Početna > Izdanja > Broj 131 > Lifestyle - LG Therma V R32 split

LG Therma V R32 split – toplotna pumpa koja brine o vama i sredini

Svako proleće donosi nove početke, što znači da je došlo vreme velikih spremanja i još većih planova za budućnost.

Čini se da će ove godine to-do liste ponovo biti planetarno popularne, a sigurni smo da će na listama mnogih, osim životnih odluka, biti i one vezane za mesta u kome će se te odluke donositi, bile to stambene, kućne ili radne sredine. Ako planirate da uskoro zakoračite u novi, adaptiran ili renoviran prostor, savetujemo da na vašu listu obavezno dodate i LG Therma V R32 Split, toplotnu pumpu koja je diskretna koliko i neophodna za svaki novi početak. Specijalno dizajnirana da se lako uklopi, sa odvojenim delovima za spoljašnju i unutrašnju ugradnju povezanih preko cevovoda za ekološki R32, toplotna pumpa može paralelno da obezbedi efikasno grejanje i hlađenje i snabdevanje toplom vodom, a sve to uz veliku energetsku uštedu i kontinuiranu brigu za očuvanje životne sredine. Rashladno sredstvo R32 je kreirano po najvišim ekološkim standardima F-gas regulativa sa veoma niskim potencijalom globalnog zagrevanja (GWP) i naprednim R1 kompresorom kako bi se postiglo ravnomerno grejanje prostora. LG Therma V R32 Split ima tri kapaciteta grejanja i hlađenja od 5,7 ili 9 kW. Korisničko iskustvo je unapređeno i podignuto na viši nivo tako da lako može da se prati energetska potrošnja po nedeljama, mesecima ili godinama. Korišćenje i nadgledanje uređaja je veoma lako zahvaljujući veštačkoj inteligenciji za jednostavnu kontrolu, daljinskom upravljaču, intuitivnom ekranu sa ikonama i SmartThinQ aplikaciji.

Toplotne pumpe moraju da prate evropske ekološke regulative, a to znači da uređaji moraju da imaju nizak potencijal globalnog zagrevanja. Pošto za stručnjake LG-a postavljanje trendova ide mnogo bolje nego kopiranje tuđih, LG Therma V R32 Split ima mnogo niži koeficijent globalnog zagrevanja (675) u odnosu na svog prethodnika R410A (2088), što je smanjenje od čak 70%, uz 20% procenata manje dopune gasa da bi se postigao isti rezultat. Specijalan kompresor R1, prvi model hibridnog rešenja na svetu, crpi do 80% energije iz vazduha, a kombinuje konstrukciono rešenje rotacionog i spiralnog tipa obrtaja kako bi se povećala efektivnost i efikasnost potrošnje. Opseg mu je 10-135 Hz što je zaista impresivno za ovakav tip uređaja, a težina smanjena za 20%, pa zaista dobijate “više za manje“. Povećanje efikasnosti dostiže 4.65 sezonskog koeficijenta učinka (SCOP) grejanja i energetski razred A+++ (testirano kod izlazne temperature vode od 350 C).

Osim što je energetski efikasna i ekološki odgovorna, LG Therma V serija toplotnih pumpi vazduh-voda ima višestruku funkcionalnost i može se koristiti u različite svrhe vašeg novog ili obnovljenog prostora bilo kao dodatak postojećem kućnom sistemu zagrevanja vode, kao zamena ili dopuna tradicionalnim načinima grejanja prostorija na drva, gas ili ugalj, a sve to sa višestruko smanjenom emisijom ugljen-dioksida i bez velike potrošnje električne energije. Tajna leži u prirodnoj absorpciji energije iz okruženja, zbog čega nijedno konvencionalno rešenje zagrevanja prostora ne može da mu parira.

Jedan od hroničnih problema uređaja koji se hvale ekološkom efikasnošću je kratak rok trajanja. To ne važi za LG Therma V R32 Split koji pruža pouzdanost i dugotrajnost korišćenja nezavisno od spoljašnjih uslova. Ova toplotna pumpa će imati visok učinak na prolećnim i polarnim temperaturama od -250 C tako da na vama ostaje samo da izaberete lokaciju. Važno je naglasiti da fantastične performanse ne dolaze sa bukom kompresora ili zujanjem u zidovima, zbog čega je posebna pažnja posvećena da uređaj bude tih koliko i efikasan.

Na sve prednosti koje smo naveli dolazi i SmartThinQ mobilna aplikacija koja omogućava korisnicima nadzor i daljinsku kontrolu u bilo kom trenutku. Bez obzira gde se nalazili, možete da zagrejete vodu, podesite sobnu temperaturu i pratite potrošnje energije tako da vas ne iznenade računi za struju, ali ćete se svaki put iznova iznenaditi prijatnom toplinom prostora u koji budete kročili.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista