Početna > Izdanja > Broj 102 > Lifestyle - Obrve

Intervju, Dejan Dejanović Eyebrows Japansko iscrtavanje obrva

Savršeno oblikovane obrve

Japansko iscrtavanje dolazi iz istočnih zemalja. Skoro ni jedna žena nije zadovoljna prirodnim lukom svojih obrva, a ova metoda će Vas oduševiti jer pruža dugotrajne rezultate. O ovoj popularnoj metodi, konkurenciji na tržištui planovima za budućnost razgovaramo sa Dejanom Dejanovićem.

Recite nam čime se tačno bavite?

Bavim se tetoviranjem već dvadeset godina, a poslednjih šest godina i mikroblejding tehnikom, kod nas poznatijom kao iscrtavanje obrva japanskom metodom.

Smatram da mi je upravo iskustvo tattoo majstora pomoglo da brže napredujem u mikroblejdingu jer sam već savladao tehničke osnove tetoviranja i imao poznavanje i studioznost koju zahteva rad sa kožom. To je specifičan zanat koji se razvija vremenom i koji se konstantno usavršava ulaganjem u sebe i svoje znanje. Ljubav prema poslu, talenat i mnogo prakse su neizostavni elementi za uspeh, posebno u domenu estetskih modifikacija na ljudskom telu. Tokom godina sam razvio strpljenje, koncentraciju i izuzetno mirnu ruku, naučio kako se ponaša koža i podigao fokus na najviši nivo.

Među prvima sam u Beogradu koji se bave ovim poslom. S obzirom na to da se ovim bavim već šest godina, sebe smatram jednim od pionira mikroblejding tehnike na ovim prostorima.

Japanska metoda iscrtavanja obrva je postala veoma popularna kod nas. Recite nam nešto više o ovoj metodi?

Ova tehnika spada u kategoriju polutrajne šminke. Japanska metoda omogućava da se dobije prirodan izgled obrva, a dlačice se ne čupaju, nego samo iscrtavaju. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između obične i nacrtane obrve gotovo nevidljiva, pošto se svaka dlačica crta upravo tamo gde prirodna nedostaje.

Postupak iscrtavanja obrva japanskom tehnikom sastoji se od nekoliko koraka, a prvi je savetovanje o željama i procena trenutnog stanja obrva. Sledi izračunavanje simetrije, fotografisanje i procena.

Nakon mešanja boje, na instrument se pričvršćuju „micro cutter-i“ kojima se crta dlačica po dlačica kako bi obrve izgledale prirodno. Ceo postupak traje oko jedan sat, a najviše vremena posvećuje se pripremi i probnom crtanju oblika, kako bi imali što bolji uvid u konačni rezultat.

Unos pigmenta u kožu je veoma plitak, pa tako nema krvarenja i otoka, a u slučaju velike osetljivosti same kože može se koristiti i krema koja ublažava bol.

Nakon tri nedelje, radi se korekcija, provera stanja i eventualno docrtavanje nedostajućih dlačica. Kod mešovite i masne kože treba doći na dve korekcije. Trajnost obrva je oko godinu dana, a zavisi i od samog tipa kože, količine izlaganja UV zracima, itd.

Na koji način se borite protiv konkurencije na tržištu?

Šta je to po čemu ste prepoznatljivi?

Verujem u to da je sam rad najbolja reklama, a pre svega zadovoljne mušterije. U prvi plan ističem dugogodišnje iskustvo i predan rad, a moj tim mi pomaže da ga vizuelno prezentujem u najboljem svetlu. Trudim se da mušterije zadovoljim i popularnim cenama, pa često oglašavam akcije i popuste, sa ciljem da što više ljudi približim svom radu.

Konkurenciju ne smatram problemom već nečim što mi daje podstrek da budem još bolji. Moje lično mišljenje je da se protiv konkurencije ne treba boriti, već da je treba poštovati, jer je sad već dosta nas koji uspešno, kvalitetno i odgovorno radimo ovaj posao.

Problem je zapravo taj što u poslednje vreme ima sve više samoproklamovanih tehničara čiji rad posle mi treba da ispravljamo.

Šalu na stranu, iako mi tuđa neprofesionalnost donosi više posla u korekcijama, iskreno apelujem na svest zainteresovanih mušterija da se dobro informišu pre nego što bilo kome poklone svoje poverenje.

Recite nam nešto više o planovima za naredni period?

Planiram, pre svega, da nastavim sa usavršavanjem i učenjem novih tehnika. Na vidiku je proširenje posla u bliskim delatnostima, kao na primeru oblasti trajne šminke (ajlajner i usne), o čemu ću obaveštavati ljude koji me prate preko fejsbuk i instagram stranica: „Dejan Dejanović Eyebrows“.

Pored toga, ima dosta zainteresovanih za to da ih obučavam. U planu su najave koje će biti objavljivane na mojim fejsbuk i instagram stranicama. Jako mi je drago što se moj rad prepoznaje i ceni, tako da ću veoma uskoro početi sa realizacijom obuka. Zainteresovani mogu da mi pišu u inboks, kao i da stupe u kontakt sa mnom preko telefona: +381 63 13 444 32.

Fotografija: Una Bojić, Miloš Savković

Grafički dizajn: Andrea Alurović

Umetnik: Dejan Dejanović


Berza

investicioni fondovi

kursna lista