homepage_name! > Izdanja > Broj 110-111 > Intervju - Gordana Bukumirić

Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog odbora UNIQA osiguranja Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić, vaterpolisti i novi promoteri UNIQA osiguranja

UNIQA za Delfine navija

Vaterpolisti Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić od jula ove godine su nova zaštitna lica UNIQA osiguranja. Vrhunski sportisti u narednih godinu dana braniće boje ove kompanije na isti način na koji su do sada kao reprezentativci branili odličja najtrofejnijeg nacionalnog sporta u Srbiji. Ugovor sa novim promoterima ispred UNIQA osiguranja potpisala je predsednica Izvršnog odbora Gordana Bukumirić. Ona je izrazila veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa evropskim, svetskim, olimpijskim i klupskim šampionima, i istakla da su oni najbolji dokaz da se godine vrednog rada, predanosti timu i zajedničkom cilju nagrađuju.

1.Vaterpolisti Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović i Dušan Mandić od jula meseca 2018. godine su nova zaštitna lica UNIQA osiguranja. Kako je došlo do ove saradnje?

Gordana Bukumirić: UNIQA osiguranje od samog osnivanja posluje rukovodeći se ključnim vrednostima kao što su posvećenost ljudima, iskrenost, otvorenost, stalna težnja da napredujemo i pomeramo granice, kao i iskrena želja za uspehom.

Na temelju ovih vrednosti izgradili smo odnos poverenja sa više od pola miliona klijenata u Srbiji. Za samo 12 godina našli smo se u prvih pet osiguravajućih društava na lokalnom tržištu. Što je još važnije, svake godine beležimo rast – u svim segmentima.

Dakle, ove vrednosti za nas su jako značajne. Svaki član našeg UNIQA tima oslanja se na njih u svakodnevnom radu, odnosu sa kolegama, klijentima i partnerima. One nas osnažuju. Doživljavamo ih kao neku vrstu putokaza ka stalnom profesionalnom i ličnom napretku. Od osnivanja do danas, osnov su naše korporativne kulture, i suštinski, upravo njima dugujemo veliki napredak koji smo postigli za relativno kratak period.

Ovi vrhunski sportisti, baš kao i mi, rade ono što vole. Posvećeni su jedan drugom i vode se zajedničkim ciljem. Ogromna ljubav koju ulažu u svaki trening, svaki meč, čine da pobede dolaze prirodno i zasluženo. Oni nadahnjuju i ličnim primerom pokazuju da lestvica uvek može da se pomeri malo više i da je svaki naš rekord tu samo da bismo ga oborili i postavili novi.

Ove vrednosti bile su i osnovni kriterijum za odabir naših promotera. U vaterpolo reprezentativcima prepoznali smo snažan brend, poput našeg, koji počiva na istom sistemu vrednosti. Takođe, UNIQA je godinama unazad zvanično osiguranje, partner i prijatelj vaterpolo tima Srbije. Zbog toga je ovaj izbor još prirodniji, i zapravo je novi korak na putu strateškog opredeljenja da podržimo naš najtrofejniji nacionalni sport.

2.Kakva su očekivanja u vezi buduće saradnje sa evropskim, svetskim, olimpijskim i klupskim šampionima, koji će u narednih godinu dana braniti boje Vaše kompanije?

Gordana Bukumirić: Baš kao što to čine u bazenu na odlučujućim mečevima i najznačajnijim takmičenjima, uverena sam da će novi promoteri UNIQA-e nadmašiti sva naša očekivanja i tokom zajedničke saradnje. Verujem da će svako od njih pojedinačno, kao vrhunski profesionalac i izuzetan čovek utkati nešto u naš UNIQA brend. Sa druge strane, ujedinjeni u tim i apsolutno nezaustavljivi, zasigurno će ostaviti veliki i značajan trag, i dati novu snagu i dubinu vrednostima koje promovišemo.

Saradnja sa njima za nas će biti prilika da utvrdimo i unapredimo svoja znanja o zajedništvu, fer pleju i postizanju vrhunskih timskih rezultata. Nadam se da će i oni nešto novo naučiti od nas, kao i da ćemo im obezbediti sigurnost i podršku na putu do novih uspeha.

3.Vaši novi promoteri osvajači su najprestižnijih priznanja u svetu. Udruženi u tim oni postaju nezaustavljivi, uvek vođeni zajedničkim ciljem da nastave dugu tradiciju vaterpola, najtrofejnijeg nacionalnog sporta. Da li verujete da su oni najbolji izbor u promociji gotovo besprekorne reputacije UNIQA osiguranja koju ste gradili prethodnih 12 godina?

Gordana Bukumirić: Apsolutno. Naši novi promoteri, u bazenu i van njega, na najbolji način predstavljaju i promovišu sve one vrednosti na kojima smo sagradili i zasnovali gotovo besprekornu reputaciju kakvu imamo danas.

Iako se nama ponekad čini da pobede i vrhunski sportski rezultati ovim momcima dolaze lako, istina je da su iza njih godine ozbiljne borbe. Potrebno je uložiti neverovatnu energiju, ljubav i trud kako biste osvojili, a zatim i odbranili titulu najboljih na svetu. Tron vaterpolo scene na kojem su naši momci, krajnji je cilj i svih ostalih reprezentacija. Pritisak je veliki, ali oni mu, vođeni mišlju da „mirno more nikada nije stvorilo dobrog mornara, a ni delfina“ uporno odolevaju.

Dakle, istrajnost, neposustajanje i neodstupanje od načela čak i kada je pritisak najveći i plima najsnažnija, za nas je jasan znak da smo napravili najbolji odabir novih UNIQA promotera.

4.Da li će ova saradnja dodatno inspirisati naše vaterpoliste da na predstojećem Evropskom prvenstvu u Barseloni odbrane zlato i titulu šampiona?

Gordana Bukumirić: Verujem da je za naše nove promotere podrška ozbiljne kompanije sa kojom dele iste vrednosti, vetar u leđa do novih uspeha i medalja. UNIQA je ozbiljna grupacija koja, sa tradicijom dužom od dva veka, posluje na čak 18 tržišta Evrope. Učešće u stvaranju boljih uslova za nacionalni sport, kao i vezivanje brenda za najbolje iz sveta sporta je naše strateško opredeljenje na globalnom nivou. Praksa je pokazala da kad kompanija poput naše stane uz sportiste, to vodi ka još boljim rezultatima i još uverljivijim pobedama.

5.UNIQA osiguranje je poznato po velikoj podršci vaterpolo reprezentaciji kao njihovo zvanično osiguranje i višegodišnji prijatelj i partner. Tradicionalno će biti uz naše reprezentativce i ove godine. Recite nam nešto više o tome.

Gordana Bukumirić: UNIQA je godinama unazad zvanično osiguranje, prijatelj i partner vaterpolo tima Srbije. Nakon Evropskog prvenstva u Beogradu, Svetskog u Budimpešti i Olimpijskih igara u Riju nastavljamo saradnju i na putu do Evropskog prvenstva u Barseloni. Do novih uspeha i novih pobeda.

Ova saradnja je potvrda našeg strateškog opredeljenja da aktivno učestvujemo u stvaranju boljih uslova za naš najtrofejniji nacionalni sport i sportiste. Izuzetno mi je drago što posle višegodišnje uspešne saradnje, možemo sa ponosom da sumiramo rezultate – brojne uspehe, medalje, kao i veliki ugled srpskog vaterpola i vaterpolista na svetskoj sceni. Generacija koja sada odlazi na Evropsko prvenstvo u Barselonu je najtrofejnija generacija srpskih sportista ikada. Momci koji su prethodnih nekoliko godina osvojili sve što se moglo osvojiti, u Barseloni će pokušati četvrti put uzastopno da osvoje titulu šampiona.

Dakle, rezultati koje smo postigli su neosporni. Zbog toga ostajemo ujedinjeni u istom cilju – da zajedno stvorimo nove generacije pobednika, generacije koje će nastaviti dugu tradiciju vrhunskih rezultata.

6.Važan deo poslovne strategije UNIQA osiguranja jeste i društveno odgovorno poslovanje. Koje projekte ste do sada realizovali, na koje ste posebno ponosni i na koje oblasti ćete se fokusirati u narednom periodu?

Gordana Bukumirić: Od osnivanja do danas, UNIQA mnogo pažnje posvećuje ulaganju u društveno odgovorno poslovanje. Ovom za nas veoma važnom zadatku uvek pristupamo sa puno ljubavi i posvećenosti. Naša kompanija pokriva veliki broj tema i aktivna je u različitim društvenim segmentima.

Iako je veoma teško biti upoznat sa svim problemima i otvorenim temama koji postoje u našem društvu, trudimo se da pažljivo osluškujemo potrebe zajednice u kojoj poslujemo. Na osnovu toga razumemo kako mi kao kompanija možemo da pomognemo u rešavanju nekog društveno značajnog pitanja.

Pored podrške Vaterpolo savezu Srbije, UNIQA je podršku nacionalnom sportu i sportistima pružila i kroz saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije, Beogradskim i Dečijim Maratonom, Fondacijom Nataše Kovačević i Olimpijskim igrama za osobe sa posebnim potrebama.

Svakako, fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je na deci, na našim najmlađim šampionima. Svesni smo da je ulaganje u njihovo srećno odrastanje, u stvaranje uslova u kojima mogu da ostvare pun potencijal, zapravo investicija u bolju budućnost svakoga od nas.

Prošle godine obezbedili smo sredstva za nabavku neophodne opreme za šest institucija za nezbrinutu decu i decu sa smetnjama u razvoju širom Srbije. Na kraju iste godine obezbedili smo i dodatnu pomoć za najmlađe bez roditeljskog staranja, kao i za one sa teškim invaliditetom. Kroz program „Bitka za znanje“, u saradnji s Fondom B92, učestvovali smo u kupovini mBotova koji su đacima osnovnih škola omogućili lakše i efikasnije učenje programiranja, robotike i informatike.

Kao tradicionalni parter manifestacije Šekspir festivala, pokrovitelj Festivala uličnih svirača i partner brojnih autorskih likovnih izložbi, radimo na očuvanju pozorišne, muzičke i likovne scene u Srbiji.

Godinama unazad sponzori smo Mokrogorske škole menadžmenta, kao i Ekonomskog foruma na Kopaoniku, najprestižnijeg ekonomskog događaja u zemlji.

Polje našeg društveno odgovornog poslovanja je zaista široko. Vođeni željom da uvek inspirišemo ličnim primerom ostajemo aktivan učesnik u očuvanju najznačajnijih nacionalnih vrednosti i tradicije.

7.S obzirom na to da ste jedan od najboljih igrača sveta, da li ćete i u UNIQA timu težiti da budete najbolji?

Andrija Prlainović: Velika je čast, ali i odgovornost, igrati za tim UNIQA osiguranja. Naš put do uspeha popločan je trudom, istrajnošću i stalnim pomeranjem granica – ponavljanjem istog pitanja: „Šta možemo da uradimo bolje?“. Radujemo se prilici da upravo ove vrednosti, koje nas pokreću i čine šampionima, utkamo u UNIQA brend. Podrška i sigurnost, koju svi pronalazimo u ovoj saradnji za nas su dragocen zamajac u odbrani zlata koja je pred nama. Jednostavno, jači smo jer imamo podršku na tom putu, a i znamo šta branimo.

8.Kao jedan od najiskusnijih vaterpolista, da li možete da nam kažete šta je ono što vaterpolo reprezentaciju Srbije odvaja od ostalih timova?

Milan Aleksić: Za mene je tim poput porodice u kojoj važe pravila posvećenosti saigračima, uspehu i zajedničkom cilju. Vođeni misijom da uvek damo sve od sebe i premašimo svoje rekorde, jedan drugome smo najveći oslonac, ali i motivacija, svesni da najbolje stvari dobijamo onda kada damo sve od sebe. Podrška kompanije koja deli ove vrednosti je dobar vetar u leđa ka novim zajedničkim pobedama.

9.Kao igrač sa trofejnim nizom koji traje još od 2014. godine, sa ukupno 11 odličja, da li možete da nam otkrijete tajnu uspeha srpskih vaterpolista.

Sava Ranđelović: Za nas je najvažnije da održimo dato obećanje da ćemo svaki put dati sve od sebe kako bismo se sa svakog takmičenja vratili sa najsjajnijom medaljom. Tajna naših uspeha se krije u atmosferi koju gajimo godinama unazad – bez toga sumnjam da bismo osvojili sve te medalje u kontinuitetu. I, najzad, naše osnovno načelo je da uvek budemo hrabri, što ne znači da se ne bojimo. Naprotiv! To znači samo da nikada ne dozvoljavamo strahu da nas zaustavi,a to je ključna vrednost koja nas povezuje sa UNIQA-om.

10.Veoma rano ste zbog presudnih udaraca i šuteva stekli nadimak Srpski Bombarder. Da li možete da nam kažete gde pronalazite dodatnu snagu u odlučujućim momentima?

Dušan Mandić: Ponosan sam jer igram za tim koji se poznaje i nikad se ne predaje. Kada su se pripreme činile preteškim, nismo odustajali. Znali smo da je od njih jedino teži poraz. Dok smo igrali, čak i kada su sve šanse bile protiv nas, kada nam je zdrav razum govorio da odustanemo, vera u zajednički uspeh davala nam je snage da nastavimo dalje. Svaku utakmicu dobili smo srcem. Preokretali smo rezultat kada se to činilo nemogućim. Povlačili smo prave poteze u pravo vreme i pobeđivali. Uveren sam da je saradnja sa UNIQA-om baš taj pravi potez koji ponovo vodi do sigurne pobede.

berza_title!

fondovi_title!

kursna_title!