Početna > Izdanja > Broj 115-116 > Ekskluzivno - Hell Energy

Peter Pantl, direktor marketinga HELL ENERGY

Cilj nam je da postanemo vodeći brend

Mađarska kompanija HELL ENERGY, poznata po istoimenom brendu energetskih pića, 2018. godine je dobila nagradu za najboljeg proizvođača u Evropi u kategoriji ostvarenih prihoda iznad 100 miliona evra. Brend energetskih pića HELL ENERGY od 2013. godine je prisutan i u Srbiji, a naročitu popularnost među potrošačima stekao je, između ostalog, zahvaljujući nedavnoj reklamnoj kampanji u kojoj glumi čuveni Brus Vilis. Za magazin Profit ekskluzivno govori Peter Pantl, direktor marketinga HELL ENERGY

1.Vaša kompanija posluje od 2006. godine, a od 2010. jedan ste od lidera kada je u pitanju izvoz u preko 50 zemalja. Kako ocenjujete rad na srpskom tržištu u odnosu na okruženje, kao i poziciju Vašeg brenda u Srbiji?

Kada je reč o poslovnom okruženju na tržištu Srbije, naša pozicija je prilično dobra! Bez obzira na jaka lokalno proizvedena energetska pića, naš jedinstveni tržišni pristup nam je omogućio da postanemo treći igrač na tržištu u vrlo kratkom vremenskom roku. Cilj nam je da postanemo vodeći brend u kategoriji energetskih pića. Smatram da imamo velike šanse za to – verujemo da srpski potrošači cene prednosti premijum kvaliteta našeg energetskog napitka koji mogu kupiti po pristupačnoj ceni, kao i dodatnu vrednost koju donosi globalni brend kao što je HELL.

2.Od 2011. godine posedujete i svoju sopstvenu punionicu u blizini Miškolca. Koliko je i na koji način ovaj potez doprineo poslovanju?

Izgradnja sopstvene fabrike za punjenje bila je ogromna prekretnica u razvoju kompanije. Pre toga smo kompletnu proizvodnju sprovodili u iznajmljenoj punionici. Izgradnjom sopstvene fabrike postali smo nezavisni od dobavljača, tako da možemo da donosimo odluke fleksibilnije i pružamo više našim potrošačima. Koristimo najsavremenije metode proizvodnje u ovoj fabrici, zahvaljujući kojoj sada možemo da proizvedemo 4,5 miliona energetskih napitaka dnevno uz pomoć naše tri linije za punjenje. Već smo kupili i četvrtu liniju tako da sledeće godine možemo da povećamo kapacitet na 7 miliona limenki dnevno.

Zahvaljujući potpuno automatizovanoj i visokotehnološkoj fabrici za punjenje – koja zadovoljava najstrože i najviše standarde u oblasti bezbednosti hrane – možemo na stabilan način da zadovoljavamo potrebe naših potrošača za vrhunskim kvalitetom u više od 50 zemalja širom sveta.

3.Hell Energy se prepoznaje kao jedan od najbrže rastućih brendova u svetu, a ove godine dobili ste i nagradu za najboljeg proizvođača u Evropi u kategoriji ostvarenih prihoda iznad 100 miliona evra. Čemu dugujete toliki uspeh?

Zaista, brend je rođen 2006. godine kao mali porodični biznis, a prema procenama danas smo jedan od vodećih brendova za piće na svetu. Smatramo da se naš uspeh zasniva na našem glavnom konceptu – da obezbedimo kvalitetan proizvod svetske klase po pristupačnoj ceni i time obezbedimo izuzetan odnos cene i kvaliteta našim potrošačima. Široka distribucija je takođe ključna. Osim toga, privlačan dizajn i prodaja koju podržava vrhunski marketing takođe igraju važne uloge u uspehu.

Izgradnjom sopstvene fabrike za proizvodnju aluminijumskih konzervi za pića, postali smo prilično jedinstveni – mi smo jedina kompanija na svetu koja poseduje poznat brend, najmoderniju fabriku aluminijumskih konzervi i sopstvenu fabriku za punjenje svetske klase. To ne poseduje niko drugi, ne samo u sektoru energetskih napitaka, već u sektoru pića uopšte.

4.Možete li nam reći nešto više o asortimanu Vaših proizvoda? Koji od njih se može pronaći u Srbiji i da li planirate proširenje asortimana?

U prodavnicama Srbije mogu se naći sledeći proizvodi: HELL Classic, Red Grape (crveno grožđe), Apple (jabuka), Multivitamin i dve vrste proizvoda ograničene serije. Prilikom uvođenja novog proizvoda na izvoznim tržištima uvek vredi razmišljati o specifičnostima tržišta i uvek su tu u pitanju kompleksne odluke – mora se uzeti u obzir više aspekata. Kad god ekonomski parametri to dozvoljavaju nastojimo da zadovoljimo potrebe potrošača i proširimo asortiman proizvoda.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista