Početna > Izdanja > Broj 065 > Giganti menadžmenta - Falkensteiner

Giganti menadžmenta

Falkensteiner

„Falkenstenier Hotels & Residences”

Maria i Josef Falkensteiner

Dobrodošli u Vaš dom!

„Falkensteiner” je priča o porodičnom uspehu, spoju tradicionalnog i modernog, jedinstvenoj arhitekturi i mestu za uživanje koje svako može nazvati svojim domom.

Renomirani austrijski lanac hotela „Falkensteiner Michaeler Torusim Group” (FMTG) svoje poslovanje je počeo pre više od pola veka u maloj porodičnoj gostioni u Južnom Tirolu. Bračni par Maria i Josef Falkensteiner veoma su vredno i predano radili kako bi ostvarili svoje snove i pružili najbolju uslugu svim gostima tog kraja.

Posle smrti Josefa Falkensteinera posao su nasledili njegovi sinovi Erich i Andreas. Braća Falkensteiner ubrzo su proširila porodični posao i otvorila su hotele i u drugim evropskim državama.

Četrdeset godina posle početka poslovanja „Falkensteiner” je ostvario saradnju sa konsultantskom kompanijom u oblasti turizma „Michaeler & Partner”. Grupacija „FMTG” sa sedištem u Beču danas u svom posedu ima 31 hotel u šest evropskih zemalja.

Kada su Maria i Josef Falkensteiner otvorili prvi porodični hotel u Južnom Tirolu 1957. godine, verovatno nisu ni sanjali da će renomirani austrijski hotelski lanac ponosno nositi njihovo prezime pola veka kasnije.

Prvi porodični „Falkensteiner Hotel Lido Ehrenburgerhof” imao je sedam kreveta i bio je prva gostiona u Južnom Tirolu koja je u sobi imala i kupatilo. Danas je na mestu male gostione veliki porodični „Falkensteiner hotel Lido Ehrenburgerhof” sa četiri zvezdice.

Erich i Andreas Falkensteiner nastavili su porodičnu tradiciju i otvorili su nove hotele u Južnom Tirolu. Posle otvaranja hotela u Beču i velikog odmarališta u Koruškoj (u Austriji), „Falkensteiner” se proširio i na Češku, Slovačku, Italiju, Hrvatsku i Srbiju.

Osim broja hotela koje je posedovala i kojima je upravljala, kompanija je postepeno proširila svoje aktivnosti i u drugim oblastima turizma. Od posebne važnosti za celokupno današnje poslovanje grupe „FMTG” bilo je osnivanje konsultantske kompanije „Michaeler & Partner” i centralne kompanije za investicije „GES”.

Tokom 2001. godine austrijska kompanija počela je da se širi i na zemlje Istočne Evrope. Prvi hotel otvoren je u Hrvatskoj, zatim je usledilo otvaranje modernih hotela u Češkoj i Slovačkoj, a od 2012. godine sa dva nova hotela „Falkensteiner” na bogatu listu renomirane kompanije upisana je i Srbija.

„Naš uspeh rezultat je brojnih detalja i plodonosne saradnje različitih polja poslovanja”, kaže Otmar Michaeler, CEO austrijske grupe „Falkensteiner Michaeler Tourism Group”. „Interdisciplinarno iskustvo našeg konsultantskog razvojnog odeljenja i odeljenja za projektni menadžment stvara sinergiju naše četiri kategorije hotela što pruža zadovoljstvo kako našim gostima, tako i investitorima.“

Više od pola veka uspeha

Od porodične gostione sa sedam kreveta „FMTG” danas poseduje više od 4.485 hotelskih soba i 251 luksuzan apartman u šest evropskih zemalja. Tokom godine „Falkensteiner” zabeleži više od 1,5 miliona noćenja, što omogućava da nekoliko stotina hiljada gostiju iz celog sveta uživa u jedinstvenoj ponudi hotela „Falkensteiner”. Austrijska kompanija danas zapošljava više od 1.700 ljudi iz 31 zemlje.

Na mestu gde je 1957. godine otvoren prvi hotel porodice Falkensteiner danas je smešten porodični „Falkensteiner Hotel Lido Ehrenburgerhof”.

Četiri kategorije hotela „Falkensteiner” za idealan odmor svakog gosta

Sa porastom broja hotela u vlasništvu braće Falkensteiner menjala se i raznolikost ponude, kao i potražnja klijenata za jedinstvenim hotelskim sadržajem. „FMTG” je uvideo kakve specifične potrebe gosti imaju i strateški je razvrstao hotele u četiri posebne kategorije. Tako hotelski lanac danas ima Family, Wellness, City i Premium collection hotele.

Premium Collection je nova „Falkensteiner Hotels & Residences” linija hotela sa pet zvezdica. Taj prestižan status dobijaju isključivo najbolji objekti u vlasništvu grupe. Po ugledu na najviše standarde međunarodnog luksuznog hotelijerstva definisani su kriterijumi kvaliteta prema kojima je Premium Collection Hotel klasa za sebe.

Svi posetioci hotela „Falkensteiner” sa pet zvezdica imaju jedinstvenu priliku da uživaju u vrhunskoj usluzi, najkvalitetnijoj opremi, kao i bogatoj gastronomskoj ponudi, koja se po najvišim standardima „Falkensteinera” prilagođava podneblju u kom je hotel smešten. U Premium Collection objektima estetika je jedan od najvažnijih faktora, te tako svi hoteli koji pripadaju najluksuznijoj kategoriji imaju jedinstvenu arhitekturu i dizajn enterijera.

Jedna od takvih građevina je i „Falkensteiner Hotel & Spa Iadera”, koji je smešten u okviru odmarališta „Punta Skala” u Zadru. Luksuzni hotel član je renomiranog hotelskog udruženja „The Leading Hotels of the World“ i jedini je član „The Leading Spas of the World“ u Hrvatskoj. Nenadmašiv dizajn, prvoklasna oprema i mediteranski duh uklopljeni u najbolju uslugu pružaju ekskluzivnu oazu za odmor koja postavlja nove standarde. Za prvoklasnu arhitekturu i dizajn enterijera zaslužan je dvojac svetski priznatih arhitekata Borisa Podrecca i Matteoa Thuna, koji su svoja umeća iskazali posebno u jedinstvenom wellness centru koji se prostire na više od 6.000 m2.

Family Hoteli su posebna linija Falkensteiner” porodičnih hotela koji su, kada je reč o infrastrukturi, uređenju enterijera, uslugama i ponudi, posebno prilagođeni potrebama porodice. U okviru bogate ponude porodični hoteli svim roditeljima nude uslugu brige o deci tokom dana u kreativnom prostoru za mališaneFalky Land”.

Jedan od hotela koji svojim specijalnim programima za decu uvek uveseljava najmlađe goste je i „Falkensteiner Hotel Diadora”, drugi hotel austrijskog lanca u okviru odmarališta „Punta Skala”. U okviru hotela na dalmatinskoj obali smešten je i Falky zoološki vrt sa domaćim životinjama, kome se mališani posebno raduju. Tu je i tura ECO station, gde deca zajedno sa roditeljima mogu saznati nešto više o održivom, zatvorenom ekološkom sistemu poluostrva Punta Skala, kao iFalky plivačka akademijakoja pomaže deci i odraslima da nauče da plivaju ili usavrše tehniku plivanja.

Falkensteiner hotel Stara planina” – sunce, priroda i opuštanje na 1.400 metara

Porodični „Falkensteiner hotel Stara planina” jedan je od dva hotela kojima u Srbiji upravlja grupa „FMTG”. Tokom zimske sezone deca mogu da nauče da skijaju i uživaju u zimskim igrama, dok je tokom leta svim gostima na raspolaganju pravi odmor u prirodi. Posetioci imaju priliku da uživaju u bazenu na otvorenom, oprobaju se u brdskom biciklizmu i pre svega uživaju u prirodi.

Wellness hoteli grupe „Falkensteiner” namenjeni su za opuštanje i odmor, ali su posvećeni i zdravom životu. U okviru Acquapura Spa centra gostima su na raspolaganju bazeni, parna i turska kupatila, masaže, kao i joga, a vrata hotela „Falkensteiner Wellness” do sada su otvorena u Južnom Tirolu, Austriji, Češkoj i Hrvatskoj.

City hoteli – nesvakidašnja ponuda upoznavanja evropskih metropola. „Falkensteiner” linija gradskih hotela ima posebnu filozofiju – gradski hotel sa karakterom. Tokom izbora lokacije braća Falkensteiner su uvek pronalazila najatraktivnije pozicije u evropskim metropolama i na njima gradili i otvarali jedinstvene gradske hotele. Cilj predstavnika grupe „FMTG” je da, bilo da posećuje hotel kao turista ili poslovno, svako treba da doživi grad na jedinstven način. Zbog toga je ponuda hotela svake sezone veoma primamljiva i raznovrsna.

Falkensteiner Hotel Belgrade – nesvakidašnja arhitektura u poslovnom centru prestonice

Krajem 2012. godine grupa „Falkensteiner” otvorila je poslovni hotel na Novom Beogradu. Hotel pripada kategoriji City hotela, a do sada ga je posetilo mnogo poslovnih gostiju i turista iz cele Evrope i Srbije.Kada je reč o dodatnim sadržajima, hotel poseduje i City Spa centar, finsku saunu, parno kupatilo, sobu za opuštanje, kao i dve sobe za masažu. Svim gostima dostupna je i fitnes zona opremljena najmodernijim spravama za vežbanje.

Filozofija hotela „Falkensteiner” je: „Welcome Home“, pa se i u novobeogradskom hotelu mislilo na udobnost gostiju obraćanjem posebne pažnje na detalje.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista