Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Mate Štetić, generalni direktor Strateško poslovnog područja Kafa u Atlantic Grupi

Inovativan način razmišljanja kao ključni faktor konkurentnosti

Atlantic Grupa je i prošlogodišnjim rezultatima potvrdila lidersku poziciju u regionu, a u prethodnoj godini najveći fokus investiranja bio je na tehnološkim inovacijama u proizvodnji, kao i na razvoju tržišta. U skladu sa strateškim opredeljenjem, kompanija je investirala u nove proizvodne pogone, linije i opremu što je pored povećanja operativne efikasnosti dovelo i do otvaranja novih radnih mesta. Strateško poslovno područje Kafa se i dalje ističe kao najveća pojedinačna kategorija i predstavlja značajan stub uspešnog poslovanja kompanije.

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Ambasador

Njegova Ekselencija, g. Amr Alguvejli, ambasador Egipta

Zvanično ime Egipta je Arapska Republika Egipat. Egipat je transkontinentalna država čiji veći deo teritorije leži u severoistočnoj Africi, a manji deo (Sinajsko poluostrvo) se nalazi na području jugozapadne Azije.

Egipat pokriva površinu od oko 1.001.450 km2 što ga čini 30. zemljom na svetu po teritoriji koju zauzima. Ovo je najmnogoljudnija arapska zemlja, poznata po svojoj antičkoj civilizaciji i po poznatim svetskim spomenicima.

Edukacija

Neuspeh i šta sa njim

Tomas Votson, predsednik i osnivač kompanije IBM, svojevremeno je izjavio: „Ako želiš da uspeš, ti udvostruči broj svojih neuspeha!“ To je pravi stav koji zauzima pobednik u susretu sa lošim rezultatom. Zapravo, neuspeh kao kategorija u stvari ne postoji. Neuspeh nije živo biće i zato je velika greška što se mnogi ljudi poistovećuju sa njim. Neuspeh je određena situacija i događaj, a ne čovek. On ima trajnu formu samo kada ga mi prihvatimo i poistovetimo se sa njim.

Opširnije

Ekskluzivno

Lidl Srbija – „Prijatelj potrošača“

Kako je veliki broj građana Srbije bio zainteresovan za kupovinu u Lidlu u danima otvaranja, tako je i veliki broj potrošača hteo sa nama da podeli svoje kako pozitivne utiske, tako i sugestije. Uzimajući u obzir visoke standarde koje smo postavili u odnosu prema potrošačima, u smislu kvaliteta i brzine odgovora, imali smo izazov da sve postignemo i svima odgovorimo na vreme, jer je volumen kontakata bio izuzetno visok. Ipak, brzo smo reagovali, a sve uz pomoć pravovremene detaljne pripreme, što je moj savet za uspešno poslovanje. Ako poredimo sve zemlje u kojima Lidl posluje, sada smo među najbolje rangiranim kada je reč o parametrima uspešnosti u ovom sektoru.

Opširnije

Giganti

Džef Bezos (AMAZON)

Džefri Preston Bezos (rođen 12. 1. 1964. godine) američki je preduzetnik u oblasti interneta i aerokosmonautike, medijski magnat i investitor. Poznat je, pre svega, kao osnivač, izvršni direktor i predsednik kompanije Amazon. Kao prvi centimilijarder prema Forbsovom indeksu bogatstva, Bezos je proglašen za „najbogatijeg čoveka u modernoj istoriji“ pošto je njegova neto vrednost u julu 2018. godine porasla na 150 milijardi dolara. U septembru 2018. godine magazin Forbs opisao ga je kao „mnogo bogatijeg u odnosu na sve ostale ljude na planeti“ jer se njegova neto vrednost uvećala za još 1,8 milijardi dolara kada je Amazon postao druga kompanija u istoriji koja je dostigla tržišnu vrednost od bilion dolara.

Opširnije

Lifestyle

Grand Hotel Tornik zvanično najbolji hotel u 2019. godini

Grand Hotel Tornik, jedini hotel sa 5 zvezdica na Zlatiboru, je pravi izbor za one koji žele da dožive ovu destinaciju na potpuno nov način. Zakoračite u hotel koji je spreman da ostvari vaše snove.

Prvi hotel sa 5* na najpopularnijoj destinaciji u Srbiji. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.010 m gde se susreću planinske i morske struje. Ekskluzivan SPA WELLNESS centar koji se prostire na 2.250 m2, najsavremenije opremljen kongresni kompleks, atraktivna terasa od 1.500 m2 sa prelepim panoramskim pogledom na vrhove Tornika samo su deo ponude ovog grandioznog kompleksa. Bogata ponuda za goste različitih afiniteta i uzrasta, usluga na najvišem nivou i enterijer poput onih u najluksuznijim svetskim hotelima učiniće vaš odmor savršenim.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista