Početna > Izdanja > Broj 036 > Lifestyle

Za izbirljive

HP Envy 14 Beats Edition

Kako mu samo ime kaže, Envy (eng. zavist) predstavlja HP-ovu seriju notebook računara, koji kod onih kojih ih nemaju stvaraju dozu ljubomore. U ponudi su modeli od 13 do 17 inča, a u naše ruke je ovog puta dospeo model sa dijagonalom ekrana od 14 inča.

Međutim, ovde nije reč o „klasičnom“ Envy modelu, već o specijalnoj ediciji – Beats. On se po mnogo čemu razlikuje od standardnog modela, pre svega u dizajnu. Umesto u metalik-sivim tonovima, Beats Edition dolazi u vizuelno „mračnoj“ kombinaciji crne boje i crvenih vizuelnih detalja. Takođe, materijali koji su upotrebljeni su mekani na dodir.

Druga interesantna karakteristika dolazi u vidu slušalica, koje stižu u paketu. Za ljubitelje dobrog zvuka, mlade i one koji žele da uživaju u zvuku u punoj meri, tu je model Monster Beats by Dr. Dre Solo, koji nudi i kvalitetan i vrlo, vrlo glasan zvuk – zato pažljivo sa jačinom zvuka! Zanimljivo je da slušalice stižu sa dva audio kabla odličnog kvaliteta – jedan je klasičan stereo, dok drugi na sebi ima i mikrofon. Istovremeno, laptop dolazi sa Beats Audio profilom sa unapređenjima za bas i poboljšava kvalitet zvuka.

Model sa testa oduševljava raskošnom hardverskom snagom. Vrlo smo se prijatno iznenadili prisustvom snažnog Intel Core i7 Q720 procesora, koji radi na 1,6 GHz, ali u Turbo režimu dostiže i 2,8 GHz. Četvorojezgarni procesor je veliki potrošač (samim tim i disipator toplote), ali bez problema funkcioniše u ovoj „skučenijoj“ formi.

Svi standardni portovi su tu, osim starog VGA priključka. Umesto njega, tu je Mini DisplayPort, interfejs koji se koristi na monitorima nove generacije i koji je PC industrija osmislila tako da zameni VGA.

Ekran računara ima rezoluciju od 1366 x 768 piksela i jedini je deo računara koji zaslužuje ozbiljnije kritike. HP je odustao od Radiance Infinity Display tehnologije, već koristi „običan“ LED ekran.

Ukupno gledano, HP je odradio vrhunski posao. Ne znamo kad će uređaj biti dostupan kod nas (u HP shop-u u TC Ušće se prodaje „običan“ Envy 14), ali je sigurno da se radi o vrlo posebnom laptopu vrhunskog kvaliteta, koji dodatno doprinosi popularnosti HP brenda.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista