Početna > Izdanja > Broj 125-126 > Ekskluzivno - Coca Cola

Profit magazin Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija

Godina dobrih odluka

Više od pola veka Coca-Cola predstavlja sinonim uspeha, osveženja i radosti u Srbiji. Svesni činjenice da se odlični rezultati ne temelje samo na brojkama, svoj opstanak na vrhu, duži od pola veka, zasnovali smo na otvorenosti, odgovornom odnosu prema zajednici i potrošačima. Osim neprikosnovenog kvaliteta proizvoda koje nudimo, široke palete brendova za svačiji ukus, doba dana i stil života, pokazali smo posvećenost i uložili maksimalan trud da prepoznamo potrebe zajednice u kojoj poslujemo, odgovorimo na izazove i postanemo pouzdan partner društvu. Međutim, ono što najviše znači – stekli smo čvrsto poverenje svojih potrošača.

Prošlog leta smo obećali još intenzivnije jačanje pozicije na tržištu, ulaganje u razvoj zaposlenih, privlačenje talenata i odlučno zadržavanje titule najpoželjnijeg poslodavca.

Danas ponosno mogu da zaključim da je godina za nama bila godina pobede, godina uspeha, godina sjajnih poslovnih odluka.

Osim fenomenalno osmišljenih i još bolje realizovanih društveno-odgovornih projekata u kojima smo pružili pomoć socijalno ugroženim kategorijama društva, nastavili smo sa realizacijom popularnih projekata za podršku mladima, radili smo na osnaživanju dama u biznisu, kao i malih preduzetnika sa juga zemlje. Posvetili smo se i problemima reciklaže i zaštiti životne sredine, pokazujući odgovornost i spremnost da se uključimo u rešavanje pitanja iz domena ekologije.

Poslovni potez koji je obeležio 2019. godinu, svakako je preuzimanje Bambija. Neosporni potencijal jednog od vodećih konditora na tržištu Srbije i prostor da zajednički još više ojačamo relevantnost na tržištu, podstakli su nas da smelo zakoračimo u sektor grickalica i hrane. U svega nekoliko meseci saradnje, kroz zajedničke aktivnosti i promocije, ostvareni su prvi vidljivi rezultati. Kvalitet Bambijevih proizvoda sa jedne strane i snaga naših brendova, prodajne mreže, distribucije i sjajan odnos sa kupcima sa druge strane, pokazali su da je zajednički nastup dobitna kombinacija koja obećava samo uspeh. Kroz prve udružene promocije dobili smo potvrdu da su iskustvo, kvalitet i lojalnost potrošača ono što nas povezuje i da je akvizicija bila odlična odluka.

Osim zajedničkih promocija i nastupa brendova na tržištu, još efektniji zajednički nastup imali su naši zaposleni. Sjajne akcije naših Coca-Cola volontera podržane su i energijom kolega pristiglih iz Bambija. Zajedničkim angažmanom su pokazali da zaposleni u našoj kompaniji i Bambiju dele iste vrednosti, a svojim plemenitim akcijama u poslednjih nekoliko meseci, učinili su nas sve zajedno izuzetno ponosnim.

Sve ono što smo realizovali u poslednjih 12 meseci zaista je sjajno. Dobar i posvećen tim, neverovatno ambiciozne ideje, smeli potezi i još više energije i inspiracije obećava odlične rezultate i mnoštvo iznenađenja u budućnosti. Kao i tokom prethodnih pola veka, iz Coca-Cole stiže samo najbolje. Kao i uvek, zar ne?


Berza

investicioni fondovi

kursna lista