Početna > Izdanja > Broj 033/034 > Lifestyle - Audi A7 Sportback

Audi A7

Sportback

Audi A7 Sportback sjedinjuje karakter kupea sa komforom sedana i funkcionalnošću kombi limuzine.

Laka karoserija, sa aluminijumskim komponentama, snažni i ekonomični V6 motori, sportska šasija, unapređeni sistemi asistencije i multimedijalni sistemi čine da ovaj automobil postavlja potpuno nove standarde u automobilskoj industriji.

Kupe sa petoro vrata ima dužinu od 4,97m i širinu od 1,91m, ali samo 1,42m visine. Dizajn ovog modela je otelotvorenje estetike moderne tehnologije u svakom pojedinačnom detalju, u oštrim, preciznim linijama, ali i u atletski čvrstim površinama.

Niska, dinamična linija krova govori o njegovom kupe karakteru. Opcioni farovi u LED tehnologiji ističu ozbiljan i, u isto vreme, nezaboravan izraz vozila. LED tehnologija prednjih farova je u isto vreme i multifunkcionalna i energetski racionalna.

Kako izgleda kada sednete u njega?

Unutrašnjost modela Audi A7 Sportback predstavlja pravo uživanje za čulo vida i sluha.
Horizontalna linija, koja okružuje prednja sedišta, je prvi element koji će vas uveriti da ste u automobilu posebne klase.

Nove metode dizajna podrazumevaju upotrebu najmodernijih materijala, kao što je mikrofiber. Čak i pri velikim brzinama, vaše uho neće registrovati punu snagu raskošnih Audi motora. Nova vrsta tehničke inteligencije.

Optimizirani MMI operativni sistem ćete pronaći već u standardnoj opremi. U dodatnoj opremi se nalazi head-up ekran, koji pruža najvažnije informacije u nivou vetrobranskog stakla. MMI operativni sistem kombinuje hard drive navigacioni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, u koji se mogu uneti destinacija ili brojevi telefona.

Vrhunski navigacioni sistem radi za vas, u kombinaciji sa mnogim opcionalnim sistemima asistencije za vozača. On pruža podatke o ruti, komandnim jedinicama za prednje farove, automatski prenos i adaptivni tempomat sa stop&go funkcijom, omogućavajući ovim sistemima da prepoznaju kompleksne situacije.

Potpunoj bezbednosti u vožnji doprinosi Audi pre sense bezbednosni sistem, koji može u znatnoj meri umanjiti ozbiljnost nezgoda i njihove posledice. A7 Sportback ima i asistenciju pri promeni trake (Audi lane assist), kao i asistenciju pri parkiranju (park assist).

Osetite snagu V6 motora

U ponudi je izbor od četiri zadivljujuće snažna V6 motora: dva benzinska i dva dizel motora.

Oni pružaju između 150 kW (204ks) i 220 kW (300ks), a njihova ekonomičnost postavlja nove standarde u klasi. Novi 3.0 TDI motor, koji će biti dostupan nešto kasnije, pruža 150 kW (204ks) i sa multitronic prenosom troši u proseku samo 5.3 l goriva na 100km, što odgovara samo 139 g/km CO2.

Standardni automatski prenosi takođe imaju važnu ulogu u ekonomičnoj potrošnji A7 Sportback. Audi nudi dva različita prenosa, u zavisnosti od motora: multitronic šalje snagu motora na prednje točkove, a za one sa većim apetitima, sportski S tronic sa sedam brzina, na sva četiri točka.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista