Početna > Izdanja > Broj 036 > Lifestyle

Novi BMW

Serije 6 kabriolet

Izrazi poput „oduzima dah”, „neodoljiv” i „savršen” opisuju istoriju BMW kabrioleta. Tradiciji izrade modela sa otvorenim krovom, dugoj nekoliko decenija, brend sada dodaje potpuno novo poglavlje. Novi BMW Kabriolet Serije 6 ispunjava želje oštroumnih automobilskih esteta svojim istančanim čulom za užitak u sportskoj vožnji, vrhunskim luksuzom i izazovnim izgledom. U ekskluzivnom okruženju na tržištu premijum kabrioleta, model sa 2+2 sedišta lako se dokazuje u svom segmentu i to sa najefikasnijim motorima, najnaprednijom tehnologijom karoserije i najinovativnijim komforom, sistemima za zabavu putnika i bezbednosnim karakteristikama.

Novi BMW serije 6 poseduje prostranu haubu, udoban prostor za putnike, dugačko međuosovinsko rastojanje i ravnu liniju struka, koji označavaju prepoznatljive proporcije svojstvene za BMW kabriolete. Novi BMW Kabriolet Serije 6 kombinuje sve ove odlike sa klasičnim mekim krovom, prepoznatljivog „pomičnog“ dizajna. Izražene konture površina i uzburkana dinamičnost njegovih linija obećavaju proverene vozne mogućnosti, a ničim prekinute, tečne linije daju silueti izgled, koji opčinjava svojom elegancijom. Luksuzni ambijent enterijera naglašen je kokpitom, čija su podešavanja orijentisana ka vozačevom uživanju, dok istovremeno suvozač i putnici na zadnjim sedištima uživaju u osećanju ekskluzivne sigurnosti.

U ponudi motora biće dva benzinska i jedan dizel. Motori će biti upareni sa standardnim osmostepenim automatskim menjačem. Osnovni model 640i ima 3.0 l V6 turbo motor, koji raspolaže sa 320 KS. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 5.7 sekundi, a maksimalna brzina je 250 km/h, uz prosečnu potrošnju od 6.7 l/100 km i emisijom CO2 od 185 g/km. Top ponuda je model 650i, koji ima 4.4 l V8 turbo motor sa 470 KS, a do 100 km/h ubrzava za 5 sekundi. Dizel motor od 286 KS očekuje se u ponudi kasnije.

Novi BMW Serije 6 kabrio u prodaji će se naći u martu 2011. godine, a na srpskom tržištu će premijerno biti predstavljen na Sajmu Automobila.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista