Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Igor Ilievski TIKVEŠ

„Kvalitet svih naših vina jeste naš najmoćniji argument koji koristimo u pozicioniranju brenda” – Igor Ilievski Sunce, nebo, zemlja, vinogradi i ljudi deo su stvaranja tradicije Vinarije Tikveš. Davne 1885. godine Tikveš je osnovan kao mala porodična vinarija na 1.200 kvadratnih metara. Već 1912. godine proizvedeno je prvo vino pod etiketom Tikveš. Tikveš je 1938. godine postao poznata kompanija na celom Balkanu, a ista je nacionalizovana 1946. godine. Postaje najveća vinarija u Jugoistočnoj Evropi pod imenom Agrokombinat Tikveš 1968. godine, kada je značajno proširen kapacitet jer je projektovana da zadovolji potrebe jugoslovenskog tržišta za kvalitetnim vinom. Glavni preokret u razvoju Tikveša desio se 2003. godine kada je grupacija M6 preuzela Tikveš. Tada počinje moderno doba sa glavnom premisom – „kvalitet ispred kvantiteta”, što je početak procesa velike modernizacije u Tikvešu preko investicija u tehnologiju, opremu i ljude. Sada se Tikveševa vina svojim vrhunskim kvalitetom probijaju na svetsko tržište i prodaju se u više od 25 zemalja širom sveta. Tikveš je prošao kroz brojne izazove, različite transformacije i nastavljao je da funkcioniše i da se nadograđuje, ali i da prerasta u svetski poznat brend.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Amway

Lifestyle

Hotel Sloboda

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Nj.E. Ambasador Poljske u Srbiji

Poljska je država sa skoro 40 miliona stanovnika, smeštena u centralnoj Evropi, unitarna država koja se sastoji od 16 vojvodstava (provincija). Nacija koja se ponosi svojim kulturnim nasleđem, država sa više od 1000 godina istorije. Pozicionirana u centru Evrope, prolazila je kroz turbulentna i burna vremena.

Intervju

Miroslav Bogićević, vlasnik i direktor Koncerna Farmakom MB

Koncern Farmakom MB osnovan je 1989. godine, i pod nazivom „Farmakom d.o.o.” ova kompanija započinje svoje poslovanje u oblasti trgovine, baveći se, pre svega, uvozom sredstava za proizvodnju u oblasti hemijske industrije.

Opširnije

Workshop

Zašto firme propadaju

Istraživanje čuvene kompanije “Dunn and Bradstreet“ pokazalo je da čak 96% firmi u Americi vremenom propadne zbog lošeg menadžmenta. Da biste bolje razumeli šta to znači, prikazaćemo 12 razloga zbog kojih biznis najčešće propada. Ovi razlozi rezultat su detaljnog istraživanja poslovanja velikog broja kompanija, koje je sproveo Jessie Hagen iz kompanije “U.S. Bank“.

Opširnije

Dragan lazić Xella Srbija

Intervju

Za blok iznad konkurencije

Kada se pomene ekonomična, kvalitetna, brza i cenovno povoljna gradnja, jedna od prvih asocijacija su Ytong materijali i jedinstveni sistem gradnje koji nudi kompanija Xella Srbija.

Na veliku popularnost i tražnju na našem tržištu dodatno utiču uštede koje se ostvaruju Ytong termoblokovima i koje obezbeđuju održivost objekta i ispunjavanje standarda „zelene gradnje“.

Lifestyle

Novi BMW serije 6 kabriolet

Izrazi poput „oduzima dah”, „neodoljiv” i „savršen” opisuju istoriju BMW kabrioleta. Tradiciji izrade modela sa otvorenim krovom, dugoj nekoliko decenija, brend sada dodaje potpuno novo poglavlje.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista