Početna > Izdanja > Broj 031 > Lifestyle - Honda Accord

Honda Accord

Power and Efficiency

Sa ciljem otvorenog izazivanja kandidata u klasi, Honda Accord nudi sportski stil, uglađenost i jedinstveni paket sigurnosnih sistema, sa odličnim dinamičkim sposobnostima i brigom za okolinu, u obliku koji zadovoljava Euro 5 standarde emisije štetnih gasova. Zahvaljujući svom kvalitetu, ovaj model je dospeo na poziciju najprodavanijeg modela u D segmentu.

Agresivno oštar spreda, ovaj Hondin adut jasno pokazuje da želi da bude najbolji, a za ostvarenje tog cilja na raspolaganju mu stoje tri napredna nova motora, sa najmanjom emisijom štetnih gasova u klasi. Hondin dizel od 2.2 litra druge generacije, izgrađen je na osnovi izvanredno kvalitetnog i nagrađivanog i-CTDi agregata. Benzinski motori su kod Accord-a veće snage nego kod njegovog prethodnika i, kao i dizel motor, pravljeni su da zadovolje najrigoroznije standarde emisije štetnih gasova. Motor zapremine 2.0 litara i snage 156 KS, postiže maksimalnu brzinu od 215 km/h, uz prosečnu potrošnju od 7,2 litra.

Centralno mesto i dalje je rezervisano za 2.4 motor. Sada razvija 148 kW/201 KS pri visokih 7.000 o/min, uz 234 Nm obrtnog momenta.

Pored izuzetnih performansi, Honda Accord je prepoznatljiva i po svom dizajnu, za koji je ovaj model dobio prestižno priznanje u oblasti dizajna- Red dot.

Sigurnosni sistemi

Što se tiče sigurnosnih sistema, koji su zaštitni znak Accord-a, paket sigurnosne opreme dopunjen je dinamičnim sistemom, koji pruža još veću sigurnost. VSA (Vehicle Stability Assist - Sistem za stabilizaciju vozila) ulazi u standardnu opremu, a dizajniran je kako bi pomagao vozaču da zadrži kontrolu pri skretanju, ubrzavanju i brzim manevrima, tako što koči desne, odnosno leve točkove zavisno od potrebe i modeluje obrtni moment agregata prema potrebi.

Adaptivni servo upravljač (ESP - Electric Power Steering), koji je ugrađen u novi Accord, detektuje nestabilnost na klizavom terenu za vreme skretanja i kočenja i automatski inicira upravljanje, sa ciljem navođenja vozača da skrene u pravom smeru.

Hondin sistem ADAS (Advanced Driving Assist System - Napredni sistem za pomoć u vožnji) je paket sastavljen od tri napredna tehnološka rešenja, koja podižu sigurnost na još viši nivo. Prvi od ova tri je LKAS (Lane Keeping Assist System - Sistem za održavanje pravca), koji koristi kameru za detekciju odstupanja automobila od linije na putu i aktivira obrtni moment u slučaju potrebe, značajno umanjujući opterećenje automobila, a u isto vreme, povećavajući sigurnost. ACC (Adaptive Cruise Control – Adaptivni tempomat) koristi radar, kako bi zadržao konstantnu udaljenost od automobila ispred, omogućavajući opuštajuću i bezbrižnu vožnju. Treći ADAS sistem je CMBS (Collision Mitigation Brake System - Sistem za ublažavanje sudara), koji prati razmak i brzinu vožnje između Accord-a i automobila ispred njega, upozoravajući vozača na mogući sudar, pomažući smanjenju uticaja sudara kada je on neizbežan.

Honda Accord ponudiće Vam sportski stil, veću uglađenost i jedinstveni paket sigurnosnih sistema, sa odličnim dinamičkim sposobnostima, a ravnoteža ostvarena između izgleda, performansi, tehnologije i bezbednosti istinski omogućava da u Hondi Accord doživite napredno iskustvo vožnje.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista