Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Marko Carić

Kako predstaviti čoveka za koga je malo reći da je genije? Čoveka čije se ime našlo i zauzelo počasno mesto u enciklopediji uspešnih ljudi Srbije „Oxford’s Book of Successful People of Serbia“ ove godine u maju. U enciklopediji su se, pored našeg sagovornika, našla i imena i biografije znamenitih i uticajnih ličnosti savremene Srbije koje su svojim delovanjem obeležile nedavnu prošlost, deo su aktuelne sadašnjosti i koje će imati nesumnjiv uticaj na budućnost.

Opširnije

Poslovna misao

Brajan Solis

Giganti

Ted Tarner

Edukacija

Ivana Borić

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

NJ. E. Filip Pinington, ambasador Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori

Kanada je oduvek uživala veliku popularnost turističke destinacije. Svetski poznate prirodne lepote (Nijagarini vodopadi, impozantni planinski pejzaž u nacionalnim parkovima Banf (Banff) i Džasper (Jasper), itd), ali i gradovi bogati tradicijom, kao što su Kvebek (Quebec) i Montreal i živopisan razvoj gradova uključujući Toronto, Kalgari (Calgary), Edmonton i Vankuver (Vancouver) sa izuzetnim primerom moderne arhitekture, vredni su putovanja.

Opširnije

Edukacija

Ekonomski odnosi Srbije i Hrvatske

Ekonomske odnose Republike Srbije i Republike Hrvatske od 2000. godine karakteriše, uglavnom, pozitivan razvoj. Na ova kretanja uticalo je intenziviranje političkog i ekonomskog dijaloga i institucionalno regulisanje međusobnih odnosa, koje je i dalje neophodno unapređivati (rešavanje nekih otvorenih pitanja, kao što su imovinsko-pravni odnosi preduzeća i fizičkih lica, stvaranje uslova za plasman kapitala srpskih firmi u Hrvatskoj i dr.)

Opširnije

Workshop

Klasifikacija poslovnih običaja –Rusija

Prvo pitanje koje se postavlja kad se sarađuje sa nekim ko dolazi iz Rusije jeste koliko se oni razlikuju od vremena starog SSSR-a? Odgovor je jednostavan. Dosta, jer sad su upućeniji u pravila ponašanja koja vladaju u globalnom poslovanju. Zemlja je postala kapitalistička i mnoga svetska pravila jednostavno važe i u Rusiji.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Ted Tarner

Ted Tarner je dugo bio primer uspešnog čoveka kakve Amerikanci nazivaju „self made man“. Ted Tarner se rodio 19. decembra 1938. godine u američkom gradu Sinsinatiju. Otac mu je bio poslovni čovek, Ed Tarner, koji je postao milioner baveći se reklamama. Otac je bio vrlo naprasan čovek, pa je sina, koji je takođe bio hirovit, poslao u vojnu školu za kaznu, a kasnije nikako nije odobravao njegov izbor studija – grčku klasiku. Ted Tarner nije završio studije, izbačen je sa fakulteta kada je uhvaćen sa nekom devojkom u svojoj studentskoj sobi. U mladosti se bavio sportom, gde je kao mladić, a i kasnije postizao izvanredne sportske rezultate.

Opširnije

Lifestyle

Epson

Smanjite troškove štampe sa Epson ColorWorks štampačima za etikete koji su sada dostupni i u Srbiji

Vrhunski štampači za etikete u boji za samostalno štampanje prema vašim potrebama

Epson je u Beogradu predstavio ColorWorks seriju inkdžet štampača za etikete u boji vrhunske uređaje koji će vam pomoći da samostalno štampate etikete u boji visokog kvaliteta, a koji su namenjeni proizvođačima robe široke potrošnje. Modeli iz ove serije, ColorWorks C3500 i ColorWorks C7500, sada su dostupni u Srbiji kod lokalnih Epson partnera.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista