homepage_name! > Izdanja > Broj 125-126 > Ekskluzivno - Å TARK ARENA

Goran Grbović, generalni direktor Štark Arena

Štark Arena – centar svetskih dešavanja

Uspeli smo na velika vrata da vratimo sport u Arenu, prvenstveno zahvaljujući potpisivanju petogodišnjeg ugovora sa Partizanom, a zatim i održavanju svih takmičenja Eurolige, u kojoj igra KK Crvena Zvezda, i ABA lige, kao i brojnim koncertnim i zabavnim sadržajima. Ovim će prvi put do sada Arena raditi aktivno više od 100 dana u godini. Možemo da se pohvalimo da će se u njoj do kraja 2019. godine održati 12 košarkaških utakmica Eurolige i ABA lige, 2 sportska događaja, 6 predstava za decu u produkciji Disney on ice, 7 koncerata domaćih izvođača, 2 vrhunska koncertna spektakla sa inostranim izvođačima, i još mnogo iznenađenja.

1.Kako ste zadovoljni dosadašnjim angažovanjem na mestu direktora Štark Arene?

Biti direktor ovako velike i ozbiljne firme koja ima kontinuiran razvoj nije nimalo jednostavno. Očekivanja su uvek velika, prvenstveno publike koja očekuje da sve funkcioniše, zatim organizatora, kao i svih učesnika u realizaciji jednog projekta. Moj cilj je da Arena bude uspešan objekat sa raznovrsnim programom tokom cele godine kako bismo zadovoljili očekivanja i sadašnjih i budućih posetilaca. Ponosan sam što smo razradili Malu salu Arene za svakodnevne treninge klubova i škole sporta. Uradili smo brojne rekonstrukcije i sanirali goruće probleme prateći savremena tehničko-tehnološka dostignuća, a sve sa ciljem da Arena ostane moderan i funkcionalan objekat. Osnovni cilj je da imamo što više sporta jer je Arena prvenstveno sportski objekat, a publika je željna da gleda spektakle u velikim salama. Da li može još više da se radi na uvođenju noviteta i unapređenju funkcionisanja objekta? Naravno da može, ali moramo biti realni i pokušati da idemo u korak sa raspoloživim sredstvima.

2.Da li Arena ispunjava Vaša očekivanja koja se tiču razvoja njenog osnovnog biznisa i koji segment u razvoju je njen glavni potencijal?

Moja očekivanja su velika i ako bih bio usmeren samo na njih bio bih jako razočaran, prvenstveno jer ja želim da sve bude sad i odmah, a to nije realno. Zato smo podelili planirane aktivnosti na kvartale i verujem da ćemo Arenu učiniti funkcionalnijom.

Kada je reč o osnovnom biznisu, to je prvenstveno sport kao glavni sadržaj, pa potom podjednako koncerti i ostali zabavni sadržaji. Radimo na tome da pored unapređenja prostora unutar Arene, oplemenimo i prostor ispred Arene brojnim sadržajima koji će privući kako stanovnike Novog Beograda tako i sve ostale zainteresovane sugrađane. Želja nam je da brojnim festivalima, sajmovima, izložbama, rasprodajama i drugim aktivnostima oživimo jednu novu Arenu kao park za druženje kroz brojne kvalitetne sadržaje.

3.Šta je urađeno u prethodnom periodu u Areni i na šta ste najviše ponosni?

Uspeli smo na velika vrata da vratimo sport u Arenu, prvenstveno zahvaljujući potpisivanju petogodišnjeg ugovora sa Partizanom, a zatim i održavanju svih takmičenja Eurolige, u kojoj igra KK Crvena Zvezda, i ABA lige, kao i brojnim koncertnim i zabavnim sadržajima. Ovim će prvi put do sada Arena raditi aktivno više od 100 dana u godini. Možemo da se pohvalimo da će se u njoj do kraja 2019. godine održati 12 košarkaških utakmica Eurolige i ABA lige, 2 sportska događaja, 6 predstava za decu u produkciji Disney on ice, 7 koncerata domaćih izvođača, 2 vrhunska koncertna spektakla sa inostranim izvođačima, i još mnogo iznenađenja.

4.Da li se prilikom unapređenja poslovanja Arene primenjuje princip svetskih Arena koje uspešno posluju?

Naravno. Posetio sam mnogo arena tokom svoje karijere i video sam one koje su mnogo iznad nivoa naše Arene, ali je većina ispod njenog nivoa. Želimo da ulažemo u Arenu kroz primenu savremenijih sistema koji objedinjuju više usluga a koji su odavno zaživeli u svetu. Putem mobilnih aplikacija želimo da objedinimo kupovinu ulaznica za događaj i parking, a bržim ulaskom u Arenu i korišćenjem svih njenih drugih usluga omogućili bismo brži i jednostavniji sistem rada i samim tim imali bismo zadovoljnijeg posetioca. Sve ovo radimo u cilju bolje edukacije tržišta kroz primenu tehnoloških dostignuća, promena ponašanja publike, prvenstveno onih koje se odnose na kašnjenje i ostale loše navike, a sve sa ciljem da idemo u korak sa svetom.

5.Da li možete da nam otkrijete neke od budućih planova, a posebno one u vezi sa izgledom Arene?

Kada smo prošle godine nabavili medijsku kocku i perimetar koji su uslugu Arene podigli na jedan viši nivo, otvorila su nam se brojna rešenja kako da najveći deo prostora predviđen za marketing oglašavanje iznutra i spolja pretvorimo u moderniju primenu kroz uvođenje inovativnih rešenja iz te oblasti. Radićemo segment po segment s ciljem da svakog učesnika u programu (promotera, spoznora i sl.) učinimo vidljivijim za publiku koja nas prati. Na listi prioriteta je svakako postavka velike pregradne zavese koja bi delila Arenu na manje kapacitete ukoliko se ne koristi najviši nivo. Svakako su tu i mnoga druga ulaganja. Brojni događaji koje planiramo primoravaju nas da ih realizujemo u narednom periodu.

6.Koji su glavni trendovi u svetskoj industriji zabave i šta od toga može da se primeni na Arenu?

Uvek su to spektakli koji se, na žalost, ne održavaju kod nas jer su preskupi za naše tržište. Velike svetske zvezde, čije agencije traže nekoliko miliona po koncertnom izvođenju, nude vrhunski scenski i koncertni doživljaj. Potrudićemo se da bar jednom godišnje imamo takav koncert u Areni kako bismo na mapi ostali prisutni kao dobro rangirano tržište.

7.S obzirom na to da ste sportista, u Areni očekujemo više sportskih događaja nego događaja druge vrste. Koji će sportski sadržaji biti zastupljeni u Areni u narednom periodu?

Kao što sam rekao, ponosan sam što smo uveli više sporta i taj trend će se nastaviti i u narednom periodu. Kada se kaže Arena, želim da publika prvo pomisli na sport, pa onda na sve ostalo. Do kraja godine će se održati maraton u organizaciji Atletskog saveza Srbije, jedan sportsko-zabavni spektakl koji ne bih najavljivao pre promotera, a sledeće godine nas očekuju Univerzijada, Svetsko prvenstvo u rvanju, odbojka i košarka, kao i svi ostali sportovi u najvišem rangu takmičenja.

8.Koje biste događaje mogli da izdvojite kao najvažnije u ovoj sezoni?

Prvenstveno su to događaji u organizaciji Arene Beograd, vrhunski rok spektakl koji nas očekuje sa grupom Deep Purple 6. decembra, a zatim i koncert Lare Fabian koji smo zbog odlaganja njene jesenje turneje pomerili za 10. maj 2020. godine. Očekujemo da ova dva koncerta okupe brojne obožavaoce iz zemlje i regiona, jer svojom produkcijom i vrhunskim karijerama to zaslužuju.

berza_title!

fondovi_title!

kursna_title!