Početna > Izdanja > Broj 129 > Intervju - Inovativan način razmišljanja kao ključni faktor konkurentnosti

Mate Štetić, generalni direktor Strateško poslovnog područja Kafa u Atlantic Grupi

Inovativan način razmišljanja kao ključni faktor konkurentnosti

Atlantic Grupa je i prošlogodišnjim rezultatima potvrdila lidersku poziciju u regionu, a u prethodnoj godini najveći fokus investiranja bio je na tehnološkim inovacijama u proizvodnji, kao i na razvoju tržišta. U skladu sa strateškim opredeljenjem, kompanija je investirala u nove proizvodne pogone, linije i opremu što je pored povećanja operativne efikasnosti dovelo i do otvaranja novih radnih mesta. Strateško poslovno područje Kafa se i dalje ističe kao najveća pojedinačna kategorija i predstavlja značajan stub uspešnog poslovanja kompanije. Kao najveći proizvođač kafe u regionu, trudimo se da zadržimo i ojačamo svoju poziciju na svim tržištima i da redovno unapređujemo portfolio. U skladu sa aktuelnim trendovima, nastavićemo dalje podmlađivanje i modernizaciju kategorije sveže mlevene kafe, s posebnim akcentom na jačanje konzumacije van kuće. Naši proizvodi su već pronašli put do srca potrošača i šoljica i svakako ćemo nastaviti da negujemo njihovo poverenje, istakao je Mate Štetić, generalni direktor Strateško poslovnog područja Kafa u Atlantic Grupi.

1.Kako je tekao put vaše karijere pre dolaska na čelo SPP Kafa Atlantic grupe?

Svoju karijeru sam započeo pre više od 18 godina u Zagrebačkoj kompaniji Ledo, gde sam stekao preko potrebno iskustvo u radu sa velikim sistemima proizvodnje u prehrambenoj industriji. Ovo sjajno iskustvo pružilo mi je priliku da potom budem direktor marketinga i razvoja u kompaniji „Zvijezda“. Nakon toga, tražeći nove izazove, godinu dana sam proveo kao predsednik Uprave pekarske industrije „Mlinar“ iz koje prelazim u kompaniju koja je obeležila dosadašnji tok moje karijere Pik Vrbovec. Zajedničkim radom sa svojim timom, ostvarili smo odlične rezultate koji su u Atlantic Grupi bili prepoznati kao preporuka za preuzimanje funkcije generalnog direktora SPP Kafa. Svaku profesionalnu priliku sam iskoristio da se nadograđujem u svom radu, a nakon toliko godina iskustva došao sam do zaključka da je ključ uspeha upravo sopstveni razvoj, sagledavanje stvari iz novih uglova i konstantno podizanje lestvice ličnih i poslovnih ciljeva. Ne manje važno je i izgraditi poverenje u tim sa kojim radiš i negovanje zajedničkih vrednosti. Atlantic Grupa je kompanija u kojoj pronalazim priliku za unapređenje u svakom smislu, bilo da govorim o profesionalnom unapređenju i postavljanju nekih novih ciljeva koje želim da dostignem ili o unapređenju poslovanja same kompanije koja je otvorena za inovacije i sa razlogom lider u regionu.

2.Atlantic Grupa je prošlogodišnjim rezultatima još jednom potvrdila svoju respektabilnu poziciju u regionu. Kako započinjete novu godinu i koja su ključna područja poslovanja u okviru kojih planirate unapređenja?

Atlantic Grupa je i 2019. godine uspešno odgovorila na izazove, postigavši zavidne rezultate i planiran rast, tako da slobodno mogu da kažem da je iza nas još jedna dobra godina. Strateško poslovno područje Kafa (SPP Kafa), ostvarivši za prvih devet meseci 110,3 miliona evra prihoda od prodaje, čini 20,4 % učešća u ukupnim prihodima kompanije, i ističe se kao najveća pojedinačna kategorija. Do kraja godine ispunili smo planove i postigli rekordne rezultate i rast u ključnim segmentima na većini tržišta, što je u skladu sa ciljevima celokupne strategije biznisa. Naši vodeći brendovi su Barcaffè, Grand kafa i Bonito, a posmatrano po kategorijama, najzastupljenija je bila kategorija sveže mlevene kafe, zatim slede espreso i instant kafa, te Black’n’Easy koji iz godine u godinu ostvaruje kontinuiran rast. Uvoz i plasman više od 23.000 tona kafe godišnje, već godinama nas čini dominantnim liderom u regionu.

Kapitalne investicije u visini od 4 miliona evra su u 2019. godini bile fokusirane na tehnološke inovacije u proizvodnji i na razvoj tržišta. U sklopu strateškog opredeljenja za rastuće kategorije, u 2019. godini smo investirali u nove proizvodne pogone, linije i opremu što je pored povećanja operativne efikasnosti dovelo i do otvaranja novih radnih mesta.

Dakle, ulažemo u svoj dalji razvoj, brendove i ljude kako bismo mogli da realizujemo svoje brojne kreativne ideje i planove. Uvek ističemo da je inovativan način razmišljanja ključni faktor konkurentnosti ne samo kada su brendovi u pitanju. Nekada takav način razmišljanja treba primeniti i na procese unutar kompanije, a to je Atlantic Grupa uradila prethodne godine, kako bi u ovoj mogla da odgovori na nove izazove. Verujem da naš uigran i osnažen tim itekako može da doprinese realizaciji planova i novih ideja, jer smo uvek u potrazi za novim mogućnostima, a svi naši rezultati proizilaze iz razmene iskustava i otvorenog načina razmišljanja.

Očekujemo da ćemo i u 2020. godini moći uspešno da odgovorimo na sve izazove koji nas očekuju, jer smo utvrdili prioritete za period od narednih pet godina i identifikovali ključna područja koja predstavljaju temelj transformacije za budućnost. Generalno kao Atlantic Grupa, fokusirani smo na dalji razvoj glavnih brendova i ciljanu internacionalizaciju usmerenu na brendove koji su već dokazali svoj međunarodni potencijal, zatim na dalji razvoj distribucije kao važne poluge rasta poslovanja, i na eventualna nova spajanja i preuzimanja.

3.Na koji način se prilagođavate globalnim promenama na tržištu, a na koji način odgovarate na lokalne potrebe potrošača širom regiona?

Svesni činjenice da turska kafa i dalje drži primat po potrošnji na ovim prostorima, nakon uspešne inovacije kakva je Black’n’Easy, tradicionalna kafa koja se pravi za minut, u 2019. godini smo svoj dosadašnji portfolio obogatili novim proizvodom – Black’n’Easy Milk. Takođe, Barcaffè espresso porodici se pridružio i Barcaffè Divino Single Origin India, super-premium blend, a za potrebe maloprodaje Barcaffè espresso je lansirao tri nova proizvoda Barcaffè Esperto, Classico i Cremoso. Prateći svetske trendove konzumacije, ušli smo i u novu kategoriju hladne kafe sa brendom Barcaffè Lattiato i tri ukusa: Irish Cream, Vanilla i Toffee Caramel, koji su ispunili očekivanja i bili dobro prihvaćeni na većini regionalnih tržišta. Dakle, to je u najkraćem i odgovor na vaše pitanje: inoviramo, pokušavamo ne samo da odgovorimo na potrebe potrošača, nego da ih predvidimo, nastojimo ne samo da pratimo, nego da diktiramo trendove.

Recimo, kao tržišni lider u kategoriji sveže mlevene kafe na tržištima Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, te Makedonije, bili smo svesni da iako još uvek najzastupljenija, ova tradicionalna kategorija dugoročno gledano ima trend pada. Tako smo sa idejom „podmlađivanja“ čitave kategorije, prošle godine pokrenuli regionalnu komunikacijsku kampanju pod nazivom To je kafa sa željom da sveže mlevenu kafu približimo mlađim generacijama. U okviru kampanje smo svojim potrošačima ponudili i potpuno novi doživljaj uživanja u kafi u vidu Kutka svežine na tržištima Hrvatske, Slovenije i Srbije. Na modernizaciju kategorije uticalo se i kroz redizajn celokupnog portfolija Grand kafe, a portfolio je obogaćen novim proizvodima, Grand kafa Strong i Barcaffè Single Plantation.

Barcaffè D.O.T. kapsule su bile rebrendirane u drugoj polovini godine i predstavljene su pod novim nazivom Barcaffè Perfetto. Osim toga, portfolio je obogaćen i kapsulama kompatibilnim sa Nespresso aparatima.

U skladu sa novim trendovima konzumacije, snažno razvijamo i Barcaffè&Go, moderan i popularan koncept koji pruža slobodu kretanja zajedno s izvrsnim kvalitetom Barcaffè espresa. Tokom 2019. godine bio je realizovan rast volumena od 5 odsto, što rezultira sa izuzetnih 13 miliona napitaka u regionu ostvarenih kroz Barcaffè&Go i partnerske prodajne koncepte.

4.Grand kafa je već dugi niz godina sinonim za kvalitet na ovim prostorima. Šta sve utiče na kvalitet kafe i čemu se posvećuje posebna pažnja prilikom samog procesa proizvodnje?

Generalno, na kvalitet sirove kafe najviše utiču geografsko poreklo i vremenski uslovi, a kada govorimo o krajnjem proizvodu, način njenog pečenja i svežina kafe su ono što čini prepoznatljiv kvalitet. Modernizacijom naših proizvodnih procesa nastojimo da od najkvalitetnijeg zrna, koje odabiramo većim delom u poreklu, na odabranim plantažama, nakon maksimalno kontrolisanog transporta, i kontrole kvaliteta u samom procesu proizvodnje, dobijemo onaj prepoznatljiv miris i ukus sveže pržene i mlevene kafe i da tu svežinu maksimalno očuvamo na polici. To zahteva velika ulaganja ali obezbeđuje kvalitet po kome nas potrošači već decenijama prepoznaju. Ono što hoću da istaknem je da je proces proizvodnje danas u potpunosti robotizovan, i da su naši inženjeri i tehnolozi sami projektovali neke od robota prema našim potrebama. Tehnologija je jedna strana priče, a ona druga je da kafa ima više aromatičnih spojeva nego vino i da je upravo ta gustativnost i različitost ukusa u zavisnosti od porekla i sorti nešto što joj daje posebnu draž izbora, na osnovu ličnih afiniteta. To je ono što smo prošle godine hteli posebno da istaknemo, uvodeći proizvode sa naznačenim poreklom, jer smo bili svesni da kafa sve više postaje takozvani commodity proizvod kao šećer ili ulje, a mi smo želeli nešto potpuno suprotno, da potrošačima pružimo kvalitet zrna sa poreklom i mogućnost izbora prema ličnim afinitetitma.

5.U svom portfoliju imate širok asortiman proizvoda koji su prilagođeni različitim ukusima. Kakve su navike potrošača u regionu i da li je sveža mlevena kafa i dalje omiljena među potrošačima u Srbiji?

Kafa je neizostavni deo svakodnevice potrošača u celom regionu, a pored toga je i kategorija koja je prilagođena različitim lokalnim ukusima. U regionu, naročito u Srbiji i Bosni i Hercegovini, i dalje je najviše zastupljen trend ispijanja domaće, sveže mlevene kafe u kojoj potrošači uživaju zbog punog ukusa, bogate pene i prepoznatljive arome. Govoreći u brojkama, u Srbiji Atlantic Grand ima vodeću poziciju u segmentu sveže mlevene kafe sa više od 53 % tržišnog učešća.

U Sloveniji, Barcaffè je ostao lider u segmentu sveže mlevene kafe i ostvario više od 77 % tržišnog udela. Barcaffè Black’n’Easy je tokom prošle godine ostvario snažan volumenski rast od 46 % u odnosu na 2018. godinu što je u jednom momentu rezultiralo rekordnim tržišnim učešćem većim od 16 % u okviru Black Cup kategorije.

U Hrvatskoj, brend Barcaffè je tokom 2019. godine u kategoriji sveže mlevene kafe delio drugu poziciju, a u novembru je bio ostvaren i rekordan tržišni udeo veći od 20 %.

6.Kakvi su vam planovi za 2020. godinu? Spremate li neko iznenađenje za vaše verne potrošače?

Mislim da je Atlantic Grupa primer kompanije koja je svojom inovativnošću pomerala granice i poslovanja i svojih brendova i tako će biti i ubuduće. Iza toga stoji konstantno dugogodišnje praćenje i analiza tržišta, mnogo rada i istraživanja. Generalno, nije stvar smelosti samo radi smelosti, već iza svega mora postojati poslovna logika i poznavanje potrošača, kome se i zašto obraćate, te na osnovu čega donosite finalnu odluku. Sve ovo pričam zato što nas čeka još mnogo posla i inovacija. Za nas je i dalje u fokusu sveže mlevena kafa, kao kategorija, što sam već napomenuo, govoreći o kvalitetu i poreklu, gustativnosti i svim atributima koje ta kategorija nosi. Naša sveže mlevena kafa se već prepoznaje po kvalitetu i sada želimo da je na poseban način približimo i mlađim generacijama… Sa druge strane, kao odgovor na ubrzani način života izgradili smo koncept on-the-go konzumacije, koju želimo da pospešimo novim idejama. Znam da nam predstoji ozbiljan posao i ne sumnjam da će pravi potezi upravo proisteći iz želje i motivacije celokupnog tima da ostvarimo ambiciozne planove. U januaru smo već predstavili novi brend, novi portfolio i novi moderni imidž Insta Grand kafe, kao i nove recepture svih 11 ukusa, što je tek početak ovogodišnjih noviteta. Ali nećemo ništa više pričati unapred. Suštinski, naš osnovni cilj je očuvanje pozicije najvećeg proizvođača kafe u regionu i stabilan organski rast celokupnog poslovanja kompanije.

7.Atlantic Grupa je već godinama među kompanijama koje se smatraju poželjnim poslodavcem u regionu. Čemu posvećujete najviše pažnje kada su zaposleni u pitanju?

Želimo da Atlantic Grupa za naše zaposlene bude više od radnog mesta, zato posebnu pažnju posvećujemo izgradnji jedinstvene korporativne kulture koja neguje različitosti i podstiče saradnju različitih segmenata proizvodnje, inovacija, marketinga i prodaje. Kako bismo izgradili zdrave odnose i motivišuću radnu atmosferu, svojim zaposlenima smo omogućili mnogobrojne fleksibilne benefite koje mogu prilagoditi svojim potrebama ili interesovanjima, poput kliznog radnog vremena i povremenog rada od kuće, kao i mnogobrojne edukacije koje pokrivaju različite segmente razvoja – od finansija do zdrave ishrane.

Čvrsto verujemo da svaki zaposleni unutar kompanije može, svojim jedinstvenim uvidom, doprineti njenom rastu i razvoju i zato se trudimo da kao kompanija svojim principima to i omogućimo.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista