Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Miloš Adamović, direktor Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma „Stara planina“

Stara planina – turistički potencijal Srbije

Samo zajednički cilj, stručno osposobljeni kadar, volja i mnogo energije mogu dovesti do očekivanih rezultata. Kritiku je uvek jednostavno uputiti, ali mnogi ne nude rešenje. Zadovoljni smo podrškom koju dobijamo od Ministarstva turizma i Ministarstva privrede, kao i Vlade Republike Srbije, na čelu sa premijerom.Svi mi zajedno treba da iskoristimo potencijal Stare planine, o kojem građani Srbije treba sa ponosom da govore, i nadam se da će je mnogi posetiti i uveriti se da ovo nisu samo reči, već realnost. Hotel „Stara planina“ je dragulj na vrhu koji treba iskoristi i koji je otvorio vrata mnogobrojnim turistima širom sveta, od kojih se, što je još važnije, mnogi vraćaju, što dodatno govori o kvalitetu.

Opširnije

Poslovna misao

6 tech rezolucija

Giganti

Mini Moris

Edukacija

Margita Baštinac

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Mihailo Janković, direktor Nectar grupe

Značajan rast očekujemo i u 2017. godini, kroz jačanje prisustva na postojećim tržištima, kao i kroz dalji razvoj asortimana i širenje na nova daleka tržišta. Naš motor razvoja i glavni stubovi rasta ogledaju se u operativnoj efikasnosti,komercijalnoj izvrsnosti, unapređenju ljudskih kapaciteta, i daljem razvoju i širenju portfolija kroz brojne inovacije kojima pomeramo granice i idemo korak dalje.

Kao kompanija koja ima vertikalno integrisan sistem proizvodnje od plantaža voća do trpeze, za nas će u fokusu biti i dalji razvoj B2B segmenta poslovanja.

Edukacija

Ekonomska saradnja Srbije i Makedonije

Ekonomska saradnja između Republike Srbije i Republike Makedonije nedovoljno je razvijena, imajući u vidu mogućnosti kojima raspolažu dve privrede.

Makedonija je 8. septembra 1991. godine organizovala referendum na kojem je više od 95 odsto glasalo za nezavisnost i otcepljenje od bivše SFRJ. Diplomatski odnosi su uspostavljeni u aprilu 1996. godine. Bilateralni odnosi su sprovedeni pod ustavnim imenom -Republika Makedonija, a ne pod imenomBivša Jugoslovenska Republika Makedonija. Srbija je jedna od 131 zemlje u svetu koja priznaje Republiku Makedoniju pod njenim ustavnim imenom.

Opširnije

Workshop

Klasifikacija poslovnih običaja – Italija

Izreka „Kad ste u Rimu, ponašajte se kao Rimljanin” dosta govori o načinu na koji treba shvatiti italijansku poslovnu kulturu. Italijani svoje navike i ličnost u velikoj meri prenose na posao.

Postoji uobičajena generalizacija da što se dalje ide ka jugu Evrope, to vreme i tačnost ima sve manje značaja i smisla. To se definitivno odnosi na Italijane.U poslovanju su poprilično opušteni i nisu najbolje ogledalo tačnosti.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Mini Morris

Fabrika automobila Mini u mestu Kauli, Oksford, Engleska, osnovana je 1913. godine. To je tačno 104 godine od dana kada je Vilijam Moris napravio prvi model, Morris Oxford Bullnose, samo nekoliko stotina metara od mesta gde se savremena fabrika i danas nalazi.
U početku je pravljeno dvadeset automobila nedeljno, ali je posao brzo rastao i za jedan vek proizvedeno je 11,65 miliona vozila.
Ovo veliko postrojenje danas zapošljava 3.700 radnika koji proizvode 900 modela Mini svakog dana, što je doprinelo ukupnom broju od 2,25 miliona proizvedenih Minija.

Opširnije

Lifestyle

7 saveta za idealno pranje veša

U potrazi za idealnom odevnom kombinacijom za izlazak, pretražiliste po ormaru i tako naišli na svoju davno zaboravljenu košulju, koja će vam rešiti sve probleme. Naravno, dabiste zablistali u noći za pamćenje u novoj-staroj kombinaciji, požurili ste da je osvežite pranjem. Ipak, nakon što ste je izvadili iz mašine, usledilo je razočaranje– košulja se skupila, jedno dugme fali, a izgleda da vam je mašina ponovo „pojela“ deo rukava. Kako biste sprečili da vam se i u buduće dešavaju ovakve neplanirane situacije, važno je da pratite nekoliko trikova i savršeno opran veš je zagarantovan.

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

Mapa

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista