Izdvajamo iz novog broja

Intervju

Dejan Turk, generalni direktor kompanija A1 Srbija i A1 Slovenija

A1 Srbija počinje od tebe

Kompanija A1 Srbija će u fokus staviti pojedinca i njegove potrebe. Bićemo pouzdan partner koji će se svim snagama truditi da život korisnika u digitalnoj eri učini boljim, lepšim i jednostavnijim – bilo da je u pitanju poslovanje, zabava ili privatan život. Želimo da svakom korisniku ponudimo usluge i napredna tehnološka rešenja koja će se na najbolji način uklopiti u njegovu dinamiku i potrebe i pružiti mu mogućnost da kreira jedinstvena iskustva za sebe.

Opširnije

Profit in English

-------------------------------------------------------------------------

Intervju

Ambasador

Finska

Finska, zvanično Republika Finska, je nordijska zemlja u Severnoj Evropi. Graniči se sa Švedskom na zapadu, Rusijom na istoku, Norveškom na severu, a na zapadu je ograničena Botnijskim zalivom, odnosno na jugu Finskim zalivom i Baltičkim morem, prekoputa kojeg se nalazi Estonija. Površina Finske iznosi 338.455 kvadratnih kilometara, a populacija 5,5 miliona stanovnika. Prestonica i najveći grad u zemlji je Helsinki. Maternji jezik Finaca, finski, jedan je od samo nekoliko balto-finskih jezika na svetu. Klima varira u zavisnosti od geografske širine, od vlažne kontinentalne klime na jugu do subpolarne klime na severu. Finsku pretežno prekriva biom borealne šume sa više od 188.000 zabeleženih jezera.

Edukacija

Lider u rent a car industriji na svim kontinentima

Avis Budget Grupa lnt. (ABG), lider u rent a car industriji na svim kontinentima, posluje kao franšiza i na teritoriji Srbije. Budget je osnovan 1958. godine u Severnoj Americi i sinonim je za rent a car uslugu od svojih početaka. Takav imidž Budget danas ima širom sveta, pa i na teritoriji Srbije. Budget Srbija posluje od 1994. godine. Iza ove kompanije stoji reputacija izuzetnosti i idealnog odnosa vrednosti i kvaliteta svojih usluga.

Opširnije

Pričali smo o...

Milena Matijević, brand marketing coordinator Carlsberg Srbija

Digitalna transformacija je postala osnov bez kog poslovanje u današnjem svetu zaista više nije moguće. Da li je digitalna transformacija integrisana i u kom obimu u biznis strategiju vaše kompanije?

Opširnije

Giganti

Emil Berliner

Emil Berliner (20. 5. 1851 – 3. 8. 1929. godine), bio je nemačko-američki pronalazač. Najpoznatiji je po tome što je izumeo vertikalno sečenu ravnu ploču – disk (poznatiju pod nazivom „gramofonska ploča“) koja se koristi sa fonografom.

Opširnije

Lifestyle

Razmišljanje na ThinQ način

Ljubitelji naučne fantastike se uglavnom dele u dva tabora – one koji više vole Star Wars i one koji preferiraju Star Trek. Raznolike verzije ovih svemirskih avantura postoje decenijama, broje milione poklonika svih generacija i predstavljene su u različitim formatima – filmovima, serijama, igricama, knjigama i stripovima. Osnovna razlika između dve franšize je u elementu fantazije.

Opširnije

Vesti

Anketa

Koja je Vaša omiljena rubrika?

map!

Grad: Ulica: Broj:

Berza

kursna lista