Početna > Izdanja > Broj 033/034 > Lifestyle - BMW X3

BMW X3

Zadovoljstvo u vožnji bez kompromisa!

Novi BMW X3 je automobil druge generacije sportskog terenskog vozila (Sport Activity Vehicle), znatno povećanog korisnog prostora, optimizovane funkcionalnosti i povećane udobnosti u vožnji. Ovo je model koji učvršćuje svoju vodeću poziciju kada su u pitanju pokretljivost i efikasnost, uz pomoć novih motora, osmostepenog automatskog menjača, inovativne tehnologije vešanja i BMW EfficentDynamics.

Tehnologija xDrive, sa pogonom na sva četiri točka, usklađena je za optimizovanu dinamiku vožnje u standardnoj verziji, a Performance Control postoji kao opcija. Ovo je prvi BMW model X sa opcionom Damper Control i Dynamic Drive Control. Funkcija „Auto Start Stop“ je po prvi put primenjena u kombinaciji sa šestocilindričnim linijskim motorom i osmostepenim automatskim menjačem. BMW je za ovaj model osmislio najbolje razrađen kokpit u svojoj klasi.

Zahvaljujući prostranoj instrument tabli, povišenom položaju sedenja i opciji Connected Drive, u okviru koje se nudi Head-Up Display, koji pokazuje sve važne informacije u vidnom polju vozača, osećaćete se poput pilota; zahvaljujući ostalim funkcijama sistema Connected Drive, poput pristupa internetu, osim odlične zabave, bićete i informisani, a Vaš posao neće trpeti.

Na prvi pogled će Vas osvojiti inovativne odlike njegovog dizajna: izvanredna prostranost i svestranost, ali i kombinacija efikasnosti i dinamičnosti koje nisu viđene u ovoj klasi. Vrhunska efikasnost rezultat je kombinacije najnovijih BMW motora i efektivnih mera za smanjenje potrošnje goriva.

Novi BMW X3 predstavlja pravi auto za aktivne ljude, sa širokim dijapazonom interesovanja. Enterijer i prtljažni prostor novog BMW X3 mogu da zadovolje najrazličitije potrebe. Zadnja sedišta su deljiva po principu 40:20:40, čime je ostavljen veliki broj mogućnosti prilagođavanja prostora za prevoz raznorazne opreme. U zavisnosti od vaših interesovanja, u opcionu skijašku torbu može da stane čak i do četiri para skija ili snouborda, dok za ljubitelje biciklizma ostaje dovoljno prostora za bezbedno pakovanje i do tri bicikla.

Izbor motora koji se za sada mogu naći na tržištu su:

• četvorocilindrični dizel, koji nudi bolje performanse i veću efikasnost od bilo kog od rivala- BMW X3 xDrive20d sa 184 konjskih snaga. Motor daje dovoljno snage da omogući vozilu ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 210 km/h. Prosečna potrošnja goriva je 5,6 litara/100 km.

• šestocilindrični linijski benzinski motor, koji karakterišu spontano reagovanje, izvrsna glatkoća kretanja i efikasna potrošnja goriva - BMW X3 xDrive35i sa 306 konjskih snaga. Ovaj motor omogućava X3 xDrive35i ubrzanje 0 do 100 km/h za samo 5,7 sekundi, a maksimalna brzina je 245 km/h. Prosečna potrošnja goriva je 8,8 litara/100 km.

Od 2011. u prodaji će biti i benzinski X3 xDrive 28i (190 kW/258 Ks).

Novi BMW X3 na izuzetno ubedljiv način ispunjava različite zahteve, koji se postavljaju pred moderno sportsko - terensko vozilo.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista