Početna > Izdanja > Broj 118 > Lifestyle - LG 118

Na sajmu MWC, LG je predstavio dva revolucionarna smart telefona za novu eru mobilne telefonije

Nova era mobilne telefonije

LG V50 ThinQ donosi potrošačima zadivljujuće brzo 5G iskustvo, dok LG G8 ThinQ podiže na viši nivo osnove smart telefona i uvodi naprednu biometriku

Kompanija LG Electronics (LG) zagolicala je maštu potrošača širom sveta na MWC sajmu, istovremenim otkrivanjem svojih najnovijih modela smart telefona iz G i V serije. Tokom sajma u Barseloni, LG je predstavio svoj prvi 5G telefon, LG V50ThinQ 5G, zajedno sa novim LG G8ThinQ modelom za dvostruku dozu uzbuđenja.

Savršen smart telefon za 5G eru

Revolucionarni model LG V50ThinQpažljivo je izrađen kako bi korisnicima pružio izuzetan korisnički doživljaj i priliku da uživaju u svim benefitima 5G mreže, čim ta usluga postane dostupna. Prvi LG telefon za 5G eru će premašiti očekivanja nudeći pouzdanost bez kompromisa i omogućavajući korisnicima da iskuse visokokvalitetan sadržaj uz zadivljujuću brzinu 5G mreže, za koju se očekuje da će omogućiti do 20 puta veću brzinu od 4G.

LG je veliku pažnju posvetio poboljšanjima performansi ekrana i zvuka, pa 6,4-inčni QHD + OLED FullVision ekran sa odnosom stranica 19,5:9 korisnicima pruža pojačani uranjajući osećaj bez obzira da li gledaju video zapis ili uživaju u igri.

Audio segment je nadograđen kako bi proizveo vrhunske stereo performanse u kojima korisnici mogu uživati sa slušalicama ili bez njih. Sa ugrađenom DTS:X tehnologijom, LG V50ThinQ 5G omogućava korisnicima da iskuse višekanalni surround zvuk koji poboljšava kvalitet bilo kog sadržaja kako bi se stvorio realističan zvučni pejzaž sa izuzetnom jasnoćom i dubinom zvuka.

Novi model je nasledio tanak, moderan dizajn V serije, pa je LG V50ThinQ 5G debeo svega 8,3 milimetara i težak samo 183 grama. Da bi model zadržao svoj glatki profil, kućište zadnjeg sočiva potpuno je poravnato sa zadnjim delom telefona. Sve ovo je postignuto bez žrtvovanja izdržljivosti LG V50ThinQ 5G, koji je i dalje u skladu sa 14 američkih vojnih MIL-STD 810G standarda.

Kako bi svojim prvim 5G pametnim telefonom podigao iskustvo korisnika na nove visine, LG je razvio Dual Screen kao dodatnu opremu za model LG V50ThinQ 5G. Dizajniran poput zaštitnog kućišta, Dual Screen se otvara kako bi vlasnicima LG V50ThinQ 5G modela pružio drugi 6,2-inčni OLED ekran za dvostruko gledanje, igranje i multitasking iskustvo. Dual Screen i LG V50ThinQ 5G mogu se koristiti nezavisno, pružajući korisnicima nebrojene mogućnosti istovremene upotrebe. Na primer, korisnici mogu da gledaju film na jednom ekranu dok istovremeno pretražuju IMDB.

Unapređeno iskustvo korišćenja smart telefona

Model LG G8ThinQnastavlja tradiciju da potrošačima širom sveta nudi paletu unapređenih karakteristika, sa fokusom na napredne optičke i audio mogućnosti. Dodatno, filozofija dizajna koja odbacuje sve nebitne elemente, daje modelu LG G8ThinQsuptilan i elegantan izgled. Besprekorna estetika nije ograničena na prednji deo uređaja jer njegova stražnja kamera u ravni sa kućištem stvara besprekorno glatku površinu. Cristal Sound OLED, unapređenje na polju zvuka, koristi ekran pametnog telefona kao dijafragmu zvučnika čime eliminiše potrebu za prednjim zvučnicima, u skladu sa minimalističkom estetikom.

LG G8ThinQje prvi smart telefon na svetu sa naprednom autentifikacijom vena dlana, koja je omogućena kombinacijom ToF Z kamere i infracrvenih senzora. Sigurnija od tehnologije prepoznavanja otisaka prstiju, identifikacija na LG uređajima prepoznaje vlasnike putem oblika, debljine i drugih individualnih karakteristika vena na dlanovima njihovih ruku. Jednostavno stavljanje dlana ispred prednje kamere dovoljno je da za delić sekunde otključa LG G8ThinQi sav njegov sadržaj.

Napredna Z kamera dolazi do punog izražaja prilikom fotografisanja atraktivnih selfija u portretnom režimu. Z kamera meri infracrvene zrake koje se odbijaju od subjekata kako bi izračunala dubinu brže i preciznije od drugih senzora slike, što omogućava uzbudljive funkcije kao što je Face Unlock. Pošto Z kamera objekte vidi trodimenzionalno, funkciju Face Unlock je nemoguće prevariti sa dvodimenzionalnim fotografijama lica, imajući u vidu da fotografije nemaju dubinu. Štaviše, ToF tehnologija u LG Z kameri ne utiče na ambijentalno svetlo, tako da svetlost iz spoljašnjih izvora ne utiče na jasnoću. Sa više oblika autentifikacije zasnovane na biometriji, LG omogućava više opcija za bezbednost smart telefona nego bilo koji drugi proizvođač na tržištu, dozvoljavajući pritom potrošačima da odaberu koja je opcija najpogodnija za njih.

Z kamera je takođe implementirana kako bi unapredila iskustvo korišćenja Air Motion funkcije. Korisnici bez dodirivanja telefona pomoću ove funkcije mogu da odgovore na poziv ili prekidaju pozive, prave snimke ekrana, prebacuju se između aplikacija ili podešavaju jačinu zvuka, što je pogotovo korisno u vožnji. Kontrola LG G8ThinQje jednostavna i postiže se mahanjem rukom kroz vazduh, što dodatno povećava jednostavnost korišćenja za aktivne potrošače koji nose rukavice ili plivaju.

Za razliku od postojećih kamera koje mogu razlikovati samo subjekt i pozadinu, prednja kamera u LG G8ThinQmodelu meri udaljenost između objekta i kamere u milimetrima kako bi kontrolisala intenzitet zamućenja pozadine do 256 nivoa za selfije s većom dubinom. Sa senzorom slike od 1,22mm (približno 10% većim od LG V40 ThinQ), LG G8ThinQmože proizvesti mnogo čistiju sliku sa bržim postizanjem Auto Focus-a.

U okviru modela LG G8ThinQdebituje i Video Portrait funkcija, koja korisnicima pruža kontrolu bokeh efekta tokom snimanja video zapisa sa zadnjom kamerom u portret režimu. Analizirajući udaljenost i dubinu pomoću Dual FOV tehnologije, korisnici mogu da uhvate upravo ono što vide i proizvedu video zapise koji izgledaju poput profesionalnih.

Pored optike, LG G8ThinQse ističe kada je u pitanju multimedijalni performans kao prvi uređaj serije G koji ima OLED tehnologiju ekrana. Veliki QHD + FullVision ekran veličine 6,1 inča sa 564 piksela po inču, omogućava prikaz sa neverovatnim nivoom detalja.

Vrhunski zvuk standardno dolazi sa LG pametnim telefonima, a LG G8ThinQ nije izuzetak sa Boombox zvučnikom koji sada omogućava stereo izlaz. Realni surround zvuk je omogućen zahvaljujući DTS:X tehnologiji, dok 32-bitni Hi-Fi Quad DAC pruža neuporedive zvučne detalje.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista