Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Za korak ispred svih

Marko Marković, partner u konsultantskoj kući Egzakta Advisory

Međunarodna praksa i metodologije začinjena je lokalnom ekspertizom. Osnovu tima čine izuzetno iskusni konsultanti, koji nesebično dele znanja s pažljivo selektovanim mladim kolegama, pa tako verujem da Egzakta Advisory danas ima možda i najkompletniji tim na tržištu. Firmu gradimo strpljivo i temeljno, bez obzira što smo najbrže rastuća konsalting kompanija u Jugoistočnoj Evropi. Zahvaljujući našem jedinstvenom pristupu možemo da se pohvalimo projektima i prihodima iz menadžment konsaltinga koji staju rame uz rame s najvećim kompanijama sveta.

Opširnije

Poslovna misao

Džon Maton

Giganti

Bang & Olufsen

Edukacija

MasterIndex Srbija

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Ambasador

Nj. E. g. Nikolaus Luteroti, ambasador Republike Austrije u Srbiji

Austrija, zvanično Republika Austrija, je kontinentalna država u Istočnim Alpima u južnom delu Srednje Evrope. Sastoji se od devet saveznih država od kojih jedna čini Beč, glavni i najveći grad u Austriji. Na severozapadu se graniči s Nemačkom, na severu s Češkom Republikom, na severoistoku sa Slovačkom, na istoku sa Mađarskom, na jugu sa Slovenijom i Italijom, a na zapadu sa Švajcarskom i Lihtenštajnom. Austrija zauzima površinu od 83.879 km2 i ima populaciju od skoro 9 miliona ljudi. Mada je nemački službeni jezik države, mnogi Austrijanci neformalno komuniciraju na raznim bavarskim dijalektima. Zbog svog položaja u Alpima, Austrija se prvenstveno sastoji od planinskih predela.

Edukacija

Prodaja u izazovnim vremenima

Nije kriza ono što nas slama. Slama nas stav koji zauzimamo u odnosima, ono što vidimo i kako i koliko delamo! Nije realno očekivati da će nam okolnosti uvek ići na ruku. Realno je očekivati različite talase, udare i promene s kojima se treba nositi.

Opširnije

Pričali smo o...

Branko Anđelković, menadžer marketinga, Galenika a.d. Beograd

Galenika je jedinstven spoj 75-godišnje tradicije poverenja korisnika u naše proizvode i inovativnih farmaceutskih rešenja u domenu generičke industrije Republike Srbije, koja decenije iskustva pretvara u snažan razvojni motor.

Opširnije

Giganti

Emil Berliner

Emil Berliner (20. 5. 1851 – 3. 8. 1929. godine), bio je nemačko-američki pronalazač. Najpoznatiji je po tome što je izumeo vertikalno sečenu ravnu ploču – disk (poznatiju pod nazivom „gramofonska ploča“) koja se koristi sa fonografom.

Opširnije

Lifestyle

Razmišljanje na ThinQ način

Ljubitelji naučne fantastike se uglavnom dele u dva tabora – one koji više vole Star Wars i one koji preferiraju Star Trek. Raznolike verzije ovih svemirskih avantura postoje decenijama, broje milione poklonika svih generacija i predstavljene su u različitim formatima – filmovima, serijama, igricama, knjigama i stripovima. Osnovna razlika između dve franšize je u elementu fantazije.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista