Početna > Izdanja > Broj 129 > Ekskluzivno - Novi digitalni koncept u premium bankarstvu

Olivera Zulović, segment menadžer za affluent klijente OTP banke Srbija

Novi digitalni koncept u premium bankarstvu

Tradicionalno bankarstvo kakvo pamtimo, pod uticajem inovacija danas se pretvara u podršku koja je na dohvat ruke i dostupna 24 časa sedam dana u nedelji. Zato OTP banka u poslovnom modelu namenjenom premium klijentima omogućava link uslugu digitalne ekspoziture koja im obezbeđuje ono što nema cenu – više slobodnog vremena. Naši klijenti sa svojim bankarima mogu da komuniciraju putem video poziva van radnog vremena i vikendom. Obezbeđena im je online podrška za sve dnevne potrebe ali i savetovanja kada govorimo o apliciranju za kreditne proizvode.

1.Koje prestižne pogodnosti imate u ponudi za vaše klijente?

Ima ih zaista mnogo i prilagođene su životnom stilu i potrebama klijenata. Novina je što smo zahvaljujući parterskim odnosima s kompanijom Visa, u prilici da svojim klijentima obezbedimo Visa Infinite, karticu za sofisticiran i luksuzan život. Ovo nije priča o kartici koja će spavati u novčaniku već o kompletnoj usluzi koju realizuje lični asistent (konsijerž usluge). Pod ovim podrazumevamo bukiranje letova, rezervacije prestižnih hotela i restorana, obezbeđivanje karata za sportske, kulturne, muzičke i društvene događaje, selidbe i još mnogo toga. Ono što bih posebno izdvojila je osiguranje za sva putovanja širom sveta, osiguranje robe u slučaju krađe ili štete i produžena garancija na kupljenu robu.

2.Vaša poruka koju komunicirate premium segmentu glasi „Do sledećeg uspeha“. Šta im tačno time poručujete?

To znači da smo im na raspolaganju, i da im pored dnevne podrške pružamo i kreditnu podršku sa preferencijalnim uslovima i prioritetom u procesuiranju. Povlašćeni uslovi koje možemo da obezbedimo ovoj grupi klijenata, su prevashodno vetar u leđa za sve njihove planove koji treba da postanu realnost. Verujemo u partnerski odnos i da smo dobar tim na putu ka njihovom sledećem uspehu.

3.Da li „Učitavate“ i ovu godinu?

Pored osnovnih elemenata stručne i personalizovane usluge za naše premium klijente, kao što je dnevno bankarstvo, kupovina nekretnine, školovanje dece, investicije, štednja itd, Učitavanje događaji su ono što odnosu klijent-banka daje posebnu privilegiju. Saradnja sa KC Grad, obilazak doma čuvenog arhitekte Ilije Gligorijevića, predavanje marketinškog maga Lazara Džamića, porodični dan na hipodromu, upoznavanje ulične umetnosti, samo su neka od nesvakidašnjih iskustava koje smo priredili klijentima. Učitavanje možemo posmatrati kao neka vrstu veštog i uspešnog iskoraka banke koja se odvaja od konvencionalnog pristupa i svojim klijentima nudi nešto sasvim drugačije. Svesni da činimo pravu stvar, nastavljamo i sa novim imenom i bojama da kreiramo nova Učitivanja za naše klijente.

OTP Grupa je u septembru 2019. godine uspešno realizovala kupovinu banke Societe Generale Srbija, koja od tada posluje kao OTP banka Srbija. Spajanjem OTP i Vojvođanske banke koje je planirano za 2021. godinu, Grupa nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji. Tada se očekuje i stvaranje vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista