Početna > Izdanja > Broj 133 > Edukacija - Marina Savić

1.Imali smo period privikavanja na rad od kuće, a onda, taman kada su se neki od nas prilagodili novonastaloj situaciji, došao je trenutak da se polako vraćamo na posao, u kancelarije.Kako je izgledao Vašpovratak u kancelariju?

U želji da zadržimo odličnu epidemiološku situaciju u kompaniji, što nam je zahvaljujući visokoj odgovornosti u sprovođenju mera dosad uspelo, započeli smo od prvog juna ograničeni i regulisani povratak u kancelarije, ali tamo gde je moguće i nadalje se podstiče rad od kuće, uz jasno definisan plan postepenog povratka zaposlenih u službene prostorije u nekoliko faza, kao i sprovođenje svih propisanih mera prevencije.Za prvi dan povratka, zaposlenima koji su ponovo počeli da rade u svojim kancelarijama, pripremili smo posebnu internu kampanju dobrodošlice.

Inače, u Atlantic Grupi smo sve vreme tokom vanredne situacije nastavili sa redovnom proizvodnjom, budući da je naša osnovna delatnost vezana primarno uz hranu i piće, kao i sa distribucijom vlastitih i principalskih proizvoda (prehrana i higijenski proizvodi), kako bi se obezbedio redovan lanac snabdevanja,dok je zahvaljujući visokom nivou digitalizacije svih procesa, više od 1.800 zaposlenih u službama podrške radilo od kuće. Takođe, zaposleni su prema ličnim potrebama, imali i mogućnost da se opredele za opciju čuvanja dece do 12 godina starosti, a bilo je uvedeno i plaćeno vanredno odsustvo za zaposlene koji nisu mogli da obavljaju svoj redovan posao u periodu vanrednog stanja.

2. Kakva je situacijau Vašoj kompaniji kada je reč o poštovanju mera na poslu i nošenju maski u zatvorenom prostoru?

S obzirom na toda epidemiološki rizici i dalje postoje, aktivno pratimo razvoj situacije i sprovodimo sve propisane mere zaštite zaposlenih na svim tržištima i lokacijama. Obezbedili smo u dovoljnim količinama zaštitnu opremu (maske, rukavice, odela gde je potrebno) koja se primenjuje prema jasno definisanim i svima dostupnim uputstvima za upotrebu, uz redovnu učestalu dezinfekciju svih prostora i pogona. Takođe, da bi se ispoštovale propisane mere fizičke distance, od početka juna, sa preventivnog rada od kuće u poslovne prostorije se vratilo oko 30% zaposlenih, što je prva faza usvojenog plana postepenog povratka. Svet se još nije izborio sa virusom korona i njegovim posledicama, pa ćemo ubuduće izgleda učiti da živimo i poslujemo u novim uslovima.

3. S obzirom na to da smo radno okruženje napustili pre zvaničnog početka proleća, vremenske prilike u međuvremenu su se dosta promenile pa je svima potreban upgrade poslovne garderobe.Kako ste se pripremali za povratak u kancelariju?

Mislim da nas je ova pandemija naučila mnogim stvarima, ili bar podsetila na sve ono što je bitno u životu svakog od nas, a što smo negde u trci sa vremenom izgubili iz vida poslednjih godina. Možda je ova kriza trebalada nam pokaže da možemo da usporimo, da je vredno da se posvetimo svojoj porodici, i da neke stvari nisu tako važne kao što nam se činilo,a između ostalog i da je kreativnost kombinovanja ono što čini oblačenje sa stilom, pa kad je u pitanju i poslovni deo života.

Marina Savić

Rukovodilac za Srbiju & Makedoniju

Korporativne Komunikacije

Atlantic Grupa

Berza

investicioni fondovi

kursna lista