Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Almila Aćan Kahvedžioglu, generalni direktor ogranka Total Serbia

Posvećeni boljoj energiji

Filijala Total Serbia d.o.o. direktno je odgovoran za Total, kako u Srbiji i na Kosovu, tako i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Kompanija Total Serbia d.o.o. i njeni distributeri jedini su ovlašćeni uvoznici TOTAL i ELF ulja i mazivaza našu zemlju, i kao takva trenutno je jedino predstavništvo među renomiranim naftnim kompanijama u Srbiji. Direktno predstavništvo francuske naftne kompanije na tržištu Srbije garantuje kvalitet proizvoda i pruža mogućnost da se uverite zašto smo među najboljima.

Rad kompanije Total karakterišu partnerstva sa najvećim automobilskim kompanijama, širok dijapazon najsavremenijih proizvoda koji može da odgovori zahtevima svih proizvođača, ali i podrška i kontakt sa kupcima putem direktnih predstavništva kompanije.

Opširnije

Poslovna misao

Impostor sindrom

Giganti

Ivo Andrić

Edukacija

Skot Guld

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

NJ.E. gospodin Filip Ge, ambasador Švajcarske u Srbiji

Švajcarska konfederacija je bogata i uređena zemlja u srcu Evrope, nadaleko čuvena po satovima, siru i čokoladi. Najvećim delom svoje teritorije obuhvata Alpe, sastoji se od 26 kantona, ravnopravni jezici kojima govori oko sedam i po miliona stanovnika su francuski, nemački, italijanski i romanš (retoromanski jezik kojim se služi oko 35.000 ljudi u kantonu Graubinden). Glavni grad je Bern.

Edukacija

Osma – završna revizija kreditnog aranžmana Srbije i MMF-a

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Džejms Ruf, od 26. oktobra do 7. novembra 2017. godine vodila je u Beogradu zvanične razgovore sa predstavnicima vlade Srbije i NBS povodom osme, završne revizije tekućeg trogodišnjeg kreditnog aranžmana sa Srbijom.

Opširnije

Workshop

Uspešna prezentacija: upravljanje „olujom ideja“ (brainstorming)

Dok pripremate prezentaciju treba da imate na umu okolinu u kojoj će se ona odvijati. Ti spoljašnji faktori takođe mogu uticati na sadržaj vaše prezentacije.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Ivo Andrić

Danas, kada s pravom žalimo za lepim pismom i govorom, sa posebnim duhovnim zadovoljstvom čitamo dela nastala iz pera književnika kadrih da nam otvore vrata literarnog sveta i novih vidika. Tamo na horizontu srpske književnosti sjaji besmrtni lik Ive Andrića, čije se pisanje smatra delom svetske kulturne baštine. Često se pitamo, otkud tolika moć darovana piscu koji nizanjem svakodnevnih i nama poznatih reči postigne da osetimo snažnu imaginarnu sliku i ideju osmišljenu u duši i misli samog autora. Niko u istoriji srpske književnosti nije umeo da sa tako malo biranih reči kaže toliko mnogo kao što je to umeo Andrić. Ko je bio Ivo Andrić?

Opširnije

Lifestyle

Lavlji grad

U jugoistočnoj Aziji, severno od ekvatora, između juga Malajskog poluostrva i indonežanskih ostrva, nalazi se jedna od nekoliko preostalih gradova-država na svetu – Singapur.

Iako jedna od najmanjih zemalja sveta, u okviru njenih granica moguće je upoznati se sa mnoštvom različitih kultura. Podeljena po oblastima poput kolonijalne kineske četvrti, Male Indije, Kampong Glama (arapski deo grada), turistima je omogućeno da na autentičan način osete duh življenja ovih naroda.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista