Početna > Izdanja > Broj 113 > Edukacija - Ivana Borić

Društvene mreže ne praštaju

Ukoliko strategija ne postoji, nemoguće je postići zadate ciljeve.

Kada ste preduzetnik, neretko ste i jedini stalni zaposleni, takoreći vaša firma deluje u potpunosti kao „One man show“. Pored toga što se bavite vašim proizvodom, kupcima, plasiranjem istog na tržište, verovatno radite po malo i marketing. Možda je tako jer to volite da radite i mislite da ste u tome dobri – „Svaka budala zna da objavi fotografiju i doda rečenicu ili dve“. A možda se time bavite igrom slučaja, jer trenutno nemate finansijskih mogućnosti da nekoga plaćate još i za taj posao. Međutim, možete steći utisak da ste ovim dodatnim zadatkom upravo upali u živi pesak.

Bez obzira na sve okolnosti, jedno je sigurno – društvene mreže danas više ne služe samo za dogovaranje dejtova, već su postale jedan od najvažnijih prodajnih kanala. A ima ih sve više i više! I sve su detaljnije!

Sa preko 700 miliona korisnika, Instagram je ključni deo većine strategija na društvenim mrežama. Zato je za brendove važno najpre da budu sigurni da neće sve uništiti pravljenjem grešaka iz neopreznosti ili propuštanjem onog što je trenutno bitno u marketingu.

Veliki brendovi i kompanije zapošljavaju community menadžera. Njegov zadatak je da postavlja statuse i fotografije na društvene mreže, lajkuje, šeruje, komentariše, odgovara na poruke i od toga zarađuje. Community menadžer je osoba, ili više njih, koja pravi strategiju online nastupa nekog brenda, sprovodi je i analizira.

Community menadžer ste možda baš vi u svojoj firmi jer vodite profile na društvenim mrežama za svoj brend, ali toga niste ni svesni jer radite i neke druge poslove pored ovog, što je često slučaj.

Posao community menadžera je zahtevan posao koji se radi ceo dan. Iako postoji veliki broj unapred spremljenih komentara i odgovora, posetioci vaših profila na društvenim mrežama žele da komuniciraju sa osobama, a ne sa robotima. Čak i ako trenutno ne možete da se posvetite pronalasku odgovora na pojedine zahteve, dajte do znanja da ste videli i da ćete se javiti što pre s optimalnim rešenjem. To je svakako bolje nego ignorisati. Osim toga, na društvenim mrežama je potrebno stalno podsticati razgovor, razmenu iskustava, zdrave rasprave koje, kao community menadžer, ipak morate znati u trenutku da zaključite. Kao community menadžer fokusirani ste isključivo na komunikaciju sa korisnicima.

Zato ćemo sad da razmotrimo koje su najčešće greške koje nesvesno pravite, i na koji način možete da unapredite svoj rad na društvenim mrežama. Zapravo, to nije lako. Ali ko hoće – uvek postoji način.

Bitno je da znate da sa jedne strane imamo online zajednice koje funkcionišu kao i zajednice u stvarnom životu, ujedine se oko iste interesne tačke i slede zajedničke ciljeve. S druge strane se nalazite vi sa drugačijim potrebama poput povećanja broja lajkova na stranici, većeg broja pratilaca, veće posećenosti veb stranice, povećanja prodaje. Stoga, realizacija svega toga zahteva veliko razumevanje poslovnih ciljeva, ali i razumevanje ciljane online zajednice kako biste mogli napraviti strategiju za komunikacije na društvenim mrežama. Ukoliko strategija ne postoji, nemoguće je postići zadate ciljeve.

Važno je znati da ćete kroz komunikaciju možda naići na izvesne uvredljive komentare ili psovke. Tada ne smete da napadate, da se svađate ili vređate. Ukoliko je komentar nezadovoljnog korisnika – potrudite se da se izvinite i komunikaciju vodite u smeru da činite sve da se nađe rešenje i greška ispravi. Tako ćete dobiti i podršku online zajednice, pokazujući svoju ljudsku stranu, bez obzira na grešku. Pravilo na internetu je da ukoliko želite uspeh nema laži, jer se laž na mrežama najlakše otkrije, ali se i najbrže širi i dugo ostaje zabeležena.

Na poruke morate stalno odgovarati, bez ignorisanja iako možda nemate odmah adekvatan odgovor. Najvažnije je da stavite do znanja da ste videli zahtev, i da ćete se javiti što pre, čim budete imali informaciju. Društvene mreže traže konstantnu komunikaciju i interakciju. To nemojte nikada zaboraviti.

Njeno veličanstvo fotografija – hteli da priznamo to ili ne, priča i vizuali prodaju proizvod. Jedno bez drugog ne ide, moraju jednostavno da dođu u paketu. Zamislite da želite da iznajmite apartman na planini, tamo gde nikada pre niste bili. Fotografije ovde igraju veliku ulogu. Ako su mutne ili razvučene, ne samo da nećete steći dobar utisak o sobi, već ćete hotelsko osoblje verovatno smatrati amaterima. Pravila važe i za Fejsbuk i za Instagram, i sve druge društvene mreže. Pripazite na veličinu naslovne i profilne fotografije.

Sređivanje fotografija i videa na Instagramu može povećati angažovanje publike za više od 45%. S druge strane, ne treba ni preterano menjati sve. Potrebno je balansirati između težnje da ostavite fotografije potpuno neobrađenim i želje da stavite previše filtera i učinite ih neprepoznatljivim. Poznavanje nekih jednostavnih principa fotografije i dostupnost bezbroj aplikacija za obradu znači da nema opravdanja za mutne i neinspirativne slike.

Nakon što ste osmislili priču, napravili dobre fotografije, najvažnije je odrediti ciljnu grupu – vaše kupce. Najveća greška se pravi upravo ovde, prilikom odabira kupaca. To podrazumeva kvalitetnu analizu i poznavanje korisnika. Ukoliko ste u dilemi, nemojte sebe mučiti već konsultujte stručnjaka. Ono što nikada ne smete da uradite jeste da kupite pratioce. Da bi se dobio ozbiljan broj pratilaca,potreban je ozbiljan rad. Kupovinom ćete dobiti samo lažan broj potencijalnih kupaca, i analizom ćete shvatiti da te osobe zapravo nikada neće kupiti vaš proizvod. Umesto toga, napravite promišljenu strategiju, postavite pametne ciljeve, objavljujte dobar sadržaj i angažujte publiku što više.

Kada napravite nalog, možete početi sa postavljanjem objava i pritom se ne osvrtati previše na to koliko je reakcija koja objava izazvala. Ali kako biste iskoristili pun potencijal Instagrama, morate da obraćate pažnju na brojeve. Čak i uz pomoć grešaka koje načinite, možete prosuditi kakav tip sadržaja i koji heštegovi najbolje prolaze kod publike, koje je najbolje vreme za objave ili kakvi naslovi podstiču najviše angažovanja kod publike. Sve ovo može biti od velike koristi kada želite da širite svest o svom brendu i razvijate biznis pomoću društvenih mreža.

Ono što bi trebalo da se meri na Instagramu jeste sledeće:

-broj pratilaca, njihov rast i gubitak,

-angažovanje pratilaca (i lajkovi i komentari),

-korišćenje vašeg heštega,

-menšn (eng. mention) (koliko vas drugi pominju u svojim objavama),

-učestalost objava,

-demografske karakteristike vaše publike,

-vreme angažovanja publike (u koje vreme dobijate najviše lajkova).

Iako brojevi i statistika nisu merilo vašeg uspeha na Instagramu, oni svakako mogu pomoći da dobijete naznake da li nešto radite dobro ili loše.

Kao i kod svih drugih vrsta alata za promociju i drugih društvenih mreža (naročito Fejsbuka), konstantno nametanje svog brenda na Instagramu je zapravo način da udaljite publiku od sebe.

Ako na svakoj slici imate svoj proizvod ili logo, pratioci će početi da gube interesovanje. Umesto toga, probajte da radite nešto suptilnije, pokušajte zanimljivim sadržajem da prikažete vrednosti koje vaš brend reprezentuje. Ukoliko niste sigurni kako na najbolji način ovo da radite, angažujte profesionalce da vode vaše profile na društvenim mrežama.

Ako želite da povećate angažovanje publike, ne smete zanemarivati naslove na Instagramu. Sjajni naslovi neće samo dati dodatni kontekst vašoj objavi već će generisati emocionalne reakcije publike.

Kako pisati dobre naslove na Instagramu?

-Najvažnije reči stavljajte na početak. Deo teksta se u većini slučajeva neće videti, ali koristite @ i # na samom kraju teksta.

-Postavljajte pitanja. Podstaknite publiku da se angažuje tako što ćete im postaviti pitanje. Možete ih pitati za mišljenje o vašem najnovijem proizvodu (koji je prikazan u objavi) ili nešto uopštenije.

-Slobodno koristite emotikone. Ovaj vizuelni jezik pomaže da skrenete pažnju publike i unesete zabavni ton u svoju objavu ili pak pokažete ljudsku i prirodniju stranu svog brenda.

Oko 91% objava na Instagramu ima između jednog i sedam heštegova, tako da je očigledno da oni imaju svoju vrednost i da su vrlo moćan alat. Ali kao i kod većine stvari u životu, moć često može da se iskoristi i u loše svrhe. Heštegovi se zloupotrebljavaju na mnogo načina, na primer tako što se previše koriste ili se ne koriste uopšte, ili se koriste oni koji nisu relevantni.

Najčešće se upotrebljavaju kako bi omogućili drugima da pronađu sadržaj koji ih zanima korišćenjem adekvatnih ključnih reči. Ako spamujete svoju objavu korišćenjem previše irelevantnih heštegova, obezvređujete svoj nalog i rizikujete da izgubite kredibilitet. #Prosto #nemojte #to #da #radite.

U drugom slučaju, ako imate kvalitetan sadržaj, a ne koristite ključne heštegove koji se odnose na vaš proizvod/uslugu, opet štetite sebi i propuštate priliku da vas neko otkrije i postane vaš angažovani fan.

Kao i većina drugih društvenih platformi, ni Instagram nije „podesi i zaboravi“ tip posla. Veoma je bitno graditi odnose i smislene veze.

Da biste dobili najviše od Instagram zajednice morate raditi sledeće:

-Pratite relevantne korisnike. Pronađite ih pomoću pretrage heštegova i drugih stranica. Obratite pažnju na to koga lajkuju i prate ti ljudi.

-Izdvojte vreme da odgovorite na komentare i pitanja. Marketing i brending za cilj imaju izgradnju veza, tako da zaista ima smisla učestvovati u konverzaciji sa zajednicom na Instagramu.

-Objavljujte i sadržaj svojih fanova. Reklamirajte svoju publiku tako što ćete repostovati (objaviti) njihov sadržaj i na taj način im pokazati zahvalnost.

-Organizujte offline događaje. Iako ovo nije moguće kod svakog brenda, može biti od velike koristi za jačanje vaše zajednice.

-Postavljajte pitanja. Pokažite pratiocima koliko vam je bitno njihovo mišljenje tako što ćete ih podsticati na to da daju svoje odgovore u komentarima objave. Na primer, ukoliko ste lansirali dve boje patika, pitajte ih koja boja im se više sviđa i koju bi voleli da vide sledeću. S druge strane, ukoliko dobijete više istih pitanja istovremeno, to možete iskoristiti za naredni post, u kome ćete dati promišljen odgovor.

Ciljanoj grupi se nikad nemojte obraćati u drugom licu jednine (ti). Gramatičke i pravopisne greške u komunikaciji, postovima i komentarima su nedopustive. Fanovi treba da znaju da iza naloga stoji živa osoba koja predstavlja brend a ton komunikacije treba da bude prilagođen i moderan.

Uvek se u komentarima i online komunikaciji obraćajte direktno osobi, označavanjem imena te osobe @ime_osobe ili tagovanjem osobe. Na taj način osoba vidi ili dobije obaveštenje da je dobila odgovor. Ovo je veoma korisno za diskusije sa mnogo komentara i pitanja.

Instagram Story dozvoljava korisnicima da objavljuju slike i snimke u slajd-šou formi, a sav sadržaj ostaje na Instagramu samo 24h. Preko 200 miliona korisnika Instagrama koristi Story svakodnevno. Jedna od pet ovih priča rezultira dobijanjem privatnih poruka (DM) od strane gledalaca. Ukoliko želite da dobijate direktne poruke od svojih pratilaca, onda ne smete zanemariti Story.

Kako najbolje iskoristiti Story?

-Pričajte priču. Story (Priča) nije bez razloga dobio to ime. Redosled i kratak format omogućavaju da sadržaj bude zanimljiv i da se od kratkih delova napravi veća priča. Na primer, možete objavljivati recept korak-po-korak, snimiti obilazak svojih kancelarija ili prikazati jedan svoj dan ili jedan radni dan nekog od zaposlenih.

-Budite autentični. Nemojte brinuti o tome da li je sadržaj savršeno obrađen. Ova platforma prašta nesavršenost i treba je koristiti spontano (ili bar treba da izgleda kao da je korišćena spontano). Napravite grešku, prikažite realnost i pravu ličnost koja stoji iza vašeg brenda.

-Pružite publici neku vrednost. Pored toga što želite da vaš sadržaj bude autentičan, morate se uveriti u to da sadržajem dajete nešto vredno svojim fanovima i da ne trošite njihovo dragoceno vreme. Proverite još jednom koji su vaši ciljevi, kakvu strategiju ste zamislili za društvene mreže i potrudite se da u sve to uklopite i Instagram Story.

-Budite kreativni. Iskoristite sve što ova opcija nudi – filtere, stikere, tekst, opciju za crtanje, tagove – tako ćete učiniti sadržaj interesantnijim.

Reklamiranje na Instagramu je sve više popularno i u Srbiji jer se svakodnevno preko 1,5 miliona ljudi loguje na ovu aplikaciju i to preko 38% su ljudi od 18 do 24 godine i preko 34% su ljudi od 24 do 35 godina. Njena jednostavnost i dobar koncept učinile su da se aplikacija razvije i proširi širom sveta neverovatnom brzinom. Dakle, Instagram reklamiranje je jedan od najbržih načina da animirate publiku koja vam je zanimljiva.

Instagram podrazumeva prvenstveno povezivanje sa Fejsbuk nalogom, jer je nemoguće koristiti ove društvene mreže nezavisno jednu od druge, odnosno Instagram nalog je povezan sa FB nalogom.

Za sam kraj, želim da vam kažem da ja nisam ekspert iz oblasti digitalnog marketinga, ali kontinuirano sarađujem sa mladim stručnjacima iz ove oblasti radeći neke druge projekte, te sam uspela da im malo ukradem znanja i isto primenim. Svakako da društvene mreže oduzimaju previše vremena, te možete zbog svoje posvećenosti da pogrešite, da neke stvari jednostavno zanemarite. Zato svakome ko je u mogućnosti, preporučujem da angažuje stručnjake iz ove oblasti. A do tada, živeo internet. Jer zaista sve možete naučiti ukoliko imate dovoljno vremena i volje. Samo nemojte kretati u kampanju dok ne izanalizirate sve segmente. Jer kao što sam već napisala društvene mreže ne praštaju.


Berza

investicioni fondovi

kursna lista