homepage_name! > Izdanja > Broj 110-111 > Lifestyle - LG OLED

Unapređenjem komponenti koje se nalaze iza ekrana, LG je postavio temelje za televiziju budućnosti

NOVA LINIJA LG OLED TELEVIZORA REALNOST ČINI ŽIVOPISNIJOM

Linija LG premijum televizora za 2018. godinu pokazuje najveći napredak u tehnologiji televizora. Ova inovacija je pomogla kompaniji LG da ostane na liderskoj poziciji globalne industrije ekrana, ujedno pružajući potrošačima najbolje moguće iskustvo gledanja koje je sada upotpunjeno vodećim procesorima u industriji.

OLED televizori najnovije generacije sa unapređenim karakteristikama i usavršenim komponentama koje se nalaze iza ekrana omogućili su kompaniji LG da ostane lider na tržištu. Lansiranjem novih modela OLED televizora s funkcijama veštačke inteligencije, uključujući W8, G8, E8, C8 i B8, kompanija LG potvrdila je reputaciju pionira kada je u pitanju OLED tehnologija. Nova linija sadrži televizore različitog dizajna, a u pitanju su modeli s dizajnom Picture-on-Wall (model 77/65W8), One Glass Screen (model 65G8), Picture-on-Glass (model 65/55E8) i Cinema Screen (modeli 77/65/55C8 i 65/55B8). Veličine ekrana kreću se od 55 do 77 inča.

Perfektan kvalitet slike

Najnoviji α (Alpha) 9 inteligentni procesor kompanije LG pruža realnu sliku s bogatim bojama, oštrinom i dubinom. Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorostepeni proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego u slučaju konvencionalnih tehnika. Algoritam omogućava veću kontrolu za veću jasnoću slika i efikasnije prikazivanje glatkih gradacija.

Procesor takođe poboljšava prikaz boja uz pomoć naprednih mogućnosti mapiranja koje daju boje koje su daleko bliže originalnom sadržaju. Inteligentni procesor α (Alpha) dizajniran je tako da podržava tehnologiju HFR (High Frame Rate) za prikaz glatkih i jasnijih pokretnih slika brzinom od 120 frejmova u sekundi. S takvom tehnologijom, novi LG OLED televizori mogu osigurati maksimalan kvalitet prikaza bilo kog sadržaja, za zaista spektakularno iskustvo gledanja.

Osim toga, pojačivač oštrine inteligentnog procesora poboljšava prikaz finih detalja i teksture ističući ivice predmeta na slici. To kreira veću dubinu, izuzetne detalje i realističniju sliku, kao i savršen nivo crne boje koji je zaštitni znak LG OLED televizora. Pojačivač dubine predmeta precizno izdvaja glavni predmet od slika u pozadini i analizira teksture i ivice, koje se zatim različito obrađuju da bi raspoznavanje bilo jasnije, a ivice oštrije, sve s ciljem da se pojača dubina opažanja celokupne slike i da se otkriju skriveni detalji.

Funkcija Cinema HDR podiže uživanje na još viši nivo

LG televizori s tehnologijom OLED za 2018. godinu poseduju funkciju Cinema HDR koja vam omogućava da se kod kuće osećate kao u bioskopu. Osim toga, svi modeli imaju podršku za Advanced HDR kompanije Technicolor, što je u skladu s reputacijom kompanije LG da podržava glavne HDR formate, počev od formata Dolbi Vision do HDR10 i HLG (hybrid log-gamma). HDR slike se dinamički obrađuju frejm po frejm koristeći zaštićeni LG algoritam.

Izuzetne performanse LG OLED televizora dodatno potvrđuje i činjenica da ove modele Technicolor koristi kao referentne ekrane u proizvodnji kućnih verzija najvećih holivudskih filmova i televizijskog sadržaja. Bolje osvetljenje, jarke boje i dinamički kontrast gledaocima će omogućiti pravi bioskopski doživljaj u udobnosti sopstvenih domova, dok je za savršeni zvuk zadužen Dolby Atmos®, uz čiju pomoć će posmatrači imati utisak da moćan jedinstveni zvuk dopire iz svih krajeva prostorije. Dolby Atmos® kreira snažan, pokretni zvuk koji kao da se proteže svuda oko vas, uključujući i prostor iznad glave, beležeći kretanje svakog predmeta. Modeli uključuju i novu verziju operativnog sistema 4.0 LG web OS, čime je omogućen još jednostavniji pristup HDR sadržaju dostupnom na servisima Amazon i Netflix VoD.

Poput umetničkog dela na zidu

Pored impresivnih karakteristika, pažnju prisutnih na događaju privukao je i minimalistički Picture-on-Wall dizajn predstavljenog modela LG OLED W8 Wallpaper. Ovaj uređaj poseduje jedinstveni LG OLED panel izuzetno jednostavan za upotrebu, dok njegova debljina iznosi zapanjujućih 2,75 mm. Panel je tanak i gladak, pa po svom izgledu podseća na ogledalo ili umetničko delo poput postera ili slike na zidu. Efekat se dodatno pojačava zvučnikom u kom se nalaze sve hardverske komponente, a koji je

berza_title!

fondovi_title!

kursna_title!