Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Ambasador - Indija

Republika Indija je zemlja Južne Azije, sedma po veličini, druga po mnogoljudnosti, prva kao najveća demokratija na zemlji. Okružena Indijskim okeanom na jugu, Arapskim morem na jugozapadu, Bengalskim zalivom na jugoistoku, na severu kopnenu granicu deli sa Pakistanom, Kinom, Nepalom, Butanom, Burmom i Bangladešom. Ovo područje bilo je dom jedne od najstarijih ljudskih naselja, u dolini reke Ind.

Nju Delhi je glavni grad države Indije.Čini zajedničku aglomeraciju s starim delom Delhija koji se nalazi nešto severnije i ima oko 17 miliona stanovnika. Smešten je na severu Indije, uz obalu reke Jamuna, na prelazu iz doline Ind u dolinu Ganga. Predstavlja značajno saobraćajno, političko, upravno i trgovačko središte. Kako Nju Delhi i grad Delhi čine jedinstvenu upravnu celinu, oba grada zajedno Indijci najčešće zovu jednostavno Delhi.

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Nj. E. gospodin Krister Asp, ambasador Švedske u Srbiji

Finska, Austrija i Švedska pridružile su se Evropskoj uniji 1. januara 1995, u četvrtoj rundi proširenja. Ove tri zemlje su bile prve nove zemlje koje su se pridružile EU posle završetka Hladnog rata. Tadašnjih 15 članica je obuhvatalo skoro čitavu Zapadnu Evropu.

Ta decenija je postala poznata kao Evropa bez granica.

Intervju

Miroslav Bogićević, vlasnik i direktor Koncerna Farmakom MB

Koncern Farmakom MB osnovan je 1989. godine, i pod nazivom „Farmakom d.o.o.” ova kompanija započinje svoje poslovanje u oblasti trgovine, baveći se, pre svega, uvozom sredstava za proizvodnju u oblasti hemijske industrije.

Opširnije

Workshop

Zašto firme propadaju

Istraživanje čuvene kompanije “Dunn and Bradstreet“ pokazalo je da čak 96% firmi u Americi vremenom propadne zbog lošeg menadžmenta. Da biste bolje razumeli šta to znači, prikazaćemo 12 razloga zbog kojih biznis najčešće propada. Ovi razlozi rezultat su detaljnog istraživanja poslovanja velikog broja kompanija, koje je sproveo Jessie Hagen iz kompanije “U.S. Bank“.

Opširnije

Dragan lazić Xella Srbija

Intervju

Za blok iznad konkurencije

Kada se pomene ekonomična, kvalitetna, brza i cenovno povoljna gradnja, jedna od prvih asocijacija su Ytong materijali i jedinstveni sistem gradnje koji nudi kompanija Xella Srbija.

Na veliku popularnost i tražnju na našem tržištu dodatno utiču uštede koje se ostvaruju Ytong termoblokovima i koje obezbeđuju održivost objekta i ispunjavanje standarda „zelene gradnje“.

Lifestyle

Novi BMW serije 6 kabriolet

Izrazi poput „oduzima dah”, „neodoljiv” i „savršen” opisuju istoriju BMW kabrioleta. Tradiciji izrade modela sa otvorenim krovom, dugoj nekoliko decenija, brend sada dodaje potpuno novo poglavlje.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista