selected_from_new!

Intervju

Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens u Srbiji

SIEMENS-Simbol inovacija

Glavni pokretači uspeha su istrajnost i primena jasne strategije. Prisustvo kompanije Siemens u ovoj državi već 132 godine veoma je značajno.

Mi smo deo srpskog društva i vrlo smo posvećeni Srbiji.

Srbija je još uvek malo, ali i promenljivo tržište sa velikim projektima u oblasti infrastrukture, koje prolazi kroz proces digitalne transformacije...

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Njegova Ekselencija šeik Mubarak bin Fahad Al Tani, ambasador Katara u Srbiji

Katar, zvanično Država Katar, emirat je na Bliskom istoku koji se nalazi na malom Katarskom poluostrvu koje je deo većeg Arabijskog poluostrva. Graniči se sa Saudijskom Arabijom na jugu a sa ostalih strana ga okružuje Persijski zaliv. Morem je razdvojen od Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Površina države iznosi 11.437 km².

Edukacija

Misliš da nisi uticajna osoba? Razmisli opet!

Promene u našem poslovnom okruženju su stalne: sastav timova se menja, polja odgovornosti su različita u zavisnosti od projekata na kojima radimo, ciljevi koje imamo se menjaju na mesečnom nivou...

U ovako dinamičnoj sredini jedna od ključnih veština za uspešno obavljanje radnih zadataka je vršenje uticaja.

Vršenje uticaja je sposobnost da podstičemo, motivišemo ili promenimo razmišljanje i ponašanje drugih osoba.

Da li ste nekada zapitali na koga vi imate uticaj? Obično u ovakvom promišljanju uspemo da se setimo nekoliko osoba koje na poslu zavise od nas. Predlažem da proširimo krug razmišljanja i zahvatimo sve osobe koje srećemo o toku jedne nedelje.

Opširnije

Ekskluzivno

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd

NLB Banka već osmu godinu zaredom organizuje nagradni konkurs za organske proizvođače, u okviru kojeg i ove godine nagrađujemo tri projekta po izboru stručne komisije novčanom nagradom u ukupnom iznosu od milion i po dinara.

Pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili su u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje. Do sada je na konkursu učestvovalo blizu 400 projekata, među kojima je bilo zaista sjajnih i inovativnih ideja za razvoj organske proizvodnje na konkretnim gazdinstvima.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Jimmy Choo

Jimmi Choo Ltd je britanska kuća visoke mode specijalizovana za cipele, torbe, modne dodatke i mirise. Kompaniju J. Choo Limited su 1996. godine osnovali dizajner cipela visoke mode Džimi Ču i urednica odeljka za modne dodatke magazina Vogue Tamara Melon. Brend tvrdi da je bio omiljeni Dajani, princezi od Velsa. Kompanija je bila na Londonskoj berzi dok je 2017. godine nije kupila kompanija Michael Kors Holdings.

Opširnije

Lifestyle

Dugo očekivani 88-inčni 8K OLED TV

Kompanija LG Electronics (LG) najavila je početak prodaje prvog 8K OLED televizora na svetu (model 88Z9), uz pretprodaju u Južnoj Koreji, a očekuje se da uređaj u Severnoj Americi i Evropi bude dostupan u trećem kvartalu 2019. godine. Kao kompanijin najveći OLED televizor do sada, 8K OLED TV predstavlja inovaciju koju je omogućila displej tehnologija bez premca kompanije LG. Ovaj sjajni novi model ističe superiornost OLED ekrana nad konvencionalnim LED ekranima i pruža besprekorno iskustvo gledaocima.

Opširnije

news_label!

poll_headline!

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

berza_title!

kursna_title!