Početna > Izdanja > Broj 108 > Lifestyle - LG108

Novi LG monitori donose sliku vrhunskog kvaliteta i izuzetne performanse

Nenadmašivo korisničko iskustvo sa naprednom Nano IPS tehnologijom i Thunderbolt™ 3 konekcijom

Kao odgovor na potrebe korisnika, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je unapređene modele svoje popularne linije monitora sa Nano IPS tehnologijom koja podiže mogućnost reprodukcije boja na viši nivo. Pored toga, LG je dodao podršku za HDR600 sa još dinamičnijim spektrom osvetljenja i naprednim opcijama za povezivanje sa punom Thunderbolt™ 3 kompatibilnošću.

Vrhunska reprodukcija boja idealna za medijske profesionalce

Novi LG UHD 4K monitor sa dijagonalom od 32 inča (model 32UK950) poseduje naprednu Nano IPS tehnologiju koja podrazumeva primenu delova veličine nanometra na LED ekran, čime se apsorbuje višak svetlosnih talasa. Ova tehnologija značajno poboljšava intenzitet i čistoću boja na ekranu i pruža iskustvo nalik gledanju uživo. Monitor može da prikaže 98% DCI-P3 spektra boja, što je uporedivo sa monitorima koji se koriste za master obradu holivudskih blokbastera. Sa podrškom za HDR 600 i visoko dinamičnim opsegom maksimalnog osvetljenja od 600 kandela (cd/m2), model 32UK950 idealan je za medijske profesionalce koji traže vrhunsku reprodukciju boja.

Uz Thunderbolt™ 3 kompatibilnost zaboravite na kablove i adaptere

Model LG 32UK950 poseduje i prvi Thunderbolt ™ 3 ekran koji podržava povezivanje dva 4K monitora. Korišćenjem samo jednog aktivnog Thunderbolt™ 3 kabla, ovaj monitor može da se poveže i na laptop računare – bez adaptera, punjača ili USB kablova. Jedan jedini Thunderbolt™ 3 kabl prenosi 4K sadržaj i zvuk, istovremeno pružajući napajanje baterije laptop računara jačine 60W, pojednostavljujući svaki radni proces. Sa specifičnim Edge-ArcLine postoljem, zadivljujućim dizajnom i slikom koja bukvalno „izlazi iz okvira“, nema sumnje da je ovaj monitor poseban.

Nestvarna 5K rezolucija iz svih uglova gledanja

Još jedan od noviteta koji će sigurno privući pažnju korisnika jeste i LG UltraWide monitor s dijagonalom od 34 inča (model 34WK95U) koji pruža širok spektar preciznih boja iz svih uglova gledanja u skoro nestvarnoj 5K rezoluciji (5120 x 2160 piksela). Ovo 5K iskustvo namenjeno je svim korisnicima kojima je multitasking svakodnevica, poput montažera, fotografa i programera softvera i aplikacija.

Model 34WK95U takođe podržava Nano IPS tehnologiju, uz fantastične mogućnosti reprodukcije boja i HDR600. Kao dodatak, ovaj monitor poseduje Thunderbolt™ 3 priključak koji omogućava prenos slike 5K rezolucije na 60Hz pomoću samo jednog kabla. Thunderbolt™ 3 interfejs idealan je za korisnike laptopa koji žele brz video, zvuk i prenos podataka bez potrebe za odvojenim AC adapterom. Zahvaljujući svom elegantnom, zadivljujućem profilu, četvorostranom dizajnu ekrana bez ivica i dodatnom predivnom ArcLine postolju za prefinjenu sliku, ovaj LG monitor ima izraženu estetsku komponentu čak i dok je isključen.

Još jedan monitor vredan pažnje iz kompanije LG je najnoviji QHD gejming monitor (model 34GK950G) koji pruža vrhunski kvalitet slike sa Nano IPS tehnologijom i G-Sync tehnologijom velike brzine.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista