Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Ana Milićević Vukoje, direktor marketinga i komunikacija Carlsberg Srbije

125 godina Lavovskog truda, za Lavovski užitak

Carlsberg Grupacija je treća pivarska kompanija u svetu sa oko 41.000 zaposlenih, najvećim delom u zapadnoj i istočnoj Evropi i Aziji. U nedavno objavljenom izveštaju o ekonomskom uticaju Carlsberg Grupacije, kompanija generiše oko 447.000 radnih mesta i 105 milijardi DKK ukupnih doprinosa državama direktno ili indirektno kroz povezane industrije. Carlsberg je ušao na tržište Srbije 2003. godine kupovinom pivare u Čelarevu i od tada je na domaće tržište uložio oko 220 miliona evra (uključujući i samu kupovinu pivare), uglavnom u proizvodna postrojenja i opremu, ambalažu i prodajnu opremu na terenu. Plan investicija za 2017. godinu je oko 6 miliona evra.

Opširnije

Poslovna misao

Markus Bakingam

Giganti

Gaudi

Edukacija

Ivana Borić

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Intervju

Za Profit magazin, Esra Gezmiş, direktorka projekta Balkan Textile Fair

Balkan Textile Fair je četiri puta do sada bio održan u Novom Pazaru, a ovo je prva godina da je sajam bio u Beogradu, što nam je posebno drago jer je razlog ovog premeštanja sajma iz Novog Pazara u prestonicu upravo veliko interesovanje kompanija iz oblasti tekstilne industrije. Sajam je bio odlično posećen i verujemo da će narednih godina biti još uspešniji i popularniji, s obzirom na to da je ova grana industrije u Srbiji sve zanimljivija i našim stranim partnerima i uvoznicima i izvoznicima tekstila, kao i kompanijama koje proizvode mašine i opremu za obradu tekstila.

Edukacija

Februarsko-martovski razgovori Srbije sa MMF

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Džejms Ruf, posetila je Beograd u periodu od 27. februara do 6. marta 2017. godine, radi razgovora o napretku ostvarenom u realizaciji obaveza po osnovu trogodišnjeg stand-by aranžmana iz predostrožnosti, koji je Srbija sklopila sa MMF-om u februaru 2015. godine. Opširnije

Workshop

NAPREDOVANJE U KARIJERI – treći deo

Proizvodi i kompanije imaju brendove koji predstavljaju skup određenih atributa kao što su sigurnost Volvo automobila, performanse BMW automobila ili luksuz koji pružaju Kadilak (Cadillac) automobili. Slično tome, kada ljudi koje znate razmišljajuo vama, imaju na umu određen skup osobina koji se zasniva na vašem profesionalizmu, prioritetima i različitim veštinama i kompetencijama koje ste razvili tokom godina.

Opširnije

Giganti menadžmenta

Gaudi

Antoni Gaudi bio je katalonski arhitekta čiji stil karakterišu izražajne boje i teksture, kao i izuzetna ekspresivnost. Njegova genijalnost u oblasti arhitekture doprinela je činjenici da danas kada pomenemo Barselonu, gotovo da ne možemo da ne pomislimo na čuvenog Gaudija.

Gaudi je rođen u gradiću Reus, u provincijiTaragonau Španiji, 1852. godine. Oko njegovog tačnog mesta rođenja takmiče se gradići Riudoms i Reus, iako većina njegovih biografa smatra da se rodio u Reusu. Potiče iz porodice kazandžija i kotlara. Roditelji su mu bili Fransesk Gaudi Sera i Antonija Kornet Bertran.

Opširnije

Lifestyle

Raskošni italijanski stil hotela u Vijetnamu

Kada neko spomene robote, verovatno prvo pomislite na mnoštvo holivudskih futurističkih filmova u kojima automatizovani džinovi ruše mostove po Los Anđelesu i koje na kraju uništava glavni junak, ujedno spašavajući svet. Međutim, ove mašine su danas često neprimetni junaci naše svakodnevnice, koji ne zahtevaju prostor na televiziji i milionske ugovore zbog pomoći koju nam pružaju. Robotika u svojim izvornim oblicima, ipak, nije imala mnogo veze sa korisnošću, zgodnim herojima ili zgradama u ruševinama, već sa, verovali ili ne, patkama i vitezovima!

Opširnije


Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista