakog kanala koji možemo da zamislimo, tako da ono što je bio revolucionarni koncept pre 10 godina, sada to verovatno nije. Današnji potrošači dobro vladaju tehnologijama i imaju brzi pristup ogromnoj količini informacija, pa se marketinški stručnjaci suočavaju sa sve većim izazovima u pogledu kreiranja uspešnih i privlačnih načina da prezentuju ideje. Inspiracija igra veliku ulogu u tome, ali iza svake uspešne ideje koja traje, stoji ogromna količina istraživanja, rada i testiranja kako bi krajnji korisnik mogao da uživa u benefitima koji proističu iz date ideje, to jest da iskuse njenu vrednost.

Dozvolite mi da to ilustrujem – za nas u kompaniji Mastercard, ta vrednost je iskustvo i mi baziramo svoju platformu Priceless na ideji da su iskustva vrednija od stvari. U početku smo kroz našu platformu slavili već postojeće neprocenjive trenutke u životima ljudi i, mada uspešan, bio je to pasivan koncept. Doneli smo novu energiju u ovaj projekat kroz aktivniji pristup onda kada smo počeli da sami kreiramo neprocenjiva iskustva u životima ljudi. U suštini, zadržali smo svoju inicijalnu ideju, ali smo je preoblikovali u „iskusiti, ne samo gledati“ koncept, a zahvaljujući digitalnim tehnologijama, u prilici smo da ponudimo ovu ideju savremenim digitalnim potrošačima koji sada vrše interakciju sa našim brendom na autentičan način.

Projekat Priceless kompanije Mastercard traje već 19 godina. U čemu je tajna uspeha ovog projekta i šta ga čini neprocenjivim?

Prošlo je 19 godina od kako smo lansirali slogan Neprocenjivo i kada smo lansirali Priceless platformu, tržište je bilo potpuno drugačije u odnosu na to kakvo je danas. Vremenom, da bismo zadovoljili sve veća očekivanja i potrebe potrošača, oslonili smo se na suštinu svog poslovanja – tehnologiju i tržišne uvide – da bismo evoluirali svoj brend.

Priceless je kompletna marketinška platforma. Njeno pozicioniranje je urađeno u okolnostima kada je Mastercard bio skoro isključivo povezivan sa najboljim načinom za plaćanje, ali Priceless prevazilazi taj komercijalni segment. Priceless povezuje ljude sa jedinstvenim mogućnostima i nadovezuje se na pozicioniranje samog Mastercard brenda kao kompanije koja pruža iskustva koja su često važnija od materijalnih stvari - u tom kontekstu Priceless ne može da postigne svoj cilj kao platforma za oglašavanje, već samo kao holistička marketinška platforma koju smo razvili tako da bude uvek dostupna i prisutna tamo gde su korisnici.

Dok je originalna platforma slavila već postojeće vredne trenutke u životima potrošača, sadašnja platforma nam pruža mogućnost da zaista i kreiramo jedinstvena iskustva. Utvrdili smo koje su to zajedničke „strasti“ koje povezuju potrošače širom sveta i ima ih ukupno devet: sport, zabava, putovanja, umetnost i kultura, kulinarstvo, filantropija, kupovina i zaštita životne sredine. Njih koristimo kao tačke konekcije sa potrošačima na lokalizovan i relevantan način i činjenica da svi imamo interesovanja ka makar jednoj od nabrojanih stvari, omogućava potrošačima da se lako i istinski povežu sa ovim projektima. Digitalna tehnologija i konektivnost nam omogućavaju da optimizujemo vrednost za korisnike kartica a za uzvrat, to rezultira većom lojalnošću ka našem brendu.

Koliko je važno za savremenu kompaniju da ispriča priču o svom brendu? Kako ostati relevantan i atraktivan za sve zahtevnije klijente?

Vratiću se na primer evolucije Mastercard brenda u okviru kojeg imamo nekoliko priča koje treba ispričati. Prvo, mi smo tehnološka kompanija u oblasti finansijskih usluga i omogućavamo da se komercijalne aktivnosti odvijaju glatko, sigurno i brzo. Sa marketinške perspektive, mi smo potrošačka kompanija i sebe posmatramo kao lifestyle i iskustveni brend koji iznenađuje i nagrađuje korisnike. Mi ne predstavljamo svoje usluga i rešenja samo bankama i finansijskim institucijama, već se obraćamo direktno potrošačima da kako bismo ih privukli našem brendu.

Kada pričamo svoju priču, moramo biti oprezni jer je Mastercard opšte poznat brend i simbol poverenja za potrošače, te ne želimo da im kažemo da mi nismo ono što oni misle da jesmo. Puštamo da se naša priča o nama razvija sama od sebe, postepeno i prirodno, tako da korisnici sami počnu da povezuju Mastercard više sa tehnologijama i iskustvima nego sa kartičarskom kompanijom. Kao primer mehanizama koje koristimo da ispričamo svoju priču, tu su Neprocenjiva iznenađenja, kao jedan od stubova Priceless platforme, a ona se zasnivaju na pretpostavci da ukoliko imate Mastercard karticu, možete da dobijete neko iznenađenje. To mogu da budu mala iznenađenja, kao što je besplatni download digitalnih pesama, ali i iznenađenja veće vrednosti, kao što je zamena karata za bolja mesta na sportskim i muzičkim događajima ili mogućnost prisustva svetski poznatim događajima uz VIP tretman, pa sve do toga da vam neko kao što je Džastin Timberlejk dođe u kuću i provede dan sa vama, što je opcija koja je dostupna u nekim zemljama. Kreirali smo stotine hiljada ovakvih iskustava i nastavljamo da iznenađujemo i nagrađujemo naše korisnike, a to pojačava njihovu povezanost sa našim brendom. Zadovoljni korisnici sami pričaju autentičnu priču o nama i to povećava privlačnost i relevantnost naših storytelling aktivnosti.

Koliko su važne integrisane komunikacije za bilo koju komunikacionu strategiju? Možemo li uopšte da govorimo o kampanjama na samo jednom kanalu?

Digitalna revolucija koja se trenutno dešava je zaista velikih razmera. Ono što su nekada bili masivni kompjuteri danas su mali uređaji koji mogu da stanu na dlan i koji su mnogostruko jači po performansama, dok su se troškovi njihove kupovine drastično smanjili. Ono što je takođe važno je da korisnički interfejs postaje intuitivan i da se time menja način na koji potrošači vrše interakciju sa digitalnim uređajima. Sve ove okolnosti si doprinele da se izgradi okruženje u kome su potrošači uvek dostupni i online. Činjenica je da potrošači stalno sa sobom imaju digitalni uređaj, što im omogućava prednost u marketinškoj igri i drastično menja način na koji želite da vršite interakciju sa njima. Dok sa jedne strane marketinški stručnjaci imaju neprevaziđenu mogućnost da dođu do miliona potrošača samo putem društvenih medija, sa druge strane, postaje sve teže da se oni zaista i aktiviraju.

Potrošači su sve sofisticiraniji u pogledu prepoznavanja marketinških aktivnosti i ono što zaista žele su autentičnost i diferencijacija, zbog čega mi koji se bavimo marketingom spremno prihvatamo brisanje granica između marketinga, PR-a, prodaje, oglašavanja, tehnologija i tako dalje. Integrisanje digitalne i društvene komponente od samog početka je ključno za razumevanje potreba potrošača i načina na koji brend može efikasno da se poveže sa njima u pravo vreme, na pravom mestu i putem odgovarajućeg kanala kako bi se izgradila značajna i trajna veza sa ciljnom publikom.

U skladu sa tehnologijama koje su u fokusu našeg poslovanja, mi pronalazimo tu digitalnu komponentu u svemu što radimo i to nam omogućava da dalje razvijamo tradicionalni marketinški miks kako bismo bili sigurni da je Mastercard prisutan na različitim kanalima svuda gde su i potrošači, a trenutno, to znači da budemo prisutni na digitalnim kanalima.

Šta posetioci Kaktus 2016 festivala mogu da očekuju od Vašeg predavanja?

Sigurna sam da ćemo tokom festivala imati priliku da slušamo o zanimljivim kampanjama i da od kolega čujemo sa kojim problemima se suočavaju u procesu kreiranja snažnih marketinških i komunikacijskih kampanja, kao i kako dolaze do uspeha. Tema mog predavanja je: „Primer dobre prakse: Neprocenjive mogućnosti – jača uloga Priceless platforme u novoj eri značenja“ i u okviru njega ću govoriti o Priceless platformi i načinu na koji je održavamo svežom i relevantnom na različitim tržištima, naročito u regionu Centralne i Istočne Evrope. Nadam se da će posetioci steći novi uvid u nešto tako sveobuhvatno kao što su Priceless platforma i naš brend. Takođe, ja se radujem razmeni iskustava i korisnim razgovorima sa marketinškim stručnjacima iz Srbije.

Vincenza Cristina Saccà održaće predavanje na drugog po redu Festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2016, koji će biti održan 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Više informacija pronađite na sajtu www.kaktus.rs

****

Za sedam dana počinje festival KAKTUS 2016!

Beograd, 20. oktobar 2016. – Drugi po redu nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2016 održaće se 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Pod ovogodišnjim sloganom "Konstruiši dobre ideje!", akcenat festivala biće na integraciji, ali i trudu i naporu da se iskonstruišu samo kvalitetne ideje.

KAKTUS 2016 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program, ali i praktične primere iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a na početku drugog dana festivala predavanje pod nazivom "Increasing the efficiency through measurement, motivation and best practice sharing" održaće Thierry Nicolet, direktor globalnog sektora za komunikacije kompanije Schneider Electric (Francuska). Thierry ima preko 25 godina bogatog iskustva u oblasti marketinških komunikacija. Od 2008. godine vodi globalne komunikacijske aktivnosti kompanije Schneider Electric, što uključuje 50 zemalja širom sveta. Zadužen je za koordinaciju mreže lokalnih marketing i PR menadžera u okviru kompanije, kao i više od 40 agencija.

Atraktivno predavanje na veoma aktuelnu temu "The Rise of the Transformational Marketer: New Challenges, Skills and Roles" održaće i dr Nikolaos Dimitriadis, direktor razvoja na međunarodnom Univerzitetu Sheffield. Nikolaos je višestruko nagrađivani međunarodni komunikacijski stručnjak, predavač i konsultant. Bavi se primenom neurološke i bihevioralne nauke u oblasti marketinga, komunikacija i liderstva više od decenije. Poseduje SalesBrain USA sertifikat za neuromarketing, a bio je i predavač na Hamburg Media School, zajedno sa brojnim neuromarketing stručnjacima iz celog sveta.

Učesnicima festivala predstaviće se i Stephanie Bailey, direktorka korporativnih komunikacija agencije Fleishman-Hillard London, koja će govoriti na temu "The changing nature of breaking news and the implication for communicators". Stephanie ima decenijsko iskustvo kao savetnik za korporativne komunikacije velikih svetskih kompanija Yahoo!, Statoil, Intel, Rolls-Royce i HSBC. Osvojila je nekoliko međunarodnih priznanja za integrisane komunikacije, a bila je zadužena i za organizaciju proslave 90. rođendana kraljice Elizabete II.

Kraj drugog dana festivala KAKTUS 2016 obeležiće predavanje Atanasa Raykova, Global Head of Telecom Partnerships & General Manager CEE u kompaniji Viber, pod nazivom "How to Best Leverage The Power of Social Communication". Atanas je marketinški stručnjak sa više od 10 godina iskustva u oblasti strategije proizvoda, digitalnog i mobilnog marketinga, VAS usluga, a radio je i na jačanju lokalnih start-up eko sistema sa fokusom na mobilnu telefoniju. U kompaniji Viber, između ostalog, zadužen je za proširenje lokalnih partnerstava i baza klijenata, kao i povećanje angažovanosti korisnika, sa posebnom pažnjom na tržišta Bugarske, Grčke i Srbije.

Prvog dana festivala KAKTUS 2016 biće održana i debata "Ideje za džeparac", ali i dodeljene nagrada najboljima u struci, za koje se bori čak 37 agencija i preko 40 oglašivača sa 135 prijavljenih kampanja. Nagrade se dodeljuju u 21 kategoriji, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane i pojedinačne kampanje u protekloj godini.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 28 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Center, Viber, Societe Generale Bank, Siemens, Home Centar, Grand kafa, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Bronzani sponzor festivala je Coca-Cola HBC Srbija. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

Autentičnost je tajna pričanja kvalitetnih priča!

Sagovornik: David Zappe, marketing direktor, HEINEKEN Slovakia

Na festivalu KAKTUS 2016 govorićete na temu - Let's tell stories RETRO! Šta učesnici mogu da očekuju?

U toku predavanja na festivalu KAKTUS 2016 pozabaviću se istraživanjem emocionalne pozadine svojevrsnog talasa nostalgije koji je utkan u pojedine kampanje i komunikaciju brendova. Takođe, u okviru studije slučaja koju ću predstaviti pokazaću i na koji način je moguće uspostaviti održivo poslovanje koristeći snagu ’retro pristupa’.

Koja je tajna pričanja kvalitetnih priča? Šta je, po Vašem mišljenju, dobar storytelling?

To je definitivno autentičnost. Ne možete ispričati kredibilnu i intrigantnu priču bez jakih i originalnih temelja. Danas više nego ranije vrlo brzo se može videti da li priči fali autentičnost. A kada govorimo o pripovedanju tih priča, prema mom iskustvu, ukoliko je predlog dobar, pripovedanje odjednom postaje veoma lako.

Gde brendovi mogu da pronađu priče koje će ih izdvojiti u odnosu na konkurenciju?

Svuda. Priča mora biti ukorenjena u osnovama samog brenda i mora biti istinita. Vaša konkurencija iza sebe ima 200 godina istorije, a vaš brend samo pet? Neka onda vaša ključna poruka bude da ste novi i ’sveži’.

Možete li da navedete dva primera kvalitetne integrisane storytelling kampanje. Zašto su se, po Vašem mišljenju, ove kampanje istakle u odnosu na druge?

Svega je nekoliko brendova u mogućnosti da ponudi nove ideje koje mogu da se komuniciraju preko svih kanala i geografski segmentiranih tržišta. U pitanju su brendovi sa vrlo jakom idejom šta taj brend zaista predstavlja, pa onda vrlo lako možete da pratite novi aspekt te priče koji se dodaje iz godine u godinu, iz kampanje u kampanju. Uzmimo kao primer Nike – toliko godina kasnije ideja ovog brenda izaziva maksimalnu kreativnost koja inspiriše generacije ljudi – kako klijente tako i agencije koje rade kampanje.

Potrošači su danas sve zahtevniji i očekuju interaktivnost sa brendom. Kako to postići, a uvek biti aktuelan i drugačiji u odnosu na konkurenciju?

Loša vest je da, nažalost, bitku ne možete dobiti samo komunikacijom. Svaki deo vašeg predloga mora da se uklopi, inače će vas razapeti. Ujedno to je i dobra vest za sve – morate da kreirate nešto smisleno i ponudite to tržištu na relevantan način. Biti pod stalnim nadzorom tera nas da kreiramo stvari koje su zaista bitne i to je dobro za sve na tržištu.

Šta su za vas ideje koje opstaju?

To su samo one ideje koje daju novi ugao osnovnim ljudskim željama.

Predavanje Davida Zappe otvoriće drugi po redu Festival integrisanih komunikacija KAKTUS 2016, koji će biti održan 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Više informacija pronađite na sajtu www.kaktus.rs

Ferrari od sada u Srbiji

Prvi co-branded Shell-Ferrari shop

Beograd 07.10.2016.- U Beogradu je otvoren prvi co-branded Shell-Ferrari shop. Zahvaljujući generalnom uvozniku Shell maziva za Srbiju, firmi Orbico, i prodavnici AutoMika, Ferrari proizvodi i ulje visokog kvaliteta dostupni su i u Beogradu. Od sada svi ljubitelji Ferrarija u prodavnici AutoMika, mogu pronaći i originalne artikle kao što su Ferrari šolje, kačketi, majice, jakne, torbe i mnogi drugi. Više o specijalnoj ponudi možete saznati ukoliko posetite prodavnicu AutoMika na adresi Prvomajska 2h u Zemunu i na FB strani AutoMika Zemun 00-24h.

AutoMika u Beogradu posluje 20 godina i u svom asortimanu ima preko 15.000 proizvoda i 120.000 kupaca godišnje, koji su dokaz uspešnog poslovanja. Osim brze i kvalitetne usluge, AutoMika je prodavnica čuvena po svom radnom vremenu od 0 do 24 h, 365 dana u godini. Njihov slogan je „Formula za dobru vožnju“, a dvadeset godina rada proslavljaju uvođenjem brenda Ferrari u svoju ponudu. AutoMika godinama posluje u duhu saradnje i prijateljstva, i zbog toga su odlučili da je tehnološko partnerstvo Shell-Ferrari pravi izbor za njih. O Shell- u I Ferrari-ju Saradnja Shell-a i Ferrari-ja započeta je davne 1929. godine, a 1947. godine prvi putnički automobil koji koristi Shell gorivo i Shell ulje napustio je fabriku. Danas je Ferrari jedna od najuspešnijih kompanija na svetu za proizvodnju sportskih automobila i percipira se kao simbol brzine i luksuza. Saradnja Shell-a i Ferrari-ja je jedna od najdužih saradnji od kada postoji Formula 1. Zahvaljujući značajno smanjenoj potrošnji goriva uz specijalnu Shell-ovu formulaciju, Ferrari je u trci Formule 1 odneo i svoju prvu pobedu davne 1951. godine u Silverstonu, UK, nakon čega su pobede nastavile da se nižu sa vozačima kao što su Phil Hill, John Surtees, Niki Lauda, Jody Scheckter, Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa, Fernando Alonso i naravno Sebastian Vettel. Kontakt za medije: Olivera Stefanović-Stanković Olivera.stefanovic-stankovic@proglaspr.rs Tel. 063 621 308

Debata "Keepin’ it 360°!" 10. oktobra u Ušće Shopping Centru!

Beograd, 03. oktobar 2016. – U susret festivalu KAKTUS 2016, Marketing mreža organizovaće 10. oktobra u Cineplexxu u Ušće Shopping Centru debatu pod nazivom "Keepin’ it 360°!", sa početkom u 18 časova.

Cilj ove debate je zagrevanje pred festival KAKTUS 2016 kroz razgovor o važnosti i budućnosti integrisanih komunikacija u Srbiji. Tokom debate biće pokrenuta neka od važnih pitanja iz ove oblasti: integrisane komunikacije – da ili ne; da li svi brendovi moraju da budu na svim mrežama i koriste iste kanale komunikacije; da li jedna agencija zaista može da ponudi klijentu full integrisanu kampanju ili su specijalizovane agencije efikasnije; kakva su iskustva kompanija sa integrisanim kampanjama; kao i da li je dovoljno da imamo samo puku adaptaciju za sve kanale komunikacije ili za svaki kanal treba pripremiti adekvatan dizajn.

Na ova i brojna druga pitanja odgovaraće Ivan Živković, Managing&Creative Director, Pioniri Communications; Veljko Golubović, regionalni kreativni direktor, FCB Afirma (Adriatic region); Anja Radulović, kreativni direktor, Leo Burnett; Marija Matić, Media Planning Director, Direct Media; Sanja Bušić, West Balkan Marketing Activation Manager, PepsiCo (Marbo Product); Nataša Pavlović, Director of Marketing Communications, Mercator S i Nataša Jovanović, Marketing Director, Delta Food. Moderator debate biće Marina Grihović, vlasnica PR agencije Headline i suvlasnik digitalne agencije D-kit.

Tokom debate biće prikazano i nekoliko integrisanih kampanja koje su prijavljene za nagrade KAKTUS 2016.

Svoje prisustvo možete potvrditi putem mejla ivana@marketingmreza.rs najkasnije do 8. oktobra, a broj mesta je ograničen.

Drugi po redu Festival integrisanih komunikacija KAKTUS 2016 biće održan 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

****

Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (e-mail: ivana@marketingmreza.rs)

Program Musicology Barcaffé Sessions prevazišao sva očekivanja

Pravo uživanje za muzičke sladokusce

Praznik za sve koji vole odličnu muziku i vrhunsku kafu Musicology je kao festival poslednje dve godine postao neophodnost muzičkog i kulturnog života glavnog grada, okupljajući najveće zvezde džez, soul, fank i bluz pravaca. Kao što je najavljeno, festival je ove godine sastavljen od koncerata koji će se u klubu Bitefartcafe održavati sve do maja 2017. godine.

Seriju koncerata Musicology Barcaffé Sessions spektakularno će otvoriti The Brand New Heavies i to sa dva koncerta, 5. i 6. oktobra, zbog velikog interesovanja i brze prodaje karata. Samo dve nedelje kasnije, na istom mestu nastupa najcenjenija fado pevačica današnjice, Cristina Branco.

Partner festivala ove godineje Barcaffé, sinonim za savršenu šoljicu espresso uživanja, koja je stvorena da nam ulepša dan. „Uživanje u Barcaffé espresso kafi jednako je opuštanju uz zvuke muzike koja budi optimizam i dobro raspoloženje i to je gotovo prirodna veza između ova dva brenda. Barcaffé je vrhunska mešavina kafe nastala pažljivim izborom najboljih zrna, koju smo stvorili u cilju da pravom ljubitelju kafe priušti uvek novo i originalno uživanje. Tu vidimo mogućnost da se energije Barcaffé espresso i Musicology festivala sjedine i osvoje sve one koji znaju šta je dobra muzika, i kakav je taj jednistven osećaj optimizma i zadovoljstva koji stvara šoljica najbolje kafe“, izjavio je Andrej Bele, generalni direktorStrateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe.

“Musicology Barcaffé Sessions je posebna vrsta uživanja u muzici i samom koncertnom iskustvu. To nije festival sa masovnom posetom, već muzičko uživanje na kome skoro da možete dodirnuti svog omiljenog izvođača, festival koji vraća akcenat na samu muziku, umesto na šou i vizuelne efekte, što mislim da nam svima nedostaje. Tu smo našli pravog sagovornika koji ima isti cilj – bliski koncept uživanja u lepom trenutku, zadovoljstvo koje želimo da podelimo sa vama i zato je Barcaffé naš partner. Mi negujemo taj bliski kontakt sa izvođačem i puno dobre muzike na dobrom ozvučenju. Želja nam je bila da dovedemo izvođače na koje je Musicology publika prethodne dve godine najviše reagovala. Zato ponovo dolaze The Brand New Heavies i Gregory Porter. Ove godine smo više nego ikada osluškivali i pitali publiku koga bi želeli da čuju, na sad već svom festivalu, jer se zajedno borimo za opstanak kvalitetne muzike. Uz njihovu pomoć i predloge, došli smo imena poput Jose James, Meshell Ndegoncello i Hindi Zahra, koji će prvi put nastupiti u Srbiji, a u okviru Musicology Barcaffé Sessions,” kaže Miša Relić, direktor festivala.

Sve što se događa na festivalu pratiće i Barcaffé, imaće svoj prostor gde će posetioci moći da uživaju u vrhunskom kafenom iskustvu. Prateći miris savršenog espressa, sve novosti i posebne pogodnosti čekaće Barcaffé fanove na Facebookstranici BarcaffeEspressoSrbija.

Karte za sve koncerte, kao i komplet karata za čitav festival, mogu se pronaći na prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, ali i online putem opcije print at home na obe prodajne mreže.

Raspored koncerata:

5. i 6. oktobar Brand New Heavies 25 i 26. oktobar Cristina Branco 13. i 14. novembar Jose James

9. februar Hindi Zahra 20. i 21. april Gregory Porter 26. april Meshell Ndegeocello

Za sve dodatne informacije

Tijana Sekulić – Executive manager festivala, tijana@musicology.rs, 063377483

Marijana Olbina – PR manager festivala, marijana@musicology.rs, 063594294

Nadežda Dimitrijević – PR festivala, info@musicology.rs

Najbolji svetski kreativci na festivalu #KAKTUS2016

Beograd, 23. septembar 2016. – Najbolji i svetski priznati kreativci iz agencija R/GA Njujork, McCann Pariz, Adam&EveDDB London, Publicis Group, samo su neki od predavača na drugom po redu nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2016, koji se održava 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Pod ovogodišnjim sloganom "Konstruiši dobre ideje!", akcenat festivala biće na integraciji, ali i trudu i naporu da se iskonstruišu samo kvalitetne ideje.

KAKTUS 2016 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program, ali i praktične primere iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a drugi dan festivala otvoriće predavanje Bruna Luglia,Senior Creative Art Directora agencije R/GA Njujork (SAD), na temu "Who? What? Why? - The Metrics of a Simple Idea". Na početku karijere Bruno je radio u evropskim agencijama - Jung von Matt Hamburg, Ogilvy & Mather Pariz, DDB Berlin, thjnk Hamburg. Godine 2012. odlazi u Brazil i počinje da radi u DAVID The Agency na poziciji Art Director. Dobitnik je velikog broja prestižnih međunarodnih nagrada među kojima su 21 Kanski lav, D&AD, London International Awards, One Show, ADC Germany, Eurobest, Clio Awards itd.

Atraktivno predavanje na veoma aktuelnu temu "Napoleon, Burgers, Drunk Robots, Scary Cheese, Kick-Ass Youth, Je Suis Charlie, Organic Comic Books and much more... Europe: a very French survival guide" održaće Riccardo Fregoso, Executive Creative Director agencije McCann Pariz (Francuska). Njegov filozofski bekgraund usadio mu je radikalan i analitičan način razmišljanja, ali i jaku strast prema popularnoj kulturi, novim tehnologijama, jeziku i trendovima u dizajnu. Osvojio je više od 30 prestižnih međunarodnih nagrada, uključujući i 7 Kanskih lavova.

Učesnicima festivala predstaviće se i Mihnea Gheorghiu, Group Creative Director agencije Publicis Group (Rumunija), koji će govoriti na temu "The Power of Doing". Mihnea kaže da voli da kreira nove ideje, ali i da na drugačiji način kaže iste stvari. Tokom karijere iskustvo je sticao u agencijama širom sveta - LA DESPENSA Madrid, Leo Burnett Toronto, Dentsu New York, 360i, Young & Rubicam, a njegovi kreativni radovi osvajali su nagrade na svim značajnim međunarodnim festivalima.

Kraj drugog dana festivala KAKTUS 2016 obeležiće predavanje Ivana Polsa, Creative Directora agencije Adam&EveDDB London (Velika Britanija), pod nazivom "Fame. Ideas that set the world on fire". Karijeru je započeo 1998. godine sa startapom u Južnoj Africi, koji je ubrzo postao najnagrađivanija mala agencija. Godine 2006. Ivan se seli u agenciju Ogilvy Toronto, kako bi ih podučio na koji način rade kreativne agencije u Severnoj Americi. Danas živi i radi u Londonu, a u svojoj karijeri osvojio je preko 100 nagrada, među kojima su i nagrade za integrisane i digitalne kampanje.

U okviru festivala KAKTUS 2016 biće dodeljene i nagrada najboljima u struci, za koje se bori čak 37 agencija i preko 40 oglašivača sa 135 prijavljenih kampanja. Nagrade se dodeljuju u 21 kategoriji, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane i pojedinačne kampanje u protekloj godini.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 28 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Centar, Viber, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

*****

Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (e-mail: ivana@marketingmreza.rs).

Grand kafa poklon set sa novom limenkom

UŽIVAJTE U NOVIM POKLONIMA GRAND KAFE

Beograd, 28. septembar 2016. - Unesite još malo čarolije u svoju kuhinju, podarite joj dašak istinske svežine. Uživajte u novom Grand kafa Gold poklon-setu sa 500 g kafe i limenkom koja čuva njen jedinstveni i miris i ukus. Brižljivo dizajnirana da dodatno ulepša vaš prostor, ova limenka dodaće svakom danu kašičicu lepote, optimizma i radosti.

Snežana Tučev                    Vesna Šolti

T: +381 11 71 51 764           T: +381 11 71 51 762

M: +381 62 84 86 635          M: +381 60 63 55 356

E: snezana.tucev@pristop.rs E: vesna.solti@pristop.rs

Ubrzajte svoje poslovanje

HPE konferencija Bridge to Enterprise

U kompaniji Hewlett Packard Enterprise svesni smo da se u današnjem hiper-povezanom svetu prilike pojavljuju izuzetno brzo, i da nestaju još brže.

Pobednici u ovakvom svetu biće kompanije koje bez obzira na veličinu mogu prihvatiti i ostvariti dobre ideje i isporučiti vrednosti brže i bolje nego njihovi konkurenti. Današnja IT infrastruktura previše je statična, a promene zahtevaju kompleksne i dugotrajne procedure što ih čini teško sprovodivim. U današnjoj Ekonomiji ideja infrastruktura mora biti mehanizam u službi stvaranja vrednosti, a ne usko grlo na putu prema uspehu. Ono što je funkcionisalo u prošlosti, neće nužno funkcionisati i danas, budući da IT mora biti u mogućnosti da podrži dva radna okruženja: tradicionalne aplikacije, dizajnirane da podržei automatiziraju postojeće procese kao što su saradnja, obrada podataka, analitika, lanac nabavke i web infrastruktura, ali i novu generaciju aplikacija koje donose prihode i pružaju novi doživljaj korisnicima koristeći prednosti mobilnosti, velikih količina podataka (Big Data) i tehnologija u „oblaku“.

Da bi bile uspešne u Ekonomiji ideja, kompanije moraju ubrzati svoje poslovanje. Koliko brzo IT može da eksperimentiše, uči, prilagođava postojeće sisteme i pretvara ideje u vrednost – danas je važnije nego ikad.

Mi u Hewlett Packard Enterprise-u našim korisnicima omogućavamo ne samo da prežive nego da rastu i razvijaju se u Ekonomiji ideja, nudeći im arhitekturu i alate kojima će ubrzati svoje poslovanje.

Kompanija Hewlett Packard Enterprise definisala je četiri transformacijska područja koja predstavljaju njeno viđenje smera u kojem se tržište kreće i uslova koje organizacije moraju da ispune da bi bile uspešne. Ova četiri područja se nalaze u srcu rešenja koje Hewlett Packard Enterprise nudi svojim korisnicima i na njima će se temeljiti vrhunska stručna predavanja koja ćete moći da čujete na konferenciji HPE 360:

  1. Transformacija u hibridnu infrastrukturu.

Nužna je za trenutno i kontinuirano stvaranje novih vrednosti. HPE pomaže organizacijama da izgrade rešenja u „oblaku“ koja rastu sa njihovom infrastrukturom.

  1. Zaštita digitalnih podataka.

Sigurnost je trenutno svima jedna od najvećih briga. HPE nudi alate koji organizacijama pomažu da otkriju pretnje, zaštite podatke i reaguju na incidente i rizike bilo koje vrste.

  1. Jačanje organizacije zasnovane na podacima.

HPE se orijentiše na „open-source“ i cenovno povoljna rešenja koja omogućavaju organizacijama da iskoriste 100% njihovih podataka za stvaranje analitičkih uvida u realnom vremenu, na osnovu kojih je moguće donositi relevantne odluke.

  1. Omogućavanje produktivnosti.

HPE pomaže organizacijama da stvore produktivno radno okruženje koje omogućava brzu konverziju starih procesa i alata u mobilne i dovoljno je fleksibilno da se prilagodi promenama kako poslovanje kompanije menja obim.

Na konferenciji Bridge to Enterprise koja će pod motom Accelerating forward biti održana u Beogradu 21. septembra, objasnićemo kako rešenja i usluge koje nudimo mogu ubrzati poslovanje kompanija u različitim sektorima, bez obzira na veličinu i stepen razvoja kompanije i pomoći joj da i u Ekonomiji ideja bude ispred konkurencije.

HEINEKEN, MasterCard, Avon i Lufthansa na festivalu #KAKTUS2016

Beograd, 12. septembar 2016. – Istaknuti stručnjaci iz kompanija HEINEKEN, MasterCard, AVON i Lufthansa samo su neki od predavača na drugom po redu nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2016, koji se održava 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Pod ovogodišnjim sloganom "Konstruiši dobre ideje!", akcenat festivala biće na integraciji, ali i trudu i naporu da se iskonstruišu samo kvalitetne ideje.

KAKTUS 2016 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program, ali i praktične primere iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a festival će otvoriti predavanje Davida Zappe, direktora marketinga kompanije HEINEKEN Slovačka na temu "Let's tell stories RETRO!". David ima preko 15 godina bogatog iskustva u oblasti tržišnih komunikacija i brend menadžmenta. Kompaniji HEINEKEN pridružio se 2012. godine u Češkoj na poziciji Global Brand Manager, a vodio je brojne zapažene i nagrađivane kampanje ove kompanije.

Atraktivno predavanje pod nazivom "Social Selling - The biggest industry you haven't heard about is reinventing selling once again" održaće prvog dana festivala Jan Namedyński, Global Digital Business Development Manager kompanije AVON iz Poljske. Jan je poslednjih 12 godina vodio brojne digitalne timove u reklamnim agencijama. Bio je zadužen za dijapazon aktivnosti, od produkcije do strategije, radeći za najveće brendove FMCG, farmaceutske, HoReCa i i građevinske industrije. Pokrenuo je dva startapa, od kojih je prvi prodao.

Učesnicima festivala predstaviće se i Vincenza Cristina Saccà, direktorka marketinga za Centralnu i Istočnu Evropu kompanije MasterCard, koja će prezentovati studiju slučaja i najbolju praksu pod nazivom "PRICELESS Possibilities". Pre dolaska u MasterCard, Saccà je radila kao Head of Membership Rewards u kompaniji American Express, bila je direktor agencija Alphaomega i Ideal Comunicazione u Italiji, a nekoliko godina radila je i u kompaniji Diners Club Europe.

Kraj drugog dana festivala KAKTUS 2016 obeležiće predavanje Ive Lekić, marketing menadžerke za Evropu kompanije Lufthansa, pod nazivom "From meaningful visual stories up to the action". Karijeru u Lufthansi započela je u Hrvatskoj, a potom prelazi u London na poziciju Digitalni marketing menadžer za Lufthansu Velika Britanija, Irska i Island.

U okviru festivala KAKTUS 2016 biće dodeljene i nagrada najboljima u struci. Nagrade se dodeljuju u 21 kategoriji, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane i pojedinačne kampanje u protekloj godini. Konkurs je otvoren do 20. septembra.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 28 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Centar, Viber, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

****

Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (tel: 060/4822200, e-mail: ivana@marketingmreza.rs).

Festival integrisanih komunikacija 27. i 28. oktobra u Beogradu

#KAKTUS2016 – KONSTRUIŠI DOBRE IDEJE!

Beograd, 30. avgust 2016. – Marketing mreža 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu organizuje drugi po redu nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2016. Pod ovogodišnjim sloganom "Konstruiši dobre ideje!", akcenat festivala biće na integraciji, ali i trudu i naporu da se iskonstruišu samo kvalitetne ideje.

Kao i prošle godine, KAKTUS 2016 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a festival će otvoriti predavanje Davida Zappe, direktora marketinga kompanije HEINEKEN Slovačka.

Prvog dana festivala biće upriličena i zvanična dodela nagrada KAKTUS 2016. Nagrade se dodeljuju u 21 kategoriji, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane kampanje u protekloj godini. O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 27 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Drugi dan festivala obeležiće interaktivna predavanja i radionice eminentnih stručnjaka iz Evrope i sveta, među kojima su Bruno Luglio, Senior Creative Art Director, R/GA Njujork, SAD; Ivan Pols, Creative Director, Adam&EveDDB London, Velika Britanija; Riccardo Fregoso, Executive Creative Director, McCann Pariz, Francuska; Stephanie Bailey, Head of Corporate Communications, Fleishman-Hillard London, Velika Britanija; Thierry Nicolet, Senior VP Global Press Relations, Schneider Electric, Francuska i Mihnea Gheorghiu, Group Creative Director, Publicis Group, Rumunija. Sa učesnicima festivala iskustva će podeliti i dr Nikolaos Dimitriadis, Development Director - Executive Development Institute, The University of Sheffield International Faculty, City College; Jan Namedyński, Head of Digital, Poland & Nordics, AVON; kao i Vincenza Cristina Saccà, Head of Marketing CEE, MasterCard.

"Tržište marketinških komunikacija u Srbiji prošle godine dobilo je svoj prvi nacionalni festival, festival u okviru koga se slave samo najkvalitetnije ideje, one koje pomeraju granice struke i streme ka boljoj budućnosti. Ove godine nastavljamo dalje, sa još kvalitetnijim programom, sjajnim govornicima, novim iskustvima i isticanjem ideja koje opstaju", rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža i podsetila da prijavljivanje na konkurs za KAKTUS nagrade traje do 20. septembra.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 25 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Centar, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

****

Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (e-mail: ivana@marketingmreza.rs)

Grand kafa uručila nagrade pobednicima konkursa »Jer od komšije nema bližeg«

KOMŠIJSKO DRUŽENJE SA GRAND KAFOM JE UVEK PRAVO UŽIVANJE

Komšijska pažnja je vrednost za sve generacije Beograd, 3. avgust 2016 – Uručenje nagrada Grand kafe pobednicama konkursa »Jer od komšije nema bližeg« bilo je pravo komšijsko druženje i uživanje! Svečanom događaju prisustvovale su sve dobitnice nagrada, komšije koje su ih inspirisale za učešće u konkursu, kao i prijatelji iz medija, a u ime najboljeg komšije Grand kafe, dobitnicama je nagrade uručila Nina Cvetković, senior brend menadžer Grand kafe Gold.

Žiriju nije bilo nimalo lako da od više od 500 radova pristiglih na konkurs „Jer od komšije nema bližeg“ odluči koji su najzanimljiviji. Ipak, prednost za inventivnost dobile su Aida Agović, studentkinja iz Beograda, za duhovit video u kom je jasno pokazala koliko je komšiluk oslonac za jednu mladu beogradsku devojku u svim situacijama; zatim Mirjana Ćorilić, profesorka engleskog jezika iz Beograda, za fotografiju koja prikazuje povezanost dve komšinice, koje na isti način uživaju u malim stvarima u velikom gradu. Iako kažu da slika govori više od 1000 reči, najbolje izabrane reči sklopila je u lepu priču o ljudskosti, Majda Tomić, profesorka književnosti iz Vrdnika, u čast svom komšiji čika Aci koji nesebično pomaže i koji je prava slika plemenitosti i ljudskih vrednosti. Svojim odnosom prema svim komšijama, on je najbolje potvrdio da od komšije nema bližeg.

»Srećni smo što nam se javilo toliko komšija sa divnim pričama, zapisima i sudbinama i zaista nam je bilo teško da odlučimo. Ali, posebno nas raduje što smo danas uspeli da okupimo sve naše komšije i prijatelje, pa i one iz prethodnih naših aktivnosti za Dan komšija, sa kojima se i danas družimo. Za nas u Grand kafi je Dan komšija svakoga dana, kako i treba da bude među komšijama, i ovaj događaj jasno to pokazuje. Zaista smo ponosni na sve naše komšijei raduju nas njihove priče i radovi, koji iako različiti imaju istu poruku - da su komšije posebna kategorija ljudi, jedna vrsta porodice, čije su prave vrednosti važne za sve generacije«, izjavila je Nina Cvetković, na komšijskom druženju uz Grand kafu u Skadarliji.

Osim glavne tri nagrade, gde je za kategoriju komšijske priče nagrada laptop, za video kategoriju full HD kamera, za kategoriju slike fotoaparat, svaki komšija pobednika konkursa dobio je Beko aparat za brzu i jednostavnu pripremu turske kafe. Osim toga, Grand kafa je autorima drugih zanimljivih radova dodelila 20 utešnih nagrada.

Imena svih dobitnika konkursa Grand kafe »Jer od komšija nema bližih« objavljena su na sajtu www.dankomsija.rs.

Snežana Tučev                            Vesna Šolti

T: +381 11 71 51 764                  T: +381 11 71 51 762

M: +381 62 84 86 635                 M: +381 60 63 55 356

E: snezana.tucev@pristop.rs        E: vesna.solti@pristop.rs

Tehnologija u službi budućnosti

Intracom Telecom je globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja koji na tržištu posluje duže od 35 godina. Ova kompanija je inovator na polju tehnologija bežičnog prenosa i pristupa, i uspešno implementira svoje proizvode i rešenja u mreže brojnih operatera širom sveta.

Sedište kompanije nalazi se u Atini, a predstavništva su rasprostranjena u Istočnoj Evropi, Severnoj Americi, Africi, Aziji i na Bliskom istoku.

Na srpskom tržištu, Intracom Telecom je prisutan duže od petnaest godina kroz lokalnu kompaniju Intracom Telecom d.o.o. koja zapošljava visokokvalifikovane stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa telekomunikacionim i informacionim tehnologijama.

Intracom Telecom nudi profitabilne servisne platforme nove generacije iz oblasti distribucije multimedijalnih sadržaja, servisa sa dodatom vrednošću, platformu za analizu velikih količina podataka (big data analytics). Dodatni fokus predstavljaju i rešenja iz oblasti konvergentnih mreža, privatnih i javnih cloud platformi namenjenih kompanijama, operaterima i vladinim službama. Kompanija uz svoje proizvode nudi i kompletan spektar profesionalnih i konsultantskih usluga, tehničku podršku i managed servise.

Od mnogobrojnih uspešnih projekata u skorije vreme, po svom značaju i obimu izdvajaju se dva.

Prvi projekat najavljen je sredinom juna i tiče se zamene postojeće aerodromske mreže za prenos podataka i govora, telefonskog sistema i odgovarajućih aplikacija najsavremenijom jedinstvenom infrastrukturom poslednje generacije na međunarodnom aerodromu Elefterios Venizelos u Atini.

Projekat obuhvata visoko raspoloživu infrastrukturu mreže za prenos podataka u aerodromskom kompleksu sposobne da podrži VoIP, video i data usluge, jedinstveni centar za kontrolu poziva sa unapređenim UCC funkcionalnostima (Unified Communication and Collaboration), mobilne servise, kao i kontakt centar koji može da koristi veći broj entiteta, odnosno korisnika.

Visoka kritičnost i kompleksnost aerodromskih operacija i specifičnost operativnih indikatora ključnih performansi čine ovaj projekat veoma zahtevnim, i stoga atinski međunarodni aerodrom iziskuje fazni migracijski pristup. Takav pristup obezbeđuje paralelan rad aktuelne i buduće govorne i data mreže. Planirano je da se projekat implementira u roku od 2 godine nakon čega će Intracom Telecom obezbediti održavanje u naredne 3 godine.

Drugi projekat, najavljen krajem juna, odnosi se na isporuku Point-to-Multipoint bežičnog sistema pod nazivom WiBAS™ OSDR kao i sistema za upravljanje mrežom (uni|MS™) najnovije generacije za kompaniju Lintasarta, jednu od vodećih ICT kompanija u Indoneziji.

Naime, Intracom Telecom je ušao u partnerstvo sa indonežanskom kompanijom netWAVE, koja je jedan od vodećih sistem integratora u državi, u cilju isporuke baznih stanica i terminala za kompaniju Lintasarta. Kompanija Lintasarta je izabrala rešenje Intracom Telecom-a, WiBAS™ OSDR, nakon međunarodnog tendera, tehničke procene i opsežnog testiranja ponuđenih sistema na terenu, kako bi bila u mogućnosti da ponudi vrhunsku uslugu širokopojasnog pristupa sve većem broju korporativnih klijenata u Indoneziji. WiBAS™ OSDR će se koristiti u nadograđenoj mreži kompanije Lintasarta u licenciranom opsegu od 10,5 GHz a završetak projekta očekuje se do kraja ove godine.

Korišćenje rešenja WiBAS™ OSDR će omogućiti kompaniji Lintasarta najveći kapacitet u industriji, konkurentnu cenu po Mbit i 1024 - QAM modulaciju koja će umanjiti godišnji iznos naknada za operativne frekvencije, smanjiti troškove iznajmljivanja lokacija i dovesti do boljeg korišćenja radio resursa.

Kompanija je izuzetno posvećena vrednostima korporativne društvene odgovornosti i aktivno doprinosi principima društveno odgovornog poslovanja putem podizanja nivoa svesti o važnosti programa i sponzorstava zaštite životne sredine.

Moja Aroma

Započnite svoje jutro uz omiljenu Grand Aroma kafu i krenite u novi dan po svom ukusu.

Za naše verne potrošače kreiran je novi poklon set sa neseserom Moja Aroma, koji prati ritam dana Aroma žene...

Kupovinom 2x200g Grand Aroma kafe u novom promo setu nalazi se poklon Moja Aroma neseser u kome ćete uvek sa sobom nositi sve što vam je potrebno da budete svoji i osvajate prepoznatljivim ukusom.

Budite svoji i uživajte u svojoj aromi!

UZ UNIQA PUTNO OSIGURANJE I OSIGURANJE DOMA ZA DINAR

Beograd, 1. jun 2016. - Kako bi predstojeći letnji odmor bio pravo uživanje, UNIQA je pripremila nove pogodnosti pri kupovini putnog osiguranja. Jedna od njih je i osiguranje stana tokom boravka na odmoru, koje će svaki klijent moći da dobije za samo 1 dinar.

Iako svi priželjkujemo bezbrižan odmor i radujemo se svakom putovanju u inostranstvu, nezgode se dešavaju onda kad se najmanje nadamo. Zato je jedino što je potrebno za odmor bez briga - polisa UNIQA putnog osiguranja!Ove sezone, sve pogodnosti vezane za sigurno putovanje, građani mogu iskoristiti od 1. juna do 30. septembra, kupovinom polisa u svim poslovnicama UNIQA osiguranja, kao i putem webshopa. Takođe, polisu građani mogu naručiti i putem UNIQA kontakt centra i ona će besplatno biti dostavljena na željenu adresu.

UNIQA osiguranje, kroz program putnog zdravstvenog osiguranja, pomaže u prevazilaženju neprijatnosti ili zdravstvenih tegoba koje se na putovanju mogu dogoditi. Potrebno je samo pozvati Centar za pomoć čiji se broj telefona nalazi na polisi osiguranja, a koji je svim korisnicima UNIQA osiguranja na raspolaganju 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji (vikendom i praznicima). Preko Centra za pomoć klijenti dobijaju sve potrebne instrukcije koje je potrebno da slede i ono što je posebno važno jeste da klijenti UNIQA osiguranja ne vrše nikakva direktna plaćanja bolnici.

UNIQA putno osiguranje obezbeđuje neophodni lekarski tretman, lekove, rendgenski i ultrazvučni pregled, medicinski prevoz i hospitalizaciju. Izvan medicinskih i zdravstvenih usluga UNIQA osiguranje je tu ukoliko nestane prtljag, zakasni avion, ali i tu da obezbedi pravnu zaštitu i pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata. Ova pravila važe za sve destinacije u Evropi i svetu.

Na primer, za 10 dana boravka u Grčkoj, potrebno je izdvojiti 1.264 dinara za individualno osiguranje, pri čemu osiguranje pokriva troškove u iznosu do 30.000 evra u slučaju bolesti ili nezgode tokom boravka u inostranstvu. UNIQA osiguranje porodicama nudi tzv. porodične pakete koji su dodatno povoljniji, pa je za dvoje odraslih i dvoje dece na ime putnog osiguranja potrebno izdvojiti 3.447,01 dinara za 10 dana boravka u Grčkoj.

Ažurnost u isplati šteta i drugo mesto po ugovorenoj premiji, kao i jednostavnost korišćenja, čine UNIQA putno osiguranje pravim izborom – tokom cele godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti agenciji New Moment, koja je od strane kompanije UNIQA osiguranje ovlašćena za odnose sa javnošću. Kontakt osoba: Maša Vučković, masa.vuckovic@newmoment.com ili na broj telefona +381 11 3222 315.

Saopštenje za javnost

Najnovija Canonova linija MAXIFY povećava poslovnu produktivnost efikasnim uređajima visokih performansi

BEOGRAD, 8. juna 2016.: Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, predstavio je najnovije dodatke liniji MAXIFY. Četiri nova višefunkcionalna uređaja (MAXIFY serije MB2150, MB2750, MB5150 i MB5450) u jedan jednofunkcijski štampač (MAXIFY iB4150) zameniće nagrađivane uređaje MAXIFY MB2050, MB2350, MB5050, MB5350 i iB4050 zbog povećanja produktivnosti i ponude efikasnosti i vrednosti kućnim i malim kancelarijama.

Poznavalac svih veština

Brzina i svestranost uređaja MAXIFY maksimalno povećava kancelarijsku efikasnost pomoću poboljšanog vremena štampe prve stranice (ISO-FPOT-MONO) od 6 sekundi te brzinama štampe na formatu A4 do 24 slika/min za crno-belu štampu te 15,5 slika/min za štampu u boji. Brzina funkcija skeniranja i kopiranja je u skladu s profesionalnim kvalitetom rezultata štampe. Posebno osmišljena dvostruko otporna mastila visoke gustine (Dual Resistant High Density, DRHD) nude štampu otpornu na označavanje sa markerima i grebanje, sa zaista crnim tekstom i grafikom u živim bojama radi povećane trajnosti.

Uz to, uređaji MAXIFY MB5150 i MB5450 donose funkcionalnost Canonovog jedno-prolaznog dvostranog skeniranja koja omogućava istovremeno skeniranje obe strane dokumenta čime se štedi dragoceno vreme kad je potrebno brzo skenirati velike količine dokumenata.

Visoka efikasnost i performanse

Najnovija ponuda štampača obuhvata modele s kapacitetom 500 listova papira kao i XL tonerima s mastilom visokog stepena iskorišćenja kojima se može štampati do 1200 crno-belih stranica (MB2150 i MB2750) ili 2500 crno-belih stranica (MB5150, MB5450 i iB4150) pre nego što se ukaže potreba za zamenom tonera. Time se smanjuje učestalost zamene tonera, a time i vreme nedostupnosti štampača, dok se povećava radna efikasnost.

Od potrošnje energije do obima štampe, novo-predstavljena linija nudi vrednost u svim aspektima. Nudi se i mogućnost beleženja aktivnosti kao što su ukupan štampani, skenirani ili faksirani obim, pa korisnici mogu da dobiju bolji uvid u to kako se uređaj koristi u njihovoj kancelariji.

Intuitivne tehnologije nude produktivnost

Štampa, kopiranje, skeniranje ili faksiranje su jednostavni uz novu liniju MAXIFY. Uređaji MB5150 i MB5450 dolaze s velikim ekranima osetljivim na dodir u boji dijagonale 8,8 cm (3,5”) i poboljšanim korisničkim interfejsima. Uz uvlakače listova velikog kapaciteta i automatski uvlakač dokumenata kapaciteta 50 listova, dvostranu štampu i podršku za celi niz veličina i vrsta papira – od običnog papira formata A4 do nalepnica, koverti, foto-papira, pa čak i kopiranja dvostranih identifikacijskih kartica – uobičajeni kancelarijski zadaci štampe su uz ove uređaje vrlo jednostavni.

Poboljšane mogućnosti povezivanja

Linija MAXIFY je savršena je za prilagodljive radne i kancelarijske prostore u kojima timovi ili više malih firmi dele štampače. Uz ugrađenu mogućnost povezivanja preko WiFi-ja i Ethernet-a, uređaji MAXIFY omogućavaju deljenje štampe među većim brojem PC-ja i bežičnih uređaja u manjoj kancelariji. Kompatibilnost s Canonovom aplikacijom PRINT omogućava korisnicima da se povežu sa štampačem preko pametnog telefona ili tableta radi ispisa i skeniranja. Dodatno poboljšane mobilne mogućnosti povezivanja putem platforme MAXIFY Cloud Link biće dostupna sa svim modelima i omogućiće korisnicima da štampaju iz servisa u oblaku kao što su Evernote, Dropbox, OneDrive, Concur i Google disk i skeniraju na njih, sve to bez potrebe za PC-jem.

Nova linija Canonovih štampača MAXIFY biće dostupna širom Evrope od jula 2016.

Glavne karakteristike

MAXIFY serija MB2150

·vreme štampanja prve stranice 6 sekundi (c/b) i ISO brzina štampe na A4 format 19 slika/min c/b i 13 slika/min u boji

·mogućnost povezivanja preko WiFi-ja

·podrška za Canonovu aplikaciju PRINT, Mopriu (Android) i Apple AirPrint

·štampa preko servisa Google Cloud

·način rada pristupne tačke (WiFi AP) – direktno povezivanje bez mreže

·DRHD pigmentna mastila: četiri pojedinačna tonera

·potpuno integrisan automatski uvlakač dokumenata od 50 stranica

·automatska dvostrana štampa i kopiranje

·dostupni XL toneri, kapacitet do 1200 c/b stranica

·podešavanja zakazanog uključivanja/isključivanja isključuju štampač van radnog vremena

·nadzor korišćenja štampača i postavljanje ograničenja

·štampa iz servisa u oblaku i skeniranje na njih pomoću platforme MAXIFY Cloud Link

MAXIFY serija MB2750 (dodatne karakteristike uz one kod uređaja MB2150)

·vreme štampe prve stranice 6 sekundi (c/b) i ISO brzina štampe na A4 format 24 slike/min c/b i 15,5 slika/min u boji

·mogućnost povezivanja preko WiFi-ja i Ethernet-a

·dve fioke za papir (ukupnog kapaciteta 500 listova papira)

·vrlo responzivan dodirni ekran u boji dijagonale 8,4 cm

MAXIFY serija MB5150

·vreme štampanja prve stranice 6 sekundi (c/b) i ISO brzina štampe na A4 format 24 slike/min c/b i 15,5 slika/min u boji

·mogućnost povezivanja preko WiFi-ja i Ethernet-a

·podrška za Canonovu aplikaciju PRINT, Mopriu (Android) i Apple AirPrint

·štampa preko servisa Google Cloud

·način rada pristupne tačke (WiFi AP) – direktno povezivanje bez mreže

·DRHD pigmentna mastila: četiri pojedinačna tonera

·potpuno integrisan jedno-prolazni dvostrani automatski uvlakač dokumenata kapaciteta 50 listova

·automatska dvostrana štampa i kopiranje

·dostupni XL toneri kapaciteta do 2500 c/b stranica

·podešavanje zakazanog uključivanja/isključivanja isključuje štampač van radnog vremena

·nadzor korišćenja štampača i postavljanje ograničenja

·štampa iz servisa u oblaku i skeniranje na njih pomoću platforme MAXIFY Cloud Link

·vrlo responzivan dodirni ekran u boji dijagonale 8,8 cm

MAXIFY serija MB5450 (dodatne značajke uz one uređaja MB5150)

·dve fioke za papir (ukupnog kapaciteta 500 listova papira)

MAXIFY iB4150

·vreme štampanja prve stranice 6 sekundi (c/b) i ISO brzina štampe na A4 format 24 slike/min c/b i 15,5 slika/min u boji

·mogućnost povezivanja preko WiFi-ja i Ethernet-a

·podrška za Canonovu aplikaciju PRINT, Mopriu (Android) i Apple AirPrint

·štampa preko servisa Google Cloud

·način rada pristupne tačke (WiFi AP) – direktno povezivanje bez mreže

·DRHD pigmentna mastila: četiri pojedinačna tonera

·automatska dvostrana štampa

·XL toneri dostupni kao jedina opcija uz kapacitet do 2.500 c/b stranica

·pdešavanje zakazanog uključivanja/isključivanja isključuje štampač van radnog vremena

·nadzor korišćenja štampača i postavljanje ograničenja

·štampa iz servisa u oblaku pomoću platforme MAXIFY Cloud Link

-###-

Kontakti za novinare:

Bojana Stanković

Account Director

PR&Digital division

Smart Vision d.o.o.

Jurija Gagarina 12b

11070 Novi Beograd

Tel: +381 11 63 00 754

Mobile: +381 64 124 1952

bojana@smartvision.rs

Katarina Vučković

Marketing Professional

Canon CEE GmbH, predstavništvo u Srbiji

Omladinskih brigada 90v

11070 Novi Beograd

Tel: +381 11 3533 488

Mobile: +381 69 1 601 038

Objave i novosti kompanije Canon CEE možete jednostavno pratiti na kompanijskom LinkedInu profilu: https://www.linkedin.com/company/canon-cee.

O Canonu Europe

Canon Europe je regionalno prodajno i marketinško odeljenje kompanije Canon Inc., koja ima predstavništva u 116 zemalja i zapošljava više od 19.000 ljudi širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (tzv. regije EMEA).

Canon je osnovan 1937. s jasnim ciljem da kupcima ponudi najkvalitetnije kamere i fotoaparate. Od tada je Canonova neumorna strast prema snazi slike proširila njegovo delovanje na brojna druga tržišta te od njega učinila svetskog predvodnika na području rešenja za rad sa foto i video-materijalima za privatne i poslovne korisnike. U ta rešenja se ubrajaju proizvodi kao što su digitalni kompaktni i SLR fotoaparati, profesionalni snimateljski objektivi, prenosni rendgenski uređaji, višefunkcijski štampači i produkcione štamparske mašine, a uz sve se te proizvode nude raznovrsne prateće usluge.

Canon mnogo ulaže u istraživanje i razvoj kako bi ponudio najbogatije i najinovativnije proizvode i usluge te ispunio kreativne potrebe svojih korisnika. Od fotografa amatera do profesionalnih štampara, Canon svakom svom korisniku omogućava ostvarivanje sopstvene strasti prema slici.

Canonova korporacijska filozofija jeste kyosei – “zajednički život i rad za opšte dobro”. U regionu EMEA Canon Europe teži održivom poslovnom razvoju, s naglaskom na smanjenju uticaja na okolinu te pružanju podrške korisnicima u ostvarenju istog cilja pomoću Canonovih proizvoda, rešenja i usluga. Canon ima globalni sertifikat ISO 14001, čime dokazuje da se pridržava standarda ekološkog upravljanja na svetskom nivou.

Dodatne informacije dostupne su na adresi www.canon-europe.com.

Canon CEE GmbH Predstavništvo Beograd

Canon CEE GmbH, predstavništvo u Republici Srbiji nalazi se u Beogradu i u vlasništvu je kompanije Canon CEE (Canon Central and East Europe). Delatnost Canonovog predstavništva je promocija Canonovih inovativnih proizvoda i rešenja, koji pojedincima i profesionalnim korisnicima omogućavaju ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva. Uloga predstavništva je i pružanje potpune podrške partnerima i distributerima, kao i savetovanje prilikom traženja novih poslovnih prilika i uvođenja novih poslovnih strategija kako bi se poslovna ulaganja što bolje iskoristila.

Dodatne informacije potražite na stranici www.canon.rs

Nagradni konkurs Grand kafe u slavu komšiluka

Jer od komšija nema bližih

Beograd, 6. jun 2016 – Komšija je neko ko ima posebnu važnost u našem životu, a komšijske veze su tradicionalne i neraskidive.

Posvećena pravim porodičnim vrednostima, i kao dobar komšija, Grand kafa već godinama neguje i poštuje tu neraskidivu sponu i obeležava Svetski dan komšija. U znak obeležavanja Dana komšija, Grand kafa je poklonila svojim potrošačima i posebno komšijsko pakovanje sa čak 20% Grand kafe Gold gratis, za što više druženja i zajedničkih trenutaka. A za najbolje komšije koje takve trenutke zabeleže, od 20. maja do 20. juna Grand kafa ogranizuje nagradni konkurs. Za najbolju komšijsku priču, video snimak i fotografiju, pripremili smo vredne nagrade - i za autore i za njihove komšije. Materijal koji dočarava negovanje komšijskih odnosa dovoljno je samo postaviti na facebook ili instagram profil uz hashtag #dankomsija ili na sajt www.dankomsija.rs. Pobednike konkursa, po mišljenju žirija, čekaju vredne nagrade u svakoj od kategorija. Za kategoriju komšijske priče laptop, za video kategoriju full HD kamera, za kategoriju slike fotoaparat. Svaki komšija naših pobednika konkursa dobija Beko aparat za brzu i jednostavnu pripremu turske kafe. Osim toga, pripremljeno je još 20 utešnih nagrada.

„Za Grand kafu je obeležavanje Dana komšija svojevrstan čin poštovanja prema komšijama, i on za nas ne pripada samo jednom danu. Najboljim komšijama nije potreban povod za druženje i uživanje u svojim malim komšijskim ritualima, a kafa je jedan od njih. Kafa sa komšijama je tradicija, jer u nama budi ono što najviše volimo, osećamo i delimo, osmeh, prijateljstvo i ljubav. Zato je komšijska kafa najopuštenija i najomiljenija, uz koju se nastaju najlepše komšijske priče koje se trudimo da ovekovečimo i nagradimo“, kaže Nina Cvetković, senior brend menadžer Grand kafe Gold.

U želji da svima pruži što više uživanja svakoga dana, da podstakne komšije da se druže i pomažu, Grand kafa Gold obeležava već četiri godine ovaj svetski praznik i trudi se da obraduje što više komšija i prijatelja. Od podele kafe komšijama i postera u zgradama koji promovišu komšijski bonton, nagradnih konkursa i komšijskih druženja, rampi za osobe sa invaliditetom i besplatne predstave na Kafi sa kneginjom koja je obišla gradove širom Srbije - sve ove aktivnosti koje Grand kafa sprovodi promovišu istinske ljudske vrednosti kao što su humanost, tolerancija, poštovanje i ljubaznost u doba u kom dominiraju brzina i manjak vremena.

Konkurs za Dan komšija je dodatni podstrek komšijama da se druže i nastave da uživaju u svojim komšijskim ritualima uz miris i ukus Grand kafe Gold. Zabeležite ove trenutke, učestvujte i vi u konkursu i osvojite vredne nagrade za Vas i Vašeg komšiju jer od komšija nema bližih.

I neka svaki dan bude Dan komšija!

Više o konkursu Grand kafe »Jer od komšije nema bližeg«pogledajte na www.dankomšija.rs

Prvo tromesečje u znaku internacionalizacije

28. april. 2016. - Atlantic Grupa je u prvom tromesečju 2016. ostvarila 154 miliona evra prihoda od prodaje, što je u nivou prihoda ostvarenih u istom periodu prošle godine. Dobit pre kamata i poreza (EBIT) manja je za 5,1 odsto, najviše zbog ulaganja vezanih uz pokretanje vlastite distribucije u Nemačkoj i Austriji kao i nepovoljnog kretanja kursa stranih valuta, i iznosi 9,3 miliona evra. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 6 miliona evra i veća je za 1,6 odsto u odnosu na prvo tromesečje 2015.

Od važnih poslovnih događanja u prva tri meseca ističe se dovršavanje priprema za širenje poslovanja u Nemačkoj i Austriji, gde je Atlantic Grupa krajem 2015. osnovala vlastite distributivne kompanije s namerom značajnijeg ulistavanja odabranog asortimana vlastitih brendova kod ključnih kupaca na ovim tržištima.

Nakon odličnih rezultata ostvarenih u prošloj godini, Atlantic Grupa nastavlja da sprovodi strategiju dalje internacionalizacije poslovanja širenjem distributivne mreže na nova tržišta. Konačni cilj ovako definisane strategije je značajno povećanje udela van regionalnih tržišta u ukupnom prihodu kompanije. Istovremeno nastavljamo s razvojem ukupnog poslovanja, otvaranjem novih specijalizovanih prodavnica Farmacia, lansiranjem novih proizvoda i razvojem portfolija, osvajanjem novih tržišta kao i nesmanjenim fokusom na razvoj distributivne mreže u regionu. U nastavku 2016. godine ćemo nastaviti s aktivnim upravljanjem rizicima i optimizacijom poslovanja kao i upravljanjem finansijskim obvezama kompanije“, komentarisao je Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic Grupe.

Gledajući strukturu prihoda od prodaje, ukupnom rastu Atlantic Grupe u prvom kvartalu 2016. godine najviše su doprineli Strateško poslovno područje Delikatesni namazi s rastom od 22,3 odsto i Strateško poslovno područje Slatko i slano s rastom od 3,2 odsto, Strateški distributivni region HoReCa s rastom od 19,8 odsto, Distributivno područje Slovenija s rastom od 7,8 odsto i Strateško distributivno područje Hrvatska s rastom od 3,8 odsto. Kafa se s 18,6 posto udela u ukupnim prihodima od prodaje ističe kao najveća pojedinačna kategorija sa 28,7 miliona evra.

Posmatrano po tržištima, najveći rast od 8,9 odsto ostvaren je na tržištu Slovenije, koja u ukupnom prihodu učestvuje sa 17 odsto, sledi tržište BiH s rastom od 8,5 odsto, koje je s udelom od 7,5 odsto četvrto po veličini tržište Atlantic Grupe, i pojedinačno najveće tržište Hrvatske s udelom od 26,6 odsto i rastom od 2,8 odsto. Vlastite robne marke Atlantic Grupe učestvuju u prodaji sa 64,8 odsto, distribucija proizvoda robnih marki principala s 20,5 odsto, apotekarski lanac Farmacia sa 7,4 odsto dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sisteme u zemlji i inostranstvu u ukupnom prihodu od prodaje učestvuju sa 7,4 odsto.

NOĆ AROME I VEČE ZA PAMĆENJE

KONCERTOM VLADA GEORGIEVA GRAND AROMA ZAHVALILA SVOJIM VERNIM POTROŠAČIMA

Pozitivna energija i odlična atmosfera ispunili su Kombank Arenu, u kojoj je 23. aprila održan fantastičan koncert Vlada Georgieva. U Noći Arome, koju je za svoje verne potrošače organizovala Grand Aroma, uživalo je više od 18.000 ljudi i zajedno sa Vladom pevalo njegove najveće hitove.

„Do sada smo na mnogo različitih načina pokazali da brinemo o našim vernim potrošačima, ali ovog puta smo želeli da im priredimo jedinstveno uživanje. Noć Arome je bio pravi izazov i vrlo smo ponosni da smo prva kompanija koja je zakupila Kombank Arenu i organizovala koncert sa takvim jedinstvenim mehanizmom, kako bi obradovala svoje potrošače i u tome uspela. Ovo je zaista bio spektakl u kome smo svi uživali“– izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe.

Koncert Noć Arome mi je posebno drag, jer je rađen na potpuno drugačiji i inovativan način na našem trźištu. Ovom prilikom želim da se zahvalim ljubiteljima moje muzike koji su se zaista potrudili kako bi prisustvovali ovom koncertu, zbog specifičnosti načina na koji su dolazili do ulaznica.", izjavio je domaći kantautor Vlado Georgiev uoči koncerta Noć Arome.

Grand Aroma kafa je za svoje verne potrošače organizovala jedinstveni program lojalnosti, koji je trajao od 17. februara do 15.aprila, u kome su potrošači sakupljali bar-kodove Grand Aroma kafe i na osnovu njih preuzimali kartu za koncert Vlada Georgieva.

Otvoreno je svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja

Belgrade Business International Case Competition 2016

U utorak, 5. aprila 2016. godine na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu otvoreno je svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, Belgrade Business International Case Competition (BBICC), na kojem učestvuje 16 timova studenata prestižnih svetskih univerziteta.

Priliku da organizuje ovakvo takmičenje Fakultet organizacionih nauka je dobio na osnovu rezultata koje su studenti beogradskog fakuteta ostvarili na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja širom sveta i zahvaljujući uspešno organizovanom BBICC takmičenju prethodne tri godine.

Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su premijer Srbije g. Aleksandar Vučić, prof. dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prorektor za nauku, inovacije i transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu, prof. dr Živoslav Tešić,predsednik Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović.

Direktorka takmičenja Vesna Damnjanović i predsednik takmičenja Lazar Đelić poželeli su dobrodošlicu učesnicima i zahvalili svima koji su prepoznali značaj tog takmičenja koje daje podršku razvoju ideja najtalentovanijih studenata. Događaju su, pored studenata takmičara, njihovih mentora i profesora Fakulteta organizacionih nauka prisustvovali partneri i prijatelji BBICC-a.

Timovi sa 16 prestižnih svetskih univerziteta će se tokom takmičenja suočiti sa dva realna poslova izazova, a svoja rešenja predstaviće žiriju koji čine menadžeri i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji.

Finale takmičenja će se održati 9. aprila 2016. godine.

Više informacija o samom događaju možete videti na stranici www.bbicc.org

Osoba za kontakt

Nataša Vladisavljević

Odnosi s javnošću

BBICC 2016

Tel. +381653202994

e-mail: natasa.vladisavljevic@bbicc.org

Novi koncept Nove bankarske vizije Asseco SEE za 2016

NAJVECI DOGAĐAJ U REGIONU O IT TEHNOLOGIJAMA I BANKARSTVU

Beograd, 06. april 2016. Mogućnosti inovativnih rešenja za bankarsku industriju, poslednji trendovi digitalnog i mobilnog bankarstva i beskontaktnog plaćanja, biće teme, sedme po redu, vodeće regionalne konferencije, Nova bankarska vizija (New Banking Vision, NBV) u organizaciji kompanije Asseco SEE. Ove godine, umesto jedne, biće organizovano šest NBV konferencija. Prva će biti organizovana 7. aprila u Zagrebu, a zatim slede konferencije u Istanbulu, Bukureštu, Ohridu, Sofiji i na jesen i u Beogradu.

“Veliko je zadovoljstvo što je Nova bankarska vizija, koju je pokrenuo Asseco SEE pre 13 godina, danas jedno od najuticajnih stručnih okupljanja, gde se svake godine rađaju nove ideje i predviđaju trendovi za budućnost”, izjavio je Dejan Smiljanić, generalni direktor Asseco SEE u Srbiji. “Stotine međunarodnih eksperata koji su bili učesnici i gosti NBV konferencija do sada, daju kompaniji Asseco SEE motivaciju da nastavi da kao prioritet u svom poslovanju i dalje znanje i stručnost postavlja na prvo mesto, a kao lideru u IT sektoru postavlja obavezu da bude inicijator ovih susreta.“

Jedna od danas najvećih regionalnih bankarskih konferencija, prvi put je organiziovana pre 13 godina i predstavlja mesto razmene informacija, znanja i iskustva o najnovijim trendovima u bankarskoj industriji.Poslednja, šesta NBV konferencija, održana je u Rovinju u 2013. godine, okupila je više od 300 ljudi iz 22 zemlje, a među njima su bili predstavnici iz više od 70 banaka.

O Asseco SEE:

Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD u Srbiji je lider u oblasti IT čija softverska rešenja pokreću čitavu domaću finansijsku industriju, od banaka, preko velikih preduzeća, do državnih institucija. Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD pod tim imenom u Srbiji posluje od 2009. godine, a njegovi stručnjaci razvijaju softver koji se primenjuje u Srbiji i 25 zemalja sveta. Sa svojih 450 zaposlenih u Srbiji,deo je Asseco South Eastern Europe grupe, regionalnog lidera u razvoju sopstvenih softverskih rešenja i usluga u regionu Jugoistočne Evrope u finansijskom sektoru, javnoj upravi, administraciju i telekomu. Od 15 najvećih banaka u Jugoistočnoj Evropi, više od 10 banaka su već Asseco SEE klijenti. Asseco SEE grupa zapošljava više od 1.300 ljudi u 12 zemalja i članica je Asseco grupe koja jemeđu najvećim ICT kompanija u Evropi.

Za dodatne informacije:

Aleksandra Aleksić, aleksic@kovacic-spaic.rs mob: +381 63 222 916

Kovačić&Spaić, agencija za komunikacioni konsaltingwww.kovacic-spaic.rsTel/fax: +381 11 2681 751 Prizrenska 13, 11000 Beograd

Stipendija za učenika sa izuzetnim akademskim potencijalom

INTERNACIONALNA ŠKOLA U BEOGRADU POZIVA UČENIKE OSMOG RAZREDA DA SE PRIJAVE ZA ISB PROGRAM STIPENDIRANJA

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) i ove godine poziva učenike osmog razreda da se prijave za program stipendiranja i steknu mogućnost sticanja međunarodno priznate IB diplome. Ovaj program stipendiranja, koji se sprovodi već četvrtu godinu, namenjen je učenicima sa izuzetnim akademskim potencijalom, koji inače ne bi bili u mogućnosti da pohađaju ISB. Rok za prijave je 22. april.

Odabir učenika se vrši na osnovu njihove izuzetne akademske sposobnosti, kao i finansijskih ograničenja njihove porodice.

„Svi mi koji smo deo ISB zajednice, nastojimo da inspirišemo i nadahnemo učenike da otkrivaju i postižu ono prema čemu su strastveni. Zato mi je veoma drago što i ove godine imamo mogućnost da jednom nadarenom učeniku srpske nacionalnosti obezbedimo finansijsku pomoć za pohađanje naše srednje škole. Ujedno, želeli smo da na taj način učinimo ISB neodvojivim delom zemlje domaćina i promovišemo sticanje znanja kao ključnog činioca života čoveka. “ izjavio je dr Robert Riš, direktor Internacionalne škole u Beogradu.

Svaki stipendista po dolasku u ISB dobija svog mentora, sa ciljem da mu/joj se olakša prelazak i uklapanje u školsku sredinu. Mentor stipendisti pruža osnovne uvodne informacije, periodično održava sastanke radi razgovora o uspesima ili poteškoćama s kojima se stipendista suočava i uz školskog pedagoga prati kako se stipendista uklopio i kako napreduje tokom cele prve godine školovanja.

Stipendija obuhvata naknadu školarine, takse za upis i naknadu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, kao i naknadu za prevoz i smeštaj za vreme izleta, putovanja ili drugih vannastavnih aktivnosti.

Kandidati koji konkurišu za stipendiju moraju da ispune sledeće uslove: da budu državljani Republike Srbije; da žive sa roditeljima ili starateljima; da imaju odličan uspeh u školi u prethodnim godinama; da se aktivno bave vannastavnim aktivnostima; da pokažu dobre rezultate na testu nivoa znanja koji sprovodi ISB i na intervjuu, uz dokaz o finansijskim ograničenjima roditelja.

O ISB

Internacionalna škola u Beogradu osnovana je 1948. godine i ima veoma bogatu istoriju, izvanredna nastavna sredstva, požrtvovane nastavnike i moderne objekte u kojima pruža obrazovanje na svetskom nivou. Danas škola ima 350 učenika, pripadnika 40 nacionalnosti, od kojih je približno 24 odsto iz Srbije. Internacionalna škola u Beogradu je član brojnih asocijacija, među kojima su Evropski savet internacionalnih škola i Asocijacija škola centralne i istočne Evrope.

Internacionalnu školu u Beogradu akreditovala je svetska organizacija „International Baccalaureate” (IB), kao i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Kao IB škola, Internacionalna škola u Beogradu svesna je značaja raznolikosti učeničke populacije, izgradnje čvrstih veza sa lokalnom zajednicom i promovisanja izuzetnih akademskih sposobnosti.

Više informacija, kao i listu neophodnih dokumenata za prijavu za program stipendiranja, možete pronaći na: www.isb.rs.

Dodatne informacije:

Aleksandra Tasić

T: +381 11 71 51 731

M: +381 62 83 99 430

E: aleksandra.tasic@pristop.rs

Održan okrugli sto o pravima potrošača

Prava potrošača izazov ili šansa za brend i kompaniju

Okrugli sto „Prava potrošača: izazov ili šansa za brend i kompaniju“ na kom su učestvovali predstavnici Ministarstva trgovine, proizvođači prehrambenih proizvoda, bele tehnike, trgovački lanci i teleoperater, kao i predstavnica udruženja potrošača održan je juče u hotelu Crowne Plaza, u organizaciji PR agencije Pristop. Na okruglom stolu pružen je bolji uvid u ulogu države u obezbeđivanju ambijenta za poštovanje prava potrošača, ali i predstavljeni dobri primeri iz domaće poslovne prakse jednih od ključnih aktera u privrednom životu Srbije.

Na otvaranju skupa, Vesna Kovač, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija podržala je ovakav vid međusobnog dijaloga tri strane imajući u vidu da je sveobuhvatna zaštita potrošača u interesu svih. „Poštovanjem prava potrošača i primenom dobrih poslovnih običaja trgovci se angažuju u fer konkurentskoj borbi na tržištu, koja vodi bolјim poslovnim rezultatima, nižim cenama i višem nivou kvaliteta roba i usluga, ali potpunija zaštita potrošača se ne ograničava samo na fer odnos između potrošača i trgovaca, već obuhvata šire informisanje potrošača, uvažavanje njihovih prigovora, kao i uspostavlјanje jasnih mehanizama za sprovođenje zaštite potrošačkih prava, u čemu klјučnu ulogu igra državna regulativa“. Naglasila je i da je nakon godinu i po dana od primene Zakona evidentno da potrošači bolje poznaju svoja prava i da su informisani o mehanizmima njihovog sprovođenja u praksi, ali i da trgovci u većoj meri poštuju prava potrošača što rezultira manjim brojem spornih situacija između potrošača i trgovaca, pa je samim tim i broj prigovora manji. Dodala je i da su danas uspešne kompanije svesne da visok stepen satisfakcije potrošača pozitivno utiče na lojalnost postojećih potrošača, kao i na povećanje broja novih potrošača, što, na trajnoj osnovi, obezbeđuje stabilnost poslovanja i dugoročni profit kompanije.

Tokom skupa panelisti Vera Vida predsednica Centra potrošača Srbije (CEPS), generalna direktorka Gorenje Beograd Stanka Pejanović, regionalni direktor za razvoj IKEA kompanije za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić, direktorka proizvodnje kompanije Carnex Tamara Penjić, Dejan Ognjanović direktor funkcije za brigu o korisnicima Direkcije za privatne korisnike u Telekomu Srbija, kao i direktora sektora za BI i CRM u Mercator S Marijana Kristić naglasili su da ni jedno preduzeće u Srbiji ne može računati na dugoročni uspeh ukoliko u punoj meri ne poštuje prava potrošača i ne neguje partnerski odnos sa njima.

Koliko god je važno kupcima prodati neki proizvod ili uslugu, još je važnije da se potrošačima kroz dobru servisnu mrežu i postprodajne procese pruži sva neophodna pomoć, da bi oni bili zadovoljni, konstatovali su učesnici okruglog stola. Oni su istakli i da se u njihovim kompanijama permanentno prati stepen zadovoljstva klijenata, jer je to jedini ispravni način da se, posebno u uslovima fiskalne konsolidacije, dok traju mere štednje, poveća proizvodnja i udeo na tržištu i obezbedi održiv razvoj. Ukazano je i da bez zadovoljnih potrošača, domaće kompanije neće moći da računaju na bolje poslovne rezultate. Poštovanja osnovnih prava potrošača nije obaveza, već i odgovornost kompanija i način za izdvajanje od konkurencije i to je ono što razlikuje dobre od loših kompanija.

Istovremeno, učesnici okruglog stola izneli su i brojne primere dobre prakse, koji su nedvosmisleno pokazali da briga za potrošača i maksimalna zaštita njihovih prava na kraju rezultiraju većom prodajom i boljim finansijskim rezultatima. Dobra servisna usluga nakon prodaje nije trošak, već investicija, koja se isplati, jer doprinosi i jačanju brenda, složili su se učesnici okruglog stola.

Vera Vida se posebno osvrnula na ulogu udruženja potrošača koja treba da ukazuju na loše ponašanje na tržištu i koje treba da ruše lažne pozicije onih trgovaca koji zloupotrebljavaju poverenje potrošača. „U isto vreme udruženja potrošača doprinose jačanju pozicije onih trgovaca koji poštuju potrošače i sa konkurencijom se bore na fer način. Ogroman doprinosi uloguudruženjaimaju upravo u procesu post kupovine, odnosno reklamacije, a daju ga na osnovu posredovanja između potrošača i trgovaca u rešavanju potrošačkih prijava, gde se udruženja potrošača pojavljuju kao filter između potrošača i trgovaca, dodala je Vera Vida, predsednica Centra za zaštitu potrošača.

Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj u kompaniji IKEA za jugositočnu Evropu istakao je na održanom skupu da: “Globalna praksa odnosa sa kupcima kompanije IKEA počiva na tri osnovna elementa: transparentnosti, fer i iskrenom odnosu sa potrošačima i posvećenosti obezbeđivanju što većeg stepena zaštite potrošača. Procedure se na svakom novom tržištu uspostavljaju kroz 2 etape: usklađivanjem sa lokalnim zakonodavstvom i saradnjom sa relevantnim institucijama i organizacijama civilnog društva koje se bave zaštitom potrošača, kako bi se obezbedio što veći stepen zaštite i izašlo u susret očekivanjima potrošača. Tokom godina smo razvili različite uspešne procedure, a primeri iz prakse na koje smo naročito ponosni su, između ostalog: efikasna procedura povrata proizvoda, velikodušni garantni rokovi i aktivno učešće kompanije u edukaciji potrošača o njihovim pravima.“

“Uprkos padu prodaje koji je mesna industrija u celosti zabeležila u protekloj godini, Carnex je u 2015. stalnim praćenjem tržišta, investicijama u inovacije i proizvodnju ostvario rast učešća na tržištu Srbije. Pored uspeha koji u ovoj godini nastojimo da uvećamo, briga o potrošačima ostaje prioritet kompanije Carnex. Nju postižemo stalnim ulaganjem u kvalitet i strogom kontrolom svih polaznih materijala i proizvodnog procesa. U ovom trenutku uspevamo da zadovoljimo oko 90% potreba za svinjskim mesom iz sopstvene proizvodnje, sa naših farmi. Imamo implementirane i ispunjavamo najviše standarde kada je reč o kvalitetu i bezbednosti hrane, a među kojima su sertifikovani ISO, HACCP, IFS i BRC standard. Rezultat našeg truda jeste liderska pozicija na tržištu i u smislu količina i vrednosti prodaje, kao i poverenje koje nam naši potrošači ukazuju već 58 godina,” izjavila je Tamara Penjić, direktorka proizvodnje kompanije Carnex.

Marijana Kristić, direktorka sektora BI i CRM kompanije Mercator-S istakla je tim povodom: „Poštovanje prava potrošača je premisa u industriji usluga, što uključuje i maloprodaju. Svaka kompanija koja razmišlja o dugoročnom opstanku i razvoju na tržištu ovo ne dovodi u pitanje. Ono o čemu mi u kompaniji Mercator - S vodimo računa podjednako snažno, jesu potrebe potrošača, prava potrošača reguliše Zakon, ali konkurentsku prednost imaju one kompanije koje na najbolji i najbrži način prepoznaju i odgovore na potrebe potrošača. U Mercatoru imamo stalno otvoreno više kanala komunikacije sa potrošačima, tako da svako iskustvo sa našom uslugom, proizvodima ili bilo kom vidu iskustva kupaca, redovno razmenjujemo. Otvorenost i transparentnost komunikacije sa svojim kupcima, brzo i adekvatno reagovanje na njihove upite, važni su uslovi zadovoljstva i lojalnosti kupaca.“

Dejan Ognjanović direktor funkcije za brigu o korisnicima Direkcije za privatne korisnike u Telekomu Srbija naglasio je: „Naša grana industrije je vrlo dinamična i preživljavaju samo oni koji stalno investiraju kako u tehnologiju, tako i u povećanje zadovoljstva korisnika i poštovanje njihovih prava. Glavni cilj i strategija naše kompanije je orjentacija ka korisnicima. Trudimo se da budemo što transparentniji i pristupačniji po svim kanalima, preko: modernih poslovnica, agenata kontakt centra, govornog automata (Voice portala), elektronske pošte, pisama, SMS-a, interaktivnog web portala, društvenih mreža, a uskoro i mobilne aplikacije i CHAT kanala. Većina korisnika je prepoznala našu orjentaciju koja uvažava njihove potrebe i navike, što je rezultiralo povećanjem broja korisnika i rastom njihove lojalnosti. Trudićemo se da njihovo poverenje još više opravdamo u vremenu koje je ispred nas.“

„Napredna tehnologija i funkcionalnost, pod ruku sa vrhunskim dizajnom, doprineli su pozicioniranju Gorenja kao vodećeg brenda bele tehnike i malih kućnih aparata u Srbiji. Poslovno opredeljenje kompanije je i sveobuhvatno sprovođenje brige o potrošačima, što se odražava pre svega kroz najveću i najsavremeniju servisnu mrežu, koja već 60 godina brzo i kvalitetno reaguje na potrebe korisnika. Uvereni smo da je uvažavanje prava potrošača bitan element za građenje dugoročnih odnosa sa kupcima, zato je edukacija korisnika neizostavni deo naše postprodajne usluge. Kroz svoju servisnu mreži i CPU centar, smo stalno u komunikaciji sa svojim kupcima i korisnicima, prateći na taj način njihove navike i trendove i poštujući njihove potrebe, izjavila je Stanka Pejanović, direktorka Gorenje Beograd.

U skoro dva sata izlaganja, panelisti su izneli mnogobrojne prakse dobrih primera poštovanja prava potrošača, ukazavši da je vrlo važno nastaviti sa kontinuiranom edukacijom i potrošača i kompanija u tom segmentu uz ukazavanje i na pojedinačne primere zloupotrebe zakona.

UNIQA premijere na BG Car Show-u

Osiguranje guma, kasko osiguranje motora na električni pogon i mercedes iz Titove autočete kao ekskluzive UNIQA osiguranja na predstojećem BG Car Show-u

Automobili za svakog vlasnika pored materijalnog imaju i emotivnu vrednost. Česti su čuvari dragocenih uspomena, ali i mesta gde počinje i završava se svako naše putovanje i porodično druženje. A brigu o važnim stvarima treba započeti osiguranjem! Upravo zato, na Bg Car Show-u, UNIQA osiguranje obezbeđuje specijalne popuste i promocije.

Ove godine, kompanija UNIQA pripremila je tri specijalne premijere za BG Car Show. Po prvi put u Srbiji, u saradnji sa Porsche lizingom i Porsche Mobility-jem, biće predstavljeno osiguranje guma. Ovaj proizvod biće dostupan od početka aprila. Kao druga premijera ističe se osiguranje motora na električni pogon MOTOGRINI, dok će „treća sreća“ biti Titov automobil, kabriolet Mecedes Benz Adenaler, koji nikada do sada nije bio izlagan i koji je naručen specijalno za posetu indijskog predsednika Nehrua Beogradu 1955. godine.

„Ako pomislite na mesto gde se sakupljaju svi istinski ljubitelji četvorotočkaša, bili oni muškarci ili žene, stariji ili mlađi, profesionalci ili samo zaljubljenici u automobile - to je svakako BG Car Show. Kompanija UNIQA, kao jedan od vernih partnera, kako sajma tako i automobila, obezbedila je popuste na Kasko osiguranje jer ljubav prema automobilu – započinje upravo osiguranjem! Kada se zbroje svi naši sajamski popusti, klijenti mogu da računaju na ukupne popuste i do 50%. Aktuelan je i poseban popust od 10% za vozače starije od 35 godina, dok je pomoć na putu uključna u cenu kasko osiguranja. Ukoliko se osiguranje zaključi na period duži od 2 godine odobravamo dodatnih 10% popusta. Ne treba zaboraviti ni da je UNIQA u 2014. godini, kao i u par prethodnih godina, bila najažurnija u isplati šteta na vozilima, Kao znak lojalnosti prema našim klijentima, ukoliko u toku godine bude prijavljena i treća šteta na vozilu, doplaćuje se samo 20% na cenu osiguranja, po čemu smo veoma konkurentni na tržištu.

Ove godine obezbedili smo i tri ekskluzivne premijere, pa zato pozivam sve ljubitelje autmobila da posete sajam i UNIQA štand i iskoriste sve pogodnosti koje smo im pripremili“, rekla je Sonja Marić, direktor Sektora za marketing i PR kompanije UNIQA.

Osiguranje guma se zaključuje isključivo uz kasko osiguranje i pokriva oštećenje gume ekserima, ivičnjacima, staklom i slično. Ukoliko se klijent odluči za servisiranje, osiguranje pokriva trošak u iznosu do 25 evra, dok trošak zamene guma osiguranje pokriva u celosti. Osiguranik na raspolaganju ima ukupan iznos od 1.000 evra godišnje, odnosno 300 evra po jednom štetnom događaju.

Druga premijera je KASKO osiguranje motora na električni pogon MOTOGRINI koji prelaze do 100 km s jednim električnim punjenjem. Prilikom kupovine ovih praktičnih motora, u kompaniji MOTOGRINI, vlasnik može da završi sve neophodne obaveze (obavezno i kasko osiguranje) na jednom mestu.

„Drago nam je da smo pronašli adekvatnog partnera u UNIQA osiguranju, koji je prepoznao trenutak u kojem živimo i potrebu da menjamo ambijent u kome delujemo - i kao ljudi i kao profesionalci. Kasko osiguranje koje nudi UNIQA za Motogrini skutere je potpuno ekskluzivno i pojavljuje se kao sasvim novi proizvod na našem tržištu. Ekskluzivnost ovakve ponude potvrđuje specifičnu poslovnu orijentaciju i visoke strateške standarde obe kompanije - i UNIQA osiguranja i Motogrini Gruppo. Zahvaljujući toj posvećenosti, svi koji budu vozili Motogrini skutere biće zadovoljniji,“ rekao je Sveta Simić, vlasnik Motogrinija.

UNIQA je spemila i posebnu poslasticu za sve ljubitelje četvorotočkaša. Mercedes Benz Adenaler iz Titove specijalne autočete proizveden je 1955. godine i do sada nigde nije izlagan.

U ovom kabrioletu, boje trule višnje i registarcije INDIA 1, koji će biti izložen na štandu UNIQA osiguranja tokom trajanja BG Car Show-a, provozao se Nehru prilikom posete Beogradu. Zanimljiva je činjenica da ukupno u svetu postoji samo 51 primerak ovog automobila.

“Srpski Savez za Istorijska Vozila (SSIV) je predstavnik FIVA organizacije za Srbiju i ove godine obeležava dva jubileja - 50 godina od osnivanja svetske organizacije FIVA i 40 godina od osnivanja prvog kluba za istorijske automobile u Srbiji. Titov automobil koji predstavljamo nalazi se u postavci Muzeja automobila Beograd, a zahvaljujući UNIQA osiguranju biće ponovo prikazan javnosti posle mnogo godina. Mi već nekoliko godina veoma uspešno sarađujemo sa kompanijom UNIQA kada je osiguranje automobila u pitanju, jer automobili predstavljaju kulturnu tekovinu i odraz vremena u kojem su pravljeni, a zadatak Srpskog saveza za istorijska vozila je upravo taj da bude čuvar kulturne baštine,“ rekao je Dalibor Ružić, predsednik Srpskog saveza za istorijska vozila.

NOĆ AROME | Karata za koncert neće biti u slobodnoj prodaji

Karte za NOĆ AROME i koncert Vlade Georgieva se ne mogu naći u slobodnoj prodaji, već vas kafa sa prijateljicama vodi do koncerta – naglasila je Marija Gičić, senior brend menadžerka Grand Aroma kafe.

Prepoznatljiv ukus arome postaje još slađi i potrošačima donosi kartu za koncert, kao nagradu za vernost.

U programu lojalnosti, koji traje od 17. februara do 15. aprila, odnosno do trenutka kada se sve karte podele, učestvuju sva pakovanja Grand Aroma kafe. Sve što treba da uradite je da sakupite bar-kodove sa 1.5kg Grand Aroma kafe, zalepite ih na liflet i odete u WinWin po svoju kartu.

Vidimo se 23. aprila 2016. u 20h u Kombank Areni!

Više informacija na www.grandkafa.com.

SUPERSET za SBB i Telenor korisnike

Mobilna i fiksna telefonija, digitalna televizija, mobilni i kućni internet na jednom mestu

Kompanije Telenor i SBB predstavile su SUPERSET - ponudu zajedničkih pogodnosti za korisnike mobilne i fiksne telefonije, digitalne televizije, mobilnog i kućnog interneta. Korisnici SUPERSET ponude dobijaju 50% više saobraćaja na Telenor broju, 10 Mb/s brži kablovski internet i dodatne HD TV kanale, u okviru SBB-a.

„Digitalizacija se dešava svuda i Srbija nije izuzetak. Upravo partnerstvo SBB-a i Telenora predstavlja odgovor na potrebe korisnika da uvek i na svakom mestu budu povezani. Kvalitet naše mreže im to već omogućava, a sada smo otišli i korak dalje i želimo da pružimo korisnicima još više pogodnosti koje mogu ostvariti na jednostavan način, bez odlaska na prodajna mesta, putem aplikacije na svojim mobilnim telefonima,“ rekla je Ingeborg Ofsthus, generalna direktorka Telenora Srbije.

„Saradnja Telenora i SBB-a je rezultat brige o korisnicima i njihovim potrebama. Želja nam je da kreiramo objedinjenu telekomunikacionu ponudu koja će kvalitetno odgovoriti na rastuće zahteve korisnika, ali i tržišta na kome poslujemo” – istakao je Goran Vasić, generalni i tehnički direktor SBB-a i dodao: „Odlučni smo u nameri da budemo kompanija koja ide u korak sa svetskim trendovima, što potvrđuju sadržaji i servisi koje kreiramo, ali i SUPERSET ponuda koju predstavljamo.“

Pored navedenih pogodnosti, korisnici obe kompanije na raspolaganju imaju po 1000 minuta besplatnog saobraćaja za pozive između SBB fiksnog i Telenor mobilnog broja, u oba smera.

Počevši od 7. marta, SUPERSET mogu da aktiviraju svi privatni korisnici, koji imaju odgovarajući Telenor postpejd paket i SBB digitalni paket, bez dodatnih troškova i sklapanja nove ugovorne obaveze. U istim pogodnostima ponude mogu uživati i svi novi korisnici SBB i Telenor referentnih paketa. Pritom, korisnici mogu da kombinuju bilo koji od Telenor i SBB paketa koji su deo SUPERSET ponude.

Telenor i SBB SUPERSET ponudu korisnici mogu aktivirati preko Moj Telenoraplikacije, Portala Moj Telenor, Portala MOJ SBB, dolaskom na Telenor prodajno mesto ili dolaskom na SBB prodajno mesto.

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima više od 200 miliona korisnika na 13 tržišta. Telenor je najveći pojedinačni investitor u Srbiji sa početnim ulaganjem od 1,5 milijarde evra. Sa 3,1 miliona korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija. Ova kompanija ima 119 prodavnica u 84 grada i oko 1.000 zaposlenih

SBB je vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije u Srbiji. U pružanju digitalnog signala svojim korisnicima SBB ima decenijsko iskustvo. Zahvaljujući pružanju najvećih brzina protoka podataka, SBB je lider u oblasti širokopojasnog interneta, a konstantno radi i na razvijanju besplatnih WiFi zona za svoje korisnike, u zemlji i inostranstvu. Digitalna fiksna telefonija puštena je u rad oktobra 2012. godine, a kompanija je drugi po redu operator fiksne telefonije u Srbiji. Deo je regionalne United Grupe koja posluje u šest zemalja bivše Jugoslavije, a koja je u većinskom vlasništvu KKR-a, vodeće globalne investicione kompanije.

Kontakti za medije:

Ivana Hatežić, specijalista za komunikacije, 063 430 335, ivana.hatezic@telenor.rs

Jovana Naumovski, account director, Fusion communications, 062 290 114, jovana.naumovski@fusioncommunications.rs

Zoran Slavujac, Senior Account Executive, PR agencija SBB-a - Olaf&McAteer,

064 64 111 31, zoran.slavujac@olafmcateer.rs

UNIQA UZ FONDACIJU NATAŠE KOVAČEVIĆ

Kompanija UNIQA zaključila je saradnju sa Fondacijom Nataše Kovačević kojoj će pružati podršku pri ostvarivanju ciljeva Fondacije

Kompanija UNIQA već dugi niz godina ulaže u sport u Srbiji i pomaže pri realizaciji sportskih manifestacija i razvoju sportista. Upravo tako nastavlja i u 2016. godini pružanjem podrške pri ostvarivanju ciljeva Fondacije naše poznate košarkašice Nataše Kovačević.

Fondacija i UNIQA neguju iste vrednosti kao što su upornost, pozitivan odnos prema životu, sportski duh, odlučnost, jaka volja, hrabrost... Upravo zato, uz sinergiju svojih snaga, Fondacija i UNIQA zajedno će se fokusirati na podsticanje mladih da se bave sportom i da se kroz sport uče pravim životnim vrednostima. Posebno će se obratiti pažnja na edukaciju i inspirisanje mladih ljudi da brinu o svojoj budućnosti i da shvate važnost osiguranja još u ranom dobu.

“Poznato je da veliki deo društveno odgovornog poslovanja UNIQA osiguranja upravo vezan za saradnju sa uspešnim sportistima, ali pre svega velikim ljudima koji svojim ponašanjem daju pravi primer okolini. Želimo zajednički da podstaknemo mlade ljude da brinu o svojoj budućnosti kroz odgovorno ponašanje, a jedan od načina je i ulaganje u osiguranje. Nadamo se da će i drugi prepoznati ove vrednosti i podržati ciljeve Natašine Fondacije. Svesni smo da je ulaganje u sport zapravo ulaganje u zdravo i bezbedno odrastanje naše dece. Bavljenje sportom je najbolji način da mladi ljudi nauče važnost upornosti, hrabrosti, posvećenosti i odgovornog ponašanja, ali i mnogih drugih vrednosti koje će im biti od velikog značaja tokom celog života”, rekla je Sonja Marić, direktor sektora za marketing i PR kompanije UNIQA.

Fondacija i UNIQA daće podršku i mladim sportskim talentima, ne samo u sportskom razvoju već i u školovanju, a poseban akcenat biće stavljen i na promociju ženskog sporta.

„Odmalena sam se zaljubila u košarku. Sa devetnaest godina bila sam ponosni član svih mlađih selekcija nacionalnog tima Srbije i trebalo je da igram svoju prvu evroligašku sezonu. Nisam ni slutila da život ima druge planove za mene. Nakon nesreće koju sam preživela otkrila sam da uprkos svim teškoćama moja snaga je tamo gde je i uvek bila, u podršci ljudi koji stoje uz mene. Shvatila sam da je sve ostalo isto samo su se neka pravila igre zvane život promenila, i postavila sam pred sebe novi cilj a to je da pokušam da pružim pomoć mladim ljudima u vremenima njihovih izazova. Nadam se da ću uz pomoć UNIQA osiguranja uspeti da, još jedanput, nadmašim sva očekivanja i da ćemo uspeti da dokažemo da smo jaki samo onda kada smo ujedinjeni“, rekla je Nataša Kovačević.

Fondacija Nataše Kovačević osnovana je 2014. godine i teži da bude ruka pomoći i podrške u vremenu izazova. Zajedničkim snagama, Fondacija i UNIQA osiguranje zalagaće se za ostvarenje upravo toga – jačanja svesti mladih ljudi da preduzmu aktivnu ulogu u svom životu, da budu proaktivni, da misle na svoju budućnost i da na vreme obezbede svoju finansijsku stabilnost.

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

ODRŽAN FORUM KOMUNIKACIONIH LIDERA – IZAZOV 2016

Beograd, 03. mart 2016. – U prisustvu više od 200 stručnjaka iz oblasti marketinga i komunikacija, iz više od 65 agencija i 58 kompanija iz celog regiona, uspešno je održan drugi regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2016, u organizaciji portala Marketing mreža. Kroz interaktivan sadržaj, učesnici su imali prilike da definišu najveće izazove sa kojima će se struka suočiti u ovoj godini.

„Izuzetno smo zadovoljni što je drugi po redu forum IZAZOV 2016 naišao na ovakav odziv stručnjaka, što samo potvrđuje koliko nam je razvoj i unapređenje struke i stanja na tržištu svima važno. Često govorimo o izazovima koji nas očekuju u industriji komunikacija i marketinga, a na forumu smo imali prilike da zajedno diskutujemo o tendencijama i načinima da se izazovi uspešno prevaziđu", istakla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i rednica portala Marketing mreža.

Moderator panela "Šta je u trendu, a šta ne, pitali smo mašinu, ona zna sve!" i kreativni direktor agencije Leo Burnett, Anja Radulović istakla je tokom panela da će advertajzing industriju u 2016. godini obeležiti pet ključnih trendova - branded content, mobilni marketing, realtime marketing, trend "povratka kući, porodici i vrednostima", kao i integracija tradicionalnog i digitalnog marketinga. „Agencije i klijenti moraće da se transformišu i prilagode izazovima koje donosi digitalno-tehnološka revolucija. Približavanje današnjem kupcu zahteva nove strategije i taktike, relevantnije poruke, nove alate i kanale u potpuno novom vremenskom okviru”, zaključili su panelisti.

Tokom regionalnog panela u kome su učestvovali predstavnici šest država iz regiona (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora) zaključeno je da se suočavamo sa značajnim promenama u konzumaciji medija, što stavlja pred celu industriju u regionu zadatak da se puno brže prilagodi, odnosno da aktivno podstiče razvoj digitalnih kanala komunikacije kroz unapređivanje istraživanja, servisa, kvaliteta i raznovrsnosti sadržaja.

Učesnici panela na temu "Kvaka 22 – strategija ili/i ideja" složili su se da pitanje važnosti strategije zapravo više nije pitanje, da je ‘kreativa bez strategije samo improvizacija’, ali i da danas nema prostora za improvizaciju. "Međutim, ono što jeste pitanje danas je poštovanje strateškog planiranja kao usluge u advertajzingu. Šta to tačno znači? Insistiranje na konzistentnoj komunikaciji brendova, koja podrazumeva promišljeno i jednoumno utiranje puta brendu, a napuštanje taktičkog pristupa kao opšteg manira. Ovakav stav podrazumeva veće angažovanje naše advertajzing zajednice prvenstveno kroz jasno strukturisanje strategije kao usluge, odnosno proizvoda, razvoj kadrova, ali istovremeno i podršku klijenata koji i formalno (ne deklarativno), priznaju uslugu strateškog planiranja", rekla je Katarina Pribićević, moderator panela i Strategic Planning Director u agenciji McCann Beograd.

Poseban segment foruma bio je posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstavile su kompanije: IKEA Srbija, LOREAL Adria-Balkan, Vojvođanska banka, Vip Mobile, Delta Holding, Eurobank, UNIQA osiguranje, Societe Generale banka, Infostud, Ušće Shopping Centar, Microsoft Srbija i mnoge druge.

Ove godine na forumu IZAZOV 2016 imali smo prilike da ugostimo i predstavnike najvećih regionalnih kompanija Agrokor i Franck, kao i najvećeg globalne kompanije Google. Pored toga, bilo je predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje su zajedno realizovali Marketing mreža i istraživačka agencija MASMI, a prvi put na jednom ovakvom događaju bio je organizovan i kreativan teambuilding na temu odnosa kompanije i agencije.

Forum IZAZOV 2016 podržale su agencije Pioniri Communications, Ovation BBDO, Headline, M2Communications, MASMI Beograd, BeoExpo System, TAG Media, Homepage i DPC Group. Kompanija HEINEKEN Srbija ovogodišnji je prijatelj foruma.

Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

O MARKETING MREŽI:

Marketing mreža www.marketingmreza.rs je interaktivan portal koji ima za cilj umrežavanje i poslovno povezivanje svih učesnika na tržištu marketinških komunikacija. Ideja portala je da oglašivači u svakom trenutku imaju uvid u kvalitet rada budućih poslovnih partnera, agencije pronađu potencijalne klijente, dizajneri i kreativci dobiju zanimljive i inovativne ideje, a mediji uspostave što bolju komunikaciju i saradnju sa oglašivačima i agencijama u cilju bolje prodaje medijskog prostora. Portal organizuje i nekoliko velikih stručnih skupova, a između ostalih i prvi nacionalni festival integrisanih komunikacija – KAKTUS.

Za dodatne informacije o prvom regionalnom forumu komunikacionih lidera – IZAZOV 2016, kontaktirajte Ivanu Parčetić Mitić na mejl ivana@marketingmreza.rs ili telefon 060/4822200.

Prisustvuj jubilarnom, desetom Case Study Show-u

Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd deseti put zaredom organizuje projekat „Case Study Show“, koji će se održati na Fakultetu organizacionih nauka i u Narodnoj banci Srbije u periodu od 10. do 12. marta.

Case Study Show je manifestacija takmičarskog karaktera koja pruža idealnu priliku svim mladim, ambicioznim i motivisanim studentima da zakorače u svet realnog poslovanja i svoje znanje primene u praksi. Projekat pruža priliku studentima, svih fakulteta Univerziteta u Beogradu, da steknu praktična iskustva rešavanjem realnih poslovnih problema kompanija učesnica.

Studenti svih fakulteta mogu 10. i 11. marta posetiti Fakultet organizacionih nauka, gde će se održati Company Fair, mini “sajam zapošljavanja”, koji studentima pruža mogućnost da razgovaraju sa predstavnicima kompanija učesnica i ostave svoju biografiju radi mogućnosti poseta kompaniji, razgovora za posao ili potencijalnog zaposlenja.

Prva dva dana projekta održaće se na Fakultetu organizacionih nauka i rezervisana su za prezentacije Business Case-a, gde će takmičari, podeljeni u timove, prezentovati svoje rešenje prethodno zadatih studija slučaja od strane zlatnih partnera – Air Serbia, Mercator, Devana Technologies, Japan Tobacco International, Roche, Coca–Cola Hellenic i Mozzart, na srpskom i engleskom jeziku. Svoje rešenje prezentuju u prisustvu predstavnika kompanija, medija i ostalih studenata. Najbolje i najinovativnije timove očekuju vredne nagrade.

Paralelno sa Business Case-om, održaće se i Case Room, kroz koji će učesnici biti u prilici da na kreativan način reše kraći poslovni problem iz prakse srebrnih partnera - Opel Srbija, Delhaize Serbia i Telekom Srbija, kao i svih zlatnih partnera. Učesnici u timovima od po tri člana imaju dva sata na raspolaganju za rešavanje mini studije slučaja, a nakon toga prezentuju svoja rešenja predstavnicima kompanija.

Treći dan projekta, održaće se u Narodnoj banci Srbije i biće namenjen za Speed Dating, koji pruža priliku svim zainteresovanim studentima da se kroz formu kratkih intervjua, predstave vodećim kompanijama na domaćem tržištu. Pored zlatnih i srebrnih partnera, učesnici će biti u prilici da se predstave i bronzanim partnerima - EY, Opticus, TeleSign.

Projekat okuplja oko sebe mlade ljude različitih veština i interesovanja, koji su spremni da zajedničkim snagama u timskom radu dođu do najboljeg rešenja.

Za više informacija možete posetiti zvaničan sajt www.estiem.org.rs ili nas kontaktirati putem mail-a jelena.milovic@estiem.org.

GRAND AROMA KAFA NAGRAĐUJE SVOJE VERNE POTROŠAČE NOĆ AROME – 23.04.2016.

KONCERT VLADE GEORGIEVA U KOMBANK ARENI

Grand Aroma kafa je za svoje verne potrošače organizovala jedinstveni program lojalnosti, koji ih vodi pravo na NOĆ AROME i koncert Vlade Georgieva, 23. aprila 2016. u 20h u Kombank Areni!

„Kao i prijateljstvo, odnos sa potrošačima treba negovati, osluškivati njihove želje i potrebe i pratiti ih u trenucima koji su im važni. Zato smo odlučili da našim potrošačima priredimo posebno iznenađenje, NOĆ AROME. Grand kafa, sa brendom Grand Aroma, je prva kompanija koja je zakupila Kombank Arenu kako bi obradovala svoje potrošače i omogućila im da uživaju u muzici jednog od najpopularnijih pevača sa ovih prostora. Očekujemo da će to biti nezaboravno veče... za sve nas“– izjavila je Marija Gičić, senior brend menadžerka Grand Aroma kafe.

Prepoznatljiv ukus Grand Arome postaje još slađi. Potrebno je samo sakupiti bar-kodove sa 1.5kg Grand Aroma kafe, zalepiti ih na liflet i otići u WinWin po svoju kartu.

U programu lojalnosti, koji traje od 17. februara do 15. aprila, odnosno do trenutka kada se sve karte podele, učestvuju sva pakovanja Grand Aroma kafe, a maksimalan broj karata po učesniku je 5.

Karte se ne mogu naći u slobodnoj prodaji, zato ne čekajte, već pozovite prijateljicu na kafu.

Šoljica Arome je jedini put koji vodi na NOĆ AROME!

Više informacija na www.grandkafa.com.

Project Management Championship

Svetska organizacija za upravljanje projektima- IPMA u saradnji sa Fakultetom organizionih nauka, organizuje projekat pod nazivom Project Management Championship, koji će se u Srbiji realizovati po drugi put u februaru 2016. godine.

Project Management Championship je studentsko nacionalno takmičenje u upravljanju projektima i bazira se na kompetencijama u upravljanju projektima. Sastoji se od dva odvojena dela- kvalifikacione runde ifinala. Kvalifikaciona runda će biti održana 21. Februara u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, a podrazumeva test od 100 pitanja koji tim studenata rešava na računaru. Prvoplasiranih 6 timova, na osnovu rezultata web testa, nastavljaju takmičenje u finalu, 28. februara, gde će rešavati realan poslovni problem u formi projektnog plana.

Pobednički tim nacionalnog takmičenja dobija mogućnost da predstavlja Srbiju na Svetskom takmičenju u upravljanju projektima u Rigi, Letoniji. Takođe, pobedničkom timu će biti omogućene pripreme za svetsko takmičenje, mentorska podrška, kao i učešće na najvećem događaju iz oblasti projektnog menadžmenta u Baltiku- Baltic PM Days 2016.

Sponzor ovogodišnjeg takmičenja u projektnom menadžementu je tržišni lider i kompanija sa dugogodišnjom tradicijom, Koncern Bambi A.D., koja je brojnim priznanjima i nagradama potvrdila svoj ugled, naročito u pogledu odgovornosti prema društvu i okrenutosti ka pružanju podrške mladim ljudima i njihovom razvoju.

Na takmičenju će učestvovati timovi od maksimalno 4 člana, sa svih fakulteta u Srbiji na kojima postoji bar jedan predmet iz oblasti upravljanja projektima.

Više informacija o projektu možete naći na sledećem linku:

http://www.become.pm/projectmanagementchampionships/

IZAZOV 2016 – REGIONALNI FORUM KOMUNIKACIONIH LIDERA

TRENDOVI, BRENDOVI I IZAZOVI...

Beograd, 8. februar 2016. - Content marketing, personalizacija sadržaja, online komunikacija, mobilni i video marketng – trendovi su koji su obeležili proteklu godinu u Srbiji i regionu, rezultat je poslednjeg istraživanja koje je, u saradnji sa agencijom MASMI, sproveo portal Marketing mreža. Iako je tek početak godine, na prvi pogled, bar u našem regionu, čini se da u 2016. neće doći do većih promena, već će se, pre svega, raditi na jačanju trendova koji su već začeti ili prisutni na tržištu.

O ključnim trendovima u struci za 2016. godinu biće više reči na drugom regionalnom forumu komunikacionih lidera – IZAZOV 2016, koji će biti održan 2. i 3. marta u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstaviće i kompanije: IKEA Srbija, LOREAL Adria-Balkan, Vojvođanska banka, Vip Mobile, Delta Holding, Eurobank, UNIQA osiguranje, Societe Generale banka, Infostud, Ušće Shopping Centar, Microsoft Srbija i mnoge druge.

Stavove o kretanju, novim trendovima i izazovima struke istakli su stručnjaci za komunikacije kompanija koje posluju u Srbiji.

Željka Ćirić Jakovljević, rukovodilac korporativnih komunikacija u Eurobank, smatra da će najveći izazovi struke u predstojećoj godini biti razvoj integrisanih komunikacija, s akcentom na digitalnim kanalima komunikacije i razvoju kreativnih rešenja. "Pored brend komunikacija usredsređenih na promociju i pozicioniranje proizvoda, potrebno je da se radi na digitalizaciji proizvoda i usluga kako bi se olakšala svakodnevnica klijentima. Da bi se održale u takvom, promenljivom okruženju, sve kompanije moraju da reaguju brzo i da prate trendove."

Prema rečima Tatjane Vidaković iz sektora odnosa s javnošću kompanije Infostud, tektonske promene koje je donela digitalna revolucija, ali i one u sferi globalne ekonomije nametnule su nužnost da se struka menja i integriše nove alate i tehnologije, uz stalnu edukaciju i ciljnih javnosti i komunikacijskih stručnjaka o koristima koje oni donose. Kako kaže, ovo će biti godina kreiranja visoko personalizovanog sadržaja, testiranja novih opcija na društvenim mrežama, jačeg korišćenja Big data, ali i godina u kojoj će još veći akcenat biti na prenosivim uređajima.

Milena Mićanović, šef Kabineta izvršnog odbora Vojvođanske banke kaže da je jedan od najvećih izazova ostati prepoznatljiv, originalan i pouzdan za svog klijenta. "Ključno pitanje je kako diktirati trendove i ostati dosledan, a ne nužno ih pratiti i time pojačati već stečeno poverenje."

U UNIQA osiguranju smatraju da je najvažnije biti brži od toka informacija, biti aktuelan, drugačiji i pomerati granice uobičajenog razmišljanja, delovanja i komuniciranja. "Biti hrabar, promovisati prave i zaboravljene vrednosti. Biti posvećen i stalno se usavršavati. Pratiti trendove znači da ste omogućili da prava poruka pronađe pravi put do prave publike. Drugim rečima, to znači da razumete i osećate navike vaših potencijalnih klijenata i da znate način da im željenu poruku prenesete tako da je oni prihvate", dodala je Sonja Marić, direktor Sektora za marketing i PR u UNIQA osiguranju.

Ivana Todorović, šef službe za eksternu komunikaciju Societe Generale banke, ocenila je da brze promene u tehnologiji diktiraju trendove utičući na čitave industrije koje ne samo da moraju da ih prate, već da nađu način da ih predvide, ali i predvode, prilagođavajući ili čak potpuno menjajući svoje poslovne modele. "Zato je inovacija ključni izazov sa kojim će se i u ovoj godini susretati kompanije, brendovi i komunikacijski stručnjaci. A svaka inovacija počinje od pažljivog slušanja potreba i uvažavanja mišljenja klijenata i interesnih javnosti. S druge strane, neophodno je unutar kompanije stvoriti kulturu koja podržava nove ideje i spremna je da ih brzo realizuje."

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2016 traje do 12. februara, a broj mesta je ograničen. Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

O MARKETING MREŽI:

Marketing mreža www.marketingmreza.rs je interaktivan portal koji ima za cilj umrežavanje i poslovno povezivanje svih učesnika na tržištu marketinških komunikacija. Ideja portala je da oglašivači u svakom trenutku imaju uvid u kvalitet rada budućih poslovnih partnera, agencije pronađu potencijalne klijente, dizajneri i kreativci dobiju zanimljive i inovativne ideje, a mediji uspostave što bolju komunikaciju i saradnju sa oglašivačima i agencijama u cilju bolje prodaje medijskog prostora. Portal organizuje i nekoliko velikih stručnih skupova, a između ostalih i prvi nacionalni festival integrisanih komunikacija – KAKTUS.

IZAZOV 2016 – REGIONALNI FORUM KOMUNIKACIONIH LIDERA

TRANSFORMACIJA I EMOCIJE – KLJUČNI IZAZOVI U 2016.

Beograd, 28. januar 2016. – Mali budžeti, nestručan kadar, content marketing i reputacija struke – ključni su izazovi sa kojima se suočila komunikacijska i kreativna industrija u Srbiji u 2015. godini, rezultat je poslednjeg istraživanja koje je, u saradnji sa agencijom MASMI, sproveo portal Marketing mreža. O ključnim trendovima u struci za 2016. godinu biće više reči na drugom regionalnom forumu komunikacionih lidera – IZAZOV 2016, koji će biti održan 2. i 3. marta u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstaviće i kompanije: IKEA Srbija, LOREAL Adria-Balkan, Vojvođanska banka, Vip Mobile, Delta Holding, Eurobank, UNIQA osiguranje, Societe Generale banka, Infostud, Ušće Shopping Centar, Microsoft Srbija i mnoge druge.

Stavove o kretanju, novim trendovima i izazovima struke istakli su stručnjaci za komunikacije stranih i domaćih kompanija koje posluju u Srbiji.

Predstojeća godina sa sobom donosi i nove izazove, a kako kažu u sektoru za korporativne komunikacije kompanije Delta Holding, najveći izazov za komunikatore u 2016. biće da se adekvatno prilagode situaciji u tradicionalnim medijima i vešto uvedu inovacije iz domena novih medija, a u cilju uspostavljanja najbolje komunikacije sa ciljnim grupama.

Jovana Milićević, External Communications Expert u kompaniji Vip Mobile kaže da su se društvene mreže već pozicionirale kao svojevrstan medij, čime su razbili tradicionalni lanac informacija, koji je kretao od kompanije, preko agencije ka medijima i na kraju dolazi do publike razbijen, ali se javljaju i novi izvori informacija. "Imajući sve to u vidu, pojačana je potreba za upravljanjem informacijama u realnom vremenu, što znači da ćemo morati da budemo fleksibilniji u komunikaciji i prilagoditi je platformi kojoj je namenjena."

Tanja Tatomirović, Communications Lead u kompaniji Microsoft za Srbiju, Crnu Goru, Kipar i Maltu, ocenila je da su upravo emocije naš najveći izazov. "Digitalna komunikacija i komunikacija u Srbiji uopšte mora što pre da prestane da bude ziheraška i da ide samo na sigurne opcije, poželjna pitanja i odgovore. Ona mora da evoluira i iskoristi mogućnosti razvoja tehnologije da bi se došlo do više informacija o potrošačima i njihovim sklonostima, te da bih se od njih učilo, da bi se oni iznenadili, šokirali, poveli ka cilju. Ukoliko emocije nema – nema ni značajnog uspeha komunikacije. Tada sve počinje i završava se na nivou klika ili pročitanog teksta koji brzo zaboravimo."

U kompaniji IKEA Srbija smatraju da sadržaj mora biti relevantan, blagovremen i konzistentan na svim platformama na kojima se "srećemo" sa potrošačima, da bi ga ljudi primetili i stvorili emotivnu konekciju sa brendom. "Ovaj proces staviće pred nas ključni izazov: transformaciju naše uloge od isključivo komunikatora, do analitičara i jednog od ključnih biznis partnera u osmišljavanju i sprovođenju poslovne strategije kompanije", dodala je Maja Vujašković Đureinović, menadžer za korporativne komunikacije u kompaniji IKEA Srbija.

Nevena Martinović, menadžer za odnose s javnošću u kompaniji Confluence Property Managment smatra da je neophodno što pre shvatiti da se promene dešavaju munjevitom brzinom i da su tehnološke inovacije otišle dalje od onoga što običan čovek može da procesuira. "Za brendove to predstavlja poseban izazov jer pred sobom imaju različite ciljne grupe kojima se obraćaju, a koje jednako ne percipiraju, razumeju i koriste sve te promene. U tom smislu izazov će biti kreiranje komunikacije koja u isto vreme prati sve te promene i koja jednako jasno komunicira sa svim važnim grupama."

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2016 traje do 12. februara, a broj mesta je ograničen. Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

O MARKETING MREŽI:

Marketing mreža www.marketingmreza.rs je interaktivan portal koji ima za cilj umrežavanje i poslovno povezivanje svih učesnika na tržištu marketinških komunikacija. Ideja portala je da oglašivači u svakom trenutku imaju uvid u kvalitet rada budućih poslovnih partnera, agencije pronađu potencijalne klijente, dizajneri i kreativci dobiju zanimljive i inovativne ideje, a mediji uspostave što bolju komunikaciju i saradnju sa oglašivačima i agencijama u cilju bolje prodaje medijskog prostora. Portal organizuje i nekoliko velikih stručnih skupova, a između ostalih i prvi nacionalni festival integrisanih komunikacija – KAKTUS.

Za dodatne informacije o prvom regionalnom forumu komunikacionih lidera – IZAZOV 2016,

kontaktirajte Ivanu Parčetić Mitić na mejl ivana@marketingmreza.rs.

BOLJI USLOVI KREDITIRANJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U NLB BANCI

Beograd, 21.1.2015 – NLB Banka poljoprivrednicima nudi povoljnije uslove kreditiranja za nabavku semena, sadnica, đubriva, sredstava za zaštitu, stočnu hranu i finansiranje drugih potreba poljoprivrednih gazdinstava.

Krediti se odobravaju na rok od 3 do 12 meseci, u iznosu od 300.000 do 36 miliona dinara, odnosno od 1.500 evra do 250.000 evra ukoliko se klijent odluči za kredit sa valutnom klauzulom. S obzirom na to da različiti vidovi poljoprivredne proizvodnje imaju i različitu dinamiku naplate, odnosno priliva sredstava, NLB Banka je omogućila klijentima da biraju model otplate kredita koji najviše odgovara njihovim potrebama(mesečni, tromesečni, šestomesečni ili godišnji). Krediti se odobraju u najkraćem roku, po jednostavnoj proceduri, a NLB savetnici za poljoprivredu su klijentima na raspolaganju za pomoć i savet tamo gde je najpotrebnije, na polju.

Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke Beograd: „U realizaciji svojih poslovnih aktivnosti, uvek smo fokusirani na realne potrebe klijenta, na proizvode koji im zaista pomažu da održe i razvijaju svoje poslovanje. S obzirom na to da je poljoprivrednicima, kao i ostalim privrednicima, u ovom trenutku najpotrebnija podrška u vidu kredita za obrtna sredstva, kako bi na vreme obezbedili sve što im je potrebno za novu poljoprivrednu sezonu, mi u NLB Banci smo odlučili da upravo u tom segmentu unapredimo svoju ponudu i ponudimo klijentima iz agro segmenta povoljnije uslove. Naši agrosavetnici su spremni da u svakom trenutku, najčešće na terenu, u polju, daju sve informacije i posavetuju sadašnje i buduće klijente banke o najboljem rešenju za njihove finansijske potrebe. Poverenje koje nam svakodnevno ukazuju domaćini registrovanih poljoprivrednih gazdinstava iz ovog segmenta potvrđuje da su prepoznali sve prednosti ovakvog vida saradnje.“

KONTAKT ZA MEDIJE:

Tatjana Laketa 066 685985 011 22 25 234 tatjana.laketa@nlb.rs

Dodeljane UEPS-ove godišnje nagrade

GRAND PROM oglašivač godine za 2015.

Udruženje ekonomskih propagandista Srbije je ove godine ustanovio novu nagradu Oglašivač godine koju je dobila kompanija Grand prom sa ukupno 13 osvojenih nagrada

Beograd, 23. decembar 2015. – Na ovogodišnjoj svečanoj dodelipriznanja u oblasti tržišnih komunikacija, pored tradicionalnih priznanja prvi put je dodeljeno i priznanja za najuspešnijeg oglašivača godine, koju je sa najviše osvojenih bodova dobio Grand Prom.

Grand Prom, kao deo strateškog područja kafa Atlantic Grupe, osvojio je 13 nagrada: tri zlatne – kampanja kreirana za direktnu komunikaciju za projekat Aroma mature (agencija Srebrn Tuš), za kreiranje nove robne marke - Grand Black’n’Easy kafa nove generacije (agencija IDEA Plus), za kreiranje vizuelnog identiteta Grand Black’n’Easy kafa nove generacije (agencija IDEA Plus); četiri srebrne: za društveno odogovornu Pr kampanju - Dan komšija – na kafi kod kneginje Ljubice brenda (agencije Srebrn Tuš i Pristop), za event projekat brand/proizvod/usluga - Grand Black’n’Easy kafa nove generacije (agencija IDEA Plus), za integrisanu kampanju u kategoriji bezalkoholnih pića - Grand Black’n’Easy kafa nove generacije (IDEA Plus) i TV spot - Grand Black’n’Easy kafa nove generacije (IDEA Plus) i 6 bronzanih: za integrisanu kampanju kultura i edukacija Dan komšija – na kafi kod kneginje Ljubice (Pristop i Srebrn Tuš), za print - Grand kafa – Jedan krug oko šoljice (FCB Afirma), za outdoor Grand kafa – Jedan krug oko šoljice (FCB Afirma), za integrisanu kampanju u kategoriji bezalkoholnih pića Grand kafa – Jedan krug oko šoljice (FCB Afirma), za promociju na mestu prodaje Grand de Luxe – Fly Vision police (Srebrn Tuš) i za ambalažu i industrijski dizajn - Grand Black’n’Easy kafa nove generacije (IDEA Plus).

„Iza svakog uspeha kompanije stoje ljudi. Nagrade koje smo osvojili su najbolji dokaz da zajednički entuzijazam, pozitivna energija, kreativnost i pažljivo planirana strategija uvek pobeđuju. Ponosni smo na ovakav rezutat i na sve saradnike“ – izjavio je Andrej Bele, generalni direktor za strateško područje kafa, Atlantic Grupe.

PRAZNIČNO SNIŽENJE KAMATA U NLB BANCI BEOGRAD

Beograd, 15.12. 2015 - NLB Banka Beograd je, u susret božićnim i novogodišnjim praznicima, klijentima ponudila nove, povoljnije uslove za gotovinske i kredite za refinansiranje. Klijenti mogu da se opredele za iznos do milion dinara, uz nominalnu kamatnu stopu već od 9,95 odsto (EKS 14,23%). Krediti se odobravaju u dinarima, sa fiksnom kamatnom stopom, pa korisnici ovih kredita ne treba da brinu zbog kretanja kursa i referentnih kamata.

Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora: „Decembar je mesec tokom kojeg se svake godine beleži trend rasta tražnje za gotovinskim i kreditima za refinansiranje, koji su i inače među najtraženijim bankarskim proizvodima. Zato smo u NLB Banci kreirali novu ponudu kojom izlazimo u susret potrebama klijenata i omogućavamo im da predstojeće praznike provedu bez brige o finansijama.“

KONTAKT ZA MEDIJE:

Tatjana Laketa

066 685985

011 22 25 234

tatjana.laketa@nlb.rs

Tečni naftni gas budućnost ili gubitak?

Novi Sad 04.decembar 2015. Na 12-tom međunarodnom LPG Summitu u Novom Sadu koji je održan od 2-4. decembra pod pokroviteljstvom Euro Gasa iz Subotice, glavna tema bile su visoke akcize. Postavljeno je pitanje koji su to faktori, koji utiču da se ovaj energent manje koristi u odnosu na druge derivate?

Prvo, na smanjenu potrošnju Tečnog Naftnog Gasa (TNG) za automobile najviše je uticalo povećanje akcize, što je rezultat manji priliv novaca u budžet Republike Srbije. Drugi faktor je uvođenje veoma visokih akciza na TNG za domaćinstva. Treći faktor je sporan povrat akciza onima koji za taj povrat imaju pravo i odgovarajuću dokumentaciju, a četvrti faktor je da se atestiranje rezervoara za TNG i instalacija za korišćenje TNG-a u automobilu, vrši na period od pet umesto dosadašnjih deset godina i da se još poveća cene ove usluge.

Razmatrani su osnovni ciljevi ponude energetskih proizvoda kao što je količina i stabilnost snabdevanja, cena, raznolikost ponude i jedan od bitnih elementa za budućnost, uticaj na životnu sredinu. U svetu se traktori, poljoprivredna mehanizacija i druge radne mašine pokreću kombinacijom dizel-TNG (autogas) dok je na našim prostorima još uvek korišćenje ovog derivata u povoju. ,,Dobitna kombinacija,, kako je mnogi poljoprivrednici iz regiona zovu, iz iskustva su se uverili koje su prednosti korišćenja ovog goriva. Na osnovu dugogodišjeg iskustva uspešnih poljoprivrednika iz regiona ističu da traktori koje pokreće TNG štede do 20% goriva, dok je zagađenje vazduha i do 35% manje. Treba istaći da TNG povećava snagu traktora i produžava rad motora i zato je mnogi nazivaju 3E revolucijom: energetska, ekološka i ekonomska revolucija.Među onima koji prvi žele da probaju novo gorivo u Srbiji su poljoprivrednici, a među njima je i Pavle Kujundžić, predsednk Udruženja poljoprirednika Subotice koji smatra da ,,Tečni naftni gas počeo je da se ugrađuje u radne mašine ikamione, što je nama poljoprivrednim proizvođačima vrlo zanimljivo, zbog uštede i smanjenja zagađenja životne sredine.,,Ključna tema na ovom samitu bile su akcize. Dušan Španović, direktor veleprodaje kompanije Euro Gas ističe ,,Razlog pada potrošnje TNG-a je visoka akciza. Srbija ima najveću akcizu u regionu i treću u Evropi. Domaćinstva plaćaju akcizu na propan butan smešu u bocama i to 330eura po toni što nije malo.,, Stanovništvo Srbije se nalazi u samom vrhu plaćanja akciza u Evropi. Rastom cena tečnog naftnog gasa (TNG) prouzrokuje se pad tražnje i prelazak na alernativna goriva. Ovaj pad je 10% svake godine, što je veliki rizik da jedna grana proizvodnje nestane. S druge strane ostale vrste energenata sa istom namenom nisu opterećene akcizama kao što je zemni gas, ugalj, drvo i električna energija. Kakva će biti budućnost i da li će doći do promena u mnogim segmentima kada je ova grana proizvodnje u pitanju ostaje nam da vidimo.

NLB BANKA BEOGRAD OSTVARILA RAST PROFITA U PRVA TRI KVARTALA 2015. GODINE

Beograd, 27.11. 2015 – NLB Banka Beograd je u prva tri kvartala 2015. godine uvećala ukupne neto poslovne prihode za 22 odsto, odnosno za 2,3 miliona evra u poređenju sa istim periodom prošle godine i ostvarila ukupni profit od milion evra.

NLB Banka je u trećem kvartalu povećala bilansnu sumu, a činjenica da čak 80 odsto te sume čine depoziti privrede i građana govori u prilog poverenja klijenata u NLB Banku Beograd. Depoziti građana i privrede u ovoj godini uvećani su za 2,1 milion evra i dostigli nivo od 188,1 milion evra na kraju meseca septembra. U prvih devet meseci 2015. godine, NLB banka je privredi i građanima plasirala skoro 50 miliona evra, od čega zajmovi u domaćoj valuti čine 46 odsto. Krediti fizičkim licima u ovogodišnjoj produkciji učestvuju sa 34 odsto, plasmani pravnim licima i preduzetnicima sa 59 odsto, a preostalih 7 odsto plasmana iz ovog perioda banka je investirala u kedite za poljoprivredna gazdinstva. Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd: “Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u prva tri kvartala ove godine, posebno jer smo profitabilno porasli u svim segmentima poslovanja i uspeli da unapredimo operativne procese i upravljanje rizicima. Od posebnog značaja za nas je iskazano poverenje naših klijenata koji NLB Banku vide kao pouzdanog partnera u ostvarivanju finansijske sigurnosti za sebe i svoje porodice. Ove godine smo posebno ponosni na rezultate saradnje sa poljoprivrednim gazdinstvima. Sledeće godine ponovno planiramo povećanje ulaganja u poljoprivredu i zato ćemo za podršku poljoprivrednim proizvođačima da obezbedimo 20 miliona evra.” KONTAKT ZA MEDIJE: Tatjana Laketa 066 685985 011 22 25 234 tatjana.laketa@nlb.rs Vladimir Veljković 063 276 074 011 71 51 761 vladimir.veljkovic@pristop.rs

Počeo je upis na Akademiju komercijalne komunikacije

Akademija komercijalne komunikacije (Akademija prodajnih i pregovaračkih veština) specijalizovan je program obrazovanja, razvoja i obuke za profesionalne prodavce, menadžere i sve one koji bi to želeli da budu, koji je baziran na standardima D. R. Gilbert center groupa. Desetomesečni program se sastoji iz 19 modula koji pokrivaju isto toliko oblasti bitnih za razvoj vrhunskih prodajnih stručnjaka. Za 6. generaciju smo obezbedili popust od 50% i mogućnost plaćanja na 12 mesečnih rata. Za samo 74,5 evra mesečno ovladajte najsavremenijim komunikacijskim veštinama, postanite vrhunski pregovarač i prodavac. Predavanja počinju 29. 11. 2015.

Šesti Festival mladog vina Tikveš vinarije

U godini kada slavi 130 godina postojanja vinarija Tikveš je u Kavadarcima 14-15. novembra organizovala šesti put „Tikvešov festival mladog vina“ koji je jedinstvenog koncepta u regionu predstavljen prvi put 2010. godine.

Stručna javnost i iskusni poznavaoci vina kao i prijatelji vinarije Tikveš imali su priliku da nazdrave za sve dosadašnje i buduće uspehe vinarije i da prvi probaju novo vino iz poslednje berbe, kao najavu za novu vinsku godinu. Prvi komentari posetilaca na degustaciji su izuzetno pozitivni. ,,Tikveš„ je i ove godine kreirao vina odličnog kvaliteta iz izuzetno rodne godine. Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni ambasadori, ljudi iz sveta biznisa, poznate ličnosti, somelijeri i ljubitelji vina. Muzički program bio je prava poslastica za sve posetioce. Prvi dan su se predstavili Tavitjan brothers, potom je Vlatko Stefanovski publiku oduševio svojim nastupom, a nastavak druženja bio je rezervisan za DJ Dragana B. Kostića. Drugog dana Festivala mladog vina publiku je na noge podigla Tijana Dapčević koja je uvek dragi gost kada dođe u rodnu Makedoniju. Muzički program sinoć je svečano zatvorio nastupom DJ Dragan B. Kostić.

O Vinariji Tikveš

Vinarija „Tikveš“, regionalni lider u proizvodnji vina, ove godine slavi 130 godina uspešnog rada. Ključni zaokret u napredovanju najstarije vinarije u Makedoniji i jugoistočnoj Evropi dogodio se 2003. godine kada je „Tikveš“ kupila investiciona grupe „M6“. Ulaganja od preko 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i stroga kontrola kvaliteta, pozicionirala su Vinariju „Tikveš“ na lidersku poziciju na Balkanu koji svojim visokokvalitetnim vinima osvaja inostrano tržište. U ovom trenutku vinarija „Tikveš“ godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50% svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera, i preko 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto Vinariji „Tikveš“ u elitnoj vinskoj industriji.

Atlantic Grupa: Rast prodaje i neto dobiti uz reorganizaciju distribucije

(29. oktobar 2015) Atlantic Grupa je u prvih devet meseci 2015. godine ostvarila prihode od prodaje od 522,9 miliona eura, što u odnosu na isto razdoblje 2014. godine predstavlja rast od 4,8 posto. Dobit pre kamata i poreza (EBIT) iznosi 44,8 miliona eura i manja je za 9,9 posto, najviše usled rasta cena sirovina i nepovoljnog kretanja kursa stranih valuta, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 30,0 miliona eura, što predstavlja rast od 9,0 posto. Do kraja godine menadžment nastavlja sa fokusom na internacionalizaciju i rast na postojećim tržištima i na upravljanju rizicima, održavanje likvidnosti i upravljanje finansijskim obavezama.

Od važnih poslovnih događaja u prvih devet meseci ističe se nova organizacija distributivnog poslovanja kroz dve glavne zone, Zonu Istok i Zonu Zapad, nadovezano na proces intenzivne internacionalizacije i jačanje distributivnih funkcija van regiona, što se odrazava i kroz osnivanje vlastitih distributivnih kompanija u Austriji i Njemačkoj. U ovom je periodu ugovorom sa novim principalom Phillips Hrvatska dodatno proširen i distributivni portfolio na hrvatskom tržištu. Takođe je, nakon nepune godine od početka radova, počela s radom novoizgrađena fabrika energetskih pločica iz asortimana sportske prehrane u Novoj Gradiški, u koju je uloženo preko 13 miliona eura. Poslednja akvizicija Atlantic Grupe – kompanija Foodland, u potpunosti je uspešno integrisana u poslovni sistem Atlantic Grupe i danas s brendom Bakina tajna čini novo poslovno područje Gourmet. Konačno, u trećem je tromesečju Atlantic Grupa prema poslednjem istraživanju Euromoney-ja, vodećeg svetskog finansijskog časopisa, proglašena za najbolje vođenu kompaniju u Hrvatskoj i za najbolje vođenu kompaniju u sektoru hrane i pića u regionu središnje i istočne Europe.

Gledajući strukturu prihoda od prodaje, ukupnom rastu Atlantic Grupe u prvih devet meseci 2015. najviše su pridoneli Strateško poslovno područje Delikatesni namazi s rastom od 12,9 posto, Strateško poslovno područje Slatko i slano s rastom od 5,0 posto, Strateško poslovno područje Kafa s rastom od 4,7 posto, Strateško distributivno područje Hrvatska s rastom od 10,6 posto i Strateško distributivno područje Srbija s rastom od 8,3 posto. Kafa se s 19,5 posto udela u ukupnim prihodima od prodaje ističe kao najveća pojedinačna kategorija s 102,2 miliona eura prihoda od prodaje u prvih devet meseci.

Posmatrano po tržištima, najveći i jednak rast od 9,6 posto ostvaren je na tržištima BiH i Srbije, koja je drugo po veličini tržište Atlantic Grupe s udelom u ukupnom prihodu od 22,6 posto. Na tržištu Hrvatske, koja s 26,8 posto ima najveći udeo u prihodu od prodaje, ostvaren je rast od 9,4 posto.

Sopstvene robne marke Atlantic Grupe ucestvuju u prodaji sa 65,3 posto, distribucija proizvoda robnih marki principala s 19,2 posto, apotekarski lanac Farmacia sa 6,3 posto dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sistema u zemlji i inostranstvu u ukupnom prihodu od prodaje ucestvuju s 9,3 posto.

Petrol otvorio najnoviju benzinsku stanicu u Beogradu. Nastavljen kontinuitet širenja

Beograd, 23.10.2015 - Puštanjem u rad BS Ada u Beogradu kompanija Petrol, član Petrol Grupe, energetskog lidera u regionu, nastavlja ekspanziju na tržištu Srbije. Otvaranjem druge BS u Beogradu, kompanija Petrol nastavlja investicioni ciklus širenja maloprodaje naftnih derivata u Srbiji.

Kompanija Petrol je puštanjem u rad BS Ada Beograd, na lokaciji Obrenovački put bb u pravcu iz Beograda, otvorila svoj deveti maloprodajni objekat, drugi u Beogradu. Petrolov maloprodajni objekat u Beogradu, kao i svi dosadašnji, modernog je i funkcionalnog dizajna koji na jednom mestu objedinjuje kvalitetnu uslugu i ponudu visokokvalitetnog goriva porodice Q Max, motornih ulja, kao i robe široke potrošnje.

Petrol nudi sve vrste aditiviranog goriva Q Max koja kvalitetom premašuju standarde na domaćem tržištu. Vozači koji koriste Petrolova Q Max goriva pružaju veću efikasnost, ekonomičnost i zaštitu motornim vozilima kojim upravljaju, a usled smanjene potrošnje dodatno smanjuju štetnost i emisiju izduvnih gasova u životnu sredinu, te im je na taj način omogućeno da budu odgovorniji prema prirodi.

U okviru BS Ada nalazi se odlično snabdeven minimarket Hip Shop koji nudi bogat asortiman robe široke potrošnje i auto kozmetike. Osim minimarketa tu su još i Petrolova kafa za poneti kao i mogućnost kupovine ulaznicazavećinusportskih, kulturnihikoncertnihdešavanja, kakouzemljitakoiuregionu. U svom sastavu ova benzinska stanica ima i kafe bar, gde vozači mogu da se odmore prilikom svog putovanja.

Prilikom puštanja u rad BS Petrol Ada, direktor Petrola d.o.o. Željko Bjelan izjavio je:

»U Petrolu smo ponosni na svoju mrežu benzinskih servisa, koji mogu služiti za primer brojnim naftnim multinacionalnim kompanijama. Mi uvek želimo ponuditi više, pokušavamo biti inovativni i u tom pravcu se naš maloprodajni lanac i razvija.«

Na području energetike ima još mnogo mogućnosti za razvoj i zato Petrol u Srbiji pravi velike korake napred –otvoren je terminal u Smederevu, firma Beogas in Rodgas šire svoju mrežu kako u Beogradu kao i u Šimanovcima, Pećincima te Bačkoj Topoli.

Društvo ima ugovor sa Vladom Republike Srbije za obavljanje delatnosti od opšteg interesa iz koga proističu licence za obavljanje energetskih delatnosti: distribucija prirodnog gasa, upravljanje distributivnim sistemom za prirodni gas, trgovina na malo prirodnim gasom tarifnim kupcima. Društvo trenutno ima oko 12.000 korisnika prirodnog gasa i ostvaruje godišnju prodaju od oko 15.000.000 m3 prirodnog gasa.

Naravno tu je i preduzeće Eltec Petrol koje nudi najbolja energetska rešenja.

Prilikom puštanja u rad BS Petrol Ada, član Uprave Petrola d.d. Ljublana mag. Rok Vodnik je rekao:

»Živimo u svetu koji se brzo kreće i tu intenzivnu mobilnost Petrol je prepoznao i prilagodio se promenama. Svojim finansijskim resursima i znanjem nastojimo da unapredimo život u sredini u kojoj poslujemo podjednako brinući o životnoj sredini i kvalitetu života.«

Kao i svaki put, prilikom puštanja u rad nove benzinske stanice Petrol donira neke od ustanova u svom okruženju u kome posluje. Ovoga puta to su:

Dom za decu i mlade ometene u razvoju „ Sremčica“ iškola za osnovno i srednje obrazovanje dece ometene u razvoju sa domom „ Sveti Sava“ Umka

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, prilikom puštanja u rad BS Petrol Ada istakao je:

»Čukarica je otvorena opština koja kroz konkretne mere stvara bolji privredni ambijent, jer je to i osnovni preduslov za njen dalji razvoj. Drago nam je da je jedna uspešna kompanija kao što je Perol dd Ljubljana našla interes da proširi svoje poslovanje na teritoriji GO Čukarica i time ujedno doprinese privrednom razvoju opštine.«

GTC SRBIJA OTVORILA PRVU ZGRADU U POSLOVNOM KOMPLEKSU FORTYONE

Gradonačelnik Beograda svečano presekao vrpcu na novom poslovnom objektu

Tačno godinu dana od početka gradnje, Globe Trade Centre S.A. (GTC), jedna od vodećih kompanija za komercijalne nekretnine u Centralnoj, Istočnoj i Južnoj Evropi otvorila je svoj četvrti kompleks u Beogradu, a prvu zgradu u poslovnom kompleksu FortyOne. FortyOne predstavlja simbol modernog grada usmerenog ka budućnosti i donosi početak nove ere poslovanja, nove ekološke standarde i internacionalni duh poslovnog načina života u srce Beograda.

GTC Srbija je zvanično otvorila prvu zgradu u svom novom poslovnom kompleksu u Beogradu - FortyOne. Prva zgrada koja ima 10.000 kvadratnih metara ukupne površine za izdavanje je završena za 10 meseci, pri čemu je 60% prostora izdato i pre nego što su počeli građevinski radovi, a 92% je izdato pre svečanog otvaranja. FortyOne ispunjava najviše međunarodne standarde gradnje i teži da postane zajednica uspešnih kompanija koja poštuje lične navike zaposlenog i za vreme radnog vremenakao i da obezbedi prijatno radno okruženje.

Veoma dobri rezultati i porast interesovanja od strane zakupaca omogućili su kompaniji GTC da nastavi sa realizacijom druge faze projekta FortyOne. Zgrada koja gleda direktno na Bulevar Milutina Milankovića donosi 8.000 kvadratnih metara poslovnog prostora A-klase na tržište u trećem kvartalu 2016. godine. Nova zgrada će biti sedište banke Halkbank koji je upravo ušla na tržište Srbije.

Projekat FortyOne je kompleks koji ispunjava visoke svetske standarde i sastoji se od tri poslovne zgrade na idealnoj lokaciji u opštini Novi Beograd. Poslovni prostor A klase koji je izgrađen u skladu sa LEED sertifikatom namenjen je najzahtevnijim zakupcima i nudi maksimalnu funkcionalnost prostora.

Gospodin Thomas Kurzmann, predsednik Upravnog odbora GTC-a i gospodin Siniša Mali, gradonačelnik Beograda imali su čast da zvanično predstave FortyOne brojnim gostima na otvaranju.

„Veoma sam srećan što mogu da objavim da smo uspešno završili izgradnju prve zgrade poslovnog kompleksa FortyOne. Njena jedinstvenost i sposobnost da zadovolji sve veće zahteve zakupaca predstavljaju izuzetan doprinos kompanije GTC tržištu Beograda“ - kaže Thomas Kurzmann. „Poznati zakupci, kao što su HALKBANK, Regus, Robert Bosch, Tetra Pak i AVON već su odabrali FortyOne za svoje kancelarije“ - dodao je gospodin Kurzmann.

Gradonačelnik Beograda, gospodin Siniša Mali, čestitao je GTC kompaniji na posvećenosti i rekordnom roku u kome su za manje od godinu dana izgradili jednu od, kako je istakao, najlepših zgrada u Beogradu. Gradonačelnik je dodao da uspeh GTC-ja predstavlja znak da strani investitori imaju poverenja u našu zemlju i naš grad, da je građevinska industrija pokrenuta, a da je Beograd ponovo postao grad kranova i dizalica. Na izgradnji GTC Fortyone kompleksa radila je kompanija Gradina, što takođe govori o spremnosti i sposobnosti domaćih kompanija da odgovore na najviše zahteve i standarde investitora, dodao je Mali.

GTC Srbija uspešno posluje u Srbiji od 2003. godine gde je izgradila više od 100.000 kvadratnih metara nekretnina u poslovnoj zoni Novog Beograda koje koriste najveće domaće i međunarodne kompanije.

O KOMPLEKSU FORTYONE

GTC FortyOne je prvoklasan kompleks od tri poslovne zgrade na idealnoj lokaciji u opštini Novi Beograd (na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti), u blizini auto-puta, tako da sedo njega jednostavno stiže i autom i javnim prevozom. GTC FortyOne nudi svojim zakupcima 27.400 kvadratnih metara poslovnog prostora A klase (10.000 kvadratnih metara u prvoj zgradi otvorenoj u oktobru 2015. godine), 290 parking mesta u podzemnoj garaži i 200 parking mesta na otvorenom. Objekat je projektovan u skladu sa aktuelnim trendovima na tržištu. Zakupci će imati maksimalnu funkcionalnost prostora, a svaki sprat se može lako podeliti na zasebne površine za izdavanje u zavisnosti od zahteva zakupca.

O KOMPANIJI GTC

GTC Grupa je jedna od vodećih kompanija za komercijalne nekretnine u Centralnoj, Istočnoj i Južnoj Evropi. Od 1994. godine Grupa gradi moderan poslovni i prodajni prostor koji ispunjava visoke standarde u regionu Centralne i Istočne Evrope. Danas, GTC aktivno upravlja portfoliom koji obuhvata 33 projekta za komercijalne nekretnine i izdaje oko 613.000 kvadratnih metara poslovnog i prodajnog prostora veoma zahtevnim zakupcima i klijentima u Poljskoj, Srbiji, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Češkoj. Kompanija GTC S.A. se nalazi na listi indeksa WIG 30 Varšavske berze. Akcije kompanije se takođe nalaze na listi međunarodnih indeksa: Dow Jones STOXX Eastern Europe 300 index, GPR 250, koji obuhvata 250 najvećih i najlikvidnijih kompanija za nekretnine u svetu i FTSE EPRA/NAREIT Emerging index.

Za dodatne i detaljnije informacije, kontaktirajte PR agenciju New Moment putem i-mejla katarina.todosijevic@newmoment.com ili telefona na +381 11 3 222 315

Najbolje svetske agencije na festivalu #KAKTUS2015

Beograd, 07. oktobar 2015. – Marketing mreža 29. oktobra u Beogradu organizuje prvi nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2015. Festival pod sloganom "Ideje koje opstaju" ponudiće bogat i zanimljiv program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova.

Dnevni konferencijski deo festivala čine predavanja i radionice vodećih stručnjaka iz Evrope i sveta, među kojima su i Abraham Abbi Asefaw i Maksimilian Kallhed, osnivači Pop Up agencije iz Londona; Catalin Dobre, Executive Creative Director, McCann Bucharest; Toygun Yılmazer, Chief Strategy Officer, TBWA\Istanbul, Mike Brandt, osnivač danske agencije Urge i inovativnog pristupa u oglašavanju – Advertisingawesomeness, kao i Matija Vujović i Vladimir Grčić iz agencije Kitchen Prague.

Abraham Abbi Asefaw i Maksimilian Kallhed osnivači su Pop Up agencije iz Londona. Oni smatraju da nijedan brief nije težak, kao i da je globalno umrežavanje obavezno. Njihova predavanja na Cannes Lions, Eurobest i Dubai Lynx festivalima ocenjena su veoma visokom ocenom. Na festivalu Kaktus 2015 govoriće na temu "You only need 48 hours to solve a brief".

Catalin Dobre trenutno radi na poziciji izvršnog kreativnog direktora u agenciji McCann Bukurešt. On danas može da se pohvali sa čak 21 osvojenim Kanskim lavom. Osvojio je i D&AD žutu olovku, Grand Prix na Eurobest i Cresta festivalu, kao i nekoliko zlatnih, srebrnih i bronzanih nagrada na najvećim advertajzing festivalima širom sveta. Na festivalu u Beogradu govoriće na veoma zanimljivu i intrigantnu temu "The Underdogs Academy".

Toygun Yilmazer trenutno se nalazi na poziciji Chief Strategy Officer u agenciji TBWA\Istanbul, koja predstavlja najveću i najnagrađivaniju agenciju u Turskoj. Sticao je iskustvo i u TBWA agencijama u Londonu i Hamburgu. U svom dugogodišnjem agencijskom radu sarađivao sa velikim brojem svetskih brendova poput Nivea, Henkel, Adidas, Absolut, Nissan itd, a bio je i član žirija na takmičenjima Euro Effies i Effie Turkey. Sa učesnicima festivala Kaktus 2015 podeliće svoja iskustva na temu "Working at the Speed of Culture".

Mike Brandt, osnivač danske agencije Urge i inovativnog pristupa u oglašavanju – Advertisingawesomeness, 29. oktobra u Beogradu govoriće na temu "Forget the Product. Forget the Idea. Forget the Campaign", dok će Matija Vujović i Vladimir Grčić iz agencije Kitchen Prague začiniti program ukusnom temom "Serving Creativity".

Na festivalu KAKTUS 2015 govoriće i Atanas Raykov, General Manager CEE u kompaniji Viber; Marijana Prpić, brending direktor u kompaniji Google, Svetlana Stavreva, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji IBM za Jugoistočnu Evropu, kao i Jacob Kobi Gamliel, osnivač jedne od najvećih digitalnih agencija u Izraelu - iSOCIA.

Večernji program festivala obeležiće dodela nagrada najboljima u struci. Nagrade se dodeljuju u 13 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane kampanje u protekloj godini. O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 25 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Festival KAKTUS 2015 podržalo je 25 medijskih kuća iz celog regiona, kao i 10 sponzora, među kojima su kompanije Carlsberg Srbije, Toyota, IDEA, Zlatiborac, Bambi, Coca-Cola, Johhnie Walker, Doncafe, IBM i Ušće Shopping Centar. Partneri festivala su agencije - Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, Ninamedia, Masel Group, DPC Group i Alma Quattro.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

****

Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (tel: 060/4822200, e-mail: ivana@marketingmreza.rs).

Viber, Google, IBM i iSOCIA na festivalu #KAKTUS2015

Beograd, 29. septembar 2015. – Marketing mreža 29. oktobra u Beogradu organizuje prvi nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2015.

Festival pod sloganom "Ideje koje opstaju" ponudiće bogat i zanimljiv program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova. Dnevni konferencijski deo festivala čine predavanja i radionice vodećih stručnjaka iz Evrope i sveta, među kojima su i Atanas Raykov, General Manager CEE u kompaniji Viber, Marijana Prpić, brending direktor u kompaniji Google, Svetlana Stavreva, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji IBM za Jugoistočnu Evropu, kao i Jacob Kobi Gamliel, osnivač jedne od najvećih digitalnih agencija u Izraelu - iSOCIA.

Atanas Raykov je marketinški stručnjak sa više od 10 godina iskustva u oblasti strategije proizvoda, digitalnog i mobilnog marketinga, VAS usluga, a radio je i na jačanju lokalnih start-up eko sistema sa fokusom na mobilnu telefoniju. Trenutno je na čelu kompanije Viber za Centralnu i Istočnu Evropu, a zadužen je za proširenje lokalnih partnerstava i baza klijenata, kao i povećanje angažovanosti korisnika, sa posebnom pažnjom na tržišta Bugarske, Grčke, Srbije i Mađarske. Na festivalu KAKTUS 2015 govoriće na temu "The Next Frontier of Communication".

Marijana Prpić profesionalnu karijeru započela je u sportskom marketingu na organizaciji međunarodnih teniskih turnira. Od 1999. godine radi u Hrvatskom Telekomu, kao direktor sektora za strategiju branda i oglašavanje. Godine 2010. osniva kompaniju Honestas Advisory za konsalting u oblasti marketinga i menadžmenta, nakon čega prelazi u FMCG industriju – Badel1862 kao direktorka inovacija i marketinga. Poslednje četiri godine radi u kompaniji Google gde je zadužena za razvoj poslovanja u Adriatic regiji. Marijana će na festivalu govoriti na temu – Kako pokrenuti digitalnu strategiju?

Svetlana Stavreva je direktor marketinga i komunikacija za Jugoistočnu Evropu u kompaniji IBM. Ona ima preko 20 godina iskustva na različitim pozicijama u vodećim institucijama i kompanijama. Radila je u svim marketinškim i komunikacionim disciplinama i za sve svetske regione, izuzev Severne Amerike, a na festivalu KAKTUS 2015 govoriće na temu "Communications: from message critical to business critical".

Jacob Kobi Gamliel osnivač je jedne od najvećih digitalnih agencija u Izraelu – iSOCIA, koja servisira vodeće svetske brendove kao što su Pizza Hut, Dacia, Nissan, Smart car by Mercedes itd. Jacob istražuje mogućnosti digitalnog marketinga i kako on može biti izvor prihoda u bilo kom biznis sektoru. Neka od njegovih istraživanja odnose se i na zastupljenost politike i vlade država na društvenim mrežama u poslednjih pet godina. Sa učesnicima festivala podeliće svoja iskustva na temu "Search by Moments, React by Social".

Na festivalu KAKTUS 2015 govoriće i Abraham Abbi Asefaw i Maksimilian Kallhed, osnivači Pop Up agencije iz Londona; Catalin Dobre, Executive Creative Director, McCann Bucharest; Toygun Yılmazer, Chief Strategy Officer, TBWA\Istanbul, Mike Brandt, osnivač danske agencije Urge i inovativnog pristupa u oglašavanju – Advertisingawesomeness, kao i Matija Vujović i Vladimir Grčić iz agencije Kitchen Prague.

Večernji program festivala obeležiće dodela nagrada najboljima u struci. Nagrade se dodeljuju u 13 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane kampanje u protekloj godini. O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 25 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

****

Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (tel: 060/4822200, e-mail: ivana@marketingmreza.rs).

“BRIDGE TO ENTERPISE 2015”

Konferencija “Bridge to Enterpise 2015” će se održati 23. septembra u hotelu Hyatt Regency u beogradu.

Sa sloganom “IT for the new style of business” konferencija će okupiti najveće eksperte i lidere u oblasti informacionih tehnologija iz zemlje i sveta. Oni će predstaviti napredna Hewlett Packard rešenja koja omogućavaju kvalitetnije i brže poslovanje. Danas tehnologija brzo napreduje, važno je držati korak sa inovacijama i time pružili dodatnu vrednost vašem poslovanju. Gotovo svaki biznis zavisi od tehnologije na raznim nivoima – od istraživanja i razvoja, proizvodnje, pa sve do isporuke. Preduzeća, kako mala tako i velika, oslanjaju se na tehnološka rešenja za svoje poslovne potrebe. Na taj način tehnologija predstavlja svojevrstan most koji povezuje poslovne procese.

Teme koje će biti u fokusu ove konferencije:

HP rešenja za novi stil poslovanja,

“Mašina”- najnapredniji i najnoviji hardveri Non-Volatile Memory (NVM),

Cloud – Fokus Aruba i HP vizije usmeren na spoznaju kako su dizajn i mreža optimizovani za cloud i mobilne uređaje,

Open Cloud je ključ – Hibrid priprema biznisa za budućnost integracijom privatnih i javnih cloud-a,

HP 3PAR StoreServ Storage- podrška IT transformacije koja uključuje nove fleševe srednje klase i najpristupačnije all-flash array (AFA). Više o konferenciji: http://bridge2enterprise.com

Nova tehnologija skockana za vas

Ovogodišnji Ce&Ha sajam računara, elektronike i kućnih aparata održaće se od 1. do 4. oktobra na Beogradskom sajmu sa ciljem promocije savremenih tehnoliških dostignuća

Beograd, 25. avgusta - Ce&Ha sajam, najveći regionalni sajam računara, elektronike i kućnih aparata, održaće se ove godine od 1. do 4. oktobra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma. Više od 30.000 posetilaca iz Srbije i okolnih zemalja imaće priliku da, po uzoru na najveće svetske manifestacije istog tipa, poput CES-a u Las Vegasu, IFA-e u Berlinu i CeBit-a u Hanoveru, upozna tehnološke inovacije i pritom se sjajno zabavi. Ce&Ha sajam je “skockan za posetioce” na oko 5.000m2 izlagačkog i više od 1.000m2 prostora namenjenog zabavi.

U najvećoj Hali 1 Beogradskog sajma više od 50 izlagača predstaviće na 3.500 m2 komercijalnog prostora najatraktivnije uređaje koji su svetsku promociju imali u 2015. godini, ali i na tek završenom IFA sajmu u Berlinu. Pred posetiocima će se naći najsavremeniji televizori velikih dijagonala ekrana, ravni i zakrivljeni, kao i 3D i 4K UHD TV formata. Biće tu i najnovijih mobilnih telefona, tableta i laptop računara. Pod okriljem Ce&Ha sajma predstaviće se i proizvođači kućnih aparata. Biće izloženi najsavremeniji klima uređaji, kompletan asortiman bele tehnike, kao i aparati za negu tela. Zanimljivo će biti i na štandovima gde će profesionalci, poput kuvara i frizera, demonstrirati mogućnosti ovih aparata.

Jedan od primarnih ciljeva Ce&Ha sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih. U Hali 1a na 600 kvadrata, u prostoru namenjenom edukaciji, oko 20 izlagača će promovisati nauku, ali i tehnološka dostignuća poput 3D štampe. U saradnji sa Sekretarijatom za privredu Grada Beograda, među posetiocima će se naći i veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, kao i nastavnika, koji će u prostoru namenjenom edukaciji moći da na interaktivan način steknu nova saznanja.

Cilj Ce&Ha sajma je da u godinama koje dolaze postane prepoznatljiv od strane obrazovnih institucija kao mesto na kojem se promovišu nauka i nove tehnologije, sa akcentom na njihovu upotrebu u školama i svakodnevnom životu mladih.

Posetioci Ce&Ha sajma moćiće i da prođu kroz istoriju uređaja bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život, poput telefona i računara. Deo Ce&Ha sajma biće posvećen i reciklaži, i to će biti način da se, u saradnji sa eminentnim institucijama iz te oblasti, podigne svest građana o zaštiti životne sredine.

Ce&Ha će, osim izložbenog, imati i prodajni karakter, u saradnji sa najvećim distributerima i prodajnim lancima, ali po znatno nižim cenama od onih u prodajnim objektima.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista