homepage_name! > Izdanja > Broj 131 > Ekskluzivno - 12 svećica na rođendanskoj torti

12 Svećica na rođendanskoj torti PROFIT magazina

Svaki april u Beogradu kod nas u redakciji donosi duh slavlja i radosti. Danas je malo drugačije, nećemo svi zajedno u redakciji duvati svećice, jesti slavljeničku tortu niti popiti čašu šampanjca, ostavićemo sve to za vreme kada ćemo svi biti na na okupu i kada ova pošast prođe. Slavićemo više i bolje nego ikada, slavićemo život, zdravlje, slobodu, radost i lepotu življenja. Prošlo je tačno 12 godina od kada smo izdali prvi broj štampanog izdanja magazina PROFIT.

Naš projekat je započeo pravljenjem biznis plana i aplikacijom za startap kredit još 2007. godine, a prvi broj magazina PROFIT je izašao u aprilu 2008. godine. Svašta smo zajedno preživeli, svetsku ekonomsku krizu, velike poplave u Srbiji pa ćemo i ovo preživeti! Ovog aprila izašao je 131. broj u drugačijim okolnostima, danas kada smo sa razlogom promenili dnevne navike i kada nam je ljubav i briga za naše najmilije na prvom mestu, onlajn koncept ovog izdanja je novina kojom obeležavamo uspešan rad PROFIT-a. Do sada je ostvaren visok rejting na medijskoj sceni Srbije i regiona u kategoriji ekonomsko-poslovne štampe, a časopis PROFIT magazin predstavlja savremen vodič kroz svet biznisa i ekonomije. April mesec je za nas vrlo važan jer predstavlja period u kom brojimo koliko dugo se družimo sa vama, razmenjujemo ideje, napredujemo zajedno, prihvatamo kritike i sugestije, podržavamo naše klijente i oni nas.

„PROFIT biznis magazin je dvojezični, na srpskom i engleskom jeziku, edukativni mesečnik koji se bavi savremenim poslovanjem, ekonomijom, edukacijom...“Neko ko želi da predstavi naš magazin široj publici verovatno bi na ovaj način započeo tekst... ali odakle mi sami da počnemo? Da vam kažemo kako smo srećni i zadovoljni zbog ovih 12 godina uspešnog poslovanja, da sa vama koji upravo čitate PROFIT podelimo radost i uzbuđenje zbog nagrada i priznanja koja je PROFIT magazin dobio… a da pritom ne zvučimo pretenciozno?!

Osećaj uspeha i zadovoljstva je neopisiv, a istovremeno je početak novog puta koji će se opet u aprilu sledeće godine završiti slavljeničkom tortom, sa jednom svećicom više nego prethodne godine, i tako će biti sve dok mi budemo osećali neizmerno zadovoljstvo stvaranja, a vi budete uživali u svakom novom broju magazina PROFIT. Kreiranju svakog broja pristupali smo predano i odgovorno od prvog dana, trudeći se pritom da ne prestanemo da sanjamo o još lepšem i boljem. Tako smo vremenom napredovali, a zasluge za ono što smo postigli dugujemo vama dragi naši čitaoci, saradnici, poslovni partneri i prijatelji jer smo kroz vaše iskrene poruke pratili pravac i smer kretanja i razvoja.

U štampanom izdanju, a od sada i u onlajn izdanju PROFIT-a koji izlazi jednom mesečno, mogu se pronaći najaktuelnije teme, informacije, atraktivni sagovornici iz sveta biznisa, poslovnog ambijenta Srbije, regiona i celog sveta. Sa velikim ponosom ističemo da smo za ovih 12 godina objavili 131 izdanje (zaključno sa ovim brojem), da imamo više od 1.300 klijenata, urađenih intervjua sa više od 4.000 sagovornika, objavili smo više od 10.000 priča i tekstova na različite teme.

Proteklih 12 godina jačala je poslovna zajednica Srbije i regiona, tako da je to bio značajan zamajac razvoju našeg brenda, ali bez naše verne čitalačke publike, bez ukazanog poverenja naših klijenata i partnera ne bismo uspeli

Za ovih 12 godina opstali smo i uspeli da bez značajnih gubitaka prebrodimo sve dosadašnje izazove. Dobra poslovna praksa podrazumeva poštovanje kako klijenata i saradnika tako i čitalaca. U dosadašnjem radu nismo imali niti jednu primedbu na sadržaj autorskih tekstova, intervjua ili PR tekstova. Sve finansijske obaveze izvršavamo na vreme. Uspeli smo da sačuvamo dostojanstvo profesije, bili smo i ostali nepristrasni i objektivni, informativni i, na prvom mestu, edukativni. Uvek smo otvoreni za saradnju i nove ideje. Održali smo visok nivo kvaliteta sadržaja i štampe. U današnje vreme modernog, digitalnog doba, prilagodili smo se. Pored elektronskog izdanja, naš magazin ima svoju Facebook stranu, Instagram stranu, a pripremamo i nova iznenađenja!

Za sve ove godine uspeli smo da zadržimo značajno visoko mesto u svetu poslovnih komunikacija i biznisa. Etički kodeks u novinarstvu je verovatno jedan od najčešće pominjanih etičkih kodeksa poslovanja u javnosti, pa u skladu sa tim kodeksom uvek autorizujemo sve informacije, tekstove ili intervjue koje objavljujemo, poštujemo želje i primedbe sagovornika. Sve informacije koje su objavljene u našem magazinu su proverene, tačne i sa punom odgovornošću plasirane u javnost. U dosadašnjem radu nismo imali nikakve tužbe, pa čak ni primedbe za kršenja etičkog kodeksa poslovanja u novinarstvu, što takođe smatramo svojevrsnim uspehom. Na naslovnim stranama smo predstavili preko 130 najuspešnijih predstavnika kompanija i ugostili smo preko 100 ambasadora stranih zemalja u Srbiji.

Proteklih 12 godina su nas učinile jačim, boljim, iskusnijim, zrelijim… Dokaz da smo na dobrom putu su i nagrade koje su nam dodeljene za ovih 12 godina. Nadamo se da smo i vas motivisali da budete čvrsti u svojim odlukama, istrajni u svojim ciljevima, uporni u svojim aktivnostima! Uvereni smo da ćemo još dugo učiti, napredovati, osvajati ciljeve, ostvarivati snove! Kažu da veliki ljudi sanjaju velike snove… ali, iako je svet prepun sanjara, veoma je malo onih koji su zaista spremni da krenu u ostvarivanje svojih snova. Važno je da znate da odluku donosite Vi!

Sa željom da proslavimo još puno rođendana i podelimo zajedničke uspehe, ali nikada više u ovakvim okolnostima, srdačan pozdrav od cele redakcije magazina PROFIT.

Živeli! Ostanite nam zdravi! #ostanikodkuce

berza_title!

fondovi_title!

kursna_title!