Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Naših prvih 25 godina obeleženo rastom i održivim poslovanjem

Coca-Cola HBC Srbija u svim svojim punionicama koristi 100% električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora. Već nekoliko godina implementiramo projekat „zelene flote“, koristeći tečni naftni gas za našu flotu automobila. Menjamo i rashladnu opremu, i na taj način dajemo doprinos smanjenju emisija CO2.

Opširnije

Edukacija

Mapei

Edukacija

Galenika

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Info rubrika

RECIKLAŽA U KOMPANIJI DR. OETKER

U skladu sa posvećenošću očuvanju životne sredine, kompanija Dr. Oetker preduzima značajne korake ka postizanju potpune reciklabilnosti svoje ambalaže. Fokusirani na smanjenje ekološkog uticaja, posebnu pažnju posvećujemo reciklaži kartonske transportne ambalaže i primarne ambalaže u vidu kesica koje koristimo za pakovanje naših proizvoda.

Što se tiče kartonske ambalaže, koja se koristi u transportne svrhe, ponosno ističemo da je u potpunosti reciklabilna. Ova inicijativa doprinosi smanjenju otpada i podržava globalne napore ka očuvanju resursa. Osim toga, radimo na kontinuiranom poboljšanju ekoloških performansi naših transportnih pakovanja.

Što se tiče primarne ambalaže, odnosno kesica u koje pakujemo naše proizvode koje potrošači mogu pronaći u marketima, nalazimo se u postupku zamene kako bismo postigli 100% reciklabilnu ambalažu. Ovaj plan je deo naše dugoročne vizije o odgovornom poslovanju i očuvanju životne sredine.

Verujemo da je ključno da svako naše pakovanje, bilo da se radi o kutijama ili kesicama, bude potpuno reciklabilno. Cilj nam je da omogućimo da se svako pakovanje može reciklirati na način da postane novo pakovanje, deo ambalaže ili sekundarna sirovina. Ova strategija odnosi se na sve komponente naše ambalaže, a mi smo posvećeni ostvarivanju ovog cilja kako bismo doprineli održivijem i odgovornijem pristupu prema upotrebi ambalaže.

U Kompaniji Dr. Oetker, nastavićemo da inoviramo i primenjujemo najbolje prakse kako bismo postigli visoke standarde reciklaže i doprineli očuvanju prirodnih resursa. Ova inicijativa predstavlja našu posvećenost stvaranju bolje budućnosti za naše potrošače i planetu Zemlju.

HONOR debituje sa potpuno novom „AI za sve situacije“ strategijom na MWC 2024

Globalni tehnološki brend HONOR je otkrio svoju novu strategiju za sve situacije predstavljanjem AI-pojačanog iskustva koje omogućava saradnju između više operativnih sistema, kao i AI sa fokusom na ljudske namere, zajedno sa nizom pametnih uređaja u saradnji sa globalnim partnerima. Tokom svog uvodnog izlaganja, HONOR nije samo najavio globalno lansiranje HONOR Magic6 Pro, već i svoj najnoviji AIPC, HONOR MagicBook Pro 16, koji su opremljeni sa HONOR AI na nivou platforme za bolje iskustvo okrenuto ka čoveku.

Opširnije

Edukacija

P&G nastavlja da podržava ugrožene zajednice u Srbiji

Beograd, 30 maj, 2023. – Procter & Gamble, kompanija koja obuhvata Ariel, Fairy, Lenor, Pantene, Always i druge vodeće brendove, produžila je partnerstvo sa lokalnim nevladinim organizacijama koje se bave podrškom ugroženim porodicama i zajednicama u Srbiji. U saradnji sa fondacijom Divac i udruženjem Prijatelji dece Srbije, kompanija je u prethodne dve godine donirala preko 200.000 esencijalnih proizvoda za zdravlje i higijenu, kako bi pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Opširnije

Pričali smo o...

Jasna Uzelac Braunović, direktorka Direkcije komunikacija Erste Banke

Najjednostavnije rečeno, korporativne komunikacije su krovni pojam koji obuhvata odnose sa svim ciljnim javnostima, uključujući i pomenutu eksternu komunikaciju ili odnose sa medijima i internu komunikaciju ka zaposlenima, ali i odnose sa institucijama i organizacijama civilnog društva, kao i odnose sa klijentima.

Opširnije

Giganti

Emil Berliner

Emil Berliner (20. 5. 1851 – 3. 8. 1929. godine), bio je nemačko-američki pronalazač. Najpoznatiji je po tome što je izumeo vertikalno sečenu ravnu ploču – disk (poznatiju pod nazivom „gramofonska ploča“) koja se koristi sa fonografom.

Opširnije

Lifestyle

Razmišljanje na ThinQ način

Ljubitelji naučne fantastike se uglavnom dele u dva tabora – one koji više vole Star Wars i one koji preferiraju Star Trek. Raznolike verzije ovih svemirskih avantura postoje decenijama, broje milione poklonika svih generacija i predstavljene su u različitim formatima – filmovima, serijama, igricama, knjigama i stripovima. Osnovna razlika između dve franšize je u elementu fantazije.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista