Početna > Izdanja > Broj 144 > Giganti - Honda

Kompanija Honda

Moć snova:

Honda Motor Co., Ltd. (japanski: 本田技研工業株式会社 Hepburn: Honda Giken Kōgyō KK, IPA: [honda] (izgovor); /honda/) je japanska javna, multinacionalna konglomeratska korporacija, poznata pre svega po proizvodnji automobila, vazduhoplova, motocikala i energetske opreme.

Kompanija Honda je najveći svetski proizvođač automobila još od 1959. godine, kao i motora sa unutrašnjim sagorevanjem određene zapremine kojih godišnje proizvede više od 14 miliona. Kompanija Honda je 2001. godine postala drugi najveći japanski proizvođač automobila. Takođe, 2015. godine bila je osmi najveći proizvođač automobila na svetu, posle kompanija Toyota, Volkswagen, Hyundai Motor, General Motors, Ford, Nissan i Fiat Chrysler Automobiles. Kompanija Honda je bila prvi proizvođač automobila koji je 1986. godine na tržište plasirao originalni luksuzni brend Acura. Osim proizvodnje automobila i motocikala koji su centralni deo njenog poslovanja, kompanija Honda proizvodi i baštensku opremu, brodske motore, privatna plovila i električne generatore, kao i druge proizvode. Od 1986. godine kompanija Honda bavi se istraživanjem veštačke inteligencije/robotike, a 2000. godine plasirala je na tržište i svoj robot ASIMO. Takođe su 2004. godine pokrenuli novu delatnost u sferi vazduhoplovstva osnivanjem kompanija GE Honda Aero Engines i Honda HA-420 HondaJet, a proizvodnja je pokrenutaa 2012. godine. Kompanija Honda ima tri zajednička ulaganja u Kini (kompanije Honda China, Dongfeng Honda i Guangqi Honda). Godine 2013. investirala je oko 5,7% (6,8 milijardi USD) svog prihoda u istraživanje i poslovni razvoj. Takođe je iste godine postala i prvi japanski proizvođač automobila sa ulogom neto izvoznika iz Sjedinjenih Američkih Država, uz izvoz od 108.705 modela Honda i Acura, a uvoz od samo 88.357.

Kompanija Honda ima dugu i slavnu istoriju

Vozači uvek prepoznaju Hondine automobile na putu jer ih smatraju jednim od najkvalitetnijih vozila današnjice. Međutim, istorija kompanije Honda počela je mnogo pre proizvodnje njihovog prvog automobila. Osnivač kompanije, Soichiro Honda, je uvek gajio interesovanje prema automobilima, a svoju karijeru je započeo u garaži kompanije Art Shokai, kao mehaničar trkačkih automobila.

Počeci

Kompanija Honda je 1937. godine osnovala Tokai Seiki, čije osnivanje je finansirao prijatelj kompanije (Kato Shichiro). Ova kompanija se kratko bavila izradom klipnih prstenova za kompaniju Toyota. Vremenom je kompanija Honda usavršila masovnu proizvodnju klipnih prstenova za kompaniju Toyota. Tokom drugog svetskog rata je ova kompanija bila pod kontrolom Ministarstva rata. Nakon uništenja jedne od fabrika tokom rata, a potom još jedne 1945. godine usled zemljotresa u oblasti Mikava, počela je nova era u istoriji kompanije Honda razvojem električnog bicikla pod pokroviteljstvom Instituta za tehničko istraživanje Honda. Institut za tehničko istraživanje kompanije Honda likvidiran je 1949. godine, a ostatak finansija iskorišćen je za osnivanje kompanije Honda Motor Co. Ltd., dobro poznatog imena na ulicama širom Amerike. U početku se kompanija uglavnom bavila razvojem motocikala i do 1964. godine je postala jedna od najvećih svetskih proizvođača motocikala. Rani modeli automobila predstavljeni su u oktobru 1963. godine. Do tada je Honda je već više od deset godina bila vodeći svetski proizvođač motocikala. Podrazumevalo se da rani modeli automobila i kamiona imaju lančani pogon na zadnjim točkovima, sličan onom na motociklovima koje je kompanija Honda proizvodila još od završetka Drugog svetskog rata. Proći će još deset godina – deset godina velikog napretka – pre nego što prvi proizvodi kompanije Honda budu otpremljeni u Sjedinjene Američke Države i na druga internacionalna tržišta. U godinama koje su usledile kompanija Honda nastavila je da razvija nove linije vozila kao i da proširuje svoje horizonte. Honda je 1973. godine bila spremna za izvoz svojih automobila u Sjedinjene Američke Države, nakon što je svoj prvi model Honda Civic ponudila kupcima iz oblasti Dentona, Friska i Luisvila. Ovi izuzetno štedljivi automobili bili su baš ono što je stanovnicima Američkih Država bilo potrebno, budući da ih je energetska kriza pogodila svom silinom, a cene benzina veoma skočile. Četvorotaktni motor CVCC kompanije Honda iz 1974. godine ne samo da je bio izuzetno štedljiv, nego je Civic postao i prvi automobil koji je ispunjavao standarde Zakona o čistom vazduhu Agencije za zaštitu životne sredine (EPA) bez potrebe za katalizatorom. Do 1979. godine počela je nova faza u istoriji kompanije Honda budući da je postala prvi japanski proizvođač automobila koji je otvorio svoj proizvodni objekat u Sjedinjenim Državama. Automobil Accord proizvela je 1982. godine u svom novom objektu u gradu Merisvilu, u Ohaju. Automobil CRX-HF kompanije Honda je 1984. godine bio prvi automobil na svetu kojem je Agencija za zaštitu životne sredine dala ocenu 50 mpg.

Napredovanje

Kompanija Honda je 1986. godine plasirala na tržište liniju luksuznih automobila Acura, koja je obuhvatala sportski automobil Integra i vodeći brod Legend. Ovi modeli ponuđeni su u preko 60 prodajnih salona u Sjedinjenim Državama. S obzirom na to da kompanija nije bila zadovoljna postignutim rezultatima, 1988. godine napravljen je prvi Hondin automobil u Americi koji je izvezen u Japan. Automobil Honda Accord izdvaja se to po tome što je to prvi automobil koji je proizveo međunarodni proizvođač koji je postao i najprodavaniji automobil u Sjedinjenim Državama. Ne zaustavivši se na dotadašnjem uspehu, kompanija Honda je 1990. godine plasirala automobil Acura NSX. Ovo je bio prvi automobil na svetu koji je kompletno bio napravljen od aluminijuma. Takođe je bio i prvi automobil opremljen motorom s varijabilnim vremenom otvaranja ventila sa elektronskom kontrolom podizanja (VTEC). Naredne godine je automobil Accord postao prvo vozilo u istoriji kompanije Honda koje je u potpunosti dizajnirano i proizvedeno u Sjedinjenim Državama. Sredinom decenije, automobil Civic je postao prvi koji je ispunjavao kalifornijske standarde za vozila s niskim emisijama. Dve godine kasnije je automobil Accord zadovoljio kalifornijske standarde za vozila sa izuzetno niskim emisijama.

Novi vek i nove ideje

Automobil Civic kupe koji je proizveden u Sjedinjenim Državama 2001. godine postao je prvi automobil čiji je stepen bezbednosti Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NTHSA) ocenila sa 5 zvezdica, na osnovu čega je proglašen najbezbednijim automobilom na putevima Dentona. Godine 2002. kompanija Honda proizvela je prvi model Civic Hybrid, automobil sa kombinacijom električnog i benzinskog motora, čija je potrošnja goriva dostizala 70 mpg. Iste ove godine, predstavljen je i automobil FCX kao prvo vozilo s pogonom koji koristi gorivne ćelije, a koji je Agencija za zaštitu životne sredine odobrila za svakodnevnu upotrebu u Sjedinjenim Državama. Kompanija Honda je nastavila da bude savremena, usmeravajući svoj put ka budućnosti na mnogim aspektima. U oktobru 2000. godine, gotovo 37 godina nakon predstavljanja svojih prvih automobila, kompanija Honda predstavila je robota ASIMO – Advanced Step in Innovative Mobility (napredni korak u inovativnoj mobilnosti). Roboti ASIMO su humanoidni roboti dizajnirani s ciljem da pomognu ljudima sa invaliditetom u smislu kretanja. Od momenta predstavljanja roboti ASIMO se u velikoj meri koriste u svrhu promovisanja matematičkog i naučnog obrazovanja i istraživanja.

Kompaniju Honda Motor osnovao je Soichiro Honda u oktobru 1946. godine. Veoma je voleo automobile još od rane mladosti, pa je imao običaj da u ih u garaži svog prijatelja podešava, pa potom šalje na trke. Kada je odrastao, odlučio je da radi u automobilskoj industriji. Ubrzo se njegov trud isplatio i ponuđen mu je ugovor za poziciju dobavljača klipnih prstenova za kompaniju Toyota, velikog proizvođača automobila. Nažalost, ugovor je raskinut jer proizvodi nisu dostigli potreban kvalitet. Zbog toga je počeo da obilazi razne fabrike u Japanu, tražeći način da poboljša kvalitet motora tako što će dizajnirati efikasne klipne prstenove.

Ubrzo je uspeo da pronađe visoko automotizovan proces u okviru kojeg bi uz pomoć nekvalifikovanih radnika proizvodio visokokvalitetne klipne prstenove. Kompaniju Toyota je impresionirao njegov proizvod koji je potom i otkupila 1941. godine. Nakon toga je osnovao kompaniju pod nazivom Tokai Seiki s namerom da ostvaruje veći obim proizvodnje. Ubrzo je kompanija Toyota kupila 40% ove kompanije, zahvaljujući čemu su Soichiro i službenici u Toyoti uspeli da izgrade dugotrajan poslovni odnos. Međutim, niz nesrećnih slučajeva oštetio je velike delove njegove kompanije i ovo je nateralo Soichira da preostale delove proda Toyoti. Godine 1946. osnovao je Institut za tehničko istraživanje kompanije Honda s namerom da prodaje prilagođene bicikle s priključenim motorima. Imao je samo 12 zaposlenih koji su radili u prostoriji veličine 170 kvadratnih stopa.

Nakon dugogodišnje istrajnosti kompanija Honda i njen tim su 1949. godine uspeli da na tržište plasiraju Model D, prvi kompletan motocikl koji su napravili od sopstvenih delova. Uskoro je potražnja za ovim jeftinim vozilom porasla i do 1964. godine kompanija Honda je postala najveći svetski proizvođač motocikala. Nisu se ni ovde zaustavili, već su tokom tog perioda isprobavali različite mogućnosti. Godine 1963. uspeli su da na tržište plasiraju svoje prvo vozilo s pogonom na sva četiri točka, mini pikap vozilo T360.

Ubrzo su nastavili da šire spektar svojih vozila i proizveli su svoj prvi automobil pod nazivom Sportski automobil S500. Godine 1986. oprobali su se u izradi luksuznih automobila i na tržište plasirali model Acura koji je bio vrlo uspešan. Godine 1991. plasirali su model Honda NSX Supercar, prvo vozilo s motorom V6 s varijabilnim vremenom otvaranja ventila. Nakon ovoga, njihov uspeh postao je nezaustavljiv, pa su nastavili da uvode inovacije i otpočeli uspešnu proizvodnju skutera, motora, generatora i pumpi.

Izjava o viziji za 2030. godinu

Najpre smo razjasnili dva ključna elementa vizije – „univerzalnu strast kompanije Honda“ i „prednosti kompanije Honda“.

Univerzalna strast kompanije Honda

・Predlog vrednosti:

pružanje proizvoda i usluga koji ljudske snove i potencijal čine većim.

・Korporativni stav:

naš stav prema prihvatanju novih izazova dok se vođeni velikom strašću trudimo da ostvarimo naš predlog vrednosti.

Prednosti kompanije Honda

・ Postojeće prednosti kompanije Honda:

proizvodnja širokog spektra proizvoda uključujući motocikle, automobile i proizvode na električni pogon;

28 miliona kupaca godišnje na tržištima širom sveta.

+

・ Nove prednosti:

sposobnost da pronađemo rešenja koja uključuju Monozukuri, odnosno umetnost izrade stvari, i Kotozukuri – kreiranje novog iskustva kroz pripovedanje o brendu koje uključuje i priču o umetnosti izrade.

Poslovni koncept na koji ćemo se fokusirati

S namerom da ostvarimo svoju viziju modifikovaćemo i unaprediti način našeg poslovanja, kao i kreirati nove vrednosti efikasnom upotrebom ograničenih korporativnih izvora. U tu svrhu, odredili smo tri oblasti na koje ćemo se fokusirati, a korporativne izvore koristićemo na efikasan način i ojačati osnovu našeg poslovanja.

Međuregionalna koordinacija i saradnja

Dodatno ćemo poboljšati našu međuregionalnu koordinaciju i saradnju kao i efikasnost našeg poslovanja s globalne tačke gledišta.

U tu svrhu unapredićemo naše svetske modele, tako da ih svuda širom sveta lepo prihvate. Što se regionalnih modela tiče, imajući u vidu potrebe kupaca u svakoj regiji, nekoliko regija u kojima postoje kupci sa sličnim potrebama radiće zajedno kako bi se proizveli uobičajeni regionalni modeli izuzetno visokog kvaliteta. Na ovaj način, potrudićemo se da unutar svake regije unapredimo svoje poslovanje.

Berza

investicioni fondovi

kursna lista