Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Marinos Vathis, Predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke

Odgovorno u biznisu i društvu

Vojvođanska banka je među deset najvećih banaka u Srbiji po veličini aktive i ima status sistemski značajne banke. S četvrtom najvećom mrežom u Srbiji, četiri regionalna biznis centra i sa više od milion klijenata, banka pokriva celu teritoriju zemlje. Već četvrtu godinu zaredom,Vojvođanska banka je proglašena za najbolju banku u pružanju kastodi usluga u Srbiji prema prestižnom časopisu Global Custodian Magazine, i predstavlja jednu od najboljih transakcionih banaka na tržištu uz tradiciju dugu 146 godina. Od 2006. godine banka posluje u sastavu jedne od vodećih međunarodnih bankarskih grupacija – Nacionalne banke Grčke (National Bank of Greece).

Opširnije

Poslovna misao

Piter Til

Edukacija

Margita Bastinac

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Rob Koenen, regionalni menadžer prodaje rešenja produkcione štampe u kompaniji Canon

Kompanija Canon se vodi jedinstvenom poslovnom filozofijom Kyosei, što znači „živeti i raditi zajedno za opšte dobro“, dok je kompanija, kao pionir IMAGE tehnologije, tokom proteklih 80 godina bila u mogućnosti da ponudi mnoge revolucionarne proizvode kada je u pitanju grafička i kancelarijska tehnologija. Odsek za profesionalnu štampu stvoren je 2006. godine i nudi pristup koji je u potpunosti okrenut korisniku i koji se sastoji od vodećih rešenja i proizvoda na tržištu, kao i inovativnog programa za razvoj poslovanja (EBBP) koji korisnicima omogućavada u potpunosti iskoriste svoje ulaganje.

Edukacija

Nove tehnologije: pro et contra

Kada ste sam svoj majstor, onda vam je lako da sledite svoje ideje, pronalazite podršku, usvajate novotarije, pokušavate, prilagođavate se ili prilagođavate druge svojim potrebama. U većim sistemima tromost, krutost i otpori promenama svakako predstavljaju ogroman izazov rukovodiocima. Na kraju krajeva, sećam se koliko su često ljudi namerno kvarili bravu jer nisu hteli da nose ključeve kada smo u našoj zgradi uveli interfone – bez obzira na to što su finansijski učestvovali u popravci istih, stara navika ih je vukla u destruktivnost. Kad pogledate sa strane, ili kada sve prođe, možete se nasmejati, no, dok traje, nimalo nije zabavno.

Opširnije

Workshop

Proizvod s minimalnom funkcionalnošću u lean startup-u

Proizvod s minimalnom funkcionalnošću (MVP) pomaže preduzetnicima da počnu s procesom učenja što je pre moguće.Iako to nije nužno najmanji proizvod koji možete da zamislite, to je jednostavno najbrži način da prođete kroz proces „napravi-proceni-uči“ uz minimalan trud.

Dru Hjuston (Drew Houston) je generalni izvršni direktor kompanije Dropbox iz Silicijumske doline koja je napravila program za deljenje dokumenata koji je izuzetno jednostavan za upotrebu. Instalirate njegovu aplikaciju i Dropbox folder će se pojaviti na vašem desktopu. Sve što stavite u taj folder automatski se šalje na Dropbox i odmah kopira na sve vaše računare i uređaje.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Albert Ajnštajn

Albert Ajnštajn (14. mart1879. - Prinston, 18. april1955.) bio je teorijski fizičar, jedan od najvećih umova i najznačajnijih ličnosti u istoriji sveta.

Albert Ajnštajn je formulisao specijalnu i opštu teoriju relativnostikojima je izvršio revoluciju moderne fizike. Pored toga, doprineo je napretku kvantne teorije i statističke mehanike. Iako je najpoznatiji po teoriji relativnosti (posebno po ekvivalenciji mase i energije E=mc²), Nobelova nagrada za fiziku mu je dodeljena 1921. godine za objašnjenje fotoelektričnog efekta (rada objavljenog 1905. u Annus Mirabilisili „Godina čuda“) kao i za doprinos razvoju teorijske fizike. U narodu je ime Ajnštajn sinonim za čoveka visoke inteligencije ili za genija.

Opširnije

Lifestyle

Deichmann predstavio kolekciju jesen/zima 2016/2017.

Deichmann je na spektakularan način obeležio početak nove modne sezone. Na reviji su predstavljeni glamurozni modeli kolekcije jesen/zima 2016/2017. koji su zasijali na pisti sačinjenoj od LED ekrana.

Aktuelnu kolekciju jesen/zima 2016/2017. godine odlikuju ležeran stil, jasne linije, boje kao što su neprolazna crna, kamel, siva i crvena ali i kombinacija materijala i interesantnih dezena, nitne i rajsferšlusi. Kul oksfordice, bajkerske čizme, chelsea čizme, čizme u rok fazonu kao i one iznad kolena su modeli koji će obeležiti ovu sezonu. Potpetice ostaju četvrtaste, jer nemoguće je zamisliti kolekciju bez uticaja 70-ih.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista