Početna > Izdanja > Broj 032 > Lifestyle - Toyota Auris Hibrid

Toyota Auris Hibrid

Superioran automobil

Prvi potpuno hibridni model proizveden u Evropi je Toyota Auris Hybrid Synergy Drive (HSD – hidrosinergetski pogon). Novi Auris HSD hečbek, sa 5 vrata, opremljen je prvim i jedinim potpuno hibridnim pogonskim sklopom, u vrlo konkurentnom C segmentu. Ovo je veliki korak u implementaciji ove tehnologije na celu gamu Toyota modela.

HSD ima koren u prvoj generaciji Prius-a, prvom hibridnom vozilu iz masovne proizvodnje na svetu, koje je lansirano u Japanu 1997. godine i u Evropi 2000. godine. Toyota je do današnjih dana prodala približno 3 miliona vozila sa hibridnim pogonom.

Sa vodećom potrošnjom/uštedom goriva u klasi, Auris HSD pokazuje potrošnju goriva od samo 3.8 l/100km i neverovatno nisku emisiju CO2 od samo 89g/km, koja u nekim državama utiče na veliku uštedu prilikom plaćanja poreza i/ili taksi. Osim toga, Auris HSD ostvaruje značajno niže emisije azotnih oksida (NOx) i čvrstih čestica (PM) od vozila sa dizel motorom uporednih performansi.

Kvalitet ostaje apsolutni prioritet u Toyoti i sve tehnike proizvodnje su preispitane, kako bi se zadržao najviši standard kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti izrade vozila. Novi postupci testiranja kvaliteta su ustanovljeni prilikom proizvodnje ovog modela.

U toku je i stimulativna akcija Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije, koja podstiče korišćenje i prodaju automobila, sa značajno manjom emisijom štetnih gasova. Tim povodom, Toyota Srbija d.o.o, zvanični uvoznik i distributer Toyota i Lexus vozila na teritoriji Srbije, nudi hibridne modele sa dodatnih 100 000 dinara popusta, koje subvencioniše ovaj fond.

Toyota Auris HSD u prodaji je u Srbiji od septembra ove godine i prodaje se po ceni već od 21.990  (sa PDV-om). U navedenu cenu nije uračunata vrednost stimulativne akcije.

Budućnost je stigla. Bogata oprema već u osnovnoj verziji i superiorna ponuda. Posetite nas u Toyota salonima i proverite pogodnosti koje vam pruža Toyota Start paket finansiranja: početno ulaganje – samo PDV!

Berza

investicioni fondovi

kursna lista