Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Mila Litvinjenko

„Zahvaljujući sopstvenoj distributivnoj mreži, stalnim prisustvom naših ljudi na tržištu i kontaktom sa krajnjim kupcima, možemo da prepoznamo njihove potrebe i da budemo izuzetno dobro pozicionirani na tržištu. Softver, koji smo sami razvili i neprekidno ga unapređujemo, pruža nam neprocenjive podatke vezane za odluke koje donosimo. Suština je imati informaciju u svakom trenutku. Ponosna sam na naše proizvodne kapacitete. Iz jedne male proizvodnje prerasli smo u industrijsku proizvodnju. Naši kapaciteti su sada 15 miliona proizvoda. Vodimo računa o tome da naši proizvodni kapaciteti budu usklađeni sa prodajnim.“Kako za "PROFIT" kaže Mila Litvinjenko, direktorka Aure, povećanje izvoza i nova tržišta biće prioritet i u narednom periodu.

Da zadovolje sve nijanse ukusa potrošača od SAD do Azije, svakodnevno brine stotinak radnika niške Aure, koja se već 20 godina bavi proizvodnjom kozmetike u Srbiji.

Osim što su osvojili tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije, Bugarske, Holandije, Ukrajine, Hrvatske i Grčke, proizvodi srpske kompanije stigli su do Azije na istoku i Sjedinjenih Američkih Država na zapadu. Međutim, tu nije kraj.

Opširnije

Poslovna misao

Džim Ron

Giganti

Hamdi Ulukaya

Edukacija

Igor Isailović

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Ambasador Slovenije u Srbiji, Nj. E. Vladimir Gasparič

Veze Slovenije i Srbije su tradicionalno jake, pa je i saradnja između srpske i slovenačke ekonomije odlična. Na srpskom tržištu danas posluje više od 1400 slovenačkih kompanija, i njihov ukupni plasman kapitala je oko 3 milijarde evra, što je pozicioniralo Srbiju kao prioritet slovenačke spoljne trgovine.

Generalno, odnosi između dve zemlje su prijateljski i intenzivni, saradnja se odvija na mnogim nivoima i doslovno između svih ministarstava a politički kontakti su česti i redovni.

Opširnije

Edukacija

Zloupotreba ovlašćenja

Represivni aparat prinude jeste jedan od osnovnih i veoma moćnih odlika vlasti. Pogrešno „rukovanje“ tim aparatom prouzrokuje nesagledivu štetu za društvo uopšte. Svaka država s vremena na vremenapravi određenu grešku, ali nam se čini da naša zemlja i zemlje u okruženju prečešto čine ogromne greške. Ogromne greške, svedoci smo, čine i ad hock tribunali osnovani od strane Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Većina grešaka može se okarakterisati kao zloupotreba ovlašćenja sudova, organa, tribunalakoja urušava VLADAVINU PRAVA kao osnovni postulat demokratske države.

Opširnije

Workshop

Klasifikacija poslovnih običaja – Turska

Kada se kaže da jedna zemlja spaja Istok i Zapad i ako se pomisli na Tursku, sigurno se neće pogrešiti.

Iako Turska predstavlja zemlju u kojoj je Islam najdominantnija religija (oko 90% stanovništva čine muslimani), ono što nju izdvaja od drugih muslimanskih zemalja jeste činjenica da je ona sekularna[1] država u kontinuitetu od osnivanja republike 1923. godine od strane Kemala Ataturka.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Hauard Šulc

Hauard Šulc je američki biznismen. Poznatiji je kao predsednik i generalni direktor Starbucks -a, najvećeg prodajnog lanca kafa na svetu. Na Forbsovoj listi je uvršten na 354. mesto kao najbogatiji čovek u Sjedinjenim Državama, čije bogatstvo iznosi 1,5 milijardi dolara.

Opširnije

Lifestyle

HUGO BOSS PROLEĆE/LETO 2016

Ovosezonsku kolekciju HUGO BOSS-a namenjenu ženama, odlikuju čiste linije, snažan kolorit i kontrolisana upotreba akcenata, ali i dalje preovlađujući utisak zavodljive ženstvenosti čini ono što boji celu priču.

U svojoj četvrtoj kolekciji za „BOSS Womenswear“, umetnički direktor Džejson Vu posegao je za idejama pokreta Bauhaus kao inspiracijom.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista