Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Dr Miloš Vujnović, predsednik Izvršnog odbora JUBMES banke a.d. Beograd

U susret petoj deceniji

Na domaćem finansijskom tržištu JUBMES banka je prisutna gotovo pune četiri decenije. Sinteza iskustva iz različitih razvojnih faza poslovanja, na putu od kreditno izvozne agencije do poslovne banke, čini jedinstveni know-how koji se ogleda u pružanju istih bankarskih usluga na drugačiji način, opslužujući segment tržišta koji iznad svega ceni kvalitet pružene usluge, bilo da je reč o pravnim ili fizičkim licima.

U 2017. godini nastavljen je trend uvećanja portfolija klijenata, kao i progresivan rast komercijalnih plasmana banke započet u prethodnoj godini, a koji su do danas skoro udvostručeni i istorijski na najvišem nivou od početka poslovanja JUBMES-a kao banke univerzalnog tipa, odnosno u poslednjih 20 godina.

Opširnije

Poslovna misao

Majkl Porter

Giganti

Ben & Jerry’s

Edukacija

Ivana Borić

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Najmodernija klinika za vensku problematiku u Evropi

Dr Petar Dragić je jedan od najpoznatijih hirurga današnjice. Više od šest hiljada urađenih laserskih operacija vena, nagrade na inostranim kongresima, kao i rad u četiri zemlje svedoče o njemu kao jednom od najcenjenijih stručnjaka sveta.

Edukacija

Sedma revizija kreditnog aranžmana između Srbije i MMF-a

Prvo, da sprovede pregled srpske ekonomije u skladu sa članom IV Statuta MMF-a. Ovaj pregled je centralni element mandata MMF-a u vezi sa svim zemljama članicama i sveobuhvatno i dugoročnije posmatra makroekonomska kretanja i perspektivu, kao i ekonomske politike organa vlasti. U većini zemalja, konsultacije na osnovu člana IV sprovode se jednom godišnje, a u zemljama koje imaju programe koje podržava MMF, kao što je Srbija, svake druge godine. Izvršni odbor MMF-a je zaključio prethodne konsultacije na osnovu člana IV sa Srbijom 23. februara 2015. godine.

Opširnije

Workshop

4 jednostavna načina da poboljšate prvi utisak

„Ako se ne pripremimo, spremamo se za neuspeh.“

Bendžamin Frenklin

Kao što citat kaže ako se ne pripremimo, spremamo se za neuspeh. Kad tome dodamo činjenicu da su psihološka istraživanja pokazala da se prvi utisak o nekome formira u roku od 30 sekundi, zaista moramo razmisliti o nastupu i utisku koji ostavljamo.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Džon Forbs Neš Džunior

Ben Koen (Ben Cohen) i Džeri Grinfild (Jerry Greenfield) bili su prijatelji iz detinjstva i živeli su u Njujorku. Džeri je završio koledž ali nije uspeo da nastavi svoje studije medicine, dok je Ben odustao od studiranja. Došli su na ideju da se bave proizvodnjom đevreka, peciva koje je veoma popularno i rasprostranjeno u Severnoj Americi. Međutim, kada su saznali koliki bi bili troškovi nabavke opreme neophodne za proizvodnju, odustali su od te ideje. Ovaj dvojac je 1977. godine na daljinu završio kurs pravljenja sladoleda na „Krimeriju“ (Creamery) u okviru Državnog univerziteta Pensilvanije.

Opširnije

Lifestyle

LG – BUDUĆNOST TEHNOLOGIJE NA IFA SAJMU

Kompanija LG Electronics (LG) stekla je reputaciju kompanije koja se ne plaši da pomeri granice inovacija i predvidi i ispuni želje najzahtevnijih potrošača. U proteklim decenijama, posvećen rad na unapređenju karakteristika uređaja rezultirao je brojnim proizvodima koji postavljaju nove standarde na globalnom tržištu. Posetioci ovogodišnjeg IFA sajma u Berlinu imali su priliku da se uvere u izvanredan kvalitet novih LG uređaja koji svojim izgledom i performansama pomeraju granice.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista