Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Sagovornik: Mina Rakićević, direktorka Delikos d.o.o.

„Kosmajska” kvalitet bez kompromisa

Delikos d.o.o je porodična radionica najfinijih suhomesnatih delikatesa od svinjskog i goveđeg mesa. Nalazi se u ekološki zaštićenom području planine Kosmaj, u blizini manastira Tresije, daleko od bilo kakvih zagađivača vazduha. Blagodarna priroda Kosmaja i čist planinski vazduh na kome se meso suši, našim proizvodima daju specifičan, pun ukus i vrhunski kvalitet. Bez veštačkih boja, aroma, pojačivača ukusa, zamena za meso, alergena i aditiva, a od najkvalitetnijeg svinjskog i goveđeg mesa, uz dodatak najfinijih začina, proizvodi Delikosa koje na tržištu možete naći pod brendom Kosmajska delikatesna radionica, jedinstveni su po svom ukusu i kvalitetu. Blago dimljeni hladnim dimom odabrane bukove piljevine, filtriranim preko vodenih filtera, proizvodi se stručno prate tokom celog procesa proizvodnje – od usoljavanja i začinjavanja mesa, do njegovog potpunog sazrevanja, bez skraćivanja ili ubrzavanja ijednog prirodnog procesa. Zato su naši proizvodi tako neodoljivo ukusni!

Opširnije

Poslovna misao

Harli Maning i Keri Bodin

Giganti

Henri Ford

Edukacija

Margita Bastinac

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Jovana Nikčević, PR i marketing menadžer kompanije Keramika Kanjiža

Fabrika keramičkih pločica Keramika Kanjiža osnovana je 1980. godine i više od tri decenije predstavlja sinonim za kvalitet. Na samom početku, kao prioriteti postavljeni su neprekidno praćenje tehnološkog razvoja, stalno unapređivanje znanja, opreme i proizvodnog programa prema zahtevima tržišta. Tokom godina, kompanija je rasla i razvijala se, a danas je jedna od vodećih proizvođača na domaćem tržištu.

Edukacija

Šesta revizija kreditnog aranžmana između Srbije i MMF-a

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), sa Džejmsom Rufom na čelu, pregovarala je iz predostrožnosti sa srpskom delegacijom od 20. oktobra do 1. novembra ove godine u Beogradu o šestoj reviziji-kontroli stend-baj aranžmana.

Misija je tokom posete ocenila fiskalne rezultate i razgovore o budžetu za 2017. godinu. U razgovorima sa srpskim zvaničnicima razmotren je napredak reformi u finansijskom sektoru, procenjeno napredovanje u sprovođenju ključnih strukturnih reformi, a bilo je reči i o novim strukturnim uslovima za 2017. Sve prethodne revizije MMF-a u Srbiji su uspešno završene.

Opširnije

Workshop

Istrajnost poslednjeg univerzalnog ekonomiste XX veka!

U lepoj književnosti važi pravilo da treba čitati što starije autore koji su već potvrđeni u javnosti i na tržištu. Istovremeno se u nauci najčešće preporučuje da treba čitati što novije autore i tekstove. Kao što u medicini nema apsolutnog principa nikad ili uvek”, tako i kod prethodnih pravila treba u obzir uzeti izuzetke.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Henri Ford

Henri Ford (30. jul 1863 — Dirborn (Dearborn), 7. april 1947) bio je američki preduzetnik koji je osnovao Ford Motor Company i pripisan mu je doprinos stvaranju srednjeg sloja američkog društva. Među prvima je uveo masovnu proizvodnju automobila na pokretnoj traci, čime su automobili postali dostupni velikom broju ljudi. To ostvarenje nije značilo samo revoluciju u industrijskoj proizvodnji, već je imalo i veliki uticaj na modernu kulturu, tako da mnogi društveni teoretičari to razdoblje ekonomske i društvene istorije nazivaju „fordizam“.
Opširnije

Lifestyle

Unikatni Maserati MC12 VC

Proizveden u veoma, veoma ograničenom izdanju od samo 50 jedinica za drum i 12 trkačkih varijanti za FIA GT šampionat, ovaj neverovatni superautomobil postao je pravi kolekcionarski primerak, vredan preko 1,6 miliona dolara.

Ipak, nemačka tjuning kompanija, Edo Competition, pomislila je da ovom remek-delu na četiri točka nešto fali kako bi bio još bolji, pa su kreirali neverovatni paket personalizacije koji ga čini još više neodoljivim. Ovaj unikatni projekat zove se Maserati MC12 VC i zapravo je naručen od strane brenda Maserati kako bi bio deo njihove stogodišnjice.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista