Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Feza Tan, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Bank

Odgovorno u poslovanju

Verujem da je zemlja već dobro integrisana u centralno-istočno evropsko okruženje tako da njeno finansijsko tržište pokazuje više sličnosti nego razlika. Ovo podjednako važi i za korporativne klijente i za fizička lica. Rastuće potrebe klijenata će ipak primorati banke da se u nečemu izdvoje, a pre svega mislim na vrednost koju pružaju i iskustvo klijenata. Očekujem da klijenti prilikom donošenja konačne odluke neće gledati samo na cenu transakcije, već će u obzir uzimati i odnos sa bankom, lični doživljaj, ali i sve dodatne poslovne mogućnosti koje banka može da im ponudi. Ovaj prelazak će biti moguć pre svega zbog digitalne transformacije u koju većina banaka mnogo ulaže. Kao što je slučaj u tehnološki bolje razvijenim zemljama u regionu, poput Turske, kritično pitanje biće kako taj razvoj postaviti u strateški kontekst, odnosno kako istaći prave probleme, goruća poslovna pitanja za koje bi tehnologija mogla da ponudi rešenje. Mi u UniCreditu, fokus smo stavili na to da konzistentno unapređujemo korisničko iskustvo naših klijenata.

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

NJ.E. g. Mohamed Amin Belhaž, ambasador Maroka u Srbiji

Maroko, ili zvanično Kraljevina Maroko, jeste zemlja na severozapadu Afrike. Na zapadu izlazi na Atlantski okean, a na severu na Sredozemno more. Države sa kojima se graniči su Alžir i Mauritanija. Površina države iznosi 710.850km ². Glаvni grаd Mаrokа je Rаbаt, dok je njenа vаlutа mаrokаnski dirhаm.

Puno arapsko ime može se prevesti kao Zapadno Kraljevstvo. Al-Magreb znači „zapad“. Samo ime Maroko potiče od imena bivše prestonice Marakeš (što znači „božija zemlja“ na berberskom jeziku).

Edukacija

Virtuelna učionica - mesto gde se znanje lakše upija

Svakodnevni ubrzani tehničko-tehnološki progres neminovno postavlja nove standarde koji se uvode u svaki aspekt naše svakodnevnice. S obzirom da je računar, kao informatička komponenta, postao gotovo nezaobilazan alat u obavljanju bilo kog posla, kao i u našem slobodnom vremenu, postavlja se pitanje o njegovoj važnosti i ulozi u obrazovanju. Računar je u eri digitalizacije – neophodan.

Opširnije

Ekskluzivno

Strateški prioritet za mnoge brendove!

Mihail Maslov, generalni direktor i partner, Ketchum Moscow (Rusija), biće jedan od govornika na ovogodišnjem festivalu KAKTUS 2018, koji će biti održan 12. i 13. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Mihail će na festivalu govoriti na temu „The Battle Royale! Influencer Marketing – is it PR or is it Advertising?“ (Velika bitka! Influenserski marketing – PR ili oglašavanje?). Tim povodom, razgovarali smo sa njim o influenserskom marketingu, lažnim vestima, uticaju i brendovima.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Majkl Kors

Takmičenje je osnovano 1950. godine i odigrava se pod pokroviteljstvom Međunarodne automobilske federacije – FIA (franc. Fédération Internationale de l'Automobile). Tokom trke vozila se kreću brzinama većim od 320 km/h, a njihove performanse zavise od više činilaca. Evropa je tradicionalno centar trka Formule 1. Tu su sedišta svih timova, a oko polovine trka se vozi na evropskom kontinentu. Televizijski prenosi trka se masovno gledaju u preko 200 zemalja. Formula 1 je jedan od najskupljih sportova i ulaganja sponzora su ogromna, a ta ulaganja se prenose na velike budžete timova.

Opširnije

Lifestyle

LG laserski projektor dom pretvara u bioskopsku salu

Kompanija LG Electronics (LG) poznata je po svojim modernim i efikasnim rešenjima u svim sferama tehnologije, a zahvaljujući laserskom projektoru LG ProBeam HF80JG, korisnici će tokom gledanja filma u stanu imati utisak da se nalaze u pravom bioskopu.

Inovativni LED projektori kompanije LG su savršeno rešenje za kućnu zabavu, uz koje dnevna soba u nekoliko koraka postaje sala za projekcije vaših omiljenih filmova ili TV sadržaja. Uz Full HD rezoluciju i napredne funkcije poput prenosivosti, jednostavnosti korišćenja, podrške za bežične veze i kompatibilnosti sa drugim uređajima, inovativni LG ProBeam HF80JG pruža neverovatno multimedijalno iskustvo u vašem domu.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista